Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Ennyi pénzért inkább használt üzleti gépet érdemes venni. Egy-két év múlva totálon lesz a gép. Egyik gyártó sem szeretetszolgálat, valamin behozzák a hasznot. Jelen esetben ez a gép X széria legalja, szóval a hardveren is baromira spóroltak, meg alapból az anyaghasználaton, az összeszerelésen stb. is.
Amúgy meg a processzor rém gyenge, alig erősebb mint egy Sanpdragon 810 SoC.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Gergosz2
veterán
A cikk szerzője egy új notebookot tesztelt aminek 17,3"-os a kijelzője.
Nem kellene sem a használtakhoz (még ha azok között is találni újszerűt), sem a 15,6"-osokhoz hasonlítani. (szerintem)??? Akkor mihez hasonlítsuk? Egy tablethez, egy zsák krumplihoz? Sajnos ezek tények. Hiába vette meg akkor sem jó ez a laptop. Hidd el mi örülnénk legjobban ha 100k-ért értelmes gépet lehetne kapni.
Notebook topikba is kismilliószor le lett írva, hogy 100k-ért nincs ajánlható új gép. Hiába árul mindegyik gyártó ebben az ársávban is , mindegyik egy hullaék. Igen még a HP, Dell is egy rakás kakit ad ennyi pénzért.
"egy youtube HD videó meg simán kiakasztja és csak laggol."
Azért megnézném kb 10 tab + fHD youtube + háttérben mondjuk egy office vagy excel futtatása közben mit produkálna. Gyanítom szanaszét laggolná magát. És ez átlagosnak mondható felhasználás.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Ha a notebook csak hardverből állna akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet
Kb 30% a hardver, megint 30% az összeszerelés minősége és az anyaghasználat a a maradék meg a garanciális háttér és a support.
Azért kíváncsi lennék, hogy 1-2 év múlva miként muzsikál ez a gép.
És szerintem aki egy kicsit is konyít a számítógéphez nem hagy nyitva 20-30 böngészőablakot.
Senki sem beszélt erről, de valahogy nem értem miként függ ez össze a IT ismeretekkel?(#31) Polllen
Szokások kérdése. De azt én nem hiszem el , hogy senkivel sem fordult elő az, hogy kb. 10 tabot megnyitott és közben dokumentumot szerkesztett.
-
Gergosz2
veterán
csak azért írjuk mert kiakarunk tolni vele.
Nem hiába írja az ember amit ír. Ezek tipikus olyan laptopok amikkel fél év múlva már rohangálnak szervizbe mert ez nem megy, eltört a zsanér stb. Nekem is nem egyszer volt, hogy a környezetemben valaki olcsóért kereste a mindenes gépet és meg is mondtam neki, hogy 100k-ért ne vegyen újat, legalábbis én nem fogok neki semmilyent ajánlani, mert ha van vele valami (és általában szokott, ráadásul olyanok, hogy az ember a haját tépi) akkor rögtön nálad csörög a telefon, hogy miért ezt ajánlottad.
Miért használt üzleti? Merta anno azok bőven 400k felett voltak, nagyon jól összerakott gépek amik mindennapi hordozásra, 8 óra munka stb-re lettek tervezve.
(#43) burnkow
100k-ért nem csak az új ASUS szar hanem az összes többi gyártó is.[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Teljesen igazad van amúgy.
Csak az lenne a jó ha látná a másik oldalt is és akkor rögtön értené miről beszélünk. Leírva tényleg nem mond sokat sok embernek az, jobb összeszerelés, anyaghasználat. Meg kell taperászni, nyomogatni és akkor rögtön látja az ember.
-
Gergosz2
veterán
Úgy látom, hogy használt üzleti gépekről sokaknak ez ugrik be.
Konzumert/gamert használtan én sem vennék, még akkor sem ha fél éves.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Ehhez a kommenthez csak gratulálni tudok, látom igen jól sikerült megérteni mire is gondolunk, és igen szépen sikerült össze is foglalnod. Mindegy, teljesen felesleges ezt magyarázni neked, mert látszik, hogy nem volt dolgod ilyen géppel.
(#75) Mister_X
Szintén.Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Gergosz2
veterán
Fuss neki mégegyszer, mert úgy látom csak a kép ragadta meg a tekinteted, és olvasd el a HSZ-t meg az előtte lévőket mégegyszer.
De akkor: használt üzletiről mindenkinek az jut eszébe, hogy rommá van törve, karcolva, égve (LSD kép.) Pedig nem az ha megbízható boltból veszi az ember.
De használt konzumert/gamert nem vennék, még akkor sem ha fél éves.
(#110) makopeter
Új van rá gari szóval csak nem esik szét két nap alatt.
Új van rá gari szóval csak nem esik szét két nap alatt.
Jajj bárcsak így működne a világ. Oké, hogy van rá gari , de nem tudom mi értelme van úgy egy gépnek, hogy kéthavonta viheted szervizbe.
Ha megveszed a 3 4 éves lapit lehet jól jársz de sose lehet tudni h az előző tulaj miért adja el és gari sincsen.
De van gari. Ezekre a gépekre garikitejesztéssel 5-6 év házhozjövős rendes gari jár.[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
Fix akksi annyira nem gáz, pl. az én N550jk-ban is ilyen van. Mondjuk itt a fixet ne úgy értsd , hogy az élete végéig ott marad, mert csak a hátlapot kell lecsavarozni és ugyan úgy kivehető, cserélhető.
A leforrasztott RAM meg elég érdekes lépés, nem csodálkoznék ha egyre több gépben jelenne meg(sajnos).
-
Gergosz2
veterán
Én inkább a régi módszert támogatom, mert mi van ha netán kell több RAM és ugye ilyenkor a régit akár el is lehet adni.
A másik meg az, hogy sokszor röhejes felárat számítanak fel több RAM-al és HDD-vel szerelt modellekért.
Persze a másik álláspont is védhető mert sokan megveszik a gépet és kész, nem nyúlnak hozzá mert nem akarnak, vagy mert egyszerűen nem értenek hozzá.
-
Gergosz2
veterán
Már bocs, de attól, hogy megvette nem vonja maga után azt , hogy rögtön az egekbe kéne magasztalni. A másik meg az, hogy ez egy fórum ahol mindenki leírja a véleményét.
És ahhoz képes, hogy mi vagyunk a tolakodók, meg a csőlátásúak, ahhoz képest ugyan ez jön a másik oldalról is, lsd a te a kommented.
A cikk írót meg senki sem támadta, mi leírtuk, hogy ennyi pénzért sokkal minőségibb gépet kapott volna szerintünk. Az megint más kérdés, hogy neki ez is bőven megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
De ha nem kapcsolodik a temahoz, akkor miért kell megszolalni?
És ez továbbra is egy fórum ráadásul ami egy notebookteszthez kapcsolódik.Ha csak dicsérő hozzászólásokat lehetne írni akkor elég sok ilyen oldal lehúzhatná a rolót..
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz becenevem #203 üzenetére
Ne ferdíts pls. Ha valaki beállít egy olyan kérdéssel, hogy 100k ért keres munkára, netezni gépet és leglább 5 évig menjen el akkor annak tuti ilyet ajánlanak. Meg aki a irreálisan alacsony pénzért keres olyan gépet amit az általa megadott keret kétszereséért se kapna meg újonnan annak is azt ajánlják. De az ajánlott gépek szerintem 90% új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest