Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Egy régi, talán feledésbe merült kiegészítő (nem rezidens) védelem, vagyis a TrendMicro HouseCall:
Már egy ideje használom a 8-as Beta-t, és a malwaredomainlistről összetákolt, pár darabos mintákat gyönyörűen felismeri.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
válasz Szellem. #18119 üzenetére
Sajnos ez van, Mester... Észrevehetően gyorsabb a gépemen minden folyamat, mióta váltottam. Annyi van, hogy az IceDragon-ba nem épülnek meg a védelmi modulok, de a letöltést átnézi, remélem a webshield is aktív. Próbálgattam piszkos oldalakkal, amelyek IE 10 alatt blokkolásra kerültek, amiről értesített is a BD a böngésző ablakában, de CID alatt annyi történt, hogy nem jött be az oldal.
Egyébként nem tiszta telepítés a BD W8, de a KIS-t csökkentett módban húztam le a kavremoverrel.
Laca: Ha együttműködne a KAV aCFW-vel, tennék egy próbát szívesen. Eddig nem szerették egymást.
-
őstag
Valami nagyon nem volt kerek a KIS 2013-mal, mióta nincsen fent nem fagy le a gép alvó állapotból betöltve és ha kihúzom, majd visszateszem az UTP kábelt, akkor ugyanúgy van net. Régebben ha kihúztam, csak akkor lett ismét, ha újraindítottam a gépet... Azt hittem driver-hiba okozza ezeket az anomáliákat...
Durva, pedig a KIS tiszta telepítés volt, miután feltettem az összes, általam használt szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #18128 üzenetére
Köszi a választ Plag!
Te kettőnk közül, na persze még Laca is igen háklisak vagytok a bugos szoftverre, amit természetesen megértek, mert a munkátokból is fakad. Én bíztam abban, hogy nem hiába jelennek meg a patch-ek, de ez az F patch lett az utolsó csepp a pohárban. Mellékesen az Fx felhasználók számára is szívás, mert nem támogatja a 19-es verziót...
A BD-s sandbox, ha jól tudom egy külső modul, amit rá kell telepíteni a W8-ra... Mit kell róla tudni, és hogyan kell belőni? Vagy csak teszi a dolgát, mint anno a KIS-ben a safe run? Vagyis jobb klikk pl. a böngésző indító ikonjára és safe run? Esetleg ismeretlen fájlnál ajánlja fel magát lehetőségként, mint a CIS-nél?
-
őstag
válasz Szellem. #18131 üzenetére
Ja igen, ezt ismerem, még régebben használtam is, hirtelen kevertem a BD Safebox-szal, de az teljesen más dolog... Az a gond, hogy IceDragont használok, abba pedig nem épül be a BD, max. az IE 10 marad...
Laca026: jó hallani,hogy jobbára tünetmentesek a BD AV-k a cégnél...
-
őstag
válasz yuri90 #18163 üzenetére
Te tudod, én nem javaslom. A tiszta rendszert arra értettem, hogy a KIS telepítése előtt nem volt fent más védelem, ugyanis igen háklis az ilyesmire, még ha gyári eltávolítóval szedted is le az előző védelmet csökkentett módban...Sőt enélkül is egy hibahalmaz...
Narxis: sajnos igen...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Narxis #18166 üzenetére
Remélhetőleg most azon forr a fejük, hogyan hozzák vissza a cég jó hírnevét a köztudatba és építsenek egy erős, stabil, kompatibilis 2014-es csomagot, mert ha nem, akkor Kaspersky úr lassan bezárhatja a boltot, mivel a drága és pocsék termék nem a legjobb cégér az informatikában, és sehol sem... Én hiszek bennük, de a 2013-as termékeket többé nem fogom használni...
-
őstag
válasz Neil Watts #18315 üzenetére
A NIS döcögős volt, az milyen konfiguráción történt meg? Nekem a Bitdefender W8 Security sem döcögős, pláne nem egy NIS. Amúgy ez a kettő nyújtja az optimumot, ha a teszteket és a személyes tapasztalatokat nézzük.
-
őstag
válasz olivera88 #18359 üzenetére
De igen:
Ez lenne az:
cort..as/3iVW
és erre visz rá:
http://www.xn--qzbn..tk/
Ezek a török domainek már máskor is okoztak gondot a fészbukon belül... Plug-in telepítését kéri, úgyhogy csak készakarva lehet rámenni a cuccra...
A linkeket direkt rontottam el, úgyhogy csak saját felelősségre!
Egyébként ideje lenne már olyan megoldást találni, ahol az antivírusok képesek kiegészítő FB-s modul nélkül scannelni a tartalmat, mert ez így baromi gáz...
urbanjozsi: Fx alatt nem csinál semmit, valószínűleg FB alól megy a játék, de a helyedben legfeljebb elszigetelt környezetben tenném a dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Andyka0908 #18373 üzenetére
Az most itt teljesen mindegy, az a lényeg, hogy a feltört, vagy szürkekódos megoldások helyett tucatnyi alternatíva létezik, és aki meg tud vásárolni egy 100-150 ezer forintos gépet, azt nem fogja a földhöz vágni 3-4 ezer forint évente, vagy pláne nem egy 0 Ft-os komplex, ingyenes megoldás.
-
őstag
válasz Szellem. #18393 üzenetére
Azért várd ki a végét, kíváncsi leszek, mi lesz a véleményed 2-3 hét múlva... Kár, hogy a One kódjai nem jók a Pure-hoz, ha netán mégis beválna...
Egyébként a Pure lenne a 2014-es előfutára, vagy csak egy tökéletesített KIS 2013? Ha ez utóbbi, akkor a jelenlegi KIS-re miért nem viszik át a Pure megoldásait? (nem az extra szolgáltatásokra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #18396 üzenetére
Na éppen ezért nem értem, hogy mentve a menthetőt, a KIS is kaphatna még egy maintenance pack-et és úgy futna, mint a Pure... Tisztelettel várjuk a további fejleményeket!
A biztonság kedvéért azért valószínűleg beszerzek egy 3 gépes BD W8 Security-t, mert elég jól megy már 3 hete, és Neked sem voltak vele különösebb gondok... Na meg jelenleg az IS kulcsával használom, az meg nem biztos, hogy tuti megoldás... Mondjuk akkor miért nem osztottak ki rá külön kulcsokat...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem amióta BD-m van egy-két kellemetlenségtől eltekintve nem sok minden történt. Bár Plag bogarat ültetett a fülembe a bugmentes Pure 3.0-val, de amint arra gondolok, hogy nem tudok normálisan Skype-olni, Java-s kiegészítőket használni, inkább hagyom a BD-t. Nemsokára újrateszem a rendszert, mert nem csináltam tiszta mentést, és majd akkor átgondolom, mit rakok fel. Most a BD W8 Security és a Kaspersky Pure 3.0 is akciós a rendetlenkedő angol oldalon...
-
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Újból teszem a laposon az op.rendszert, mivel én balga nem csináltam tiszta rendszermentést, és masszívan összeszemeteltem a W8-at... Az már biztos, hogy a védelem megy fel legutoljára, de előtte lefuttatom a backupot...
Mit tartalmazzon a Backup pontosan?
Amennyiben lecserélném hamarosan az MS-Office 2010-et 2013-ra, csak a W8-ről és pár feltelepített progiról (Skype, IceDragon, Tune-up Utilities, Google Earth stb.) menjen a backup, vagy belerakjam a 2010-es Office-ot is?
El akarom kerülni a szemetelést mind védelem, mind Office terén... Na és persze az újratelepítést, a kisebb jelentőségű, de nagy számú alkalmazásokkal való szórakozást is...
Tudom, hogy ezek a kérdések javarészt kilógnak a topicból, de valahol itt is jó helyen van, pláne, mert ismerős arcoktól várom a választ...
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szaki26a #18588 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az Office váltás időpontja még bizonytalan, addig kell 1-2 hónap és nem kiskereskedelmi licences a dolog...
t72killer: modern gépre megy, de amíg feltelepítem win frissítéseket, beállítgatom a progikat, bizony nem 1 óra telik el, aztán végén rendszerkarbantartás...
Köszi még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szaki26a #18593 üzenetére
Na igen, csak az a gond, hogy pl. a védelmeknél maradva nálam pl. a Pure 3.0 komoly hibákat generált, de már a W8 Security is, holott az op.rendszerem a kukás, nem a védelmek...
Akkor annál maradok, hogy először op. rendszer frissítésekkel + Office + egy-két fontosabb alkalmazás, rendszertisztítás, aztán Back-up és utána KIS 2013...
Tényleg a "G" patch kijött-e már hivatalosan?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem még szemetes W8-on sem volt gondom a BD-vel, most a BD AV ketyeg, de semmi gond... Persze olyan sosem lesz, hogy minden konfigon jól muzsikáljanak...
blattida: remélem nem lesz igazad, már már most is kötél idegek kellenek a KIS használatához...
t72killer: én a vásárolt telepítőt használom, igaz az Office SP1-es...
-
őstag
Újratelepítettem az op.rendszert és minden egyéb számomra szükséges alkalmazást, köztük az új MS-Office 2013-mal. Még mielőtt feltettem volna a BD W8 Security-t, csináltam egy lemezképet a rendszerről a Win7 Fájlhelyreállítással, mert ez a fájlelőzményes dolog nekem nem jön be.
Végül is nem a KIS-t választottam, mert a G patch még messze, és nem volt kedvem bosszankodni az alvó állapotból történő kifagyásokon, a Java blokkoláson, és a Skype kapitulálásán... Az új gépemre viszont már majd a KIS megy G patch-csel, kíváncsi vagyok, hogy az új foltozás és a megváltozott hardverkörnyezet megoldja-e ezeket a hibákat.
Jelenleg a BD-vel kiválóan muzsikál a gép, volt egy műveletközponti riasztás, hogy nem látja a védelmet, de ez is csak múlt idő, már a 3. újraindítás telt el azóta és nem jelentkezik a gond. Remélem jó lesz ez, pláne, mert vettem hozzá +1 éves kulcsot az angol üzletben, mivel eddig már 3 gépre tettem fel ezt a védelmet, és szépen futnak.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Nekem ez az oldal gyanús:
Amint felléptem rá, egy böngészőválasztó fogadott, és a 20-as Fx-em ellenére frissítést javasolt a windows böngészőválasztójához hasonlóan, aztán egy inkább nem szeretnék-et választottam és a BD W8 Security Port Scant jelzett.
Csak saját felelősségre!
-
őstag
válasz Narxis #18930 üzenetére
Remélem ezzel bújtatottan nem azt akarod mondani, hogy egy kis apanázsért kozmetikázzák az eredményeket...
Eleve nevetséges az, hogy egyszer adatbázis alapú keresés van, máskor heurisztika, vagy viselkedés elemzésen alapuló, utána meg HIPS, vagy tudom is én... Összetett védelmekről van szó, minek ez a szegmentálás?
-
őstag
válasz Narxis #18933 üzenetére
Értelek... Én régebbről pont arra emlékszem, hogy az egyik leggyengébb heurisztika volt az övék, adatbázis alapú felismeréssel pedig nem volt gond, ezek szerint fordítottak... Nem tudom figyeltétek-e, de az ingyenes Panda Cloud AV 2.1.1 egészen szépen teljesített mindkét tesztlaborban...
-
őstag
Tegnap chatelteltem a Charles Molnar University dilemmájával kapcsolatban a Bitdefender supporttal és remélem hamarosan megoldódik a dolog, vagyis, hogy jelez majd rá a BD. Bár eddig semmi...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdvözlet Fórumtársak!
Erősítsetek meg abban a tudatomban, hogy Windows Phone 8-ra továbbra sincsen 3rd party védelem! Egyébként lesz-e egyáltalán, mert én szkeptikus vagyok, hogy nem fognak rajta a vírusok...
Köszönöm szépen!
-
őstag
válasz Black Plague #19489 üzenetére
Semmi okosság sincsen, annyit kell leokézni, hogy az EU egyik tagországában vagy. Az üzenetben kb. az áll, hogy regionális leosztású kulcsokat adnak ki, és valószínűleg az EU is egy régió, vagyis ha ott vetted, akkor csak az EU területén aktiválhatod.
Régebben pont erről vitáztunk, hogy az EU egy közös piac és nincsen értelme az országos bontásoknak, mert szabálysértő művelet. Szóval én tiszteletben tartom az informatikai cégeket és nincsen egyetlen berhelt szoftverem sem, akkor ők is megtehetik viszont ugyanúgy. Ez a minimum. Az oroszok pénzéhsége a másik dolog, amellyel sok felhasználót a jóval olcsóbb/ingyenes megoldások felé fordítják.
-
őstag
válasz blattida #19497 üzenetére
Vajon mi lehet az az "okosság", ami miatt nem lehet a nagyobb piacok ip-je alól sem vásárolni? Amúgy Németországból próbáltam én is és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a v3 nem feltétlenül csak angol vásárlókat szolgál ki. Nem is tehetné, mert a Közös Piac része. Nekem kezd ez már magas lenni...
-
őstag
-
-
őstag
válasz King Unique #20215 üzenetére
A műveletközpont hibajelzését a legújabb build-del elméletileg javították, gyakorlatilag nálam is előjön néha W8 Security-vel, hibajavítás ide vagy oda... Ha nem tetszik kapcsold ki az ilyetén műv. központi üzeneteket, vagy indítsd újra a gépet. Én ezt szoktam, ha unom a félretájékoztatást.
-
őstag
válasz King Unique #20217 üzenetére
Nem kicsit, pláne, hogy elvileg már javítva van a gond...
Mondjuk ettől még le nem cserélném a BD-t. Vagy BD, vagy KIS...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Szöget ütött a fejemben, hogy le kellene cserélni a januárban lejáró NOD32-es munkahelyi előfizetéseket az ingyenes CIS-re. Supportra nincsen szükségünk és nem kevés pénzt lehet megtakarítani intézményi szinten. Mi a véleményetek? (Személy szerint már vagy 3 éve nem használok ESET terméket, de ez most nem ítélet, csak egyéni szokás...)
Köszi.
-
őstag
válasz t72killer #20246 üzenetére
Van minden, XP, Vista, W7 és egy töredék W8. A kioskot nem támogatom, mert a userek nagy része 1-2 bites... Nem mindenkit érdekel a védelem, bolondbiztos beállítások kellenek, anélkül, hogy akadályoznák a munkát.
-
őstag
válasz szaki26a #20250 üzenetére
Köszi a véleményt, ilyenekkel én is számolok. A fontosabb gépeken lesz fizetős központi management, de az egyéni laptokon, asztali gépeken nem feltétlenül szükséges, mivel eddig sem volt. CIS helyett egyes esetekben a CAV lehetne megoldás, amennyiben az is ingyenes ilyen célokra is.
-
őstag
Körülbelül fej-fej mellett haladnak, sőt a 2.2-es Panda ismét egy minőségi ugrás a fejlődésben.
Egyébként kiváló lehetőség még a Bitdefender AV Free is.
netpeti98: egyre gondoltunk, bár én nem sajnálnék potom ezer forintot egy teljes értékű védelemre.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz micafighter #20439 üzenetére
Egy Comodo Firewall Free-vel tökéletes, egyéb értelmes szolgáltatás egyébként sincsen a Total-ban. Bár kinek mi a szükséges...
-
őstag
Sziasztok!
A 2014-es Kaspersky "termékekről" van már valami pontosabb megjelenési információ? Már alig három nap és kint vannak az új BD programok, bár gondolom, hogy a W8 Security nem 26-án jön ki... Remélem nem lesz sok csúszás!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz micafighter #20603 üzenetére
Azt használód, mivel a verziószáma 17-essel kezdődik. A 2013-as AV, IS, vagy W8 Security verziószáma: 16.30.0.1843. Minden éves upgrade-nél eggyel növekszik az első két számjegy.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Megpróbálom leírni a legfrissebb tapasztalatom a KIS 2013-mal és a Kaspersky Supporttal kapcsolatban, bár nem valószínű, hogy másnak hasonló gondja lenne, mint nekem.
Vettem egy új notit, meglehetősen erős vas (Dell Inspiron 7720 - i7 3630QM, 8GB RAM, Geforce 650M), amelyre egy tiszta telepítés és az általam használt progik installja után után a Win 8 Pro-ra fel kívántam telepíteni az angol (GB) KIS-t, amit a népszerű webshopban vettem.
Az inkompatibilitás ellenőrzése közben ugrott fel egy hibaüzenet "application was not installed" kiáltással és néztem, mint a moziban. Megnéztem a külföldi fórumokat, hogy mit lehet ez ellen tenni, de egy idő után meguntam a tuti megoldásnak vélt tanácsok sikertelen próbálgatását.
Írtam a supportnak és rögtön jött is a válasz, ami a szokásos GetSystemInfo alkalmazás használata, és utána okosabbak leszünk. Az elemzés utáni válasz az volt, hogy távolítsam el a gépről a Tune-Up Utilities 2013-at, és akkor működni fog a telepítés. Az eredmény sejthető volt.
A support részéről következő instrukció ezután az ideiglenes telepítőfájlok (általában *.*log kiterjesztéssel) összehalászása és elküldése feléjük, amely csak réssiker volt, mert a kért 5 fájlból kettő állt rendelkezésre, akárhogy is bogarásztam.
A végső megoldásként azt ajánlották, hogy a 2014-es Technical Preview-t telepítsem fel, és ne féljek, ez nem béta, hanem kiadás előtti, tesztelt verzió. Természetesen nem tettem fel, mert ismerve a Kaspersky eddigi ropogós kiadásait, garantált az idegtépő bugrajzás (bocs ezért az idétlen szóképért).
Újratelepítettem az OS-t, aztán Office, majd Fx és feltettem a KIS 2013-at minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Newcrazy #20701 üzenetére
Remélem nem komoly a két vírusirtó egyszerre történő, rezidens futtatása! A McAfee Antivirus Plus tudtommal soha nem volt ingyenes, maximum a tört verzió, de itt ilyenekkel mi nem foglalkozunk, mert az a nagyon kínos kategória.
Az Avast Antivirus 8 Free és egy kiegészítő MBAM free (nem állandó, manuálisan működtetendő) valószínűleg tökéletes megoldás lesz a számodra!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tűzfalas kérdésem lesz, mivel a tűzfalakkal foglalkozó topic eléggé döglött mostanság, és talán sok értelme nem is nagyon van az IS-ek korában. A KIS tűzfalbeállításoknál, ha tiltom az "any TCP stream-et", meghal a Skype kapcsolat, ha nyitva hagyom a GRC common ports ellenőrzésénel nyitva marad a 80-as és a 443-as port, ami szerintük nagyon nem egészséges. A többi portom nagy része closed kategória, de amint benyomom tiltásra a TCP stream-et miden stealth lesz.
Kérnék valaki Kaspersky szakit, hogy lásson el jó tanácsokkal!
-
őstag
Nem kimondottan script blokkoló, de elég sok köze van hozzá, és egészen jól szűri a problémás részeket:
"Ghostery™ allows you to block scripts from companies that you don't trust, delete local shared objects, and even block images and
iframes. Ghostery puts your web privacy back in your hands. "[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest