Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz Yamaha R1 #91944 üzenetére
Aifei
A tapasztalatok azt mutatják, hogy 2-3 verzió is él párhuzamosan az alis store-okban és eltér a támogatás illetve az anyaghasználat is, ugyanakkor sok téma/színséma több verzióan is megjelent.
A "v1" (nem hivatkoznak rájuk így alin) double-shot ABS, amihez nincs PBT keverve.
Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a novelty (figurás kupakok) cherry profil esetén két kínai(?) írásjelre illetve 2-2 db nagy "X" és "O"-ra vannak korlátozva. Manapság már csak ritkábban látni őket és témától, gyakoriságtól függően olcsóbb (pl. a Manta), vagy drágább (pl. az BOW, amiből nincs is v2). A magas AFSA profile-os (tévesen "SA"-ként is hivatkoznak rájuk az ali-n, de sokkal inkább az MG ill. kissé az MT3-ra hajaznak inkább) Aifei készletek is tiszta double-shot ABS-ek, vagyis "v1"-ek. Daru, rakéta, szélkerék novelty-k lesznek bennük. Ezek fényesebb é simább felületűek, mint a cherry-k.
A "v2" ezzel szemben double-shot blended PBT, vagy ABS és PBT keveréke. Itt is a novelty-ket érdemes figyelni, cherry profilnál vitorlás, csillag, stilizált arcok (ennek biztos van valami neve, amihez én túl öreg vagyok ).
A "v3" lényegében egy visszalépés. A lefedettség hiányosabb, sokszor nincs ISO, néha numpad sem. Vannak nagyobb készleteik, de ezekben lényegében két gyatra is készlet van amik egymás fordítottjai a színekben plusz egy fapados accent készlet (a 3. eltérő szín az alfák és modok mellett)Nem könnyíti meg a beazonosítást, hogy a fentiekkel párhuzamosan két másik sorozat is fut szinte ugyanazokból a színsémákból az Aifei-k mellett. Ezeknél is a novelty segít. Vannak a juharleveles készletek (ezzel az egyetlen novelty-vel) és a hatszög, hatágú csillag, kereszt(?) formás készletek. Ezek is double-shot blended PBT-k, de simább a felületük és a belső öntési réteg is leér a kupak alsó pereméig (az Aifei-nél ez 1mm-rel rövidebb belül). Minőségre én egy kicsit jobbnak éreztem a v2-nél. Az Aifei-ktől eltérően ezeknél a spacebar kit szinte kizárólag alfa színű (az Aifei-knél a többség accent).
A juharlevelesből vannak magas AFSA profilos készletek is. Szintén AFSA-ból létezik egy szintén nemrég megjelent butított sorozat - a 3 majom a novelty -, ezeknél a lefedettség gyengébb, ezt én elkerülném.
Személyes vélemény. Nem tartom kizártnak, hogy a fentieket is az Aifei gyártja, csak eltérős, esetleg felújított öntőformákon és/vagy anyaggal. Mindenesetre nem találtam utalást arra, hogy pontosan ki is a gyártójuk. Néha egy forgalmazóval azonosítják őket.Az Aifei-ket és a fenti "változatokat" sok store egymás mellett, sokszor ugyanazon a gyűjtő hírdetésen belül is keveri. A Real Eagles (ebből a sorból a legdrágább a szállítás miatt), a Yong Qiu (visszatértek), a KBDiy és a Jaycomia megbízható store-ok.
Shempo
Ezeket én is csak ajánlani tudom. Lehet, hogy a feliratozás minősége egy picit elmarad ugyan JCS-től és az XMI-től, viszont alin a keebox store-nál kapható belőlük pár nem a szokásos egyen szürke-bézs készlet. Ezek is retro témák, de kicsit játékosabbak, szerintem. Emellett ezek is ugyanolyan vastag, jó minőségű dye-sub PBT kupakok.Amit még hozzátennék az alis keresgéléshez, hogy ha egy készletnél dye-sublimation PBT-t emlegetnek (amilyen pl. a JCS, XMI, Shempo is), viszont azt látod, hogy sötét kupakon világos a felirat, akkor az valójában reverse dye-sub lesz. Ez azt jelenti, hogy a kupak nem anyagában sötétebb, hanem a felirat az alapszín (vagy szimplán fehér) és körülötte színezik a kupak anyagának a külső rétegét sötétre. Ez egy gyengébb minőséget eredményező technológia, ami egyrészt nagyobb hőterhelést jelent, amitől a hosszú kupakok falai párnásodhatna és meg is hajolhatnak, másrészt ez a nagy felületű színezés ritkán tud igazán élén színt, ráadásul foltos is lehet az eredmény.
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Citizen
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest