Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mickemoto
őstag
Hogy hogy nem lehet 1366x768 felbontást beállítani?
1440x900-at lehet?Megnéznéd légyszíves!
-
StSanya
senior tag
válasz mickemoto #51 üzenetére
Azt 100% hogy lehet, én láttam Samsung S19A200BW-el élőben.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
8th
addikt
Én azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire ítéled hangosnak a gyári hűtőjét? Biosból lehet szabályozni a ventit rajta? Elég komolytalannak tűnik a hozzá csomagolt hűtő.
...
-
StSanya
senior tag
A hűtőtől először én is megrettentem. Márcsak azért is, mert egy A8 5600K hűtője is előttem van, s az se nagy, de ez még annál is kisebb. De aztán nem volt semmi gond, BIOS-ban a legkisebbre, 45 C-ra, illetve a leghalkabbra állítottam, s nagyon szépen, halkan tette a dolgát, 1200 - 1400 RPM között, szóval pozitívan csalódtam.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
ceia
őstag
Jó teszt, hiánypótló. Általában a drága vasak kerülnek tesztre, több ilyen nép-hardverről kéne írni Én mindig is Intel / Nvidia fan voltam (és maradok), de el kell ismerjem, hogy ez az APU tényleg jó vétel az alsó szegmensben. Az viszont furcsa, hogy pont a legolcsóbb monitorok felbontását nem tudja.. Talán még az L2 cache is lehetne 2MB, ma már nem számít nagynak az sem. Ez az alaplap van most 75M kivitelben is, +1 ezresért - cserében van rajta 2db USB 3.0 aljzat. Eddig sosem értettem egyet azzal, hogy olcsó gépet AMD platformra érdemes alapozni, de ezzel az APU-val jelenleg én is rábólintok
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
mickemoto
őstag
Igen, jelenleg szerintm is ez a befutó az alsó kategóriában ami egy A8-assal bezárul.A10-nél már talán jobban megéri külön vga-t és cpu-t venni,mivel akkor az alaplapon és a ramon is spórolhatunk kb. 2-2 ezrest, és belefér egy erősebb vga ugyanannyi pénzbe.
A10-5800K+MSI FM2-A55M-E33+2x2GB DDR3 1600 Kingmax ------50.000Ft (gyorsabb rammal még drágább, ami azért nem árt meg neki)Intel G645 +Asrock H61M-HVS-B3 +Asus 6670 1GB GDDR5 +2x2 GB DDR3 1333 Kingmax-----49.000Ft
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
itt egy videó a BF3-ban hogy fut a AMD A4 5400, low-on kezdi de felteszi Médiumra, utána ultrára.
[link] Highon szépen elfut 1024x768[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz mickemoto #51 üzenetére
Na D-SUB/VGA porton megy ez a felbontás, DVI-on továbbra sem, de elég trükkös.
Be kell lépni az AMD Vision Engine Control Center-be -> Saját VGA kijelzőim -> Tulajdonságok -> Monitor jellemzői rész -> "Kibővített kijelző azonosító adatok (EDID), vagy a meghajtó alapért. beállításainak használat." -NE legyen bepipálva! -
tikshow
addikt
válasz mickemoto #69 üzenetére
Ezt sajnos nem áll módomban biztosan kijelenteni. A Trinity topic-ba érdeklődj ezután, azok sokkal elterjedtebb APU-k.
-
tikshow
addikt
Kérésre frissítve Crysis, Starcraft 2, TDU és TDU 2 eredményekkel.
-
StSanya
senior tag
válasz Dilikutya #76 üzenetére
Nyilván. Alapvetően az A8-ét kicsinyeltem. Ő az, az ezüst színű (a fekete egy régi, Spire gyártmányú hűtő), a ventije kellett máshova. S ennek kb. fele - két harmada az A4 bordája, magasságban. A ventik amúgy megegyeznek.
-
Kephamos
addikt
Remek cikk. Köszönjük!
-
siriq
őstag
válasz Sondi1986 #60 üzenetére
Lathato, hogy meg low-ban is szenved. Eldobja az aim-t, nem reagal gyorsan csak zart terepen. Ahogy novelik a felbontas reszletesseget ugy novekszik az input lag. Ez csak single volt. 32-s serveren mar rendesen halalan lenne szerencsetlen.
A 64-s meg khmm....A trinity egy fokkal jobb. mindenesetre jatekra ezt a procit a single playeres bench alapjan csak eross idegzetu embereknek ajanlanam.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Dilikutya
félisten
Nem is játékra van kitalálva, de kompromisszumokkal arra is jó. Nem Battlefield 3-ra maximális beállításokkal nyilván, de a videóra én nem mondanám, hogy kínlódás, főleg alacsony beállításokkal. Bár az ultra beállításoknál 4xMSAA stb mellett is gyorsabban futott, mint kéne szerintem, emiatt én nem vagyok benne biztos, hogy az IGP-t használta.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
King Charles
tag
Sziasztok
Vettem egy ilyen processzort és az lenne a kérdésem, hogy ha leveszem level 3 ra a proci ventijét akkor egész elviselhető hangja van de ha jobban elkezdem terhelni a procit akkor ugye még emeli a fordulatszámot ? Nem szeretném megfőzni a procit csak azért hogy halkabb legyen netezés közben.
A másik kérdésem az lenne, hogy hol lehet állítani mennyi memóriát kapjon a gpu?
előre is köszi a válaszokat
Kellemes ünnepeket
Dudo -
tikshow
addikt
válasz King Charles #81 üzenetére
Mint irtam a cikkbe en LvL1-en hasznaltam, de ha kellett ez is felporgette maxra(~3500rpm).
A GPU memoria normalis esetben automatikuson van, szoval megkapja az 512 Mbyte-ot, ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Destructo
senior tag
Köszi köszi! Jó teszt lett!
-
_Smooth
senior tag
Remek kis teszt, szuper eredmények, köszi
Igaz, hogy én már megvettem szüleimnek a gépet - de ott, akkor a teszt nem is volt fontos. Viszont ez most megerősíti, amit a saját szemeimmel láttam, csak nem hittem el
Ezekszerint nem csak nálam hasít a kicsike.Egy egyszerű ASROCK FM2A55M-DGS alaplapba került 8GB 1600/CL9 Kingston társaságában.
(valszeg 4GB vs 8GB nem oszt/szoroz az égvilágon semmit - de nem volt nagy árkülönbség, így meg gond nélkül eldöcög majd a kis masina vagy 400évig).
Kapott még egy vacak kis 5k-s házat (ezt az egyet bánom csak - borzalmas darab), meg egy Thermaltake Lite tápot.
Minden a lehető leghalkabbra állítva, szinte teljesen némán üzemel.
128GB Samsung SSD került bele, mivel nagy tárkapcitásra nincs szükség, viszont így minden mozgóalkatrész kiiktatva és a hang és fogyasztás is a minimumra csökkentve, miközben a sebesség elképesztő.Win8 x64 ment rá, de a monitornak ideje nincs felébredni. Mire magához tér a stand by-ból, a rendszer már a csempékkel várja a felhasználót.
Durvább, mint egy tablet.
Bármire tökéletesen elegendő nekik, nagyobb a kijelző, mint egy tabletnél (igaz, annál kicsit többet fogyaszt és nem mobil), viszont monitorral, nyomtatóval együtt 105e alatt megállt az egész.Ha a legkisebb FM2 egy SSD-vel ilyesmire képes, akkor vajon a nagyobbak mit tudhanak... többre nincs is szükség (kivéve játék esetén).
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Zsolesz1885
tag
Jó kis teszt!
Az tény hogy nem egy összecsapott prociról van szó, nekem nagyon tetszik, és az áruk se rossz. Memória minimum 1600-as, vagy magasabb kell bele laptól függően meddig támogatja, és a vga hálás lesz érte. AMD"Tudják mi a jó a fájdalomban? Abból érzik hogy még élnek!" G.I Jane
-
Claypigeon
csendes tag
Gpu-z képet dobna valaki légyszives.
-
tikshow
addikt
válasz Claypigeon #86 üzenetére
Holnap lövök egyet. Konkrétan érdekel valami?
-
tikshow
addikt
válasz Claypigeon #88 üzenetére
Sajnos bugos a GPU-Z, állandóan lefagy így csak techPowerUp-os linket tudok adni: link
-
tothzoli70
csendes tag
Helló.
A GPU-nak hogy tudok több ramot adni?
Jelenleg 512 van.
AMD A4 5300 procitotya
-
tikshow
addikt
válasz tothzoli70 #91 üzenetére
Ha jól tudom az a max. De állítsd át autora és majd kiosztja magának.
[ Szerkesztve ]
-
ebeni95
tag
Köszönöm a tesztet, sokat segítettél!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
ExtazZzi
tag
Helló!
Van egy AMD A4-5300 processzorom és egy MSI FM2-A55M-E33 alaplapom,szeretnék bele venni 1866Mhz-es ram memória modulokat mert most 1333-as van és az elég kevés...
Azt olvastam valahol hogy ez a processzor csak 1600ig hajtja ki,én ezt nem értem... ha belerakom az 1866 modulokat akkor mit fog csinálni?
És szerintetek melyik a jobb?
1.KINGSTON DIMM DDR3 8GB (2x4GB kit) 1866 KHX18C9T2K2/8X HyperX XMP Predator
2.KINGSTON DIMM DDR3 8GB (2x4GB kit) 1866MHz KHX18C9T3K2/8X HyperX XMP Beast
Mert árkategóriában kb ugyanott vannak -
ExtazZzi
tag
Helló!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy az IGP teljesítményét hogyan lehet feltornázni?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Öregszem
- BestBuy topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Házi hangfal építés
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Hardcore café
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs