Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rumos14

nagyúr

válasz Pocér #11672 üzenetére

ja először tényleg neked kéne eldönteni, mert először azt írod, hogy tutira ultrazoom kell, aztán már azt, hogy lehet hogy mégsem :)
    amúgy az ultrazoom és a bridge is 2 külön kategória, és itt én sem voltam következetes, mert rögtön a Fuji S9600-at említettem, ami ugye bridge. ezek méretre, súlyra már akkorák mint egy alap DSLR + kitobi, tehát van különbség egy ultrazoom ~400g-jához képest.
    én személy szerint nemtom mitől jó az FZ30/50 (ez is bridge kategória), sztem képminőségre nem jobb mint pl. az FZ18. amikor megjelentek, hatalmas fikázás ment, hogy milyen zajosak a képei.
    végignézve a kinálatot, van ugye még Canon, Fuji, Olympus, Kodak, Sony.
    a Canon S sorozat jónak számít, csak ott nincs naglátószög, 36mm-ről indul, sztem helyesen kikötötted, hogy ennél nagyobb látószöget szeretnél. én az S5-ről is jókat olvastam.
    A Fuji S8000/8100-ban nincs képstabi, és nem is a jobbfajta CCD-t tették bele.
    az Olympus SP-560UZ-t is értemes megvizsgálni, van benne stabi. ami miatt nem tetszik, az az AA elemes használat és a különcködő XD kártya.
    Kodak Z812, olcsó, de sztem nem a legjobb. nem ismerem eléggé, na.
    Sony, az új H50-ről jókat olvasok, de engem teljesen nem győzött meg, itt is tiltakoznom kell a különcködő Memory Stick kártyafajta miatt.
    a kihajtható/ dönthető LCD tényleg jó dolog, FZ18-ban ez nincs, csak ilyen "high angle" mód, fej felé tartva is jól látod a kijelzőt.
    azt is neked kell eldöntened, hogy hajlandó vagy-e raw-ban lőni és a minimális extra pepecselést elviselni. sztem nagyon megéri, nemcask simán sokkal jobb képminőséget tudsz elérni, de sokkal jobban tudod alakítani, állítgatni a (vég)kép paramétereit. FZ18-at őszintén csak ebben az esetben tudok ajánlani.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés