Hirdetés

2021. szeptember 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Aprósólyom


Aprósólyom
őstag

Tényleg nem emelkedik ki szinte semmivel, egyedül az árával.

(#2) Kansas válasza Aprósólyom (#1) üzenetére


Kansas
őstag

Igen, manapság ennyiért majdnem ugyanilyen paraméterekkel rendelkező 27"-es QHD monitort kapni, nem is budget gyártótól(pl ASUS, LG, de az AOC-tól magától is)... Az egyetlen, amiben azok tipikusan gyengébbek, az a frekvencia - ott inkább a 144Hz a jellemző. Illetve IPS helyett a VA panel, de az inkább egyéni preferencia kérdése, nem lehet objektívan kijelenteni hogy a VA és az IPS közül valamelyik egyértelműen jobb lenne a másikhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#3) NgySandor


NgySandor
újonc

Jól néz ki csak kissé drága

(#4) TIT


TIT
veterán

Azt hittem jó márka,de tp vision soha többet,philipset is tönkrevágták,pedig előtte is volt gond velük.

(#5) Duracellm...


Duracellm...
veterán

Érdemes lenne oda adni egy körre olyannak, aki játszik is ilyen monitoron, hogy mondjon róla véleményt gyakorlati szempontok alapján, mert ez így csak egy sima monitor teszt, és lehet hogy lemaradunk a termék előnyeiről a hátrányok hosszú sora mellett.

Nekem pl.: az elért igen alacsony kontraszt, és a gyengébb betekintési szögek miatt gyanús, hogy egy kiemelkedőbb képességű, jóval kisebb után-húzással dolgozó "valóban is gyors gamer" panel kerülhetett a termékbe, de csak annyit tudunk meg, - mint általában - hogy nem volt vele baj, és 240 Hz-es.

Másik hogy az input lagot azt gondolom 60Hz-en méritek, akkor azt fel kellene tüntetni a szám mellett, vagy azt is jelezni, hogy natív frissítésnél ez hogy alakul, mert véletlen híhetik azt az emberek, hogy ez normál használati körülmények között is gyenge/lassú játékra.

(#6) Robitrix válasza Kansas (#2) üzenetére


Robitrix
aktív tag

na ja kapni gaming monitorokat 24 hüvelykben FHD-ban. Csak azok nem 240 Hz-esek, hanem csak 144 Hz. Igaz azok ára 75 ezer körül van. Nagyjából minden más paramétere hasonló. Nekem is egy olyan AOC monítorom van. Mondjuk 60-65 ezret pluszban nem adnék azért, hogy 144 Hz helyett 240 Hz legyen. Racionálisan nem tök mindegy? A legtöbb játék nem igen igen fut 240 FPS körül. Legfeljebb Fortnite, CS:GO stb megy ilyen magas FPS-sel. De racionálisan nézve észre se lehet venni a különbséget, hogy 144 Hzet jelenit meg a monitor vagy 240 Hzet. Szerintem tök felesleges sok 10 ezret arra költeni, amit nem is lát az ember vagy el se éri a rendszere.

(#7) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Freesync Range: 48-240 Hz

Szerintem sokkal jobb egy olyan monitor, aminél ez az érték: 30-144 Hz (esetleg 40-144Hz)

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#8) Duracellm... válasza Robitrix (#6) üzenetére


Duracellm...
veterán

Persze szubjektíve igazad van, csak objektíven nevetséges az egész, lásd az indoklásom.

Kezdjük el forintosítani azt is, hogy mennyibe kerül a 60-ból 144 Fps-t csinálni stabilan, és erre az átlag-jánosnak vajon mekkora szüksége van ahhoz hogy játsszon, mennyi pénzt termel vissza ezzel a családi kasszába? Ha a 144->240-re még egyszer ennyi pénzt el kell költeni, amivel ugyan úgy nem hoz semmi pénzt a házhoz, akkor azért ítéled jobbnak a 144-et belőni célnak, mert azt csak fele annyiba kerül fenntartani?

Sokan voltak akik nagyon benézték azt, hogy mire valók ezek a monitorok, azok álltak meg félúton a teljes elmebaj felé, és azok terjesztik fennhangon hogy a fél-őrültnek mennyivel jobb lenni mint a teljesnek. :)) :DDD

Racionálisan nem tök mindegy mennyi pénzt költesz, vagy költ el más a semmiért cserébe?!

[ Szerkesztve ]

(#9) IgnisFatuus válasza Robitrix (#6) üzenetére


IgnisFatuus
aktív tag

Ezen az áron jobb paraméterekkel 27"-est is kapni, Asus VG279QM és akkor van értelme (mondjuk máshol nincsen) ha kompetitív játékkal tolod, ahol valószínűleg 144 Fps feletti konfiggal játszol, hogy versenyképes maradj, így teljesen felesleges azt elemezgetni, hogy a 144Hz-es is tökéletes, mert az egyszerűen másra való.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, Zotac 2080Ti AMP! Extreme, Xonar DX, Asus VG279QM, HyperX Cloud, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14

(#10) Vig Zsolt


Vig Zsolt
tag

Jól néz ki,de tényleg ennyiért már jobb 27"-es monitorok vannak.

(#11) Csabetto1999


Csabetto1999
újonc

Ezt a márkát még mindig nem tudom hova tenni, oké oké még mindig vannak drágább versenyzők a piacon de 2x meg gondolnám hogy ilyet veszek.. :U

(#12) Synthwave válasza Kansas (#2) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Igen, de azok nem 240 Hz-esek.

Szerintem az IPS jobb játszani, mint a VA (a legjobb meg a TN, és amúgy azok között is vannak kellemesebb darabok), mert picit reszponzívabb + jobb színek, a VA meg ugye kontrasztosabb.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#13) Synthwave válasza Robitrix (#6) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Attól, hogy nincs 240 fps-ed, még reszponzívabb lesz, mint a lassabb kijelzők. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket elsősorban eSporthoz ajánlják, azoknál a gémeknél meg nem egy nagy was ist das kipréselni a 240 fps-t, vagy ideális esetben még többet.

Plusz van olyan is, aki szimpla biológia miatt nem lát/érez különbséget a 144/240 között, önhibáján kívül. Azt hozzá kell tenni, hogy ott közel sincs akkora ugrás, mint 60/144 vagy szolidabb mértékben, de még mindig egyértelműen a 60/75 közt. Még olyannal is találkoztam, aki a 60/144 között sem tudott különbséget tenni, pedig az már igen durva...

tl;dr: Árnyaltabb ez annál, mint ahogy írod. Az viszont tény, hogy az emberek nagyobb részének nincs szüksége ilyesmire.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14) Synthwave válasza Synthwave (#13) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"azoknál a gémeknél meg nem egy nagy was ist das kipréselni a 240 fps-t, vagy ideális esetben még többet."

Jó, azért van 1-2 kivétel. Apexban pl. tökmindegy, hogy milyen géped van, soha nem lesz konstans übersmooth. Kvéjk Csempionsz ugyanez, csak tán még rosszabb.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#15) Aprósólyom válasza Ciccuka (#7) üzenetére


Aprósólyom
őstag

+1 ugyan még nem láttam ilyen monitort működés közben, pláne nem 30Hz/30fps-en. De abban biztos vagyok, hogy semmi értelme az fps-t hajkurászni a játékok többségében. Én pl. nem játszok 75fps felett a 144Hz monitorom, csak és kizárólag, akkor mikor az olyan játék (pl. QC) Ennyivel is legalább védem csökkentem a kibocsátásom. PoE-ban pl. kb. mínusz 40W-t jelent, hogy 75fps-re van korlátozva 120fps helyett. FPS limit nélkül meg még nagyobb a különbség. Szerencsére ma már elég sok játékban van, de egyenesen kötelezném a játékok készítőit az fps limitre. Szimplán praktikussági, hőtermelési és energiahatékonysági szempontból.

(#16) Aprósólyom válasza Synthwave (#14) üzenetére


Aprósólyom
őstag

Én mára eljutottam oda, mint rége a Q3-ban, hogy minimálra veszek szinte mindent. QC 1440*810 felbontás, full low, kivétel a medium effects. Tök átlag alsó-közép kategóriásnak mondható géppel is megvan a 200-240. micro stutterek persze vannak, voltak és lesznek. De arra már rájöttem sok elemzés árán (pingelés, wire shark) hogy server gubanc lesz az, szóval tök mindegy milyen géped van.

(#17) Duracellm... válasza Aprósólyom (#15) üzenetére


Duracellm...
veterán

A 240-esen úgy képzeld el, hogy 80-90 fps-ig OK, akár ugrálhatsz-lőhetsz is egyszerre. 60 körül még bőven magabiztos leszel sniperen, lehet camp-elgetni, alatta már az is idegesítően lassú. 30 fps-es cap-al meg hangosan nevetsz, hogy mi ez a szar, amikor megmozdítod az egeret, és az nem mozdul meg.

Szóval natívan szinkron nélkül jó ízléssel ez a 80-90, a nagyon minimum meg az 50Fps.
Szinkronnal sokkal gyengébben teljesít a panel, és jön még hozzá pluszban lag, úgy 120 a hard limit,
ami még játszató, de ne akarj pörgős közelharcot vívni, mert megszo..tad

Szerencsére akad pár olyan SP játék amik konzolból vagy ini-ből paraméterezhető motorral rendelkeznek.
Ezeket meg lehet úgy hackelni, hogy legyen értelme 120Hz felett játszani, sőt lehet úgy járni, hogy maga az adott fegyver pontatlanságához vezető imbolygást, és a tömegből adódó késését lehet érezni. Vagy az AI-nak, fizikának lehet adni annyi ciklust, hogy egy profinak is legyen benne bőven izgalom, és lehet pl.: értelme golyók elől el-ugrálni, aminek van terjedési sebessége.

Én natív 240Hz-re állítottam asztalon, és játékban és driverben is kikapcsoltam a V-sinc-et. Nem törik láthatóan a kép, mindegy hogy 240 alatt vagy fölött vagyok. Ha bekapcsolom játékban a V-sinc-et szebb, definiáltibb a kép forduláskor, de a +lag miatt meg mégis elmosódik, amíg nem szokik újra össze a kezed és a szemeddel.

Olyan játékkal kell játszani ami megéri, és akkor nem érzed úgy hogy pazarltad az áramot, kellene hozzá az FPS limit. Nem szabad sz@r játékkal játszani!!! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18) Synthwave válasza Aprósólyom (#16) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Szerinted én hogy nyomtam? Nem tudom, minek nézel. : D 720p all low/off. R7 2700 @ 4 GHz + 16 GB DDR4-2933 + GTX 1080 Ti, és sírni tudtam volna...

"hogy server gubanc lesz az,"

Is. Meg engine is.

"de egyenesen kötelezném a játékok készítőit az fps limitre"

Szerencsére nem rajtad múlik...

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.