Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
3,5GB rammal nekem se lenne vele bajom ebből a szempontból a 970-el. De ezen sajnos 4GB van. És a gond, amit sehol senki nem tesztelt még, hogy mi van akkor, ha a hátsó 512MB is használatban van. Elméletileg felezi a teljes memóriarendszer sebességét, ami ne mond nekem, hogy nem szignifikáns érvágás az eredeti tempóhoz képest egy memóriasávszélesség limites architektúrán, ha bekövetkezik.
Épp ez a gond, ha csak 3,5GB lenne, akkor mondhatnánk, hogy nem baj, ha csak 2GB-al volt tesztelve, a maradék 1,5GB is ugyanúgy működik, ha megtöltöd. Itt viszont ha megtöltöd az utolsó 512MB-ot, egészen máshogy fog viselkedni a kártya, mintha 3,5GB alatt maradnál, ahogy tesztelve volt. Ez viszont gáz.
(#64) jedis: Erről van itt szó kéremszépen.
Bár nekem pont nem jött jól, 1-2 hónappal a 970 megjelenése után, mikor el kellett adjam a patika még 2,5 év garis 290-em bagóért, mert sokakra rájött a váltási kényszer mindenáron.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Nem feltétlen látod a benchben, hogy mire képes. Épp azért mert van egy speciális eset amikor elvérzik.
Ez a spec eset meg nincs benne a tesztekben mivel másik 100 vga számára nem spec eset.
Ennyi.Arról beszélhetünk, hogy ez a spec eset 1%, a maradék 99%-ban meg ugyanúgy jól megy a kártya és minek verik az asztalt, de ez elvben akkor sem korrekt.
A tiszta megoldás itt az, hgoy:
1. Odaírják, hogy 4GB-os a kártya de 3.5GB felett belassulhat b+. Ezt mindenki érti... és utána magas ívben leszarja. Vagy legalábbis értelmezi, hogy neki erre szüksége van-e vagy nincs.
2. Odaírják, hogy 3.5GB-os a kártya és nem több. És lekorlátozzák fixen. Ez is egyértelmű így.Egyik esetben sincs fejvakarás. Abban az 1%-ban sem.
-
TTomax
félisten
Az 5850 volt egy jó kártya,nekem speciel nem volt.Mire beért sajnos dobták az egész vonalat és mentek egy olyan GCN irányába ami az integrációnak van alárendelve...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
HSM
félisten
Én a 290-em 900MHz-en hajtottam, maxra húzott power limittel, -20mv-al. A komplett gép 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-val, és 4*4GB 2133Mhz CL11 rammal, és egy X-fivel fogyasztott konnektorból ~300W-ot BF4 Mantle-ben, ami 80%-ra hajtotta a CPU-t, gyilkolta a ramokat, és 99%-on hajtotta a GPU-t. Ennél csak kisebb fogyasztásokat sikerült mérnem. Igaz, így buktam 5%-ot a sebességéből, viszont 200W alá ment a fogyasztása, és tök halk is volt, pedig csak egy Giga WF3 volt, ami a gyengébb aftermarket hűtések közül való, és egy szupercsendes házban volt az egész, semmi extradurva hűtéssel.
Szóval halkság pipa, akinek meg 300W fogyasztás sok, az inkább ne játszon a gépen.
Miben lett a kártyám kevesebb? Ha 256bites 4GB-osat vettem volna, és 224bites 3,5GB-osat kapok? Csak én látom, hogy nem ugyanaz?Arról nem is beszélve, hogy 970 árban manapság 290X-et is kapni, amiből úgy tudsz kicsit visszavenni, hogy megmarad a sebessége is, és azokon a GPU is jobban van válogatva, és kisebb fogyasztású. Szóval vannak bőven épkézlábabb alternatívák.
(#78) Duck663: Bizonyám. A Dx12 már meg se mertem említeni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest