Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
persze hogy nagyjából egyformán hasitanak a memok szempontjából...
ez a core i platform sajátossága...
elöször nekem is olcsó mezei kingmaxok voltak, azokkal is nagyon ment... és csak 7k-8k-ba került egy 2gb-s modul korábban,....hát jobb vétel e a 750-s, én nem tartom annak ... nincs benne HT...
valamit elég rossz a mhz/vcore aránya.... majd ha 4ghz-n 1.20v-n prime stabil , akkor majd aztmondom hogy ez a 750-s (860,870) sem rossz...
szóval nem a tri ch miatt kell vagy nem kell 920... ez is csak egy lehetöség , nem kötelezö kihasználni.... dc-al is simán jól megy...
-
Zájec
veterán
nem csak a munkához kelhet a HT, amint látod Sárpac kolléga sem munkához kapcsolodot linkelt be... a jövö szempontjából pedig egyre több játék is nyerhet a HT-böl..
az hogy mennyi fesszel megy ez 24/7 szemponból nagyon jelentös...
gondolom hétköznapra te sem fogsz 1.3v fölé menni....a jelen állás szerint pedig eléggé kéri a feszt a 750-s , ezt te is látod....
nem az hogy lassabb a 750-s mint a 920-s hanem a tuningja gyengébb....
ezért rosszabb vétel jelenleg , mint a 920-s....
használt C0/C1 920-t is kapsz már a 750-s áráért, és az több minden ad, azonos ár fejében...de majd késöbb csiszolnak rajta ne aggodj, lesznek majd itt még jó példányok, csak ahhoz még idö kell.....
-
Zájec
veterán
én se, csak egy egyszerü hobby user vagyok, aki idejár beszélgetni ezügyben
" P55 meg 2V-ot a ramnak. És nem halnak meg." uhhhh
ez sok ,, kinyirhatja könnyen a procit.... 1.7v fölé felejtös menni....a Vcore fesz meg a fogyasztás miatt érdekes 24/7-ben,, nem is a melegedés miatt....
ezért jobb 1.3v alatt maradni... afelett nem sok érteleme van azért a plussz 100mhz mégjobban megfeszelni..."amik auton 1,44 is adnak a prociknak. "
az még nem baj mivel 1.55v az intel által meghatározott max Vcore.." 4200as proci és 2000-es memcsi mellett"
a 2000mhz ramok melett mennyi Uncore-t kell ?
mert ugye a core i7-nél legalább a kétszerese kell hogy legyen az uncore , a ram órajeléhez képest... -
Zájec
veterán
a lehetö legrosszabb a x20 szorzó.... 19 vagy 21.....
látom a 750-nél már teljesen meghülyült minden az 1.12v Vcore az a takarékos VID fesz, de ugylátszik a szorzó levételét nem érzékeli,, szóval ez is bug....
4ghz-n biztos nem stabil egy 750-s 1.12v fesszel... majd ha prime vagy LinX tesztet látok alatta majd akkor elhiszem....
a 920-t jól szétfeszelted azt látom,, gondolom direkt , azért hogy mindenki azt gondolja hogy a 920-s többet kér... holott.... jóval jobb mint a 750-s.....
super PI-nek semmi de semmi értelme, mivel csak 1 magot terhel...
a Winrar meg megintcsak egy semmitmondó bench.... én soha nem használom..a 3Dmak 06 tesz sem lett jó... nekem anno sokkal több külünbség volt a HT on és off között, és jóval több cpuscore pontszámot adott.... valami sántit nálad de nagyon...
szóval ez nem összehasonlitás , hanem egy kaki,,, már de bocsás meg
-
Zájec
veterán
"Akinek "csak" játékra kell a gép, most akar új procit venni és egy, másfél évre veszi, annak jobban megéri anyagilag a 750-es 2x2 giga rammal!"
kizártnak tartom az érvelésedet...
mindenféleképp a 920-s a jobb választás, pláne hogy kapsz az aprókban 45k-ért D0-t... ehhez képest a 750-s drágább...
pláne akinek játékra kell a gép annak mindenféleképp X58... a HT-ból is egyre több játéék fog kamatoztatni a közeljövöben...
és az X58-hoz is lehet rakni nyugodtan 2x2gb-t , szóval ezt az érvet sem érdemes felhozni..."Vagyis van jelentősége a szorzónak és a fesznek a platform teljesítményének összehasonlítása esetén?? szerintem nincs."
dehogyis nem.. pont ez a lényeg , az igyen tuning,, a 920-ba több van... kb 300-400mhz-el többet birsz kisajtolni belöle u.azon a feszen... már hogy ne számitana !
a memeory bench, mint ahogy a nevében is benne van a memokról szól , ennél a paltformnál már kevésbé van jelentösége, inkább az Uncore-tól és a ram órajelétöl fügnek az értékek... nemértem mit vársz egy ilyen everest tesztnél ahol a memokat méri...
-
Zájec
veterán
dehogy nem én látom hogy jó kis proci az ! megcsinálták rendesen a memvezérlését ennek a core i platformnak,, méltó utódja lesz a p45-nek....
vannak eltérések az p55 és az X58 között, de csak extrákban..
(pédául CF,SLI , Tri-ch ,, ezek csak kiegészitök, akinek kell olyat vesz , akinek nem emilyet,,,, ezek nélkül is teljesen klassz, tehát nélkülözhetö dolgok )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest