Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooney8
aktív tag
válasz Máté94 #18443 üzenetére
windows-on nem működik a leállítás, osx-en tökéletes (másodpercek alatt leáll) minden
windows 0:2 hackintoshha már szóba jött a windows... valami ötlet, hogy miért nem működik a leállítás? de már "generációk" óta... kb. volt azóta úgy 3-4 reinstall. win-re nem létezik ilyen dsdt-s cucc? mert osx-en is utána lett jó
-
rooney8
aktív tag
hello
még a snow leopard idejében csináltam magamnak egy működőkpes hackintosht, azonban az már régen volt, és a konfig is más lett. a lényeg, hogy nagy nehézségek árán végre sikerült felrakni a yosemite-t. igazából mindent sikerült működésre brnom, egy valamit kivéve. és az nem mást, mint a vga. igazából működik, használható a rendszer, de nem egy nagy élmény gy használni... ha mozgó tartalom van (vagy pl. chrome-ben folyamatosan) vibrál a kép és nem utolsó sorban eléggé pörög a hütő is odalent.
pedig az osx felismerte, hogy milyen kártya van bent képkonfig:
msi h81m-p33
pentium g3240
4gb ram
hd 7770[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #25790 üzenetére
ez az én formám már mindennel próbálkoztam, mondom most már segtségek kérek, de még volt egy utolsó ötletem. és bevált ez az utolsó ötlet, úgyhogy már tárgytalan
illetve akkor megragadom a lehetőséget és kérdezek mást
voodoohda-val csináltam hangot, minden szép és jó, viszont miden indtásnál újra be kell álltanom a csúszkákat (zajszűrés meg ilyesmi), mert elfelejti. valakinek van ötlete, hogyan tudnám véglegesen beálltani?[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
valóban, köszi szépen
-
rooney8
aktív tag
ezt nem hiszem el. minden tök jól ment, erre jön a windows, és felborít mindent.
a következő történt. dual-bootos a rendszerem, win 8.1 és yosemite. clover a bootloader. a minap kellett a win, ezért arra bootoltam be. szépen el is indult, ahogy kell, ügyködtem benne egy kicist, majd mikor indítottam újra, felkínálta, hogy telepíti a frissítéseket. gondoltam magamban, miért ne. lefutott a frissítés, újraindult a gép, és ahelyett, hogy betöltött volna a clover, ez fogadott. vártam, vártam, de nem történt semmi. felcsaptam guglit, de érdemi infót nem találtam, csak pár kapcsolót a config.plist fájlhoz (meg pár ilyen hibát, de ott akkor fordult ez elő, mikor frissítették magát a clovert). mivel a scan-nél akad meg a folyamat, kipróbáltam ezeket sorjában. ha a teljes scan-t kikapcsolom, akkor betölt a clover, de egy partíciót sem lát. ha az entries-t kapcsolom ki, akkor szintén betölt a clover és már a windows partíciókat látja is. a tool-nál pedig ismét marad a scan entries képernyő és nem lép tovább. próbáltam a telepítő pendrive-on lévő clover-ről bootlni, de ott is ugyanez a helyzet. gondolom a win frissítésnél kutyult meg valamit a rendszer, de fogalmam sincs, mitévő legyek. win-be tudok bootloni még mindig, azzal nincs probléma (nyilván a clover-t megkerülve). esetleg valakinek ötlet?
most jutott eszembe, ha törölném a clover partícióját, majd a telepítő pendrive-ján lévő clover-ről bootolnék, az vajon működne? nem merem így vakon törölni a partíciót.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #25806 üzenetére
Hat ebbol reinstall lett. Sikerult mukodesre birni a clovert, de nem tudtam rakattintani a yosemite particiora. Gondoltam megnezem mit szol a recovery particiohoz. Azt be is toltotte, majd a disk utility kiirta, hogy hibas a yosemite particio, es javitasra szorul. Ranyomtam a javitasra, de haromszori kiserlet utan sem sikerult helyrepofoznia. Restart, mar engedte kivalasztani a yosemite-t a clover, kicsit meg is orultem, aztan hamar arcomra fagyott a mosoly, mert minden inditasnal bejon az fsck,es mindig kiirja, hogy harmadik probalkozasra sem sikerult kijavitania a hibakat. Valamit nagyon elkurh@tott a win... Na mindegy, nem szaroztam vele tovabb, meg ugyis csak par napja hasznaltam, ugyhogy ujrahuztam az egeszet. Es ezentul ha elinditom a windowst, akkor kihuzom a yosemite hdd-t, biztos ami biztos
-
rooney8
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #25812 üzenetére
nálam sem az volt a probléma, hogy nem tudtam bootolni win-be clover-ből, hanem hogy lefuttattam a win frissítéseket és valamit összegányolt az osx disken, mert utána nem volt hajlandó többet eliundulni.
-
rooney8
aktív tag
amúgy olvastam is, meg többen itt is írták, hogy az integrált gpu-k nincsenek támogatva (legalábbis haswell-es pentiumnál biztos nincs). a nincs támogatva, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy megy vele a rendszer, de használhatatlan (pl. sebességre), vagy pedig le sem indul? csak azért kérdezem, mert még az elején volt egy kis gubanc a hd 7770-el (nem akart elindulni vele a rendszer), és utolsó lehetőségnek azt találtam, hogy életre keltem az integrált gpu-t. sikerült is felállnia az osx-nek, igaz elég lassúcska volt. sikerült átírnom vele egy .plist-et, aminek hatására már vígan futott a 7770 is. szóval ha úgy vesszük tényleg nem támogatott, mert úgy használni elég nehézkes lett volna, viszont maga az osx elindult vele.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
én a multibeast-ből szedtem ki a voodoohda.pkg csomagot és futtattam le. azért így külön, mert nem volt szükségem multibestnek a többi szarságára, de anélkül meg nem engedte telepíteni a voodoo-t
egyébként itt van egy jó kis összefoglaló alc-re. nekem jó lett a voodoohda-val is, de ha nem megy, akkor majd vethetsz egy pillantást a linkre is.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
el capitan-nal próbálkozott már valaki? tudom, még csak gm-van
-
rooney8
aktív tag
nekem történt egy véletlen főverzión belüli frissítés (a "miért"-be most inkább ne menjünk bele), de szerencsére minden ment tovább hiba nélkül (illetve csak annyi, hogy újra át kellett írnom a vga miatt a AMDRadeonX4000.kext-ben pár adatot).
de a kapitányt még én sem merem ráereszteni. szóval én is várom a vállalkozó kedvű embereket (szintén clover) -
rooney8
aktív tag
backup-ra mit javasoltok?
carbon copy cloner-t olvastam, hogy az jó választás lenne. valahogy úgy kellene megoldani, hogy egy külön partícióra kerüljön a backup, mert külön hdd-t sajnos most nem tudok rászánni.
elkezdeném a kapitány frissítést, de inkább csinálnék előtte valami backup-ot. azért a fél év alatt már összegyűlt pár dolog, amit nem szeretnék elveszíteni -
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #26166 üzenetére
na, ha nem lettem volna hülye, akkor sima lett volna
igazából simán ment minden, nem kellett semmihez nyúlni*, csak clovert frissíteni, többi az next, next, finish és összes kext maradt, billentyűzet, hang, net, megy minden.*annyiban voltam hülye, hogy a szokásos .plist átírást meg kellett csinálnom a vga miatt. de én hülye elnéztem a sorokat és mást írtam át. sok szenvedés után aztán rájöttem, hogy elnéztem, úgyhogy most már minden oké
-
rooney8
aktív tag
válasz MaryJane #26198 üzenetére
nekem baromi hosszú a boot idő. de már megbékéltem vele
más: hát nem tudom, egyelőre semmi extra a kapitány. gyorsulást reméltem, de spotlight keresés kb. lassabb lett, appok megnyitásában sem érzek gyorsulást (sőt...). lehet user error, de nem győzött meg.
és akkor egy kérdés: a kurzor néha csinál furcsaságokat. mikor változik a kurzor ikonja (pl. egy link fölé viszem böngészőben), akkor néha egy pillanatra kb. háromszorosára nő az ikon, majd vissza normálisra. nem tudom mennyire érthető, de elég idegesítő dolog. eléggé random módon csinálja, nem vettem észre összefüggést (már azon kívül, hogy akkor történik, mikor változik a kurzor ikonja). ti találkoztatok ilyennel?
-
rooney8
aktív tag
akkor csak én nem vagyok megelégedve a kapitány sebességével?
akik 10.10-ről frissítettek, nektek hogy száguld az új rendszer? -
rooney8
aktív tag
válasz tibi970307 #26290 üzenetére
nekem g3240 van. igen, kell hozzá a fake cpuid, meg ssdt, hogy működjön a speedstep, de nem vészes kivitelezni mindezt. én ez alapján csináltam, szépen működik minden. mindazonáltal a helyedben inkább egy i3-on gondolkoznék, nekem is tervben van a csere. én egy i3 4160-ra gondoltam, így nem kellene alaplapot is cserélnem, és anyagilag is egész olcsón kijönnék. nem rossz ez a pentium, de nekem pl. fent van még egy win is, ha ne adj isten néha játszanék, de erre a célra azért már nem minden esetben elég a pentium. i3 se egy bika proci, de azért érezhető a különbség a kettő között.
-
rooney8
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #26453 üzenetére
hát velem történt már kellemetlen dolog cloverből való win indítással.
bejött a clover, kiválasztottam a win-t, dolgozgattam rajta egy kicsit, majd újraindításnál láttam, hogy van pár frissítés, amit telepítene. gondoltam üsse kavics, telepítse csak. újraindult, majd arra lettem figylemes, hogy cloverből eltűnt a hackli. valahogy sikerült megmókolnom, hogy visszakerüljön a listába, de a boot már sehogy sem jött össze. verbose-ban láttam, hogy fsck betölt és próbálja kijavítani a hibákat, de nem sikerült neki egyszer sem. valamit szétgányolhatott a win. na azóta nem frissítem a win-t
ha win-en akarok dolgozni, akkor nem cloverből bootolok, hanem uefi bootválasztóban rábökök a win hdd-re, tehát a clovert kihagyom a mókából (ezt itt javasolták, és elvileg ha így indítom a win-t, akkor nem lehet már tényleg semmi baj, de inkább nem mertem kockáztatni).[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
ugyan nem látok bele a rendszer működésébe, de egy nagyobb frissítésnél simán belenyúlhat szerintem olyan dolgokba, amik miatt meghal a hackli. szerintem bootolással kapcsolatban piszkált meg valamit.
én már annyival meg tudtam ölni az osx-et, hogy win-ből próbáltam meg szerkeszteni az osx-nek az egyik .plist-jét (nem töltött be az osx, viszont ahhoz, hogy működésre bírjam egy .plist-ben át kellett írni pár dolgot). gondoltam win-ből megcsinálom. újraindítottam, majd utána minden indításnál csak az fsck jött be és nem tudta kijavítani a hibát. reinstall lett. -
rooney8
aktív tag
válasz lócitrom #26578 üzenetére
nekem a ps/2 billentyűzet ezzel a kext-el tökéletesen működik. pár pc bill, de yosemite és kapitány alatt is megy rendesen. bár ha visszaemlékszem, akkor telepítésnél azt hiszem hiába másoltam be cloverben a megfelelő mappába, akkor még nem volt hajlandó működni, csak miután felraktam a rendszert és a S/L/E mappába másoltam őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
rooney8
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #26626 üzenetére
nekem pentium g3240 hajtja a hacklimat. azt tudni kell róla, hogy a haswell celeronokat/pentiumokat nem támogatja már a yosemite sem, szóval kicsit mókolni kell vele, én ez alapján csináltam meg de működik rendesen.
teljesítmény szempontjából yosemite szépen ment rajta, milliószor jobban, mint akármelyik win. azonban mióta frissítettem kapitányra, nem teljesen vagyok elégedett. lassan tölti be a dolgokat, itt-ott megakad, sokkal jobb volt yosemite. abban reménykedem, hogy a frissítés miatt lett ilyen, tervben van egy clean kapitány install, aztán majd meglátjuk úgy milyen. csak közben nagyon szemezgetek az i3 procikkal, lehet veszek majd, addig meg felesleges újrahúzni.
vga egyébként egy hd 7770 -
rooney8
aktív tag
sziasztok.
egy fura problémába ütköztem. tegnap kezdődött, mégpedig azzal, hogy tesóm iphone-ját rádugtam a gépre. instant restart lett, miután bedugtam a gépbe az usb kábelt. ezután nem is akart betölteni az os x. gondoltam, hogy clover-rel lehet valami baj, mert miután kiválasztottam az os x-et, akkor a clover írt ki valamit, de már nem emlékszem rá. egyébként a bluetooth controllernél akadt meg a betöltési folyamat. aztán eszembe jutott, hogy a clover (efi) partícion van a drivers64uefi mappa, amiben még telepítésnél kellett kicserélni egy fájlt. mégpedig a vboxhfs-64.efi-t a hfsplus.efi-re. illetve csak a telepítős pendriveon kellett ezt megcsinálni, de gondoltam megcsinálom most is. ezután a bootig sem jutottam, clover bejött, de mikor kiválasztottam az os x-et, csak ++ jelek jelentek meg a képernyőn. ezután bent hagytam a vboxhfs-64.efi-t is és a hfsplus.efi-t is. illetve még volt mellette vagy 4 fájl, azokat is próbáltam különböző kombinációkkal, de végül az lett a nyerő, hogy csak a hfsplus.efi-t bemásoltam. ezután sikerült a bootolás is, felállt a rendszer.
aztán ma újra használtam a gépet, ezúttal rádugtam a saját iphone-omat, majd szintén instant restart következett. viszont szerencsére most betöltött a rendszer. itt van a report linkje, ha esetleg ebből láttok valamit, hogy mitől csinálhatja ezt a gép, akkor ne tartsátok magatokban -
rooney8
aktív tag
igen, most hogy mondod, előtte tényleg nem jelentkezett, viszont már jó pár napja fönt van és most jött elő ez a probléma.
mindenesetre letöröltem a gépről, de a hiba maradt továbbra is.
valószínűleg a tuxera mókolt valamit, mert még mindig az ntfs zavarhat be. itt van a report. -
rooney8
aktív tag
üdv urak
van egy működő kapitányom. pentium g3240 proci hajtja a gépet. rendeltem egy új i3 4130 procit, ugyan felkészültem az újratelepítésre, de egyébként ha cloverből kiveszem a fakecpuid-t, akkor elindul majd a rendszer az új procival?
-
rooney8
aktív tag
válasz Smiley #27245 üzenetére
win is már egész jól tűri a komponens cseréket
igazából most annyira nem fontos a hackli folytatása, mert amúgy is újra akartam húzni. a frissítés óta (yosemite-ről) eléggé döcögős a rendszer, de akkor már úgy voltam vele, hogy megvárom a proci cserét.feljebb olvastam, hogy grafikai bugokkal találkozott valaki. nekem is lenne egy a kapitány óta. teljesen random módon, de leginkább akkor, mikor a kurzor ikonja átvált (pl. egy link fölé viszem az egeret) akkor egy másodpercre úgy háromszorosára nő a kurzor, majd vissza a normális méretre. hd 7770 vga van, yosemite alatt nem volt ilyen probléma. ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
Funkcio szempontjabol tokeletesen mukodik az eger, csak ez a nagyitasos dolog van. Most ugye nem tudom reprodukalni a dolgot, de szerintem nem rangattam annyira az egeret, mikor elojott nalam ez a nagyitas. Mindenesetre elegge zavaro, de ha kikapcsolom, akkor elvileg jo lesz. Igazabol ha "rendesen" mukodne, se lenne ra szuksegem.
-
rooney8
aktív tag
a legtisztább, ha két külön disken van a két rendszer. míg telepíted az egyiket, másikat húzd le a gépről. miután kész vagy mindkettővel, akkor az osx-es disket állítsd be a boot sorrend elejére. ekkor a clover fog betöltődni, amiből tudsz osx-re is és win-re is bootolni.
korábban írták, hogy jobb, ha nem clover-ből indítom wint, ebben az esetben csak annyit kell, hogy a boot sorrendet megcseréled (win disk lesz az első), ezáltal a clovert kikerüljük és egyből bootol a win. én is így szoktam egyébként.[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
megjött az új i3 proci.
megpróbáltam újrahúzni a kapitányt, de problémákba ütköztem. az első hsz alapján csináltam a telepítést. uefi-s lapom van, először a legacy boot-ot próbáltam, clover be is jött, de amint rámentem az install el capitan-ra, instant reboot-ot kaptam. verbose-ban csak egy alsó vonás jelent meg és restart. utána megpróbáltam uefi boot-al. így már el is indult a telepítő, az első szakaszon szépen tovább is ment, jött az újraindítás, ismét install el capitan, majd a végén kernel panic. nem tudtam lefotózni, mert gyorsan el is tűnt. utána megpróbáltam még egyszer, most nem kaptam panic-ot, folytatta is a telepítést, de úgy 10 perc után kiírta, hogy nem lehet telepíteni a gépre a szoftvert, mert nem tudta kicsomagolni az essentials.pkg csomagot. restart és most megint panic-ot kapok, ha az install-ra megyek. a recovery partícióra tudok boot-olni, ha ott szeretném telepíteni, akkor meg azt írja, hogy internetkapcsolat szükséges, az pedig kext hiányában nincs. ötletek?
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #27353 üzenetére
közben rájöttem, hogy mikor eufi boot-oltam, akkor igazából nem is a pendrive-ról bootoltam, hanem még a gépen lévő clover-t tölötte be. most töröltem a teljes osx disk-et, most már uefi-vel nem is boot-ol, csak legacy, viszont maradt az eddigi probléma, hogy nem tölti be a telepítőt. pár +++ jel most megjelenik verbose-ban, aztán restart.
-
rooney8
aktív tag
válasz Smiley #27356 üzenetére
nem találtam ilyesmit. msi h81m-p33 amúgy a lap.
szerintem a drivers64UEFI mappaban van a hiba forrása. emlékszem, még mikor a yosemite-t telepítettem, akkor is volt valami ilyesmi hiba, csak már nem emlékszem, hogy mi. akkor ez alapján csináltam a telepítést. itt írják is, hogy a drivers64UEFI mappában a VBoxHfs-64.efi-t töröljük és másoljuk be a HFSPlus.efi-t. Meg is csináltam, de ugyanúgy csak +++ jelek jelennek meg, és restart. mondjuk azt nem értem, hogy ha legacy boot-olunk, akkor miért a drivers64UEFI mappában kell csinálni ezt a cserét. azt hiszem tlac írta még, hogy nála is ez volt, de clover installnál bepipálta a OsxAptioFixDrv-64-et és az nála megoldotta. próbáltam azt is, de semmi változás. nem értem mi a baj, pont hogy a bajosabb pentium-ot cseréltem le, azzal pedig majdhogynem sima ügy volt a telepítés.abba már bele sem megyek, hogy most nincs install el capitan pendrive-om. csináltam még a pentiummal működő osx-en egy telepítőt, azzal próbálkoztam eddig, de clover miatt gondoltam újrahúzom az egészet. win-en csináltam még annak idején virtualbox-ban egy 10.6.8-on, viszont most a terminalos parancs nem fut végig, kiír egy errort, hogy nem tudja törölni a disk-et. google-ben utánanéztem, arra jutottam, hogy snow leopard-nál nem működik ez a parancs, ami azért érdekes, mert a yosemite-t ugyanúgy erről a virtuális gépről csináltam meg. na mindegy, még az előzővel sikerült felraknom a kapitányt, csak ugye most nem tudok bootolni.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
Kozben kiderult, hogy mi a hiba. A pentiumnal kellett kicsit mokolni, es en egy elore konfiguralt config.plist-et toltottem le, amiben be volt kapcsolva a kernel patch. Haswell i3-om van, es ennel is kell a kernel patch, csak ugye az alap config.plist-ben az nincs. Azt beallitottam es most mar betolti a rendszert. Illetve meg nem, de legalabb nincs instant restart.
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #27362 üzenetére
azóta sikerült a telepítés. igazából ez a kernel patch szívózott velem
csináltam egy új telepítőt, és utána simán ment minden. ethernet kext-ből kellett keresnem egy másikat, illetve az applehda patch-elést nem sikerült megcsinálnom, úgyhogy maradt a voodoohda.
a sleep-ből való ébredés nem megy, de olvastam, hogy el capitan + radeon kártyánál egyelőre nem tudják orvosolni ezt a hibát. -
rooney8
aktív tag
kapitánynon hogy lehet a sleep-et kikapcsolni?
mint korábban írtam, nem ébred fel belőle a gép, de igazából úgysincs rá szükségem, úgyhogy kikapcsolnám, de nem találom a beállításoknál. yosemite-nél az energiatakarékosság menüben lehetett állítani, viszont itt most csak a kijelző kikapcsolási idejét tudom állítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest