Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Mennyi idő mostanában míg jóváhagyják az értékpapír számlanyitást? Pénteken nyitottam ügyfélkapun, azóta semmi.
Pedig több helyen is olvastam, hogy 24 óra alatt jóvá szokták hagyni. -
maestro87
őstag
Jól gondolom, hogy ebben a DKJ hozam csökkenési időszakban a leghosszabb lejáratút érdemes most venni, még akkor is ha 3 hónap múlva kivenném? Mert ha 3 hónap múlva pl. 3%-kal csökken a vételi hozam, akkor még több nyereségem is lenne mint amennyit a ~90 nap múlva lejáró DKJ hozna.
Vagy ugyanott vagyok akkor is ha mindig a legrövidebb lejáratút veszem?
Ez lenne az első DKJ vásárlásom a PMÁP után, így nincs még vele tapasztalatom.Egyébként jelenleg még dollárban van a tőke, amit nem szívesen váltok át, mert 5 forint gyengülésen is annyit lehetne keresni mint a 1,5 hónap múlva lejáró DKJ-n. Vagy szerintetek nem érdemes várni? Vagy esetleg nincs valami dollár vagy euró befektetési lehetőség kezdőknek?
#100909 tlac: Vételi árfolyamon veszik vissza, ami ott van most is a listában, csak az eladási tűnt el. Legalábbis gondolom én, mert még sose vettem.
-
maestro87
őstag
válasz julius666 #100924 üzenetére
A sima államkötvény az mit takar? Mert most eljutottam a Bónusz magyar állampapírig, ami talán még 14% feletti kamatot fog fizetni októberig az állampapír kalkulátor szerint és talán az 1% visszaváltással is jobban járnék inkább ebbe fektetni, lévén hogy nem sok pénzről van szó, kb. 2500$-ról, aminek a fele lehet kelleni fog ősszel.
A dollárral kapcsolatban én azt várom, hogy talán a gáztárolók feltöltésénél erősödni fog, mert tavaly voltak ilyen elemzések, hogy emiatt is erősödött, de aztán lehet nem sok köze volt hozzá, mert 2022 előtt nem emlékszem, hogy nagyon ugrált volna a dollár minden évben emiatt. Aztán most Fed kamatdöntésről is szólnak a hírek, de hogy ez majd milyen irányba viszi a dollárt, és a hazai infláció csökkenése milyen irányba viszi a forintot, azt már nem tudom.
Egyébként Wise-n van az összeg és az általad említett 4% hozamról még nem is hallottam.tlac: Ez már nekem bonyolult (kellene hozzá magyar nyelvű leírás), meg gondolom ezek már nem is adómentesek...
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz pyxis #101684 üzenetére
Ezek a számok hogy jönnek ki?
Én ha csak a bázishatást veszem figyelembe úgy, hogy a januári 25,7%-ot veszem referenciapontnak amikor tetőzött az infláció, majd mindig annyival csökkentem az inflációt, amennyivel az előző év azonos hónapjában emelkedett (előző havihoz képest), akkor nekem ezek a számok jönnek ki (pirossal szedve a már korrigált várható értékek). Ezzel a módszerrel eddig 2%-on belüli lett az eltérés a várható és a valós infláció között.
Tehát ez alapján inkább 17% lesz az éves infláció szerintem.
-
maestro87
őstag
Ez csak a bázishatást veszi figyelembe. Júliustól még nincs valós adat, így 1,8-nál nagyobb lesz az eltérés ha még jobban lassulni fog az áremelkedés. Így a zöld oszlop csak azt mutatja meg, hogy mennyi a valós infláció csökkenés.
Ezért is írtam 17-et, mert a kijött valós adat áprilistól eddig mindig kevesebb volt, és ha folytatódik ez tendencia akkor inkább 17% lesz az éves infláció mint 18%. De ha nyár végén újraemelkedni fognak pl. a gáz- és üzemanyag árak, akkor az 1,8 eltérés lehet csökkenni fog és inkább 19% lesz az éves infláció.
De mivel az MNB is 18% körüli értékkel számol, így annyira nem tévedhetek.
De ahogy nézem SzGee-nek is ezek a számok jöttek ki. -
maestro87
őstag
válasz pyxis #101752 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy jön ki a januári 22,8%. Mi a képlet?
A KSH azt írja januárra, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt (tehát decemberhez képest) átlagosan 2,3%-kal nőttek.
Nem ebből számolsz?
Egyébként hogy jön ki ez a KSH-nál megadott 2,3%, tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest