Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Nem töltöttem ki a táblázatot mert kérdésem kicsit komplexebb lenne. Annyi hogy játékra használnom/használnám a gépet. Főleg PUBG-zek mostanság....csak mivel 30-40 fpsel megy egy kicsit elgondolkoztam a gépfejlesztésen.
Szóval a jelenlegi Konfig:
Gigabyte-GA-H61M-S2PV /// Intel Core i3 3250t 3,3 Ghz /// 2x4Gb Kingstone 1333Mhz /// Gainward GTX 750TiA kérdés az lenne hogy megoldható-e úgy a gépfejlesztés apránként, hogy mondjuk most veszek egy másik, újabb alaplapot amiben minden jelenlegi modult bele tudok rakni. Majd későbbiekben veszek egy jobb procit, majd utána egy DDR4-es mememót, majd jobb VGA-t... and so on.
Szerintetek ez így élhető? Tud lap mondjuk kezelni DDR3 és DDR4 memókat? Vagy a proci foglalat miatt bukó az ötlet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék, játék, játék
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden (Ház is)
4. Mennyi a kereted rá?
200000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
LG W1943SS-PF Monitor
1366 x 768
D-Sub+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Proci: Intel
VGA: Nvidia"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Lehet nagyon olcsón tudok szerezni egy, ASUS 1151 ROG B250G Gaming alaplapot. Ebből adódóan lehet egy minimális géptuningot megejtenék.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Multiplayer játékok. (WoW, R6S, PUBG)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Videókártya: Gainward GTX 750Ti
Merevlemez: SEAGATE Barracuda 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 ST1000DM003
Táp: 450W Thermaltake3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
DDR4 Memória 2400Mhz
Proci4. Mennyi a kereted rá?
30000 +/-5000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
VGA marad de amúgy 1920 x 1080. (küzd is vele a VGA rendesen)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Jelenlegi config:
Gigabyte-GA-H61M-S2PV
Intel Core i3 3250t 3,0 Ghz
2x4Gb Kingstone 1333Mhz
Gainward GTX 750TiEgy olyan 20-30% teljesítmény javulást jó lenne elérni, de nagyon szeretném minél olcsóbban megúszni ha lehet. Használt alkatrészeket fogok venni innen PH-ról.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy kis megerősítést vagy korrekciót kérnék. Ismerősöm szeretne venni egy asztali gépet.
És én ezeket néztem ki neki:Alaplap: Asus Strix b250g gaming 18000 Használt
[link]Proci: i3 7100 23000 Használt
[link]VGA: Sapphirer RX70 4gb gddr5 Nitro 34000 Használt
[link]Memória: Hyperx 8gb ddr4 2400mhz cl15 14000 Használt
[link] 14000 HasználtSSD: Crucial-240gb-25-sata3-bx500-ct240bx500ssd 13000 Boltból
[link] 13000 BoltbólHDD: Seagate-st1000dm010-1tb-35-desktop-7200rpm-64-mb-puffer 14000 Boltból
[link]Táp: chieftec_600w_ctgps600a8_600w 15000 Boltból
[link]Ház: Akyga-ak916bk 7000 Boltból
[link] 7000 BoltbólMonitor: philips_223v5lsb2 26000 Boltból
[link] 26000 BoltbólÖssz: 164000
Annyi hogy az alaplap adott, azt ismerőstől vennénk még garis és elég jó áron adná.
Szeretné még ettől is olcsóbban kihozni ha lehetséges
Játékra lenne, majdhogynem csak WoW-ra.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Lecserlném a jelenlegi konfigom fő elemit amiket 10 éve újítgattam tuningoltam
Jelenlegi konfig:
Gigabyte-GA-H61M-S2PV /// Intel Core i5 3470 3,2Ghz /// Kingston HyperX Blu 2x8GB DDR3 1333MHz /// Sapphire Radeon RX570 OC 4GB Pulse /// SEAGATE Barracuda 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB /// Crucial BX500 2.5 240GB /// SAMSUNG S24D330H /// Thermaltake TR2-550 PP
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Multiplayer főleg CoD:Mw és wow.
Sapphire Radeon RX570 OC 4GB Pulse
SEAGATE Barracuda 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB
Crucial BX500 2.5 240GB
Proci
Memória
Alaplap
Táp (Ami most van már 10 éves és nem szívesen raknám bele az új konfigba)
Egy ház ( Az attól függ belefér e majd keretbe)
4. Mennyi a kereted rá?
100-120k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920*1080 de a videókártya maradna.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem, de mostanában minenkitől azt hallom hogy a Ryzen procik nagyon jó ár érték aránnyal rendelkeznek. (2600 azt hiszem)Előre s köszönöm!
-
Csokishurka
őstag
-
Csokishurka
őstag
válasz Csokishurka #150198 üzenetére
Nos egy kicsit módosítottam és egy ilyet sikerült összerakni:
Így jó lesz vagy valamivel nagyon mellé nyúltam?"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
válasz Paxker315 #150220 üzenetére
Bocsi ez ilyen berögződés hogy minél több annál jobb..meg hogy később is jó legyen, de igen elvileg az újabbak cuccok már nem többet hanem kevesebbet fogyasztanak.
Elhiszem ha azt mondjátok hogy elég lesz. Módosítottam mind a kettőt
Köszönöm a segítséget!Illetve még egy kérdés két nagyobb online számítógép botot hasonlitottam össze, egy négybetűset meg egy hárombetűset.
De az egyiknél nincs G.skill és hasonló jó árfekvésben sem, helyette egy ilyet raktam be:Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black
Ez jó így?
[ Szerkesztve ]
-
Csokishurka
őstag
válasz palfitom #150240 üzenetére
Erosen gondolkozom hogy 16gb helyett beruhazok 32gbra es akkor az is le van tudva nem kell egy ideig nyulkalni bele.
Abbol is ezt a gskillt javasoljatok?
Egy kerdes az miert van hogy a joval kevesebb orajelu memoriak ugyanazon az aron vannak?
Elore is koszonom a valaszokat!"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
válasz SyMbioTe #150329 üzenetére
Koszonom szepen!
Meg egy aprocska kerdesem lenne mert kicsit elbizonytalanodtam.
Adott a keret, melyiket eri meg jobban a jovo szempontjabol megvenni a 32gb ramot a 16 helyett vagy inkabb egy erosebb procit a 2600x helyett mondjuk egy 2700et?
Koszonom!"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
válasz Paxker315 #150409 üzenetére
Jelenleg még kisebb felbontáson tolom hog meglegyen a 100fps. Hát future plan az az hogy fél éven belül egy 1660as kártya utána meg bugázok majd egy 144hzes monitort. High end gépem sosem lesz szerintem
Ezek alapján akkor a 3600 lenne a tökéletes választás.
Köszönöm a sok segitséget és magyarázatot!"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Csokishurka
őstag
válasz Csokishurka #150418 üzenetére
Egy ryzen 7 2700xhez van lap ami jobban ajanlanatok mint a gigabyte b450m ds3h vagy az boven eleg hozza?
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Sógorom szeretne elkezd egy belső épitész sulit és ehhez vagyis az ott használt programokhoz szeretne egy nagyon alap gépet amin a programok viszonylag jól elfutnak.
1. Mire fogod használni a gépet?
Tervező programok: AutoCAD, 3ds MAX, Chaos Corona
Nincs ilyen
Minden, monitort is beleértve
4. Mennyi a kereted rá?
Itt összeget nem adnék mert én sem kaptam, a válasz az volt hogy próbáljam a minimumból kihozni. Remélem ez nem nagy baj.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nincs monitor
Nem, amit tudok az annyi hogy Nvidia Quadro kártyákat szoktak ezekhez használni és azt láttam ezt legolcsóbbnak:
LEADTEK 900-5G178-2500-000 Quadro P400 2GB GDDR5 PCIE
De mivel nem sokat értek ezekhez a tervező dolgohoz inkább rábiznám a hozzábértőekre.Előre is köszönöm a segitséget!
-
Csokishurka
őstag
válasz SyMbioTe #170022 üzenetére
Szia!
Hát szerintem egy 150-200k körüli megállítja majd.
Hát nagyon kezdetleges még csak, a suli novemberben kezdődik és még soha nem használt ilyen progikat.Köszi a segítséget!
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Kicsit szeretnék tuningolni a jelenlegi konfigomon.
Előre is köszönöm a segítséget1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Multiplayer, főleg pubg, lol, wow
MSI B450 TOMAHAWK MAX
AMD Ryzen 5 3600
G.SKILL Aegis DDR4 3200Mhz CL16 16gb
Asus rog 1070 gtx
SEAGATE Barracuda 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB
Crucial BX500 2.5 240GB
Crucial Ilyen MX500 500GB M.2
Seasonic s12 III 650w
AOC G2790 PX
Itt jön a nagy kérdés, hogy csak videokártyát szeretnék venni, csak nem tudom mi az amihez elegendő lenne a profi. Ha ettől nagyobb vgat nem birna el akkor procit is vennék ami persze jó a jelenlegi alaplapomba.
4. Mennyi a kereted rá?
200000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
DVI és HDMI 1920*1080
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Lehet használt is"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest