Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz toth_janika #29142 üzenetére
Azért ez vázfüggő is. A D200 sokat fogyaszt. Még agyig töltött akkuval sem tudtam soha 350-370-nél több képet készíteni vele. És akkor ha csavarhúzós obit használtam, ebből még le lehetett vonni 50-80-at. Bezzeg a D60-nal akár 900-950 képet is lőttem Kecskeméten (70-300VR, kikapcsolt VR-rel, és volt vagy 30 °C, ami viszont már megintcsak csökkenti az állékonyságát az akkunak), és akkor is csak biztos, ami biztos alapon cseréltem akkut egy nyugisabb pillanatban (mondjuk volt vagy 10 s kiesés miatta, szóval még az sem tétel).
Viszont az akkuvisszajelzés egyik vázon sem lineáris. Azt hinnéd, hogy ha öt csík van, akkor az egyenként 20%. Nem annyi. Az első csík ~30-35% lehet, az utolsó pedig 5-7% körül. Az már gyakorlatilag azt jelzi, hogy ideje cserélni. Még éppen lehet vele pár expot intézni, de vakuzni már nem érdemes. Komolyabb vázakon menüben lehet nézni pontos töltési állapotot is. Plusz ugye legalább két cella van egy akkuban, és azok sem lesznek soha sem pontosan ugyanolyanok. Szóval az a három csík kb 40-45%-os töltöttséget jelent valójában. Ha kevesebb csík van, akkor az másabb. Ott az első csík akár 50%-ot is jelenthet.
-
törölt tag
válasz toth_janika #29268 üzenetére
Azt írja, hogy mobileszközökkel, táblagépekkel kapcsolható össze.
Ezek szerint PC-re marad a hosszú usb kábel.(Valóban nem túl olcsó eszköz, de gondolom, mint minden mást, ilyet is lehet használtan találni valamivel kedvezőbb áron.)
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz toth_janika #29277 üzenetére
inkább vmi linuxos kütyüre lehetne aminek van usb portja..de szvsz ennyi pénzért megkapod felesleges variálni bármin is...a lényeg hogy te távolról vezérled ezt az ap t, akár ethernet akár wifi, ő pedig össze van drótozva a fényképezővel és gyakorlatilag usbn keresztül küldi a vezérlő parancsokat rá...a lényeg hogy a megfelelő "custom" firmware legyen a cuccban ahol alapból bent van szolgáltatásként ez a motyó..ezután már csakel kell indítani a kliens gépen a progit az apt meg összedugod usbn a fényképezővel és működik...
sokan timelapse vezérlésre használják, én többnyire videozásokro használom, egy távoli kamerát vezérlek a stativ mellől vele...de volt hogy egy fotozás alkalmával rögötn látni akarták a nyers képeket akkor a kezükbe nyomtam az ipadet, a kütyüt meg a zsebembe, és minden csattintás után megjelent a kép nekik...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
veterán
válasz toth_janika #29304 üzenetére
De gondolom nem ötfélével... csak mert ezekkel együtt csak az elmúlt 6 évben ötféle verzió volt piacon.
(Igazából pont leszarom, Oly is meg gyakorlatilag mindenki ezt csinálja a kitobikkal - na de hogy a VR-mentes verzió minek ???)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
aleister
veterán
válasz toth_janika #29677 üzenetére
1. Félig lenyomva az expo gombot fókuszálsz.
2. Ha ez megtörtént, felengeded a gombot, majd átlököd az obit MF-re.
3. Beállítod a CPL-t.
4. Exponálsz.Elég macerás. Tán a kitobiknál szokott ez probléma lenni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
chipi-85
senior tag
válasz toth_janika #29770 üzenetére
Kalocsay Károly - Ő is foglalkozik obik javításával!
06-30-948-20-54[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz toth_janika #30004 üzenetére
Simán ki lehet szúrni a back vagy front fókuszt a vázon is. A lényege az egésznek az, hogy pontosan jegyezd meg hogy hova fókuszáltál. Miután meg visszanézed látni fogod hogy mizu van
De persze notin visszanézni a legjobb de az macera
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
szab13
aktív tag
válasz toth_janika #30004 üzenetére
minden boltban van prospektus, reklámfelület szöveggel stb.
Én úgy teszteltem, hogy különböző gyújtótávon, 2,8-on és kicsit rekeszelve is pl 3,5 készítettem pár képet .
Kézből és minden képnél újra fókuszáltam.
Az élességet egy kiválasztott betűre tettem, ha 10-ből 6-7szer nem azon a betűn volt a fókusz ahová állítottam akkor gond volt. (többi lehet user error)
Az ellenőrzést a F.gép kijelzőjén végeztem.[ Szerkesztve ]
-
chipi-85
senior tag
válasz toth_janika #30905 üzenetére
Nem csábít a több megapixel, a több AF pont, meg az NFC meg a Wifi....???
-
Zotya21
senior tag
válasz toth_janika #30922 üzenetére
a wifire mondok példát amivel én is most kínlódok
madáretető elé kirakod a gépet, ott bent meg nézed telón
persze a nem kispénzűek vesznek egy nagy teleobit és kiülnek a bokorba lövöldözni
de a wifinek vannak azért hasznos funkciói
de ezek a büdös madarak tudják mikor nem kell odarepülni
lemerül a gép behozom az aksit csak az aksit hogy a gépet szokják, azonnal tele van az etető
de előtte oda se mentek csak néha lopva[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
szacsa82
tag
válasz toth_janika #35373 üzenetére
Hát nemtom, én háklis típus vagyok kép- és hangminőséget illetőn, de belépő dslr-rel és egy madzagos csíptetős mikrofonnal teljesen elfogadható minőségű videókat csináltam. Nem vitatom a meglátást, hogy jobb egy igazi videókamera, de a minőségugrás szerintem hétszámjegyűbe kerül, kérdés, megéri-e az mindenkinek, a magamfajtának tuti, hogy nem.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
r.levente75
addikt
Ez csak egy teszt volt, én sem gondolom, hogy egy fotógéppel elsődleges szempontként videózni kellene. Már idestova 20 éve fotózok, még analóggal kezdtem. Most jutottam el odáig, így negyven felett, hogy megengedhettem magamnak ezt a vázat, és ha már rajta van a videózás mint lehetőség, gondoltam egy tesztet megér. Mondom ezt úgy, hogy továbbra is fotózni szeretnék nem pedig videózni.
-
Roachy
senior tag
Részben van benne igazság, de csak a DX esetében. Full frame-nél már más a helyzet. Azt az optikai minőséget nem lehet elérni videokamerával, még a tv-k által használt pro kamerákkal sem, csak sok milliós speckó filmes cuccokkal. Ár/érték arányban igenis van értelme a dslr videónak.
A hang valóban sarkalatos pont, de én pl külső hangrögzítőt használok, mert a gép amúgy is csapnivalóan kezeli a rádugott mikrofont is, egyszerűen rossz minőség. De akkor is van hogy a kamerára van rögzítve. Af-et meg amúgy sem használom videónál, mert igazából az is használhatatlan. A liveview miatt kontraszt alapú élességállítást használnak a Nikonok és nem szuperál túl jól. Így aztán nekem nem is jelent problémát az Af hang kiszűrése.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Dell notebook topic
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mozilla Firefox
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs