Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
Kb. olyan 20-22mb.
@tnilabk
Most szilveszterkor cca. 600 képet lőttem, kb a felég merült le (beltérben, javarészt volt vaku is). Vagyis azt jelezte.
Viszont volt, hogy kint a hidegben, hosszú záridővel jelentősen resukalódik a teljesítmény.
Szóval erősen függ, hogy hol használod.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
veterán
Megér.
Bővebben:
- AA szűrő hiányát top-top-top üvegekkel lehet csak kimutatni, laborban
- Expeed DSP verziója a "pfft, nagy kaland" kategória ebben a szektorban
- ISO 3200 fölé úgyse akarsz menni ezekkel
- a jobb fókuszrendszer... jobb főleg, ha nem csak a középsőt használnád
- ha látsz hasznot a hajtogatósdiban, akkor az egész eleve nem kérdés
- méret/súly/akksi annyira marginális a két eszköz között, hogy szerintem ez nem is igazi faktor[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Victoryus94
őstag
No nem tökéletes, de ezért az árért nem rossz.
Mondhatni, még élesek is a képekPersze ha valaki eltolja a WB-t, meg rossz záridővel lő, rossz helyre fókuszál, stb. annak jó obival is gyenge lesz a képe... csak az olcsóbb obikkal próbálkoznak a kezdők. Ezért több erősen félresikerült képet találni 1-1 kezdő obinál.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
"11 élességponttal (köztük egy kereszt típusú érzékelő)"
Legalább ebben lehetett volna egy kis előrelépés..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
aleister
veterán
köszi az infót, de van pár Tamron objektívem, és kb fél tucat szervizen vagyok túl, többek között másodkézből származó, 5 év garis példánnyal is.. Szóval tökéltessen tisztában vagyok a dolgokkal.
(#33761) 42861
Érdekes, hogy be merték vállalni a 4-es típusszámot. Anno pont a kvadrofóbia miatt lett a D5400 helyett D5500, valamint a D400 helyett D500.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
marcitp
őstag
220V-os netes rendelésem kb így ment az 50/1.8G-vel.
Megjött, nem volt pontos, +17-en volt jó. Bementem személyesen, kb 4-et bontottunk fel, és próba a boltban. Cérnakesztyű, meg ilyenek. Elálltam a vásárlástól, később kiderült, a vázban (is) volt hiba. Amit végül megvettem máshol, az +11-en volt jó, de sztem így utólag nem az obikkal volt gond (+17 vs +11) hanem a váz af-e szórakozott, elmászkált. Jogilag elállhatsz (érdemes utánanézni milyen rendeléssel, melyik boltban mit lehet), a boltnak meg érdeke, hogy inkább találj jót, mint ne vásárolj.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mikrofon
veterán
Nem tudom milyen nikon és Tamron obikkal probalkoztál. Azt sem. Hogy az milyen képi végeredményt produkált, mekkora fényerővel és mekkora mélységélességgel... De igazából a Nikonnak nem nagyon van fényerős optikája DX-re... vagyis egy ami 15 évvel ezelőtti és VR nélküli. Pont emiatt most az fx obikat is nézegettem, nikont és tamron sp obikat is... csak nem tudom milyen az af meg minek van dx vazam, ha fx obikat veszek rá...
Egyébként a sigma art 18-35 a legrosszabb... a többi meg már jobb. A fix-ek meg a váz automatikus AF finomhangolásával egyszerűen beállíthatók.... -
-
veterán
Szerintem a retekség máshol keresendő - nem az egyes boltok nyomják fel ilyenkor az árakat, hanem a Nikon, központilag.
Engem inkább az lepett meg, hogy eddig "csak" fél milla körül volt... eleve a full-frame UWA sosem volt egy olcsó műfaj, a Nikon szentháromság meg mindig egészen eszetlen pénzekért ment.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
helixP
nagyúr
Én hiszek Neked.
Nikon saját véleménye a dologról:
(Kíváncsi lennék, mik a korlátozott funkciók.)Compatible models with limited functions: D5, D810 series, Df, D750, D7200, D7100, D5200, Nikon 1 series with the FT1
Incompatible models: D4 series, D3 series, D2 series, D1 series, D800 series, D700, D610, D600, D300 series, D200, D100, D7000, D5100, D5000, D90, D80, D70 series, D3200, D3100, D3000, D60, D50, D40 series, film cameras
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
Nem. Eles a kep, csak egyszeruen annyira lagy, hogy mikor a fokusz skalaval teszteltem a papir egyenes vonalai se lesz tokeletesen eles, csak inkabb kis tulzassal ilyen paca szeru.
Jart az obi a nikon szervizbe is, es jol lehuztak, de allitolag most olyan mint az uj. Hat koszonom. -
t72killer
titán
Hehe, a linkben "hsz_1-200.html", aztán van szumma 38 hozzászólás, utolsó 2018-08-30...
Ehhez képest pl a dpreview fórumán 91 oldalnyi csupán a z-s topiklista...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
dssport
tag
Igen, sajnos én is így látom. Pont ennél a felső közép/haladó kategóriánál ami nekem kellene (D7xxx; D7xx) érzem rezegni a lécet. És ebből fakad a problémám, hogy nem szeretnék horror pénzeket beleönteni obiba úgy, hogy néhány év múlva nem lesz mögé vázból választék/újdonság.
Ezért nem rendeltem még meg a sigma 50-100 f1.8 obit sem. Gondolom később FTZ adapterrel rámehetne mondjuk egy Z50-re. Aztán lehet táplálni a nagy reményeket, hogy az úgy jó lesz kb 840.000 forintból. Hát ekkora innovációs kényszert/kísérletezési kedvet nem bír el a pénztárcám.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
50 1.8G, 85 1.8G, 24-120F4, illetve erősen gondolkodok valami nagylátón is, mert az IRIX nem vált be.
De tényleg nincs kedvem MILC-re menni, a Z6II kábé tetszene, de aranyárban van, pláne mert markolat is kellene hozzá, meg amúgy szeretem a D750-et, engem nem zavar sem a tömege sem a mérete. Ez a fókusz probléma most marha kellemetlen, de talán lesz rá megoldás, csak fel kéne vinnem a vázat Dávidhoz Pestre, amire jelenleg semmi időm nincs.
És ha már MILC, akkor valszeg' Sony-t vennék, mivel kvázi ők a kategória királyai (tudom, tudom, nem így van! ;-D ), ez viszont újabb parttalan obi eladás / vétel cunamiba torkollna, és mint említettem, épp nincs rá büdzsém!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Gaming notebook topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Mesterséges intelligencia topik
- Sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.