Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokuczi
csendes tag
Sziasztok
Gépet szeretnék venni és sikerült elég jól leszűkíteni a kört, mert alap a liveview, és „csak” 125 ezrem van rá.
Maradt az Oly E420, és a Oly E520, valamint a Sony A300.
Nem tudok dönteni. Azt tudom, hogy a 420nak rossz a fogása, meg nincs benne stabilizátor. Elmentem a saturnba és kipróbáltam…nekem nem volt gondom a fogással. A stabilizátor hiánya az alap kit obival mennyire fontos? A későbbiekben sem tervezem, hogy nagytelét vegyek.....
Az A300-asról meg olyanokat hallottam, h neki zajosabbak a képei. Ez igaz? Meg, hogy a kit optiákja sem olyan jó mint az olyknak + a szenzor tisztítása is gyengébb. Viszont 3 év gari van rá míg az olykra csak 2.
Az 520-asról viszont nem sok rosszat olvastam, de ö a legdrágább.A liveview melyikben használható a legjobban?
Tudom, hogy ezek belépő szintű gépek, de nekem fontos lenne az is, hogy időtálló legyen. Szeretném használni még ha lehet, és kell 6-7 év múlva is. Ilyen szempontból melyik a jobb választás?
-
rokuczi
csendes tag
válasz post.mader #1746 üzenetére
Köszi szépen. Lehet, hogy az anyagi része lesz meghatározó a vásárlásnak......sajnos.
Így a közeljövőben nem hiszem, hogy veszek más obit a kit mellé. -
rokuczi
csendes tag
Köszi a válaszokat, és a segítséget.
A pentaxokkal annyi a gondom, hogy nem tudnak LV-et….sajnos…pedig nagyon tetszenek.
Amiatt akarok venni dslr-t, mert elegem van „a kompaktok zajos, mosott képeiből”. A sony meg pont ebben rosszabb az olympusnál.
Nagyon nehéz döntés. -
-
rokuczi
csendes tag
válasz rumos14 #1766 üzenetére
Megnéztem a canon-t is ….hát nem rossz. Egyre nehezedik a döntés. Már nagyon régóta nézegetek gépet, és tudom, hogy tökéleteset nem fogok találni, de nekem ez a 125 ezer Ft nagyon sok pénz. (Persze majd az idő múlásával szeretnék obikat venni stb.)
A canon-ban a Lv ugyan olyan elven működik, mint az oly520-ban vagy úgy, mint a régebbi oly 510-ben? Mert a régebbi megoldás nekem nem tetszett.
Csak érdekesség képen kérdezem. Ha nem lenne szükségem az LV-re akkor melyik gépet, ajánlanád 125 ezerig? Persze ugyan olyan „templomos” témák fényképezésére. -
rokuczi
csendes tag
válasz rumos14 #1775 üzenetére
Nah ma elmentem a saturnba és most egymás után meg tudtam nézni az A350, és a E420 fogását. Hát tényleg sokkal jobb a sony ezt eddig is tudtam….de hogy így egymás után volt a kezemben a 2 gép nagy különbséget éreztem a kettő közt. (fogásban)
Sajna A300 nem volt kint, de elvileg ugyan olyan a félépítésűek a sony belépő modelljei.
Elvileg lehetőségem lenne jutányos áron vásárolni egy ilyen A350-et. 105 ezret kérnének érte obival együtt.
Olvasva a 350 tesztjét csak annyi különbséget vettem észre, hogy a felbontás nőtt 14 megapixelre (amire nekem nincs szükségem), és emiatt sokkal lassabb a gép (pl: sorozatokban) és a képek minősége sincs olyan jó mint a A300-nak.
Amúgy sajna nem tudtam életet lehelni az A300-ba, és ami még nagyobb baj, nem volt kiállítva az E520-as. Pedig jó lett volna így együtt látni mind a 3 gépet….igaz szerintem mondhatom bátran, hogy a 420-as kiesett a tényleg nagyon rossz fogása miatt. Igaz bővült a sor az A350-nel, bár kicsit ellenérzésekkel viszonyulok hozzá (a nagy felbontás miatt). Jó volt a fogása (1-2 gomb tényleg kényelmetlen helyen volt), és tetszett a súlya is, a sony garancia dolgaival meg nem vagyok tisztában. Van ahol 1 év, van ahol 3. Ki érti ezt?
A350-et elvileg lehet kapni ilyen átfogású obival is: 18 -200. Nekem is kb egy ilyen átfogásúra lenne szükségem.
Szerinted, megéri a 350-esel foglalkozni?[ Szerkesztve ]
-
rokuczi
csendes tag
válasz rumos14 #1786 üzenetére
Kösz az infókat.
Hát RAW konvertálást még nem próbáltam. Értem én nagyjából, hogy micsoda stb, de nem hiszem, hogy minden egyes képet szeretnék utólag igazítgatni otthon. Biztos sokat használnám, de pl: ha elmennék valahova kirándulni tuti több képet készítenék jpeg-ben mint RAW-ban. De ez csak feltételezés, mert még nem volt lehetőségem RAW képekkel bíbelődni.
A lényeg, hogy ismerősöm elvileg tud szerezni 1 db A350-es gépet, újat 105k-ért.
Arra gondoltam, ha lejjebb állítom a megapixelt 14-ről 6 akkor nem lesznek jobb minőségűek a képeim csak kisebbek???? -
rokuczi
csendes tag
Köszi a segítséget mindenkitől.
Valamelyik nap, ha lesz időm elmegyek a MM-be remélem ott lesz E520-as.
Milyen raw-konvertert ajánlotok? -
rokuczi
csendes tag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Amúgy debreceni vagyok így kicsit korlátozottabbak a lehetőségeim gép nézegetés terén. Bár már itt is van MM, Saturn…stb stb -
rokuczi
csendes tag
Sziasztok
Még mindig nem sikerült döntenem, hogy melyik gépet is vegyem E520, vagy A300.
Az a baj, hogy itt Debrecenben legolcsóbban A300-as 125-ért van, míg E520-as 120-ért. Ami még lényeges, hogy nekem itthon van még xd kártyám igaz csak 1gigás, de legalább van.
Amúgy a sony-nál LV módnál a gép nem mozgatja a tükröt meg a zárat, míg az Oly-nál igen? A gép eléggé vegyes használatban lenne. Kb 50%-ban Lv-t használna rajta a család, viszont én nem hiszem, hogy élnék vele.
Értem én, hogy a sony szerkezete az időt állóbb….de a másik rendszer, hogy bírja az ilyesfajta használatot? (sok Lv) Sokkal rosszabb? Tudom, hogy lassabb.
Engem az érdekelne, hogy ezek a rendszereknek milyen hátulütőjük van élettartam szempontból.[ Szerkesztve ]
-
rokuczi
csendes tag
válasz rumos14 #1944 üzenetére
Nah végre megvettük a gépet. A300-as lett a szerencsés.
Nagyon sokáig gondolkodtam, rengeteg tesztet olvastam de megérte. Ma volt időm is próbálgatni a gépet …… nagyon szuper. (És még biztos nem értem el a teljesítő képességei határait.)
Amúgy a photohallban lett véve 125k-ért. Kötöttünk biztosítást is amivel kibővült a gari 3-ról 4-évre + ha esetleg valami nem rendeltetés szerű használatból adódó baja lenne (pl: leesik és tönkremegy a kijelző) cserélik a gépet. A biztosítás további 11k-ba került, de szerintem megérte. Jah meg vettünk hozzá semsonite táskát is 3,5k-ért az is nagyon jó.
Nagyon kösz a segítséget mindenkitől. Sokat segítettetek a döntésben. -
rokuczi
csendes tag
Sziasztok
Aki akar most gépet venni annak figyelmébe, ajánlom a debreceni saturnt ahol a Pentax k200d duplakitben + portrémarkolattal 125ezer Ft.
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs