Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

Uh, én már a legelején toltam, szerintem 99-ben. Mondjuk akkor csak 1 évvel előtted, mind1.
    Nagyon nagy volt. Akkor volt 56ks modemem. Mondom kipróbálom a híres Quake 3-at neten... Ha csak kicsit is, mert rohadt drága volt.
    Hát, kb annyit láttam, hogy megjelenek és puff... Végem. Mozdulni nem volt idő. Így utólag visszagondolva szerintem a pingem volt hatalmas. Akkora, hogy amíg bármi lejött volna a játékból addig kinyírtak... Aztán 2003-2004-től toltam a neten folyamatosan... Akkor ismerkedtem végülis meg ezzel az online világgal :) Hihetetlen jó volt. Teamek klánok, közösségek stb...

Az egésznek egy hibája volt, mégpedig a pointrealise. 1.16-tal nem tudtál játszani az 1.30-as szervereken. Se az 1.32-n. Így álltalában nekünk, mániákusoknak :D 3x volt fenn a Quake 3 :D Mindhárom pointrealisenek külön telepítés :D
    Persze tudom, később kijöttek a pointswitchcerek, de anno még esély se volt ilyesmire.

Amúgy én egy sokak álltal lenézett modot toltam 4,5 éven át... Végigjártam a ranglétra minden fokát. Senki, Team tag, Clan tag, co-leader, leader, stb... Volt saját szerverem is, 2 is :D
    Szép idők voltak...

Amúgy szerintem a Quake 3 az évszázad játéka. Nem csak elfogultságból mondom.
    Az első olyan játék volt, amit kifejezetten online játékra terveztek. ÉS! Az úgy megvolt tervezve, hogy azóta se nagyon érik utol. Mármint a kialakítás, multiplayer rész, a konzol, a parancsok. A kiírások stb... A ping, a hálózat figyelő modul stb...
    Meghát új korszakot nyitott az FPS világába. Ez nem is kérdés. Nemtudom lesz e mégegyszer egy ilyen játék ami ekkora ugrást hoz a szakmában.
    Pár hónapja újra feltettem az 1.32-t és találtam vagy 800 szervert, sok közülük még a mai napig fullos! De még eredeti 1.16-ban is voltak fullos szerverek.
    Mikor lesz mégegy ilyen játék, ami 10 év után is aktív marad?! Szóval minden respect a Quake 3 Arena -nak! :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák