Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fiúk, Lányok!
Mammer gépében megkotlani látszik a HDD.
Kiszereltem és ha elkezdem lemásolni , akkor szépen elindul viszont akad 1-1 file amire azt mondja a TC hogy írásvédett. Majd várakozik és utána azt mondja a win11 , hogy nem létező meghajtó. Kihúz-bedug megy tovább , persze a hibás file-t, már szándékosan kihagyom.
Aztán egyszercsak megint jön egy ilyen file és sz***at.A kérdés , hogy mivel tudnám úgy lemásolni a tartalmát , hogy ezeket a fájlokat kihagyja és átlépje. Csak mert ez így nagyon hosszú meló lesz manuálisan átlépkedni.
Van vagy 400mappa meg vagy 40ezer file. Olyan 1000 db file között van egy ami megkotlott.
Ez nem is érdekelne , csak tudná automatikusan átugrani ami olvashatatlan.KÖSZI !
-
törölt tag
válasz eihwaz #71542 üzenetére
A 3.5 méret valszeg gyorsabb, olcsóbb,strapabíróbb. Cserébe hozzá a külső tápos ház biztosan drágább. 2.5USB külsőből lehet kifogni jó ajánlatokat, ha nem magadnak rakod össze. Itt érdemes átgondolni milyen eszközökbe akarjuk használni ,ugyanis az usb táp ellátás néha nem olyan mi t ami papíron van
Pl. nekem ilyet simán mghajt az egyik samu tv usb , a másik már nem ,max akkor ha ssd-rakok a hazba hdd helyett.
-
törölt tag
válasz DroneZ^ #71582 üzenetére
Off...
Csak mert írtad tv mellé kell.Nehogy ott bukjon el a dolog hogy a tv nem kezeli vagy "belefullad" ekkora méretbe.
Nakam pár éves samsung szerencsére szinte mindent is lejátszik usb-n, de cserébe 1Tb HDD esetén már látszólag nagyon gondolkozós neki a tallózás.
500Gb még a barátja , fölötte már nem annyira
-
törölt tag
válasz King Unique #71586 üzenetére
Az is igaz. Az enyém GPT-hez hozzá sem szagol.
-
törölt tag
válasz tibaimp #71603 üzenetére
Ma sem értem ezt a smr - cmr kevert dolgot
Többször láttam már ezt a "kifejezést" itt.Nincs kevert hdd ,olyan lesz amilyet veszel!
pl. ha benzines autót veszek ,akkor az nem dízel lesz.
Átvételkor meg csak megnézem mit adnak.
(vagy ez csak nekem alap dolog?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tibaimp #71605 üzenetére
Ha már azon múlik hogy Józsi random bármit becsomagolhat akkor régen rossz. Ezt azért a legbénább nevenincs random helyeken fordulhat elő.
Természetesen ezesetben az eladót terheli a költség hiszen nem az kapod amit kértél.
Nem olyan bonyolult ez.
Rendelés előtt meg talán érdemes egy részletes egyeztetés ,hogy ne legyen gond.Én pc alkatrészt csak a jól bejáratott 2-3 boltból rendelek és nem a google fizetett hirdetések alapján. Így soha nincs gond.
-
törölt tag
A rakosgatás biztosan nem. (a raktáros/boltos is a polcra rakja, előtte hajón,kamionon utazik stb....)
Ami ettől erősebb fiizikai hatás, dobálás, ütés biztosan nem válik hasznára a hdd-nek.
Ugyanakkor szerintem nem törvényszerű hogy mindegyiket hátrányosan érinti.Nekem is volt olyan hogy az asztalon élére volt állítva és kikapcsolt állapotban eldőlt és koppant. Ez már elég erős hatás ,így csomagolás nélkül. Nem lett semmi baja és bad sector sem jelentkezett.
-
törölt tag
Így van. Viszont ahhoz nem árt dragább/márkás darabot venni. Az meg azért még mindig nem hdd ár.
Akkor már inkább bukjon a sebességből egy alig láthatót ,méret/forintban sokkal olcsóbb és abban pedig biztos vagyok hogy többszösét bírja majd hc torrent alatt ,mint bármilyen ssd.
(tudom sokan csinálják, tudom ez urbanlegend,tudom én vagyok a bolond mert ez nem igaz , az ssd az bírja! Viszont tapasztaltam már ezek ellenkezőjét is , saját bőrömön is , még ha Te épp nem is , én akkor is!)
+a legratyibb hdd-re is olyan szinten tud giga nettel lejönni az anyag ,amit egy 6 tagú család sem tud elfogyasztani.
+a hc torrent lényege soha nem az volt ,hogy ott ül az ember és megvárja még 30tb film lejön.Magyarul, ha kicsi torrent van pont kell akkor ssd mindennek is.
Ha hc torrent van akkor arra hdd ,minden másra ssd.Természetesen ha a pézz nem számít , akkor sok nagyméretű méregdrága ssd + 2x2 giga download speed és naponta 2x le lehet tölteni az internetet , ott ülve a gép előtt és bámulni hogy aztaku....milyengyors.
Amúgy a véleményem olyan mint a ........ , nekem is van ,de senkit sem érdekel. De azért leírom , mermérne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az időzített táp oldali kapcsolgatás már eleve nem oké. Legalábbis én nem csinálnám.
Mi van ha épp bármiért is hozzányúl az eszköz és akkor veszed el a tápot? Simán lehet ,hogy adatvesztésed lesz a hdd-n.
A tápot meg kellene hagyni neki és pl. a nason keresztül altatni. Ilyenkor a táp sem fog szabad szemmel látható fogyasztást generálni.Vagy ha mindenképp táp para van , akkor marad a 2.5" hdd megoldás külső táp nélkül usb-vel a nasra kötve.
Bár még itt is felmerülhet hogy 2usb port kell Y kábellel hogy meghajtsa.
Ez eszköz és hdd függő.
(nas topikjában valszeg tudnak erre biztosat mondani)Tablettel meg biztosan felejtős a 2.5" is (táp nélkül!) , max egy ssd.
Az usb eszköz usb -re dugva , rendeltetésszerűen használva nem fog ártani semminek sem. Azért van az usb hogy beledugd az usb eszközt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 68.000.-
- Kingston 480Gb mSata ssd
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új! Zike USB-C Tárhely Bővítő iPhone-hoz 512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest