Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz Colonel993 #9698 üzenetére
Én is furcsállom hogy a színes vázak műanyagból készülnek. Majdnem vettem egy kék k-30-t, de végül meggondoltam magam. A mostani k-50-esek is ilyenek? Mert a honlapon nem nagyon írják hogy eltérne a váz anyaga..
-
X2N
őstag
Mit találtam [link]
-
X2N
őstag
Találtam Pentax vázakra Nikon mountot: [link]
-
X2N
őstag
Szerintem gondolkozz még rajta, én dslr-re nem vennék zoom kitobit, inkább valami jófajta fixet. Pentaxnak hiába időjárásálló a váza, a wr obik túlárazottak, ha nincs szükséged wr-re akkor meg már jó a k500 is. Objektívre költs ne a gépre. Nikon d3200 vagy 5200 ugyanazt tudja, ha meg komolyabb gép kellene biztos hogy már inkább 7100-t vennék nem 5200-ast.
-
X2N
őstag
Sziasztok!
Pentax k30-nál belehet úgy állítani a tárcsákat hogy az egyik tárcsa a záridőt, másik iso-t zöld gomb pedig fénymérést csinálja? M módban csak TV és AV-re lehet állítani, TV módban meg a zöld gomb az iso-t állítja nem lehet TvShift-re állítani. Ilyen objektívvel használom: [link] -
X2N
őstag
válasz repvez #11492 üzenetére
Én a helyedben Tav-ra állítanám a gépet, és úgy próbálnák meg fotózni, itt csak a rekeszt és a záridőt kell állítanod. Rekeszt állítsd nagyra(f szám) ha nagy mélységélességet akarsz, kicsire ha mosott hátteret, általában a legszűkebb blende-nél 2x nagyobb blende adja a legélesebb képet. Záridőt meg annak függvényében állítsd hogy milyen gyújtótávolságon fotózol, és mit. [link] Gyorsan mozgó dolgoknál 1/500 és többre, álló tárgyakat 1/50, 1/100. Általános szabály hogy teleobjektíveknél pl egy 400mm-esnél legalább 1/400-addal kell fotózni, hogy ne mozduljon be, jelen esetben még ennél is többel a crop szorzó(1,5x->1/600-as záridő) miatt.
-
X2N
őstag
válasz repvez #11501 üzenetére
Persze, mert a gép fényérzékelője az átlagos felhasználásra van kitalálva nappali fényviszonyok közé, este másodpercekig kell exponálni h kb jó legyen a kép ahhoz meg már állvány szükségeltetik. Augusztus 20-án fotóztam tűzijátékot, iso 100-n f11-el átlag 3-4 másodperc volt az expó.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Nikitaa7 #11569 üzenetére
Azt tudom javasolni hogy inkább objektívokra tartogasd a pénzt. Pentaxnak vannak a legjobb tükrös fényképezőgépei a belépő és középszinten. Értem ez alatt hogy pentaprizmás, 2 tárcsás, beépített sr, wr, stb stb. másik gyártónál ezt 2x ennyiért kapnád meg. Ha nem kell az időjárás álló váz akkor megveheted nyugodtan akár a k-500-t is(ha kell a fókuszvisszajelzés akkor a k30-t). Makróra tamron 90mm 2.8-ast kell venni, ez jó lesz portréra is, második objektívnak valami általános 35-50mm-est vennék pl samyang 1.4-t(akár használtan is). Kevesebbért veszel Pentax 50mm 1.7 manual-t vagy megveszed a DA 35/50-es -es fixeket, de ezekkel az a baj h csak 2.4-es.
-
X2N
őstag
Sziasztok!
K-30 tulajoknak írok. Fel lehet tenni a K-50-es firmware-k a K-30-ra. Bővebben: [link]
Olvasva a hozzászólásokat, iso 51600-ra lehet emelni az iso-t, 25e helyett, gyorsabb lesz tőle a gép, autofókusz pontosabb, videó módban 25 perc időkorlátot feloldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest