Hirdetés
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.istvan
csendes tag
sziasztok,
Itt feltettem egy kérdést, tudna esetleg valaki benne segíteni?
-
h.istvan
csendes tag
válasz fero02 #10638 üzenetére
azt az első generációt én is megtapasztaltam, az a 300-as volt, de amit én használtam az a 400w-os (benne is van a nevében egyébként ...), ez már ilyen hibával elvileg nem rendelkezik.
én 10W-ról beszélek egyenlőre, nem 100W-ról! Egyenlőre csak tesztelek, szóval most még csak kis terheléssel!
[ Szerkesztve ]
-
h.istvan
csendes tag
válasz dfdfdf #10641 üzenetére
a bekapcsolást én is így csináltam!
így már érthető, valószínűleg ez volt az oka, hogy azonnal kikapcsolt. csak azt nem értem miért kell neki ez a sok disszipáció ...
valószínűleg akkor így maradna egy aktív hűtéses tápegység amelyik terhelés alapján szabályozná a ventilátorát. -
h.istvan
csendes tag
válasz Wind-Storm #10647 üzenetére
na, ez nagyon jól hangzik! végre az első érdemi hozzászólás
köszönöm!
ui.: no ennek a kis/terhelés nélküli bekapcsolásnak utánanézek majd!
-
h.istvan
csendes tag
válasz jaja1981 #10650 üzenetére
helló,
azért kellene PC táp mert annak beszabályozott a 12V-ja (legalábbis nagyjából pontos), a másik, hogy jó legyen a hatásfoka.
ebből az általad linkelt mindkettőt tudja? ha jól értelmezem, akkor annak váltóáram a kimenete (ezért kellhet a dióda lüktető egyenre, majd a kondi kisimítani nagyjából egyenesre a kimenetet), és ha ingadozik a feszültség a hálózatban, akkor a kimeneten is ingadozik ... -
h.istvan
csendes tag
válasz jaja1981 #10658 üzenetére
jah, csak régebben ha jól tudom, 5V -ról mentek a CPU-k, ez pedig a P4 és Athlon 64 -től megváltozott, onnantól meg már 12V-ról mennek, emiatt gondolom, hogy az (is) be van szabályozva, elég pontosra! (nyilván vannak ingadozások hálózattól függően, de nem akkorák!)
a LED meg egy olyan dolog, ha jól tudom, hogy ha nagyobb feszültséget adok rá akkor gyorsabban elhasználódik, mintha pontosat adnék neki! Pl mi történne, ha a hálózatban a feszültség felmenne 250V-ra az általad említett toroid esetén? akkor számításom szerint 25 / 22 * 12 ~ 13.63V -ot kapna a LED? gondolom ez már tűréshatáron kívülre esik, valószínűleg nem füstölne el egyből, de nagyon lecsökkenne az élettartama!
-
h.istvan
csendes tag
válasz dfdfdf #10660 üzenetére
na ez az a rész, amihez én már nem értek! a végén meg már ott leszünk, hogy ez a nexus is olcsóbb lesz ...
-
h.istvan
csendes tag
válasz jaja1981 #10667 üzenetére
hát ahogy elnézem a grafikont, 25% és 75%-os terhelés között szinte nem is változik (max 1-2 %-ot), az meg szerintem belefér!
Ha meg visszatérünk a kiinduláshoz, azaz, hogy LED-ek lennének csak hajtva vele, elég ritka lenne az amikor az összes fel lenne kapcsolva, szóval az alacsony terheléseknél lévő hatásfok az ami jobban számítana az én esetemben.
no lehet lassan elrakom mára magamat, mindenkinek köszönöm hozzászólását a LED világításhoz kapcsolódó tápos kérdésemhez!jóéjt
-
h.istvan
csendes tag
válasz mr_ricsi #10671 üzenetére
Nézegettem panel lakás fürdőjét (1.5m x 1.7m) tegnap.
40W villanykörte kicsit kevesebbet hozott fényerőben mint egy 15W-os LED lapka.
A 11W-os kompakt fénycsőről meg nem is beszélnék, olyan félhomály van alatta, hogy majd ki gúvad a szemem tőle, a másik nagy problémám ezzel, hogy büdösek, kellemetlen égett és nyomtatóhoz hasonló szaga van (talán olyan mint az ózon).
220V -ról működő E27-es ledlámpák nem jönnek be, egyik szarabb mint a másik, villognak, sárgás-zöldek, van amelyik lassan kapcsol, gyenge fényűek, drágák. Volt egy Landlite E27-es LED égőm (akármi, lámpa, mindegy minek nevezzük), 4W, fél év alatt tönkrement! 4000 forint volt. Itt meg kellett vennem az elektronikát hozzá, a hűtőbordát (sokszor spórolnak az anyagon), ezeket ha elromlik akkor kuka, saját hűtőbordára szerelt LED-nél meg cserekor nyilván ezek a veszteségek már nem jelentkeznek!Namost ezek után, márcsak lakás felújítás miatt is, elgondolkoztam az ilyeneken. Tettem egy próba vásárlást 10W-osra.
Röviden: megfelelt.
Hosszabban: azonnal kapcsol, nagyon szép fehér a fénye (nem sárgás, vagy sárgás zöld), VAN fénye, azaz nem félhomály mint egy 11W-os kompakt esetén. Nem büdös, nem villog, viszonylag jó a szórásszöge (papíron 110 fok)Röviden ennyi.
-
h.istvan
csendes tag
válasz moha21 #10675 üzenetére
A kábelezést a villanyszerelőm fogja megoldani, ő dolga, hogy hogyan ...
Azokat a LED lapkákat, amit egy előző hozzászólásomban említettem linkkel, 12V -ról mennek. Így nyilván párhuzamosan lesznek rákötve a 12V-os amperágra
[ Szerkesztve ]
-
h.istvan
csendes tag
válasz mr_ricsi #10700 üzenetére
Sorban válaszolok
A fénycső ugyanaz mint a kompakt fénycső, ahhoz is kellesz ha jól tudom trafó, gyújtó, lassan kapcsol és még vibrál is ráadásul, emiatt ez teljesen kizárt nálam!
Többéves kompaktoknak is éreztem a szagát, legyen az samsung, tungsram (GE), noname ...
Ha már nem noname kínai kompaktot vennék, hanem márkásat, akkor ott vagyok, hogy többezer forintba kerülne a normális, jó fényű, stb. ...
A tápot majd megnézem, hogy mennyire pontosan 12V az, csak a multiméterem vezetéke elszakadt, cserélni kellene azt is ... Emiatt lehet, hogy nem is hajtódik a névleges feszültségen, ergo kisebb fényt bocsájt ki
a hűtőborda amikre a nagyobb teljesítményűeket (15W) rakom, annak a bordafelülete 10.5 dm2, szóval remélem jó hőmérsékleten fognak menni, egyébként a plafonra lesznek felfúrva egy U alakú karra felrögzítve, úgy, hogy 2 irányba lehessen forgatni! Ehhez a hűtéshez képest a 220V-os E27-eseknek felforr az agyvizük ...
Mivel teljes lakásfelújítás lesz, teljes átvezetékezéssel, falba bevájással, ezért nem lesz gond külön elvezetni, a másik, hogy az ampervezeték keresztmetszetének mekkora felületűnek kell lennie, az szerintem nem lehet gond, ui.: ha a tápot úgy tervezték, hogy azon a vezetéken kifolyjon a megfelelő áramerősség, akkor gondolom ezt nem lesz gond hasonló vezetéken az első elosztóig elvinni, majd onnan már az egyes panelekhez méretezetten továbbvezetni, ahol már nem fog 30 akárhány amper folyni, hanem jóval kevesebb (maximum annyi, amennyi LED lapot egyszerre felkapcsolok, pl ha kettő van egybekötve, 2 * 15W / 12V az kevesebb mint 3A)
A PC tápoknak van szerintem a legjobb hatásfokuk a szabályzottak közül, ráadásul minden egyéb védelem is van bennük, sok LED-re tervezettről azt hallottam, hogy kábé 70%-ot hoznak, míg mostanában már legalább 80%-ot kell hoznia egy PC tápnak!
A tápot külön kapcsolóra fogjuk valószínűleg kötni, ami a bejáratnál lesz és le lehet kapcsolni akkor, ha nem vagyunk otthon, egyébként az általad említett fogyasztás kábé havi +200 forint ...Az élettartamhoz: csak remélem, hogy jobbak lesznek, mivel mindent megadok majd nekik: jó hűtést, feszültség szabályzott betápot. Hasonló fényerőket viszont 220 voltos E27/14-es foglalatúból horror áron tudnék csak beszerezni, és még ekkor is fellépne a szórásszögből eredő probléma, azaz a meglévő lámpatestek nem biztos, hogy jók lennének az optimális fényszóráshoz! Nem is beszélve arról, hogy minden egyes LED égő esetén újra meg kell vásárolnom a hűtőbordát és az elektronikát!
-
h.istvan
csendes tag
válasz Wind-Storm #10719 üzenetére
maga a hűtőborda alapja 11cm x 15cm, ebből áll ki 14 darab lamella, ezek 2.5cm magasak és 15cm szélesek, ezeknek a felülete tehát 14 * 2 * 2.5 * 15 = 1050 cm2, ez 10.5 dm2. Azért szoroztam be 2-vel, mert egy lamellának két oldala van, ha ez a gondolkodás téves, akkor max osztom kettővel.
Az E27/14-eshez: úgy értettem, hogy ezen égőknél az árában mindig benne lesz pluszba az a hűtőborda és elektronika ára a LED-en felül, ezért olyan drága szerintem. Míg ennél a házibarkács jellegű megoldásnál pedig csak 1x kellesz megvenni, ha tönkremegy/cseréled bármi oknál fogva, akkor már többet nem jelentkezik ez plusz költségként! Tehát ilyenkor már csak magát a LED lapkát fizeted meg! Így már érthetőbb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest