Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• G33Z@

tag

Üdv mindenkinek!
    Valaki ismeri ezt a OneOdio fülesek közül?

https://oneodio.de/hu/collections/wired-headphones/products/oneodio-studio-hifi-over-ear-headphones-silver

Már megrendeltem, csak véleményeket keresnék, mert a Studio Pro van úgy látom inkább legtöbbeknek. Meg vannak itt páran, akik jobban is értenek hozzá, mint én :)
    Leírás alapján ez ugyan kifinomultabb hangképpel rendelkezik, mint a Studio Pro, de nyilván használatból adódó tapasztalatok érdekelnének. Minimum egy hónap mire megjön Hongkongból... Egy Sony MDR-XB550-et fog váltani. Köszi

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #90945 üzenetére

Szia. Úgy láttam, hogy a gyártó oldalán a legjobb helyen vagyok, az ár így is viccesnek tűnik ezért nem is keresgéltem. Hobbi zeneszerkesztéssel játszadozom néha, és most cserélem a zenetáram is tömörítetlen formátumra, na meg játszom is, szóval remélem nagy ugrás lesz az előzőhöz képest. Ami egyáltalán nem volt rossz, de már romon van szegény, ez meg más kategóriának tűnik. Fülpárnát kellene cserélni, de az is annyi idő alatt jön meg, mint egy új gép. Olvastam a Studio Pro 50 némi V hangzásáról és ezt gyárilag szeretném elkerülni.
    A mikrofonnak végül is örülök, de a vezeték alap és BT sem szükséges, amire használom.
    A helyzet az, hogy még nem igazán hallottam komolyabb kategóriás fülest, kalibrálva, minőségi forrásból, rendesen meghajtva, de szívesen leírok mindent, amit szerintem tud akár több eszközön is. Persze kattintok is párat és a kalibrálásnál is jelentkezem. Peace :R

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #90948 üzenetére

Mit értesz normálisabb alatt? Vastagabb, vagy memóriahabos? Vastagabb párna nem még több basszust eredményez? Nincs kizárva, hogy kipróbálom mással is, csak nem tudom honnan szerezzek, ha nem akarok hetekig várni. Bizakodom, hogy nem véletlenül ezt a párnát rakták fel és nem lesz szükség rögtön másikat keresni rá, de majd látjuk. Ha megjön szívesen odaadom kipróbálni, ha a közelben laksz (én Hajdúszoboszlón), de ez még a távoli jövő :O Nem volt könnyű dönteni, mert a topikot olvasva a Pro50 úgy tűnik mindenkinél bevált, de ahogy egyre gyakrabban került elő a V hangzás téma, (még ha a szőröspárnával kezelhető is) már sejtettem, hogy más lesz a befutó.

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

Sziasztok!

OneOdio Studio HiFi
    Érdekes, de nem tett be a rendelésemnek a szuezi botlás, 12 napot vártam a rendeléstől számítva.
    Dobozban (ami annak ellenére alaposan megviselt, hogy még dupla buborék és egy darab szürke szemeteszsák is hősiesen védelmezte) a már ismert erős műbőr táska, állvány, két a végeken aranyozott kábel, némi dokumentáció és a füles, ami nem tört el és rendben megszólalt. Van még egy poháralátét-szerű logós kör alakú gumilap, aminek a rendeltetésére egyelőre nem sikerült rájönnöm. Végül nem álltam neki fotózni, kb ugyanolyan képek lennének, mint ami neten vannak róla.
    A felhasznált anyag minőségre teljesen átlagos műanyag, nem tűnik gagyinak, de ebben az árban nyiván nem kell premium tapintásra számítani. Nem vészes az ezüst villa sem összességében mutatós, erős-strapabíró szerszámnak tűnik, de nem is feszegetem komolyabban. Nincs is rá szükség, mert picit hosszabra engedve könnyedén belebújok. Na és most jön az, hogy ez a füles haláli kényelmes! Az egész fülem benne a párnában, a szorítás nekem pontosan annyi, amitől se több-se kevesebb nem kellene. Kb egy órája semmi fáradtság, semmi igazgatás kényszer. Ez nagyon el van találva, hasznosnak találom stabilitás szempontjából, hogy nincs forgatás, csak a 30 fok dőlés. Párnák elég keskenyek, most kellemes, de nyáron ez is meleg lesz, mint minden.
    A gépben egy Asus Xonar DGX hangkártya van, ami 24bit/48kHz mintavételre van állítva, bár a zenéim 90% csak 16bit/44.1kHz. A kártya fejhallgató erősítővel rendelkezik, amit 32ohm ellenálláshoz igazítottam. Windows hangerő 50-60%, Winamp 100%, a Xonar panelen pedig alapértelmezett 80% a hangerő, hogy maradjon kakaó az EQ-nak is.
    Dobozból ment a fejemre azonnal, semmi bejáratás egyelőre, amire viszont később szükség lesz, mert elsőre vegyes érzelmeim vannak, de semmi esetre sem mondanám, hogy csalódott vagyok. Elég sajátos hangja van, kissé olyan érzés, mintha egy terem közepén ülnék, de tisztán szól, van mindenből rendesen, habár egy pici mélyet még el tudnék viselni. Szerettem volna majd teljesen lapos EQ hajtani, ami nem hiszem hogy össze fog jönni, mert a mélytartomány nagyon meghálálja, ha megemelem kissé, de most még megy vissza középre. Ha az alja nem 20Hz lenne, hanem 5-10Hz az szerintem tudna lendíteni a helyzeten.
    Sony MDR XB550 után nyilván szélesebb a stereo, valamint hangerőben is agyonveri, de mint írtam egyáltalán nincs mindent elsöprő basszus, mégis elegendőnek tűnik. Ez a füles valóban egy teljesen kiegyenlített hangzásra van kihegyezve. A magas hangok, cinek szépek, nyoma sincs szsegésnek, torzításnak, még 90% hangerőn sem. Ott viszont megjön a füles ereje is, ami hosszabb távon nagyon sok. A közép jó elkülöníthető, a tamok és a zongora szépek. A fenti dalokat végig hallgatva nagyjából elégedett voltam, de érezni, hogy van benne még tartalék is, szóval az IsoTek most lepörög egyszer, ha jelent valamit.
    Ami érdekes, hogy ha a 3,5mm csatit használom fátyolosan szól, de ha beiktatok egy hosszabbítót rendbejön a hang, valószínűleg eltérőek a csíkok a hangkártyáétól. Ha a 6,5mm megy be a fülesbe és a 3,5 vége a hangkártyába, akkor megint jó.
    A telefonom egy 16/44.1 chippel van szerelve, nem kell nagy durranást elvárni hangerő szempontjából, szerintem nem kifejezetten telefonhoz van ez kitalálva. Volt korábban egy LG G4-em abban 24bites DAC volt, azzal szívesen kipróbálnám, de már a múlt.
    IsoTek után nem vettem észre számottevő különbséget. Aki a V hangzást és a dübörgést szereti, annak ez a füles csörög-csattog szerintem. Én is mindenképen használni fogok némi EQ-t, pedig igyekeztem volna leszokni róla. Egyelőre kb ennyi.

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

válasz UserX #91084 üzenetére

Jó szórakozást hozzá én most nagyon kezdem megszeretni :K
    Picit előrébb vagyok már, mint az előbb: egy hangyányi mínusz 1kHz, viszont elég sok 6-8dB 30Hz plusz (sajnos ez Xonar EQ alja inkább 20Hz szerettem volna megtolni kissé) és most állam leejtve hallgatom az új Tomahawk lemezt :C
    Ez a teljesen sík hangzás hatalmas lehetőségeket ad az Eq kezébe.

Regisztráltam a két év gariért, azonnal kaptam a hongkongi raktárra 25% kedvezményt és ha már itt jártam pörgettem egy másik 20% mellé. Venni kéne egy Pro-t is akkor szinte féláron :D

Szerk: este kipróbálom CP2077, Battlefield1 és Asetto Corsa-val most nem tudom letenni a zenét... :P

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #91086 üzenetére

Néhány óra hallgatás után EQ nélkül kevés a mély szerintem ahhoz, amit közép és magas tartományban produkál. Azzal együtt viszont tetszik, amit hallok.
    Még azon forgok most, hogy általam eddig jó minőségűnek gondolt zenék, teljesen gagyin hangzanak, tompán, vagy éppen üresen, mások pedig annyra jól, hogy szinte hihetetlen. Az EQ hol bekapcsolom - hol ki, mert van mikor egyáltalán nem is kell. Ez a hangkártya is, amit használok, lehet ki kellene próbálni egy komolyabbal. Kezdek elbizonytalanodni. Egy ekkora fülesben ötvenes mágnessel hogy lehet kevés mély?

#91084UserX
    Az este játszottam is, a CP annyra üvölt, hogy 35% Windows hangerő mellett vált elviselhetővé, de minden nesz átjött az biztos, éles erős hangok, a rádió is úgy szól, ahogy kell. A terem érzetem játékban viszont tovább erősödött.

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #90950 üzenetére

Vagy éppen meg is van, hogy miért írtál normálisabb párnáról. :K Most már én is szívesen kipróbálnám mással.

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #91091 üzenetére

Akkor az idő, vagy esténként némi járatás remélhetőleg kupál rajta valamit. Lehet, hogy pár hét múlva lesz az igazi. Egyébként egy lágy EQ hullámmal tetszik a hangja.

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

Sziasztok!
    OneOdio Studio HiFi.
    A mai nap különleges. Kapcsolatunk új szintre lépett.
    Miután beköltözött hozzám próbáltuk rögtön megszeretni egymást, de az igazság az, hogy valójában a hibákat kerestük a másikban mindketten... Bár a napok egyre részletgazdagabbak lettek és már telefonon is egyre kedvesebb lett a hangja (igaz órákon át nyúztam ezért esténként a különböző színű zajaimmal), mégis időnként hangos veszekedésbe torkolltunk és úgy tűnt hiába színezzük, talán mégsem fog működni.
    Napközben árgus fülekkel figyeltük egymást. Már nem bírtam tovább.
    A kedvéért merész lépésekre szántam el magam.
    A XONAR panelen 50%-ra vettem vissza az előerősítést (így kaptam 0dB csúcsokat), az EQ kikapcsolásra került, windows és winamp maradt százon. Viszont így nagyon halk lett (még a telefonnál is halkabb), de a keresett hangzásra rátaláltam. Majd az következett, hogy a fejhallgató erősítőt 64ohm-ra kapcsoltam (az Asus ezt exciter módnak hívja)
    Ekkor kiteljesedett a világ és olyan hangzást kaptam, amiről álmodtam. És még hol vagyok a bejáratástól... (amiben eddig nem is hittem)
    Még így is elbírnék egy kis hangerőt - egyáltalán nem lett túl hangos, nem vált túlvezéreltté semmi recsegés, sziszegés, zörej csak kristálytiszta hangok és zene. Nulla EQ. Most értettem meg miről szól ez a füles. Egy élmény vele a zenehallgatás és játákban is azt hozza, amit kell. Tulajdonképpen nem tudom leírni milyen jól szól, mert mint korábban írtam nincs túl sok összehasonlítási alapom.
    Most így vagyunk.

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

Sziasztok! OneOdio Studio Hifi. Szépen kikupálódott néhány hét alatt a fejhallgató. Most már telefonról is élmény hallgatni. Telefonon és gépen is kapott néhány db mélykiemelést 20Hz és 60Hz környékén. Viszont nem hagyott nyugodni a Pro 50, úgyhogy ma rendeltem egyet, mellé egy pár fülpárnát, kínai raktár 20% kedvezménnyel. Nem tudom, hogy felülmúlja -e a Studio Hifi-t, mert jelenleg a legjobb fejhallgató, amit valaha hallottam. És erre sajnos nem találok fülpárnát, amire még nincs is szükség ugyan, de nagyon hosszú távra tervezek vele. Találtam a Sony-MDR-XB 550-re is fülpárnát. Mire észbekapok már három remek fejhallgatóm van :DD

• G33Z@

tag

Sziasztok! OneOdio Studio Hifi vs Pro 50.
    A Hifi egy hónapos - úgy érzem bejáródott. A Pro 50-et most nyitottam ki. A Studio HiFi 30Hz és 60Hz között 4-4 dB mélykiemelést kapott, minden más flat, így szól már hetek óta, számomra kiválóan. Beigazolódott a sejtésem is, hogy ennél jobban nem fog tetszeni a PRO 50. Itt ugyan semmi szükség nincs mélykiemelésre, kb annyival több alapból, mint a Studio Hifi a fentebb leírttal. Főleg a közepekkel van baj, ez a tartomány, mintha eltűnt volna a HiFi-hez képest, ezért ha dönteni kellene most kérdés nélkül a Hifi-t választanám. Ott nyoma sincs V hangzásnak. Itt nagyon a dominál a mély, a közepek rovására, a magasak számomra megfelelőek.
    Jó fejhallgató a PRO50, de elég darabosan szól még. Tudom, hogy a türelem tornaterem, ezért még hetekig ismerkedni kell egymással, bár itt nem használok semmi EQ-t, ami viszont szerintem nagy előny a PRO javára. Pár hét múlva jelentkezem még. Peace

• G33Z@

tag

Üdv!
    Vettem egy Sony MDR -1AM2 fejhallgatót, amihez kaptam az egyik végén 3.5mm, a másikon 4.4mm szimmetrikus kábelt. Kérdésem az lenne, hogy mihez tudok vele kezdeni? A XONAR DGX-en csak 3,5mm outputok vannak, a telefonomon szintén. Láttam hozzá 13k körül átalakítót, ami a 4.4mm csatlakozót 3.5mm-re fordítja. Van értelme ezt megvenni?

https://www.alza.hu/dd-hifi-dj44c-44mm-f-35-mm-jack-m-d6318547.htm?kampan=adw_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_produkty_prislusenstvi-pro-mt_c_1032286_DDHd07&gclid=CjwKCAjw3_KIBhA2EiwAaAAlisA4mT8PUv_S3xwiIC5m3r_UnqfYztzhCpuz5W6kGn4JEyfMnDPZnhoCYVEQAvD_BwE
    Keresgélek 4.4mm kimenettel rendelkező hangkártyát is, de nulla sikerrel. Vagy egy DAC-ot kellene venni hozzá, vagy hagyjam a francba az egészet? Tanácstalan vagyok, valaki fel tud világítani mi lenne az ésszerű döntés? Ez az első igazán komolyabb fejhallgatóm és szeretném kihasználni a teljes tudását, bár ahogy alapból szól számomra az is elképesztő.
    Köszönet!

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

válasz Gzula[HUN] #92721 üzenetére

Persze megvan a mikrofonos 3.5mm kábel is, jelenleg azzal használom. Csak szeretném a szimmetrikus kábelt is kipróbálni, erre irányult a kérdés. De úgy tűnik akkor átalakító lesz a megoldás inkább. Ez a fejes csak 16ohm nagyon könnyű hajtani, nem tudom hogy mennyivel vagyok előrébb egy megfelelő kimenetű DAC használatával, vagy elég-e egy jobb minőségű átalakító.

• G33Z@

tag

válasz Bodz #92725 üzenetére

köszönöm a segítséget, akkor hanyagolom ezt a szimmetrikus történetet, csak sajnálom hogy itt a kábel, kimenetem meg nincs hozzá..

• G33Z@

tag

válasz jobesz #93640 üzenetére

Szia! Ha teheted, valahol hallgass bele egy Sony MDR-1AM2. Engem teljesen levett a lábamról. Zárt fejes egy pici reflexnyílással, van egy kis Sony színe, de nagyon tiszta magasakat és közepet produkál, mély is van rendesen, de nem érzem, hogy rátelepedne a hangképre. Gyors, pontos és nagyon mélyre is le tud menni, ha szükség van rá. Mindenképp megér egy próbát. Ha egyszer az enyém megfexik tuti, hogy ugyanezt veszem még egyszer! Bőven árkategória felett teljesít. Ja és 16 Ohm mindössze, telefonról is tud üvölteni, de még irreális hangerőnél sem tapasztalok torzítást. Nem lesz hangerőproblémád, az tuti.

• G33Z@

tag

válasz mcs #93659 üzenetére

Nagy hangerőn nem bánom, igazán akkor jön meg a hangja. Jót tesz neki a kakaó, ugyanakkor nekem már pár hónap után nem bántó. Sőt keresem a a hangját. Nyilván nem maxon hallgatom órákig. Könnyű EQval is szelídíteni, ha szükséges. Mindegy én annyira nem értek hozzá, csak ajánlottam próbaképpen. Gyakran inkább félelmetes hangja van, mint funny :DD

[ Szerkesztve ]

• G33Z@

tag

Igaz nem 15 ezres kategória, de ajánlom a Sony MDR1-AM2 tényleg érdemes kipróbálni! Dögös hangzás, pontos és erős basszus, zárt kialakítás ellenére meglepően tiszta magas és dinamikus közepek vannak. Nagyon meghálálja a jobb forrást is, én nem bántom az eq sem, inkább az erősítés fontos, mert csak 16ohm - nagyon könnyen hajtható, bármilyen egyszerű lejátszó eszközről is igen komoly hangot produkál. Néha kissé harsány is bátrabb erősítéssel. Emellett rendkívül kényelmes, könnyű, viszont az aránylag vékony fülpárnáival nem a legkiválóbb a zajszigetelése - bár nekem nincs panaszom rá, ennek ellenére a hangzása a figyelmed középpontja lesz az biztos! Finom holmi gyengéden kell bánni vele, de azért szabadtéri használatra is alkalmas. A szelet megérzi a pici reflex nyílás miatt, végül is nem teljesen zárt, ezért inkább már csak itthon használom - szerintem erre is való. Nekem egy Xonar DGX és egy LG V30 Sabre chip hajtja. Tesztek vélemények bőven vannak, nyilván a meghallgatást nem pótolja semmi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés