Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TomCat85
tag
válasz Zola007 #39237 üzenetére
Alu házba fog kerülni...de tény, hogy kicsit parázok attól, hogy 7200 rpm mennyire jó erre a célra?! Mert amit időben megnyerek a gyorsaságának köszönhetően, azt lehet elvesztem a melegedése miatt...gondolok itt egy esetlegesen emiatt fellépő adatvesztésre. :-S
Bár általában nem fog pörögni...
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Zola007 #39240 üzenetére
Sajnos melegszik elég rendesen mind. :-( Tartós nagy adathalmaznál a Samu HD204UI, full alu Chieftec házban is bőven 40 fok fölé megy (45-48 fokot simán elér), mivel ott meg sokáig tart a másolás és azért izzasztja rendesen a vinyót.
Igazából nem tudom mivel járnék jobban?! De azért 5 év garit, csaknem azért vállalnak rá, mert pikk-pakk behal...még ha nem is 7/24-be megy, hanem mondjuk napi 8 órát...
Nálam meg bőven nem fog egyhuzamban ennyit menni...ráadásul közel sem lesz minden nap elővéve. :-)
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz Zola007 #39263 üzenetére
Én ezt vártam!!! Isten jól birta le a kalappal és valami hasonlóan tehetséges utódot akarok. Szóval azt mondod a WD RED beválhat. A mostaninál tuti gyorsabb így az már hibátlan.
Esetleg ez: WD 1.0TB Blue/SATA3/7200rpm/64Mb (WD10EZEX) ?
[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
stargazer
senior tag
-
-
-
dik
őstag
válasz Zola007 #39312 üzenetére
Ez most így utólag úgy hangzik tőled, hogy csak kell mondani valamit. Mivel a te cuccaid nem irtad ki így szerintem utólag ezt hadjuk mert nem lesz hiteles a történet! De ezekszerint a RED az is egy rossz lesz azt mondod. Mintha kissé elfogul is lenne a mondandód a Black kapcsolatban. Mindíg benne van a pakliban belefut az ember egy roszba tökmindegy milyet vesz. Így legalább fel vagyok készülve mindenre és így is szarul fog esni ha baj lesz, de nem annyira...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz Zola007 #39315 üzenetére
Én eddig is tudtam és értettem mit mondasz, de úgylátom te is kapisgálod mit irtam! Ennek örülök. Amúgy a black-ről is el lehet mondani ugyanazt amit irsz a red-l! Ez már csak ilyen...
Hogy azért meglegyen a poén része is tudom javasolni még egy 3. black beszerzését is mégegy Backup lehetőségre mert biztos ami biztos..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
-
törölt tag
válasz Zola007 #39467 üzenetére
na de már bocs.. ha veszek egy WD black vinyót ami teszem hozzá nem olcsó, akkor hadd ne állítgassak még hogy rendesen működjön ! de nincs igazam, most komolyan
ugyan ennyi pénzért 2TB kapok és szerintem van olyan jó minőség !
[ Szerkesztve ]
-
Dendry
csendes tag
válasz Zola007 #39482 üzenetére
Szia,
Köszi a választ.
Első körben én erre gondoltam: Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 merevlemez (24 hónap gari) és nagyon olcsó, de örülnék 1TB-nek.A Seagate 1TB SATA3 32MB ST1000DM003 merevlemez-re rááldoznám azt a plusz 2k-t, de az 1 év garinak gondolom megvan az oka, vagyis nem annyira megbízható mint a WD.
-
ryger
aktív tag
válasz Zola007 #39505 üzenetére
Ezt neztem mert ez alu boritasu, gondolom kevesbe tartja bent a meleget: Toshiba.
Akkor tarolas mar megolva a Red-del, rendszernek melyik lenne a legjobb?
Toshiba DT01ACA200 2 TB
Seagate Desktop HDD ST2000DM001 2 TB
Seagate SV35 Series ST2000VX000 2 TB
HGST Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642 2 TB
Seagate Barracuda STBD2000201 2 TB
Toshiba MK2002TSKB 2 TBEzeket talaltam most igy hirtelen.
-
S1M0N
senior tag
válasz Zola007 #39512 üzenetére
Itt olvastam a JBOD-ről magyarul, de itt mást írnak róla.
De akkor most külön meghajtóként kezeli a HDD-ket, vagy egy nagy lemezként látjuk? Mert itt megint mást írnak.
Vagy akkor ez az igazság? Tehát tudja külön-külön is megjeleníteni a HDD-ket, de egy nagyként is?
Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, csak szeretnék biztosra menni...
-
devil-k
nagyúr
válasz Zola007 #39563 üzenetére
A NAS-t eléri egyszerre a TV-ről és a PC-ről, de akár telefonról, táblagépről, mindenről.
Kicsit túl van bonyolítva már a kérdés, pedig 1-2 megoldás van rá, ami pofonegyszerű.
1. Pendrive
2. Külső HDD
3. NAS
4. NAS-ként funkcionáló router + külső HDD/pendrive
5. PC-n Servioo, de ilyenkor a PC is kell.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Zola007 #39589 üzenetére
Figyejjé haver! Ha a delikvensnek nincs okostv-je, akkor marad a dugdosás. Mint eddig.
Ha okostv van, akkor a router fog NAS szerepkört is betölteni, az lesz a routerba dugva, amire eddig is másolgatott. A router pedig egyéb kényelmi szolgáltatásokat is fog neki csinálni.De te csak mondod a magadét.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Zola007 #39649 üzenetére
Igen, én is ezért keresek 5400 rpm-es winchestert. 8MB cache elég adattároláshoz/médialejátszáshoz? Seagate Momentus, vagy WD Blue lesz a befutó. Árban sem szeretnék elszaladni: olyan 15k-t áldoznék rá.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
-
Sleek
senior tag
válasz Zola007 #39711 üzenetére
Ránézet egy cég azt mondta ramaty széria bármit cserélek is a gépben.
Az a röhej haver ugyanígy járt egy helyen vettük őket csak kb 1 hét eltéréssel .
A 8 éves maxtor meg hibátlanul megy a mai napig
Nem is használtam sokat őket mert 120nap 3óra
866 leállás
Nagyon óvtam mindentől mert ezeken vannak a zenéim .
max hőfok 32fok átlag hőfok 24[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz Zola007 #39713 üzenetére
Szfváron meg az a baj behányják a kocsiba azt ennyi. Meg több hetet kell várni ha esetleg óhajtanak rendelni
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
-
S1M0N
senior tag
válasz Zola007 #39784 üzenetére
Ha már megint téma a fejparkolós dolog
Tegnap írtam ki DVD-re ezt a wdidle3 progit, de idő hiányában csak ma ültem neki.
Szóval:
AHCI módban állítottam át BIOS-ban a Boot sorrendet (SSD-n van a rendzser), majd DVD-ről betöltött a progi, a videók és leírások alapján beírtam amiket kellett, szépen kiírogatta, hogy van egy SSD és egy WD HDD, előbbinél csak az adatait listázta ki, utóbbinál kiírta, hogy 8 másodpercenként parkolgat. Beállítottam /D-vel, hogy ne rakosgassa a fejet feleslegesen, ki is írta, hogy kikapcsolva a parkolgatás, majd reboot a rendszernek, bootsorrend visszaállít, és kész.
Egyből érezhető volt a különbség: elég gyakran kattant egyet a HDD, valamint amikor a WD-n dolgoztam (zene, film, játék, stb) gyakran be-be akadtak egy-egy másodpercre a dolgok, meg a dokumentumok előnézetét is elég lassan töltötte be.
De ennek már vége, legalábbis most csendben és gyorsan teszi a dolgát a ketyere, valamint a HDSentinel egy újraindítás (áramtalanítás) miatti fejpakolást jelzett csak eddig, szóval most örülök.
Ez után megnéztem mi van, ha IDE módban csinálom meg ugyan ezt, mert itt is az van az első hsz-ban, hogy ebben a módban kéne, bár nekem AHCI alatt is működött.
Szóval minden ment ugyan úgy, csak a Windows nyivákolt az IDE módra váltás miatt, de azt is be lehetett tölteni.
A wdidle3 progi szépen kiírta, hogy már disabled a fejpakolás, de megcsináltam mindent újra, ezután reboot, majd win7 betölt, megint reboot, visszatértem AHCI módra, és simán megy minden.Szóval ez az IDE mód nem tudom mennyit számít, valamint az, hogy csak az a háttértár van csatlakoztatva, amit állítani akarok, de nekem SSD-stől, AHCI-módostul is minden rendben működött/működik.
Most készülök venni egy 4TB-os WD Red-et, valamint egy 2TB-os WD Blacket, ezek közül csak az előbbit ellenőrizzem, vagy érdemes akkor már mindegyiket?
A Red egy külső rackbe megy adattárolás céljából, a Black meg megy a gépbe a játékoknak, programoknak.Egy hülye kérdés: Amit a wdidle3 progival beállítunk, az bármilyen környezetben (külső rack, másik gép, stb.) így is marad? Bár ugye itt a HDD-n lévő "programot" bizergáljuk, szóval gondolom, hogy igen.
Akit esetleg ez a "hiba" rettent el a WD merevlemezektől, annak csak azt tudom mondani most már, hogy nem vészes a dolog, ha időben teszünk ellene.
Jelenleg így áll a HDD-m:
Működési idő: 148 nap, 14 óra
Összes indulás/leállítás: 1118És a lényeg:
Load/Unload Cycle Count,0,187,187,OK (Mindig rendben),41302,0,EngedélyezveIgen, elég sokáig nem mertem hozzányúlni, de elég sokat nyüstöltem amúgy is, de most már nem parkolgatja a fejet, bekapcsolás óta ugyan ezen az értéken van.
Elnézést a hosszú monológért, de ezeket ki kellett írnom magamból, azt hittem, hogy bonyolultabb lesz ez az egész (BIOS-ban sem szeretek turkálni, bár most már a grafikus, egérrel navigálós verziókat bátrabban kezelem), de szerencsére tévedtem, és remekül működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
L4CI2
aktív tag
válasz Zola007 #39784 üzenetére
hát szerintem a mi tönkretesz valamit az hiba
amúgy egy szóval sem említettem hogy ezert ne venném meg csak érdekel hogy fennáll e ez a dolog mert ha igen akkor kikapcsolom vagy feljebb állítom az időt csak tudjak róla
szóval beparkol a nagy kaszás helyére vagy sem ?PLS válaszoljatok rendesen mint King Unique
King Unique által javasolt is parkol ? [WD10JFCX]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital