Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunbandit

csendes tag

Sziasztok. :F
    Segítségre lenne szükségem. A gép összerakás kompatibilitás dolgok nem az erősségem.

Mindenes/játszós otthoni gépet szeretnék össze rakni.
    Értsd; Szülők tudjanak rajta netezni/levelet írni fiatalok tudjanak rajta BF4-ezni meg filmet nézni.

Sajnos a keret az nagyon szűkös 80-100E (posta költséggel együtt) Ft (ha 1-2-3-4-5E Ftal van kategóriákkal jobb akkor annyival bővíthető).

A VGA egy ATI lesz pontosat még nem tudok mert az "kukázva lesz" ideiglenesnek. Fél év múlva ha lesz rá keret egy hozzá illő videókártya is be lesz szerezve. ;]

Nagyon nem vagyok otthon a gép összerakásban ezért fordulnék hozzátok.

Processzor:
    Ami egy általam jónak látott processzor: ;) [link]
    E köré szeretném építeni a gépet.

Alaplap:
    Nem tudom kérlek válasszatok

VGA:
    Még egyszer leírom egy ideiglenes ATI lesz komolyabb később lesz beszerezve.

RAM:
    Hát beérjük minimum 4gigával de szerintem 8 giga egészségesebb lenne. Ha nem is a mostani programok de 2-3 éven belül fog kelleni a 8 giga a high dolgokhoz.

Tápegység+Ház:
    Egyáltalán nem vagyok otthon benne és olcsósági spórolós szempontból nem tudom nem-e lenne jó egy TÁP+HÁZ egyben dolog. [link]
    Ha nem jövök ki olcsóbban azt is elhiszem mindent meghallgatok. :F

Tápegységhez még annyit, hogy olyat mondjatok már ami egy 30-40E Ft-os VGA-t még elbír majd később.
    (Tudom, hogy ez nem így működik mert tudni kéne a wattokat de hát na ez van :R )

Értelmes válaszotokat előre is köszönöm. :C
    Van mozgásteretek ha azt mondjátok hogy: én nem azzal a procival raknám össze alapból.
    Oksa akkor írd le, hogy milyennel és milyen más komponensekkel.

Szép Napot ! :)

• hunbandit

csendes tag

válasz hunbandit #74573 üzenetére

Merevlemez: Mind1 olcsóbbik csak legyen benne a kapacitás mind1. :B

• hunbandit

csendes tag

Sziasztok.
    AMD témában sajnos nem igazán vagyok otthon.
    Egy barátomnak szeretnék PC-t össze pakolni.
    (egészet az IPON-ról)

AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition
    [link]

CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9
    [link]

SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
    [link]

CHIEFTEC GPS-700A8 700W

ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
    [link]

TRACER Cruze
    [link]

Jól válogattam össze a dolgokat ez így működni fog ?

De igazából azért ide teszem fel a kérdésem mert esetleg egy másik AMD processzor is lehet jó lenne neki olcsóbb.
    Igazából szokásos: filmet nézni meg talán éppen ha elbírna ha elbírna egy-két játékot jó lenne.
    Vagy akár kompletten is újra tervezhetitek a keret 100E Ft házastul mindenestül.
    Pl egy olcsóbb processzor;
    AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
    [link]

• hunbandit

csendes tag

Sziasztok egy kis segítséget kérnék.
    Soha nem lesz tuningolva ez a gép. Nem állítunk óra jelet nem fogunk plusz áramot adni neki semmit.

Akinek össze rakom srác annyit fog 1-2 év múlva bővíteni, hogy vesz bele még 8giga ramot és egy olyan videokártyát vagy talán kettőt, amit ki bír hajtani a processzor aztán ennyi. Meg egy SSD a rendszernek.
    5-6-7 év múlva ha meg elavul a gép kidobja
    Netezés film + minden gyorsan fusson. Ha meg benne lesz a videokártya akkor játék is persze.

AMD processzorból még ezt:AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition néztem de azt mondták szinte semmivel nem tud többet mint az A8-7600 amit linkeltem alább. A szorzó zár mentesség pedig számomra nem kihasználható előny.
    Esetleg ha más javaslatotok lenne meghallgatom.

Így épül fel:
    AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
    [link]
    alaplap:
    ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
    [link]
    ram:
    HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
    [link]
    táp:
    CHIEFTEC GPS-700A8 700W
    http://ipon.hu/webshop/product/chieftec_gps_700a8_700w/215946
    merevlemez:
    SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
    [link]
    ház:
    egy ház
    [link]

Táp terén ha tudtok jobb de hasonló erejű tápot ár érték arány fontos.

Elnézést ha nagyon szájbarágósan írom csak egyik barátommal már raktunk össze netről rosszul AMD gépet és nem szeretnénk ebbe a hibába esni megint.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés