Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz Gery0505 #104795 üzenetére

    Tegyétek bele egy duplazáras IKEA zacskóba is. Ezen kívül, amiket nem iszom, még egy nagyobb zacskóban is benne vannak. Viszont nekem régi fagyóm van.

  • Zen42

    tag

    válasz Gery0505 #104795 üzenetére

    Feltétlenül és egycsapásra megoldotta. Ám közben átalakítottam a kávéfogyasztási szokásaimat, nem csak a macera miatt hanem mert eszméletlenül elkezdett jegesedni a mélyhűtőnk a napi sokszoros kinyitás és becsukás miatt. A mostaninál ez nem jelentene problémát, de már nem térnék vissza a régi szokáshoz. Ma már csak max 2 fajta negyed kilós van éppen nyitva egyidőben és kevesebbet rendelek egyszerre. A porciózásból annyi maradt meg, hogy ha jelentősen olcsóbb a kilós kiszerelés akkor átmérem a frissen pörkölt kávét negyed kilós szelepes zacsikba mielőtt hűtőbe / mélyhűtőbe teszem.

    Ha a "hűtőben tárolom" nem valami szerkesztési hibaként maradt nálad a szövegben, az fura. Én sima hűtőben tartva, gondosan kinyomva a levegőt nem tapasztalok problémát csak a mélyhűtővel jártam pórul. Akkor sincs probléma ha zacsival fagyasztom (leragasztott szeleppel) és kiengedem a hűtőben megbontás előtt ahogy már írtam néhány napja, de függ a pörköléstól is, hogy mit csinálok. A klasszikusra hajló sötétebb pöriket nem mélyhűtöm, és hűtőbe is csak megszokásból teszem őket megbontás után.
    Többször is próbáltam ajándékba kapott klasszikusabb ízvilágú, de nem olajosra pörkölt kávékkal (az olyasmit nem szeretem), hogy direkt kint hagytam a gép mellett és csak zacskószorítóval zártam le őket. Legutóbb pl. két és fél hónap alatt fogyott el fél kiló ilyen bolti kávé a családom segítségével és teljesen rendben volt még a legutolsó pár adag is. (L'Or Crema Absolu Classique)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés