Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #54860 üzenetére
Ha most "gyorsan" megrendeled, van esély hogy megjön január végén. Inkább vegyél Chaser-től, az enyém is tőle van, az tuti jó bele, és pár nap alatt megjön.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz chrometent #54878 üzenetére
Attól függ mennyire vagy igényes. Ha makulátlan külsőt és alapból egy komplett gépet szeretnél, az zsebbenyúlós, de nem jössz ki olcsóbban akkor sem, ha veszel egy kicsit kopottabb gépet, és magad építed tökéletesre. Ha nem cél a tökéletesség, csak a használhatóság (mint nálam), akkor meg lehet venni az olcsóbb modelleket. Én HDD nélkül, és nem túl jó, másfél órás akkuval vettem az X200-at, amin látszik hogy használták. De nem babusgatni vettem, egy 5 éves géptől nem várok csodákat.
Ezt kell szem előtt tartani, van itt a topikban sok példa. Ha megnézed Tikakukacot, Ő összerakta magának a tökéletes gépet, pénzt, időt és alkatrészt nem kímélve, ez egy hosszú út. Ha kisebbek az igényeid, és tényleg csak a hurcolászás miatt kell a gép, akkor azért könnyebb megfelelő gépet találni. Több darab van aprón, ki kell találni mi a fontos neked. Alfánál van garanciás gép is 65-ért, az kb. reális egy jó állapotú gépért, de garancia nélkül ez csökken. Felszereltségfüggő mennyit érdemes adni érte, de sok jó ajánlatot láttam mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #54903 üzenetére
Használj TPFC-t, alapból elég vacak a venti szabályzása, lényegesen kellemesebb ha átveszed felette a hatalmat. Nekem soklapos böngészés, Lync, Outlook, Excel mellett simán tud néma maradni, esetleg 1-es fokozaton pörög, de az is alig hallható.
HDD védelem konfigurálható, állíthatod az érzékenységét. Airbag Protection nevű cucc vezérli az APS-t.
-
btudos
nagyúr
válasz laszak #55063 üzenetére
Mikor volt kitakarítva, újrapasztázva? Biztos segít rajta.
Más: A fantasztikus Thinkpad minőség újabb bizonyítéka: különösebb megerőltetés nélkül kitört a csavarmenet a T430 HDD takarólemezéből. Kb. 3-szor volt leszedve, nem sokat bírt.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Tikakukac #55364 üzenetére
8.1-ben sokminden kikapcsolható, ami a 8-ban kötelező és idegesítő, és sok logikátlan dolgot átalakítottak, így szerintem annyira nem gázos, én elvagyok vele. T430-on még sima 8 van, ott szoktam szívni a fogam, de egyszerűen nincs időm újrahúzni és a céges dolgokat újra felkonfigurálni, majd esetleg a két ünnep között.
Nálam csak a régi jó Thinkpad-es sw support leépítése okoz kellemetlen perceket, emiatt visszavágyom néha Win7-re, ott minden működik rendesen.
-
btudos
nagyúr
válasz Tikakukac #55868 üzenetére
LCD bezel egy ponton nálam sincs a helyén, de mivel nem nyomogatom, annyira nem izgat a dolog. A HDD fedéltől vagyok még ki, ott nyikorog is, ha megnyomom, meg maga a műanyagdarab is olyan retek minőségű, hogy szégyellném magam ha ilyet mernék gyártani. Más problémám igazából nincs, amit gáznak éreznék a saját T430-am minőségével (najó, az eredeti, non-backlit keyboard nagyságrendekkel bénább, mint a backlit verzió. Oké, hogy más gyártó, de meglepődtem mennyire más), láttam már rondább állapotú gépeket is, amik fiatalabbak voltak, és nem ütötték-vágták.
Mondjuk 300 k-ért tényleg gáz ez, de a Latiknál is hallani durván kopó burkolatról, ott sem egyértelmű a dolog.
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #55899 üzenetére
Delleknél nem szigetes a billentyűzet, igen gáz lenne, ha ott is lenne ilyen jelenség. Egyébként minden szigetes gép világítása ilyen, bizonyos szögekből még a Macbook Air billentyűi alatt is belátni, ez a szigetes kialakítás átka. Cserébe így a billentyűk kontúrja is világít, nem véletlen ez a kialakítás. Asztalon, vagy párna nélkül ölben használva nekem pont jó, de főleg a jobb gépelési élmény (puhább, csendesebb) az, ami miatt sokkal jobb a backlit billentyűzetnek a normál magyar non-backlithez képest.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55985 üzenetére
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55988 üzenetére
Lenovo honlapjáról származik minden ami fent van, általában kompatibilitási módban, rendszergazdaként telepítve. Buggal nem találkoztam, akkor már elhasalt volna a 8.1.
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #55990 üzenetére
Gondolom a Win felülírta, az OpenGL Extensions Viewer-ről van a screenshot.
Kamuzom, nyilván, azért jöttem ide, hogy csak úgy szórakozásból bemondjam hogy nekem megy az X200-on a 8.1.
solaris7: 6.63-as verzió, teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Csak halkan jegyzem meg, hogy az új Thinkpad széria NBD garanciás, tehát elvileg itt is adott az 1-2 napos megoldás. A gyakorlattal kapcsolatban persze nekem is vannak kétségeim, amit olvasok itt, meg máshol is a Lenovo alkatrészkezeléséről.
-
btudos
nagyúr
válasz Dhampir #56198 üzenetére
Van rajta numpad, szóval ingyen se kéne
T440s:
A videó alapján megint bebizonyosodott, hogy a zsanérkialakításért felelős mérnöknek nem törték időben darabokra az ujjait, a touchpad rémülten gagyinak tűnik így de.... a kijelző az kéne belőle.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Újrapasztázás, és a venti kitakarítása sokat segít rajta, ehhez nem kell profi szaki, részletes szerelési útmutató van hozzá.
-
btudos
nagyúr
Hordozni akarod a gépet, elég a 4500MHD, és dokkolóba szeretnél HDD-t rakni, én erre X200-at mondanék. A dokkolóban van DVD olvasó, aminek a helyére caddy-ben tudsz HDD-t rakni, és dokkon a DisplayPort is adott. Hordozni kényelmesebb, mert 1,5 kg környékén van, és szerintem nem drágább számottevően egy X200 a T400/T500-nál. T400-hoz képest egyedül felbontásban lennél hátrányban (az 1440*900-as kijelző fehér holló ritkaságú).
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Ha csak 3 antenna jön a kijelzőtől, az mind a WiFi-hez tartozik, tehát nem tudok 3G modemet rakni az X200-ba, jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz fordfairlane #56654 üzenetére
A legtöbb T61-et alaplaphibával bontják el, én nem próbálkoznék a megmentésével, aránytalanul nagy befektetés lenne. Inkább vegyél egy T500-at, az alkatrészeket meg külön-külön eladod.
-
btudos
nagyúr
válasz fordfairlane #56656 üzenetére
T520-ról tudok nyilatkozni, szerintem a billentyűzettel ott sincs gond, a jobban kopó burkolat már kellemetlenebb, de az igazi visszalépés a T500-hoz képest a hűtés hangja.
-
btudos
nagyúr
válasz fordfairlane #56671 üzenetére
A 30-as szériától vannak komoly gondok.
-
btudos
nagyúr
válasz fordfairlane #56679 üzenetére
Nincs olyan jó mint egy T61 (azt nehéz utolérni), de nincs vele gond.
-
btudos
nagyúr
Milyen jó körbenézni a szekrényben, találtam egy magyar ALPS T60 billentyűzetet. Sajnos nem NMB, így a gombjait nem tudom az X200-hoz felhasználni
PNP: Ezért nem rendelek ebay-ről akkut. Hetek óta keresek az X200-ba akkut (4-5 óra akkuidő kéne), most volt egy fent aprón, de lecsúsztam róla.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Colonel993 #56960 üzenetére
Nem merül az okostelefon, és általában a modemhez tartozó antenna is erősebb egy fokkal. Meg ha rendszeresen kell a notebookra mobilnet, akkor simán lehet egy külön net előfizetést kötni, és azt a SIM-et rakni a notebookba, a telefontól függetlenül.
-
btudos
nagyúr
Nálam TPFC van, pasztázás, takarítás van, de még mindig kicsit jobban melegszik (szerintem) az X200 mint kéne neki, nagyon érik az az alulfeszelés.
T430-ról viszont nagyon jó tapasztalataim vannak hűtést illetően. A kezdeti nehézségek után mostmár egy éve TPFC garantálja a megfelelő szabályozást, és azt kell mondanom, soklapos böngészés, aktív Lync, Outlook, Excel és visionapp (RDP kliens) mellett asztalon tartva általában 45-46 fok körül van passzívan. Ha ölbe veszem, akkor felmegy 50-51-re, de még mindig passzív, és annál nem is nagyon megy tovább, ritka hogy bekapcsol a venti (55 foknál). Ez még a gyári állapot, lassan érik egy takarítós, újrapasztázós nap, akkor még jobb lehet az eredmény, de a sok kifogásolható megoldás ellenére a hűtés meglepően korrekt.
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57280 üzenetére
Ez a Thinkpadekre is igaz, főleg az újakra, nagyon könnyen fényesedik a műanyagborítás.
Nálam a TP feeling, a TP szoftverek és a Trackpoint miatt nyert a T430 az E6430 ellen, ha ezek neked annyira nem fontosak, akkor én 30-as szériától kezdve már a Dellek közül válogatnék inkább.
-
btudos
nagyúr
válasz Robo sapiens #57283 üzenetére
Így szerintem a Dell a nyerő.
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #57341 üzenetére
Ha sokáig idegesít még a nyikorgásával a T430 (palmrest bal oldalát nyomogatva a HDD fölött, a HDD nyílás fedelének idióta kialakítása miatt olyan hangot ad mint egy nyúl, akit konyhakéssel próbálnak megölni ), akkor én is hamar eljutok ide, az árából kijön egy T400 meg egy T500 az X200 mellé
Az i5 erejét meg majd némi idővel kipótolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest