Hirdetés
Aktív témák
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Használtan 50k (Max 60k) körül keresnék laptopot amivel nyugodtan lehet flashes oldalakat is böngészni. Lehetséges-e ilyen laptopot beszerezni?
Ha igen, melyik az a mobilos processzor ami már meg tud birkózni ezzel a feladattal?Jegyzetelésre meg netezésre használná barátnőm, néha egy kis lego harry potter bár ezt neki is mondtam, hogy ennyiért nem fogunk olyat találni amin ez lehetséges de hátha rosszul gondolom.
Méret: 15" de nem kikötés.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Van egy hp 311c szubnotim és egyre kevesebb a türelmem az atom procihoz ezért gondolkozom rajta, hogy lecserélném egy normális méretűre de gyorsabbra. A nagy kérdés, hogy 60-70k körül használtan kapnék-e olyan erős gépet ami az általános felhasználásra elegendő-e lenne? Mármint biztos elegendő, de van-e olyan gyors, hogy 10 lap megnyitása mellett lehess még mondjuk egy másik kijelzőre egy videót kiküldeni?
Kiemelném, hogy csakis abban az esetben szeretnék csak váltani ha cserében tényleg egy pörgös gépet kapnék ami például a flashes weblapoktól nem döglik le.
Mit gondoltok mekkora lenne a teljesítmény különbség?[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz runner 125 #31430 üzenetére
Mit gondolsz/tok a használt notik ára milyen gyorsan fogja követni?
-
Fooler89
őstag
Nem véletlenül a B950-ben is ugyanolyan az igp mint az i3-ban?
Az előbb mintha az olvastam volna valahol.Lehet már tudni milyen Ivy apuk lesznek belépő szinten? Mik a jóslatok?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz flashpointer #32097 üzenetére
Keresőben például?
Amugy nem erre gondoltál? [link]
-
Fooler89
őstag
Pár hete olvasom szorgosan a topikot, hogy találjak magamnak 60-100k környékén egy laptopot, hamar rá kellett jönnöm, hogy ez a kategória számomra nem nyújt eleget.
Így egy olyan koncepció ötlött fel bennem, hogy az asztali gépet + a szubnotimat kiváltanám egy 15,6 laptoppal. A felhozatal úgy gondolom számomra megfelelő specifikációkkal rendelkezik bár a döntésben még vannak homályos foltok.
Mielőtt lerohannátok ajánlatokkal, ez a vásárlás még 1-2 hónapot várat magára.
Amúgy is a mesterek áldása nélkül nem vennék laptopot.Az első, hogy 15,6 laptopoknál az optikai meghajtó cserélhető SSD-re vagy ez laptop típus függő?
Félek, hogy a 5400rpm mobilos vinyó nem lesz elég fürge számomra.A másik, hogy a notebookcheck szerint kb. 33 hely különbség van a gt 520m javára.
A specifikációja sokkal erősebb a nvidia-nak mégis gyors google után azt olvastam, hogy kicsi a különbség köztük. Igaz ez?Jelenleg amit eltudnák képzelni az egy i3-2100+i3000 vagy pentium B950+GT 520M kombináció.
A kérdés csupán annyi, hogy játékokban mekkora lehet a különbség? (egy játék lenne fontos, de az még nem jelenet meg Dota 2) Mellesleg ez az egy játék ami számítana, már kinőttem a gamer korszakból.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Borote #33493 üzenetére
Mondjuk addigra itt lesz a trinity is és úgy viszont nem érdemes komolyabban elmerülni a ebben a témában. Remélem, hogy az i3 teljesítményhez még alacsonyabb fogyasztás fog társul mert akkor tutira kiváltom az asztalit meg hát abban erősebb igp is lesz ami simán elegendő nekem.
Na jó befejeztem csak türelmetlen vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz spyduck #35683 üzenetére
Miért?
A másik nagyon buta kérdésem az lenne, hogy az anyagminőség miért számít?
Azt még megértem, hogy ha keményebb a váza akkor nem hajlik annyira az egész laptop így nincs akkor terhelés az alaplapon szállítás közben de miért jó, hogyha alumínium a külső is?
Ne értsetek félre csak egy pár másodpercig azon gondolkodtam, hogy a gyakorlatban milyen haszna van a jó anyaghasználatnak és ez nem csak egy amolyan igényességi igény. Magyarul mit vesztek ha egy gagyi műanyag laptopot választok azon kívül, hogy gagyi látványa lesz?Ha a hozzászólásomból valaki nem tudná kikövetkeztetni, én tényleg új vagyok notebook téren.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz B-L-A-C-K #37846 üzenetére
Én simán el tudom képzelni, hogy még egy laptopnál is sokat számít a 400 forint. Normális embernek aki nem mindennap cseréli le a laptopját nem érdeke 400 forinton gazsulálnija de vannak rajtunk kívül is emberek. Amúgy semmi gond nem volt azzal amit írtál csak csupán el kellett volna vonatkoztatnod önmagadtól.
A tescoban dolgoztam ifjúként és csomószor megkerestek az emberek, hogy merre van az akciós légy csapó.
Mondtam nekik, hogy én a műszaki osztályon vagyok és nem tudom. Erre mind nekem jött, hogy itt az újságban, hogy most 10 forinttal olcsóbb és ő nem találja és persze keressem meg.
Unoffical válaszom az lett volna, hogy tessék, itt vagyok csövi diákmunkás, kifizetem a különbséget csak, hogy beégesselek.
Na ekkor megtanultam mindörökre, hogy ha a tescoban a sor végére akciós sz@rt raktunk volna ki, tuti megveszik, mert most 10 forinttal olcsóbb. Sokan még azt se tudták, hogy mit keresnek, csak azt, hogy nem találják és akciós. Végül is a végén rá kellett jönnöm, hogy az első mozdulat ilyenkor egy tescós újság felmutatásával kezdődjön és csodák csodájára utána mind tudta, de persze ekkor már tiszta ideg volt a kedves vásárló.Szóval én megvédem spyduck-ot, mert míg nem látsz a dolgok mögé addig nem tudhatod biztosan.
A másik ne bántsátok!MOD: [ne már, ne már!]
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Pocok256 #39365 üzenetére
Muszáj a tuningot nézni laptopnál?
Ezerszer le lett írva, hogy nem ajánlatos mivel sok laptop nem tudja elvezetni a többlet hűt a másik, hogy a szerencse is közbe játszik a tuningolásnál, így nem értem miért kell minden egyes A6 vs. i3 kérdésnél kifejtened, hogy neked volt 1 laptopod és azok persze bírták.Megjegyzés: nem érdekel mennyi laptopod bírja, ide a többség azért jön, hogy tanácsokat kapjon mert a legtöbb esetben nem ért hozzá maximum érdekli a téma. Te meg úgy állítod be a tuningot mintha az semmiféle kockázattal nem járna. Egyszóval elmondhatod, hogy az A6-ban van tuning lehetőség, de olyat ne állítsál, hogy mennyit bír a proci, mert ha az enyém nem fog annyin menni, majd hozzád megyek reklamálni.
Arról nem is beszélve, hogy a több hő mennyivel rövidíti meg a laptop élettartalmát már megint egy kérdéses dolog.
MOD: Az plusz órajeltől is nő a fogyasztás ami eredményezi a magasabb hőmérsékletet.
Borote: Szerintem abban reménykednek, hogy az általuk favorizált cég majd alkalmazza őket marketingesként.
GaborGH: Elnézésedet kérem. Tessék még egy link
#39374: ki ad erre garanciát?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Damage401 #39378 üzenetére
"Ha te hosszú évekig teszem azt HPs gépeid voltak akkor nem fogsz Acert vagy Asus ajánlani mert jobb a speckója. Szerintem"
Ha csak hp-s gépem lett volna akkor igazából nekem semmit nem kellene ajánlanom mert nem vagyok a témában kompetens. Az meg, hogy nekem mi tetszik az szubjektív, de nem fogom rád erőltetni a barátnőmet mert nekem tetszik, ha érted mire gondolok.
Inkább hallgatni kéne a nagyokra akik sokkal több tapasztalattal rendelkeznek és amennyiben valamivel nem értesz egyet akkor értelmes normális érvekkel alátámasztani, hogy kicsit berozsdásodtak és ezt és ezt nem vették figyelembe. Ehelyett megy az értelmetlen üres beszéd.
Természetesen nem neked szólt csak te tértél ki rá.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Kornel #39396 üzenetére
"Amiket írsz, úgy írod, hogy még nem volt ilyen procid. "
Attól még tudhatok a tuning fogalmáról képzeld.
"A melegedésről annyit, hogy alap 1,4 GHz-en, és 2,1 GHz-en is ugyanúgy 72 fokig ment fel a hőmérséklet 1,5 óra prime95 után (lenovo z575), tehát azt állítom neked, hogy nem növekszik a hőmérséklet"
Gratula. Ha ezt meg is tudod magyarázni, akkor kapod is a nobel díjat.
A másik, ha nem emelkedik a hőmérséklet akkor a hűtés dolgozik erősebben ami zajjal jár. De amit írsz barátom az fizikai lehetetlenség.
Részemről befejeztem. Nem érdekem a te tudásodat bővítenem.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Borote #39413 üzenetére
Várjál, miért is?
Nem játszhatok a gépemmel mikor a telepem van?
Meg ha nembaj, nekem nem elég a 800mhz, de tök mindegy, a lényeg itt azon van, hogy neked elég attól még van más akinek nem elég és ezt figyelembe kell venni.Én csak annyira akartam felhívni a figyelmet, hogy csomó helyen ferdítés van.
Az ferdítés, hogy minden a6 bírja a 2,1-et. Az is, hogy az órajel növelésétől nem nő a fogyasztás és nem is melegszik jobban. Ja és az üzemidőre ugyanúgy hatással van a tuning. Csak ez mindig elfelejtitek leírni.Ezek igazán bökték a szememet és belehet linkelni 8-szor ugyanazt, de normálisan fogalmazni meg le trollkodni azt szabad.
kornelka: De érts már meg, hogy mert van egy darab még nem lesz mind ugyanolyan?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Borote #39421 üzenetére
Nem tartok kis előadás!
Tisztázzuk!
Én azt mondtam, hogy a tuning nem egy életbiztosítás (azaz példány függő)
A másik, hogy a tuninggal együtt járnak bizonyos dolgok. (fogyasztás, melegedés, zaj, netalán idő előtti elhalálozás, rövidebb aksi üzemidő)
Ezzel szeretnél vitatkozni?kornelka meg hadd erősködjön, hogy ő most szerelmes az A6-ba. A6-ról senkit se beszélnék le, viszont a tuningot kétszer is fontolja meg.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Borote #39430 üzenetére
Igazad kell adnom neked, ezért elnézésedet kérem.
A lényeg, hogy kompromisszumot kell kötni.mokus1: Igen, csak szerelmetes kornelka, közben lejjebb vette a feszültséget, így ugye nem nő a fogyasztás. De mégmindig készpénznek veszi, hogy mindegyik A6 bírja a 2,1 ghz és az alacsonyabb feszültség. Innentől, akinek nem megy az kornelkánál reklamálhat.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Kornel #39522 üzenetére
Köszi, most beigazoltad azt amit mondtam. Órajel növeléstől nő a fogyasztás, feszültség csökkentéstől pedig csökken. Igaz, hogy én ezt tudtam, de mindegy. Szép eredmény mindenesetre a kérdésem csupán annyi lenne, hogy a te laptopodon kivűl hány ilyen APU van ami ezt bírja? A másik, ne biztassuk a kezdőket tuningra!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest