Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz geckowize #6966 üzenetére
igen ahogy lett írva ha kell a beépítő keret akkor az OCZ Vertex 3-nál jobbat nem találsz.
ez is nagyon jó vétel megbízható fórumtárstól
esetleg ez ha még nem vitték el
ez a Samsung is már szerintem javasolható,meghibásodásról,panasz erről nincs ezidáig.
annyit még hozzá,hogy 3 bites így az írási képessége lassabb,mint a MLC változata de olcsóbb.vagy maradna használtan a bevált Samsung 830-s széria
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz geckowize #7524 üzenetére
Agility 4-ben újabb vezérlő van, de ez nem mutatkozik meg a tényleges felhasználás során.
Vertex 3-at nyugodtan megveheted.(#7525) rooland: Jó beleválasztottál, jó kis lapod lesz!
Az ajánlottak közül bármelyik jó bele, csak ne az Asmedia vezérlős portra dugd az SSD-t.
Az alábbiakat javaslom:
SSD OCZ Vertex 3 120GB
OCZ Agility 4 128GB
CRUCIAL 128GB m4
Ezek 25K körül kaphatóak.
Árban felesleges feljebb menni, mert semmiben nem kapsz többet -
Bodor
veterán
válasz geckowize #7581 üzenetére
Hol látsz te itt bármilyen Marvell-t?
SB950 déli híd natívan támogatja a SATA3-at, tehát nem külső vezérlővel.
Ebből kiindulva jó a Vertex 3 bele, és ahhoz meg adnak keretet. -
jeni
félisten
válasz geckowize #7596 üzenetére
ezidáig senki sem panaszkodott a Vertex 3 miatt amihez jár beépítő keret.
ha gond a Vertex 3 akkor vegyél Samsungot és ahhoz meg 600 Ft-ért a PCX boltban egy beszerelhető keretet.Még jók a Corsairok,a Kingstonok is(azok ugyanúgy SF vezérlősek-akkor ez is kilőve)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz geckowize #7602 üzenetére
Pontosan megadnád az alaplod típusát, akkor egyszerűbb lenne, bár a korábban linkel "ASRock 9xx" topik kapcsán szinte kizárt, hogy csak Marvell legyen az alaplapodon, lévén azok a deszkák AMD chipset-esek, AMD sata vezérlő mindegyiken van.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Visszaolvastam, ASRock 970 Extreme3 vagy Extreme4 deszkáról írtál... Akkor meg pont az van, amit Valdez írt. (csak AMD sata vezérlők vannak rajtuk)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
"...ez hülyeség?..."
A hülyeség az, hogy még mindig Marvell-ezel, holott linkeltem, hogy a lapodon nincs ilyen. Gondolom meg sem nyitottad a linket...
Miután megerősítést kértél még egyszer, és meg is kaptad, mégis kósza információkra hallgatsz egy másik topikban, na ez is hülyeség.
Ne haragudj, de kicsit ez sok volt nekem.
(#7605) Fire/SOUL/CD: Hogy ne legyen hiba, én is direkt megnéztem mindkét lapot, mert nem volt egyértelmű...
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz geckowize #7886 üzenetére
Crucial M4-ből 2-féle van alapesetben, egyik a hagyományos 9,5mm vastag a másik a 7mm-es, elvileg utóbbit SLIM-nek mondják. Egyébként van még mSata-s változata is.
Egyébként a linkeden ugyanaz a modellszám ami érdekes: CT128M4SSD2
Szerintem valami információ még hiányzik onnan. A méret egyébként más, de a webshopok gyakran összevissza írnak mindent a termékinformációnál.[ Szerkesztve ]
-
Balage76
senior tag
válasz geckowize #7978 üzenetére
Mivel 256MB a pendrive, a CDM meg 50-100-500-1000... MB-os verziókban tud mérni, ezért nem tudsz 100MB-nál nagyobb értéket beállítani (az 500MB-os tesztfájl nem fér fel a 256-os meghajtóra). A mérettől balra van egy szintén lenyitható rész, ahol 1 és 9 között tudod beállítani a mérés ismétlésszámát (szerintem ezt értetted fájl darabszámon).
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz geckowize #41514 üzenetére
Szia!
Olyan lapot nem találsz amelyiken az msata és az m.2 is rajta van. Értelemszerűen az Ultra m.2 és a sata az minden új 1150 és a 1151 tokozású lapon rajta van.
Az i7700 az már 1151 tokozással lesz és azon nincs msata csatolás. Az msata az notikban vagy a 1155 tokozású lapon fogsz találni.
Amit kérdezel az két külön kategória!Az egyik m.2 csatolású 850 EVO.
A másik meg sata csatolású 850 EVO.
Van egy harmadik az a 960 EVO szériás NVMe csatolós ami még gyorsabb is, aminél csak 1 bevágás van az érintkezőnél.Ha pedig kell az msata is akkor egy msata-sata adaptert kell venned.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
Emperor_
addikt
válasz geckowize #41516 üzenetére
Ez a válasz, Neked is válasz: [link]
Véleményem szerint csak melóra érdemes m.2-es, nvme-es SSD-t venni.
Ha a legpörölyebb SATA3-s SSD-t keresed, akkor:
Corsair Neutron GTX (5év)
Plextor M6 Pro (5év)
Samsung 850 Pro*** (10év)
Sandisk Extreme Pro (10év)[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz geckowize #78920 üzenetére
Igazából nem is ide tartozik, hanem amit linkeltél, de ezt igazából neked el döntened. Ahogy Graphics írta:"mindennapok során lehet érezhető eltérés nem lesz." Ha mindenképp telepítés, akkor talán az újra tenném én is, de nem azért mert lesz közte óriási különbség. Nyilvá picit érezheted, mivel egy szűz rendszer talán az elején mindig kicsit "pörgősebb" lesz. Sőt akár klónozhatod is, de erről ha kell a másik topikban beszéljünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest