Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15) llax válasza Cifu (#12) üzenetére


llax
(senior tag)

"Szigorúan saját vélemény, de számomra eléggé pénzlehúzás dolog, hogy így tesztelik az Oriont"

+ Az adófizetők felé is mutatni kell valamit, ha már számolatlanul égetik a pénzt... Beszállítók is tapsolnak, "közönség" is tapsol... Mi kell még? :)

"Szvsz az egész "tengerre akarunk visszatérni" dolog egy óriási öntökönlövés.....Mintha akarattal gáncsolná saját magát a NASA..."

Nem lenne ezzel olyan nagy baj, ha ez lenne kezdetektől (legalább a kezdetekre) megkötés.
Az ejtőernyő rendszerekkel is ugyanez van. A NASA variálása, későn közölt igényei is nagyban hozzájárulnak a csúszásokhoz.

"Adott esetben a sima Draco hajtóművek hajtóanyag-csőhálózata is úgy járhatott volna"

Az is lehet, hogy nem. Nyomásban és nyomás felépítésében jelentős különbségek vannak. Olyan hiba, ami a C201 robbanását okozta, a Draco-nál akár eddig is jelen lehetett volna, következmények nélkül.

"Ez viszont az a helyzet, amikor Musknak csendben kellene maradnia, és nem belengetni szeptemberben, hogy márpedig 3-4 hónapon belül indulhat a SpX DM-2..."

Szerintem nem történik semmi szokatlan. Van az a bizonyos "Musk idő" :)
A DM-2-höz rendelt C204-nek (ezen napokban) még csak a végszerelésénél tartanak, így szeptemberhez képest 3-4 hónapon belül legfeljebb kész űrhajó lesz, aminek kezdhetik a tesztjeit.
Emlékezz csak a DM-1 ideje közüli, Boeing vezetők megjegyzéseire. Akár hamarabb is mehetne az OFT. Azóta se volt meg... Ilyen téren a Boeing se jobb. Mindkettő tűzi ki az újabb és újabb, viszonylag közeli dátumokat, aztán alig történik valami látványos. (A háttérben azért nagyüzemben mennek a tesztek.)

Csak hogy egy kis on is legyen:
Mit mernél feltenni az MLM jövő évi indítására? :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.