Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haruspex

aktív tag

Sziasztok!

Nekem is sikerült az Edigitalos Black Fridayen hozzájutnom egy K50-hez. Mondjuk nem szenvedtem a honlapon, hanem bementem az egyik üzletbe. Kicsit hezitáltam, hogy ez legyen, vagy a k30 két objektívvel.

Sokat még nem próbálgattam, de ahogy itt van mind a két gép az első benyomások a következők:
    a K20d után az építési minőség elég nagy visszalépés. A k20d jóval nagyobb, és masszívabb, kényelmesebb a fogása és szerintem hiányozni a fog a státusz lcd is. Igazából fogás alapján érződik, hogy egy másik kategóriába szánták.

A kezelőszervből, gombból kevesebb van, de érzésre ugyanolyan gyorsan, esetleg gyorsabban elérem az általam használt beállításokat, és funkciókat, jól használja ki az lcd-t. Tetszik az ISO értékenkénti zajszűrés állítása, bár nem biztos, hogy fogom használni.

Élesben még nem használtam, de pár kép alapján magasabb ISO-n érezhetően jobbnak tűnik, élőképnél pedig ez is csapkodja a tükröt.

[ Módosította: radi8tor ]

• haruspex

aktív tag

válasz uffneked #10720 üzenetére

Én azt gondolom, hogy vázban is vannak időt álló dolgok, a prizmás kereső, a jó akku, a fémváz, az időjárás állóság, a két tárcsa. Illetve azért már technika is lassabban fejlődik. Ahhoz képest, hogy egykor a 6mp-s ccd-tól pár év alatt eljutottunk a 1x megapixeles cmosig ma már azért nincs rohamos ütem, ez látszik az érzékelők életciklusán is.

Ezzel együtt nyilván 99%-hogy nem fog ennyiért elmenni de ez van. Leginkább a márkában látom a gondot, egyszerűen nehezebb eladni, ha kevesen ismerik, azt meg nyilván nem írhatja oda az ember, hogy első dslr-nek inkább ezt vedd, mint egy belépő Canont/ Nikont, és még esetleg kézzel is élesre fogsz tudni állítani, meg a fél kezed sem lóg le a markolatról. Egy 40d is jobban eladható hiába, gyengébb váz.

A 35k az már tényleg az az ár ami alatt az ember inkább odaadja egy rokonnak karácsonyra, vagy megtartja tartaláknak, ha nincs annyira rászorulva a pénzre szerintem.

Persze a k30/k50/k500 tényleg eléggé nyomja le az árakat.

Colonel993:

Ha újonnan veszed az objektívet annak is csökken az értéke szépen, az is csak akkor értékűlló, ha jó áron használtan jut hozzá az ember.

[ Szerkesztve ]

• haruspex

aktív tag

válasz Colonel993 #10728 üzenetére

Nem vitatkozni akartam, de azért az objektívek is fejlődnek, és azért ott is darabja válogatja, hogy mi milyen befektetés.

Igen tudom, hogy fejlődnek az érzékelők, és persze, hogy csak lehet, hogy az én felhasználási szokásaimban nem jön ki annyira. A dual pixel pl. pont ilyen, bár még nem volt ilyen gép a kezemben. És igen szerencsére úgy néz ki megállt az eszetlen megapixel növelés egyelőre. Itt már ugye nem csak fizikai, hanem matematikailag is korlátos a dolog, egyszerűen olyan nagy mértékben kéne növelni a felbontást, hogy a valós képméret növekedjen.

Amúgy nekem sem nagyon tetszik a Pentax jelenlegi irányvonala, illetve inkább az annak a hiánya, de próbálok optimista lenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés