Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz azbest #47741 üzenetére
Menő. Esetleg ha elfogadsz egy újító javaslatot, amivel még szebbé tudod tenni. Próbáljad meg úgy kinyomtatni, hogy a rácsos fele legyen a kezdőréteg. Ezzel azt éred el, hogy textured PEI mintáját kapja, ami szerintem azért nem néz ki olyan roszul. Másodjára pedig a külső falakon ki lehetne próbálni fuzzy skint. 0.3/0.3 beállítás nálam egész jól bevált. Ezzel megszabadulsz a varrattól is, főleg ha véletlenre állítod.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz axlfsi #47778 üzenetére
Komplexebb mint elsőre gondoltam. Itt le tudod tölteni a módosított változatot.
Remélem jól értettem mire gondolsz. Nem teljesen ugyanaz mert le kellett újra modellezni de a fő méretei megegyeznek. A letörések és lekerekítések kissé eltérhetnek.
Nem lesz szükséged külön jobbos és balos változatra, hanem elég lesz az első kinyomtatása után tükrözni az Y tengelyre a Bambu studióban.Itt van a 3mf fájl is.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz axlfsi #47782 üzenetére
Catiában dolgoztam de igazából mindegy. Lehetett volna Fusion is. Az alapot az adta, hogy csináltam egy 150mm átmérőjű kört és bele egy 1 cm-el kisebb átmérőt. Ezt a kettő kört húztam ki 20 mm-re. Ez egy darab vastagfalú cső lett. 30° draftot tettem rá kívül és belül. Ez adta az alapot
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz ParadoxH #47793 üzenetére
Szoktam ilyesmiket csinálni és van is rá megoldás.
Addig jó, hogy a Fusionban kihúztad. Viszont amikor egy színnel megvagy akkor csinálj egy "Group"-ot és húzd bele az azonos színeket.Mindig new body legyen és ne join, mert azt akarja alapból. Ha így előkészítetted akkor már csak grupponként ki kell exportálnod stl-be.
Ha megvagy a színenként lementett stl fájlokkal, akkor csak egyszerűen egyben húzd be az Orca-ba. A kérdésre igent nyomj. -
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
válasz Mexbacsi #47982 üzenetére
Vegyél hozzá sajátmárkás Bambulabot. Ha regisztrálsz a Makerworldre akkor tudsz pontokat gyűjteni. Feltöltöd a saját modelleket stb. , akkor hamar össze lehet szedni egy 40 eurós kupont. Ha veszel 4 gurigát akkor amúgy is ad kedvezményt meg már a posta is ingyen lesz. Ha van két kuponod akkor meg ingyen.
-
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
válasz Mexbacsi #47984 üzenetére
Hát ha lesznek kuponjaid majd visszatérsz rá. Nálam nagyon jól működnek ezek az anyagok és még gyorsak is. Nem az rfid-ről van szó ha az előnyeit nézzük.
Ha itthon szeretnék venni Sunlu-t akkor a Variomentumnál tudsz jó áron. Van szárító is. -
ptesza
senior tag
válasz EasyKnight #48004 üzenetére
Ne foglalkozz vele, mert csak fényes anyagoknál látszódhat. Ha egy kész nyomaton találkozol a VFA hibával, akkor a sebesség beállítások javíthatnak rajta. Az Orca slicerben van egy VFA teszt ami segíthet megtalálni az optimális értéket.
-
ptesza
senior tag
válasz ParadoxH #48064 üzenetére
A második képen egy szálat látok élben. Ha azon az élen van 45° letörés akkor az lehet a baj. Nem igazán szereti. Áttervezném 30-40 fokosra és akkor tuti jó lesz. Viszont a textúrát nézve nekem alul extrudáltnak tűnik. Egy flow rate kalibráció segíthet. A képekről nekem ez jött le.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz BPéter1984 #48140 üzenetére
Ne sokat várj nem tart örökké a BF. Nem kell venni hozzá semmit pluszban csak egy csomó filamentet. Minden hasznos infót megtalálsz ebben a topikban. A teljes végig olvasást nem javaslom. De ha vannak konkrét kérdéseid akkor soroljad őket és itt sokan vannak akik szívesen megválaszolják majd.
-
ptesza
senior tag
válasz BPéter1984 #48181 üzenetére
NA ez a beszéd! Jó ha tudod, hogy ez egy filament zabáló gép. Jó sok fog kelleni hozzá. Ha aktív vagyok elfüstölök 2-3 kilót is havonta. Vannak kedvenc színeim amik általában jobban néznek ki mint egy sima fekete vagy fehér. Személy szerint a matt színeket ajánlom, pl a Bambu sötétkék matt és van egy zöldes is. Aztán a Sunlu agyag és oliva. Jól jöhet a transzparens az ezüst meg az arany is. Így karácsony környékén valami fenyő zöld. Egyéb dologra most még ne költs. Regisztrálj a Makerworld-re és próbálj meg minél több pontot gyűjteni. Letöltésekkel és ha vannak saját modelljeid akkor azokkal is jó sokat lehet keresni. Vannak itt páran akik már gennyesre keresték magukat filamentből és kiegészítőkböl. Már én is több mint 500 eurt kerestem vele. Ezzel párhuzamosan mehet a makeronlne is ami nagyon hasonlít. Ott a inkább filamneteket tudsz majd venni mert az egy Anycubic-os portál.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz katyilkadr #48227 üzenetére
Megy a Bambu studió és szerintem az Orca slicer is. Mindkettő nagyon jó!
-
ptesza
senior tag
válasz rodman73 #48337 üzenetére
Alapozó spray-el kell lefesteni és vizesen becsiszolni 240-400-as vizes papírral. Utána nem agresszív oldószeres festékkel átvonható.
-
ptesza
senior tag
válasz bozarjoska #48357 üzenetére
A Bambulab nyomtatókhoz van egy közösségi oldal a Makerworld.
Itt a feltöltött dolgok 99%-a rendelkezik nyomtatási profillal is. Így letöltésnél nem egy stl fájlt kapsz hanem egy 3mf fájlt, ami magában foglalja az stl-t és a feltöltő által ajánlott nyomtatási beállításokat is. A választék igen nagyra növekedett. Azt is mondhatnám, hogy ami nincs itt az kéremszépen nem is létezik! De azért ez nem igaz. Nyomtatás után van lehetőség a kinyomtatott dolgok értékelésére amivel értékes pontokat lehet keresni. Ha nem értesz a CAD-hez akkor is van lehetőség az alkotásra a MakerLab-ban. Van egy csomó alkalmazás amihez nem kell CAD-es ismeret. Pl képből tudsz kulcstartót készíteni, vagy akár szobrot a saját fotódból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest