Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
divot
veterán
Kimaradt a www.
Egyébként ezt akartad linkelni?
A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor bejelentette: hétfő délelőtt levelet írtak az MSZP-nek, melyben követelik a kormány távozását. A politikus elmondta: hétfő délben találkoznak Sólyom László köztársasági elnökkel a helyzet megbeszélése érdekében. A Fidesz minden alkotmányos eszközt megragad a kormány lemondatására - tette hozzá a frakcióvezető. -
nagyúr
-
Dalai Láma
őstag
Lepusztult az ország? Hol? Tudom, meg csődben és romokban van, csökkenő gazdaság, éhínség, nemzethalál. Persze jó dolog mindent így összemosni, de én jobban örülnék neki, ha a dolgokat a helyükön kezelnétek. Arról van szó, hogy megbillent nagyon az egyensúly, és baromi nagy az adósság is. Ettől még semmi nincs romokban, csak vissza kell állítani az egyensúlyt, ami a lakosságot nagyban érinti, és igenis fájni fog. És a megszorítások a gazdasági növekedét is lassítani fogják. Romok viszont sehol sincsenek.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Dalai Láma
őstag
Szar. De melyik helyzet? Szarul megy a Szerencsejáték Rt-nek? A légitársaságoknak? Fogynak az autópályák? Szarabb lett a tömegközlekedés? Az oktatás szinvonala szarabb lett rövid távon az egyetemeken? Szerintem az ne migaz, hogy minden szarabb lett. anyagilag szarban vagyunk. És valóban, az anyagi helyzet az sok területre kihat.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Dzsekó
addikt
Itt megint gondok vannak.
Mondok egy példát a nyugdíjjal.
MSZP: Osztogatják a 13. havi nyugdíjakat miközben nincsen rá semmi fedezet, miért? Azért mert a választók 36%-a nyugdíjas és ezzel lehet szavazatokat nyerni.
Következtetés:
-Csődbe vitték a nyugdíjkasszát.
Viszont van egy gond a másik oldalon mit mondanak a Fidesznél?
-Nyugdíjasok mi 14. havi nyugdíjat adunk nektek, mert ahogy látjátok a kampánytanácsadóink által készített plakátokon szegény nyugdíjasok (akik mellesleg a közép keleteurópai régióban elég jó életszinvonalon élnek) éheznek és sírnak, nektek jár ez a pénz mert az óriási erőn felüli nyugdíjkiadások mellett is a suggallatnak köze nincs a valósághoz.
Itt jön be az ''X'' párt harmadikként akire én szavazatra érdemesre tartok:
-Kedves nyugdíjasok az országunk nem képes ennél jobb életszínvonalat megfinanszírozni, mert egyszerűen nincs rá fedezet.
-Az adófizetőket nem lehet tovább lehúzni, elege van már belőle mindenkinek hogy az ország nagyobbik fele élősködik azon a néhány szerencsétlenen akik nem minimálbérre vannak bejelentve, nem kézbe kapják a bérük.
-Vizitdíjat mindenkinek aki nem fizet egészségügyi hozzájárulást, elegünk van abból hogy itt is az adófizetőket szopatják miközben aki nem fizet az is ugyanolyan ellátást kap. -
tildy
nagyúr
Akármit tett volna, ha az valami lényegi átalakítás, akkor megbuktak volna a választásokon. IGen arra apellált, hogy kibekkelje azt az időszakot, és egy friss 4 éves időszak elején tegyen lépéseket.
Hatalmi ja. Csak kérdés mi álla hatalommánia mögött. Merthogy az új ciklus elején elkezdte az átalakítást, azt magad is láthatod."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
tbs
addikt
Énisénis..! Sorolom a hibásakat: tbs, tildy, + még pár magyar állampolgár...
Itt megendeghetem az énszamárelőre dolgot, ugye?
Hihetetlen bárgyúság ez a felelőst de mindenáron dolog. Ha lenne vér a pucájába a magukat felelősnek érzőknek, akkor önként kiállnának. A keresgélés ritkán találja meg azt, aki valóban felelős. -
zLegolas
őstag
Vállaja az, mondá vala: - jess, én mondám anno. Mi kell még, szaggassa meg a ruháját, hintse be hamuval a haját, esetleg önkorbácsolás?
Hogy kéne vállalnia a felelősséget, mint vityának a választási buktákért?
(A vitya nem véletlen, lásd tendenciózus ferikézés meg fletózás... )
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
tildy
nagyúr
Eléggé naíva lehetsz , ha úgy gondolod valaki azért szavazott az mszp-re, emrt elhitte a pannonpumát
Persze ez nem zárja ki, hogy vannak ilyenek is sokan....
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
zLegolas
őstag
-
I_Am
veterán
Jól mondta tildy.
Ki hitte el, hogy fényesség és kánaán vár ránk? Aki kicsit is nyitva tartotta a szemét az tudta, hogy nem lehet igy folytatni, mert már a nulla alatt voltunk.
Én pölö azért szavaztam az mszp-re (vállalom), mert nem akartam, hogy a jelenlegi helyzetben megint valaki más kerüljön oda, aztán évekig a már megüresedett zsebét tömje, ahelyett, hogy a kellő megszorításokat megtegye.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Figyi Kedves!
Lehet nevetségesnek tűnök, de ha veszed picit a fáradtságot és visszakeresed az akkori (választások előtti) postjaimat (amiből nem sok volt), akkor láthatod, hogy jelen helyzetben inkább Te tűnsz annak, hogy ilyennel vádolsz.
Szép napot.
szek: még annyit, hogy a legnevetségesebb, hogy egy ''okos'' ember számára nyilvánvaló, hogy a választások előtt úgy hazudik mindenki mint a vízfolyás.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
zLegolas
őstag
Nem vagyok a barátod, meg szeretnék linkeket, amikor ilyent tettem független szakértők véleményére.
Szal akkor Te is emléxel azokra a független elemzésekre... most meg letagadod, hogy nem is volt ilyesmiről szó anno? Ja, persze, azok a gerincproblémák...Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Thyb
senior tag
Azzal, hogy az ország mekkora sz@rban van lehetett sejteni már a felvett és elvert 25 milliárd alapján. Szal engem nem lepett meg, s csak azokat érhette a nagy meglepi akik nem is akartak a sorok között olvasni.
Nem szavaztam egyik oldalra sem, de még mindig nagyobb rációt láttam én is -aki azért elhatárolódott a baloldal 1,5 éves ''passzivan ülünk a babérjainkon'' viselkedésétől- a baloldal hozzárétésében, hogy kihuzza az országot abból a gödörből amibe az elmult 4-8-16 év taszitotta. Kiváncsi vagyok, hogy milyen lépések lesznek az Önkormányzati választások után, mert szivemből remélem, hogy eddig csak azért nem kezdték a kiadási oldalt csökkenteni, mert előbb ott is többséghez akarnak jutni. Nem jó addig embereket csőstől utcára rakni, amig voksokra számitasz. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit hoz majd a karácsony.
Nem kivánom senkinek, hogy munkanélkülivé váljon, mert én is voltam, s tudom milyen szar érzés, de még rosszabb, ha emberek 10.000 -eit kell csak azért etetni, a mi adónkból, mert szar lenne őket elküldeni. Az a baj, hogy lehetne átképzést is csinálni, de mire??? Melyik az a szektor ahol most 10.000 feletti létszámbővülés várható? Semelyik.
Szal biliből bilibe, kérdés melyik fog jobban fájni.Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
zLegolas
őstag
Hirtelen minden mszp-s és szdsz-es szavazó elkezdett hinni az akkori független elemzőknek, meg a fidesznek? Mástól nem lehetett sejteni, hogy szar van, hiszen a kormánypropaganda egészen mást mondott. Nevetségesek vagytok.
Azok a nyilvánvalóan valótlan állítások a nevetségesek, hogy csak most, a választások után derült ki, hogy valami nincs rendben. ''Jé, csak nem megszorítások lesznek? Mi azt hittük, hogy minden oké!''Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
I_Am
veterán
Egy dolgot mondj meg nekem, mert most már az égen áll a hajam a naívságodtól!
MONDd: Mit tett volna a Fidesz, ha kormányra kerül? Eladja az ország maradék részté, hogy beváltsa az ígéreteit, vagy Ő is megteszi ezeket a lépéseket EGYETLEN JÓ ÜRÜGGYEL:
Rá tudta volna kenni az egészet az mszp-re, megmossa a kezét és a részedről boldogság van.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Lehet, hogy most nagy bakot lőttél kedves. Érdekes módon te a filmiparban is napi szinten vagy jelen, a napi politikában, a sajtó legfelsőbb rétegeiből kapod elsőkézből az információkat és lehet még OV-val is szoktál néha napján, mikor természetesen Neked kedved tartja és felhívod egy 5 órai teát meginni.
Szállj már le a magas lóról kérlek.
Te most arról okoskodsz, hogy hazudtak.
Én leírtam, hogy egy normális ember ezzel mindig tisztában van volt lesz, hogy a választások előtt úgy hazudik mindenki mint a vízfolyás. Na akkor miről is beszélünk?
Te nem tudsz értelmezni, csak hajtogatod a: -hazudtak, hazudtak, mást nem tudok mondani kérem kapcsojja ki, hazudtak, hazudtak dumát. Valami mást is tudnál már mondani? Nem véletlen volt a kérdeésem se. Mi lenne ha.... Te miért szavaztál a másik oldalra kérdeztem én. Mit vártál mit tesznek? (csak tudod megint a lényegi informácót nem értelmezted a mondatokban és csak hajtogatod a mgadét.)
Továbbra is szép napot.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
zLegolas
őstag
nézde át időrendben a kormánykommunikációt. Szó sem volt benne bekövetkezendő megszorításokról
Látod, tudsz te... csak az a bibi, hogy eddig nem a kormánykommunikációról volt szó. Hanem úgy általában arról, ami a médiában volt - pl. a függetlenekről. Szal igenis lehetett tudni, hogy valami nem stimmel.
És jöttek aztán az ígéretek, felelőtlenül. Öööö...ki is volt a bajnok ezen a téren?Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
tildy
nagyúr
Az uszításról nincs valami a btkban?az is érdekes lenne.
Találtam googleel egy számomra nehezen kibogozható cikket ahol a szólászabadság-kontra uszításról van szó ."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Kedvesem, én csak tisztán akarok látni, mit mond a btk. illetve az alkotmány az uszításról, mitől számít annak, és mitől nem
Egy percig nem állítottam, hogy ez az volt, ahhoz előbb tudnom kéne, mi van az uszítással kapcsolatban az alkotmányban . Ha nem haragszol ezen a téren tényleg tudatlan vagyok, bocs, de nem tanultam jogásznak, stb."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Jó, akkor tovább keresek . Azt hittem, ezen a téren járatosabb vagy mint én..
Szvsz kimeríti a fidesz korábbi viselkedése a jelen helyzet tükrében az ''uszítás'' fogalmát, de ennek még rendesen utána kéne járni. És ez baromira nem rágalmazás vagy bizonyosság.
Hm, hm. Ez az ország tényleg Abszurdisztán.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Egon
nagyúr
Erről csak annyit, hogy - bár nem nézem minden nap órákat sem a köztévét, sem a hírtévét - érdekes módon már igen sokszor láttam ellenzéki politikust a köztévében (sőt: még a szerintetek ballibsi vezető kereskedelmi tévéken is) beszélni, de a hírtévén kormánypolitikust még egyszer sem...
Kétségtelen: a köztévé a kormány kanászkürtje - volt, 1998-2002-ig, a Fidesz kormányzásának idején. Most meg a hírtévé a Fidesz ''kanászkürtje''..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
szucsi
őstag
figyelmedbe ajánlanám a legutolsó orbán-beszédet, ahol a nép haragjával hergelt a vezér, és a parlament előtti tüntetésen wittner (fidesz lista 4. hely) és kerényi forradalmazását.
szóval minimum kettős kommunikációról beszélhetünk. a felhívás maximum arra volt jó, hogy most takarózhassanak vele. -
tildy
nagyúr
''Kiragadott szövegrész, utólagos belemagyarázás.'' ahogy a ''Kiragadott szövegrész, utólagos belemagyarázás.'' GYF beszéd is. 1:1
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Aesir: ez már nagyon rossz. Egy iylen ''felvilágosult'' , értelmiségi nőtől többet vártam volna.
Ha a balosok szemellenzősek, (sorolj nyugodtan közéjük) akkor te hova sorolod magaD?
Rive :épp emiatt fogalmaztam ''óvatosan'', azaz , hogy ezügyben meg kéne nézni az alkotmányt, a btk-t, és egyéb iylen dolgokat (amiket sajnos én nem igazán ismerek) .De ha te mondod, lehet benne valami, hogy kínosan ügyelnek erre a ''pengeélre'' .
-
Egon
nagyúr
''Az Orbán kormány időszaka alatt is meghívott az mtv ellenzéki politikust.''
Persze, elvétve egyet-egyet. Jóval kevesebbet, mint a mostani kormány idején.
De asszem abbafejezem a veled való társalgást, mert teljesen felesleges."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Nem, nem tudok. De előtted is ott a lehetőség, hogy bizonyítsd: nagyságrendileg egyenlő számú ellenzéki politikus szerepelt a köztévében a kérdéses időszakokban.
Számomra elegendő bizonyíték ebben a kérdésben az, amit
a/ a saját szememmel láttam,
b/ a közeli hozzátartozók, barátok láttak (köztük olyan is, aki a szó szoros értelmében egész nap a TV előtt ül).
Annak ellenére, hogy sokukkal nem egyezik meg az aktuálpolitikáról alkotott véleményünk, ebben a kérdésben érdekes mód egyetértettünk. Persze ez neked nyilván nem jelent semmit.
Mégegyszer mondom: hagyjuk."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
zLegolas
őstag
Skinheadról hallottam, náciról nem. Vagy szerinted skinhead = náci?
Nem, nem azonos két okból. Az egyik az, hogy egy ideje már nincs NSDAP, másrészt az asszem német cég volt, a más országokban leleddző azonos eszmeiségű csoportosulásokat másként hívták. Ja, a skinhead jelenség kronológiailag frissebb.
Egyébként szellemiségében, hitvallásukban tökugyanaz.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest