Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacam71
tag
válasz - = Zk = - #17264 üzenetére
A héten [link] ezt raktam fel. Tökéletes és rávaló....Ha van 5 felesleges órád. (G1 száradás).
Laci
-
lacam71
tag
válasz - = Zk = - #17285 üzenetére
Teljesen fölöslegesnek tartom a 3 ventit. BF3-ban 54 fok 40% venti fordulatnál. Előtte 80 C ill. 100C minek lejjebb?
11500 FTvolt. (6950 visiontek téglára).A G1 szerintem messze üti a "megszokott" 2 oldalas hővezető ragasztót. Csak van vele macera, tiszta benzinnel(jobban szeressem használni mint az alkoholt) a RAM és FET + alu felületeket le kell tisztítani majd 2 db 2 grammos tasakot 5 percig keverni kell majd felhordani, ráteszed az alu hűtőt 10 másodpercig leszorítod ....majd vársz 5 órát . Végeredményben pont olyan anyagot kapsz a végén mint a ref hűtőkön a tappancsok. Nem tudom, hogy a GPU-z nél a Vreg a fet-ek hőmérsékletét mutatja-e de 45 foknál magasabb hőmérsékletet nem láttam rajta.
Valahol olvastam hogy 10 évet adnak rá. Mondjuk ezt megerősíteni.....
Erősen tartja a bordákat, habár a csavarást nem bírja akkor azonnal elengedi. (kipróbáltam külön) és nagyon könnyen leszedhető ahogyan le van írva a "nagy könyvben"...
[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Az árgépen már jó néhány helyet mutat G1-re. [link] ez nem a legolcsóbb hely de van róla videó.
A twin turbo II-t helyi kiskerben vettem valszeg a legdrágább hely az országban de az árgépen szállítással is ennyibe került volna megközelítőleg.
Valamint kifelejtettem 1 nagyon fontosat amivel hidegre lehet tenni a kártyát örökre ha a G1-et használod: nálam a jobb oldali FET soron felül a 3 FET? között volt 1-1 ellenállás (vagy kondi) aminek a magassága megegyezett a FET-ekével vagyis ha ráteszed a hűtőbordát (rövidzár) akkor LE KELL takarni pl szigetelő vagy capton szalaggal.
Próbáltam fényképet csinálni de semmi nem látszik rajta.
Én visszaraktam az alu hátlapot az eredeti csavarokkal + anyák mert már ettől az 1 kg-tól is nagyon csavarodott a nyák + gyors kötözővel megemeltem a végét, nem túl "akadémikus" megoldás de műxik. A 3 ventis megoldásnál úgy gondolom, hogy a merevítés a súly miatt már kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Üdv,
Kérdésem lenne, sok mindent olvastam össze a neten: az alul feszelés tönkreteheti a kártyát? vagy csak kevesebb hő termelődik és ez jó...
Kipróbálva nekem a 6950 shader lock/unlock-kal 1.015V-al simán megy (840 Mhz) +6% 3Dmark Vantage GPU pont.Ez a power limit-es téma sem tiszta: Itt lehet növelni/csökkenteni a gyárilag behatárolt max. teljesítmény felvételt? Ez alapján ha alul feszelem akkor hagyhatom 0-án mivel kevesebb teljesítményt vesz fel?
Pietrosz(17309)-ben az egyik linken azt olvasom: "(+%20 PC = Power Control in CCC, this is very important to stabilize the 6950 and prevent damage)" Tényleg tönkremehet? Úgy tudom alapból benne van egy szabályzó rendszer ami visszaveszi az órajelet ha eléri a TDP limitet.Kösz
Laci
-
lacam71
tag
Tudom ezret láttatok már de beszúrom.
3DMARK11 performance 1280x768
6950 ref visiontek (acc. twinturbo II)
AMD 955 3.7GHz
GA-MA785-GM-US2H
Kingmax DDR2 1066(800) 6GB
GPU fesz 1.015V 840Hz-nél csak másodjára futott le mindkét alkalommal. vagyis kevés 1.02V-on használom azóta.
GAIN: a stock GPU oszlopot összehasonlítva a többi GPU oszlophoz.
Conclusion vagy ilyesmi: nincs, döntse el mindenki.Üdv
Laci[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
válasz proci985 #17353 üzenetére
"ne unlockold, unlockolt kártyák sorra döglöttek be egy időben. a vizezettek is. teljesítményre nem éri meg."
Bővebben? Mitől döglöttek meg? Hűtés? vagy csak "úgy"? vagy csak a nem ref-re érted?
Nem akarok vitatkozni (de igen ! ) ezzel a kijelentéssel hogy nem éri meg mert valóban nálam is csak 3 % (+1-2 fps)-t jelentett olyan játékoknál ahol csak 50-60% a GPU kihasználtság de pl BF3-nál ahol 100-on megy a GPU alapból azért sztem jót tesz a +10% shader tömb...csak kellet rá egy acc.twin.turbo II. így 50 fok. 85 helyett.
-
lacam71
tag
válasz - = Zk = - #17417 üzenetére
Szia,
Nem ugrál a fordulat csak a kártya rpm-mérője nem tud mit kezdeni ezzel az alacsony fordulatszámmal ezért ír ki lázgörbét. Valami angol nyelvű blogban olvastam. Én acc twin turbo II-t használok ennek a max fordulata sem éri el a ref hűtő legalacsonyabb fordulatszámát, itt van a baj.
-
lacam71
tag
válasz Apone33 #17718 üzenetére
Vissza keresve a "régi" angol...német.. blogokat rewiev-ekt mindenki milyen boldog volt, hogy a ref 6950-ből lehet "ingyen" csinálni 6970-et, .....az AMD mérnökei meg milyen "h** hogy nem vették észre!"...ja tudták ők már akkor is, hogy a későbbi 6950-es kártyák már hullani fognak a 6970-es mod-tól mint a tyúkok a H2N1-től.
-
lacam71
tag
válasz SkyS1gn #17724 üzenetére
Nem tudom, hogy ide tartozik-e de próbáltam néhány dolgot kihagyni a 12.6-os catalyst-ból telepítés során. Annó a cat.11-körül csak a drivereket tettem fel. Szóval itt az lett az eredménye, hogy 3dmark vantage-nél(csak drivert raktam fel) kb 30% pont csökkenést adott GPU-ra ellentétben azzal ha full-ra felraktam mindent.
Szóval hozza a megszokott teljesítményt a béta?
[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Én több hónapja tettem fel referencia kártyámra twinturbo II-t, és igen, vedd komolyan a G1 használati útmutatóját az első sortól az utolsóig! keverés(5 perc csak így alakul ki vmilyen kémiai reakció a 2 trutyi között)+felrakás(mintha malteroznál 10 sec nyomás), várakozás!! 5 óra
És akkor nagyon faxa lesz!!
[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Igen, van vele kínlódás de nekem bevált én nem raktam rá semmi nehezéket, viszont kipróbáltam máshol egy dummy alkatrészen mert érdekelt, hogy mennyire nehezen jön le a borda, de megnyugtatlak nagyon nehezen húzásra, viszont csavarásra azonnal elengedi. Itt és máshol azért már láttam panaszt a hővezető szalagra, hogy idővel potyognak az alkatrészek, ez meg még túl új hogy legyen valakinek is több éves tapasztalata, 10 évet garantál a gyártó ami nem rossz.
-
lacam71
tag
Üdv,
Nem tudom találkozott-e valaki már a következő jelenséggel: játék DX9-ben catalyst 12.6: fps 250 (nagyjából) GPU kihasználtság 80-90 %. 12.7-12.10 catalyst fps:150-re csökken GPU kihasználtság 60 %.
Ha visszarakom a catalyst 12.6-ot akkor visszaáll a teljesítmény.
A játék csak 1 CPU magot használ de az 100%-ban.
??????nem húzott 6950 + amd 955 3.8GHz
-
lacam71
tag
válasz #97716736 #18629 üzenetére
A jó öreg COD2 multi, a szintetikus tesztekben semmilyen vagy alig látszik különbség( vantage, 3dmark 06/11). Az új játékokban sincs semmi különbség.
Egyszerűen föl nem foghatom hogy mi változott a 12.7-től hogy 40% csökken a teljesítmény dx9-ben?
Mondjuk ez csak akkor jelentkezik ha az árnyékokat bekapcsolom. De inkább visszaraktam a 12.6-t. -
lacam71
tag
Segítség kellene. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a MSI kombustor futtatásakor Kmark (PhysX)-nél ilyen anomália keletkezik, csak a kezdő képen ill. a zászlókon fekete vízszintes vonalak, semmilyen játéknál (DIRT, formula 2011,BF3) ill benchmarknál nem jelentkezik (3dmark06, vantage, 3dmark11).
Ki próbáltam mint a GPU-t ill memória frekvenciát lejjebb húzni de semmi hatása. Futtattam a video memoria tesztert semmilyen hibát nem talált. HD6950-esről van szó, Phenom II 955. (ezt is kipróbáltam alapon).
Valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, van egy ref 6950-em raktam rá accelero twin T.2-őt. A RAM-okra sünit G1-el. Nagyon sok gyártónál láttam olyan verziót ahol nem ref hűtő van, hanem dual fan pl sapphire vagy asus vagy power color nem raknak rá semmit pedig azok a ventik is mint az enyémnél nem sok levegőt kavarnak. A chip hűtése nagyon jó de a RAM-ok alig kapnak vmi légmozgást. Szóval kell süni a RAM-okra vagy nem? Hány fokig melegedhetnek?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
lacam71
tag
Nyilván a pontos értéket de még a pontatlant sem tudok de játék alatt kézzel megérintve a hűtőborda ramokat elég melegnek érződnek, innen a kérdés hogy milyen lehet hűtő borda nélkül ha még a gyártók a nem ref kártyán beleértve 6970-t sem tesznek rá csak a légmozgás van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest