Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz #65537792 #1983 üzenetére
Huha, ez elég meredeken néz így ki
Képből úgy tűnik néhol rendesen összeért a hűtő és az adott alkatrész, de sok helyen nem.
Esetleg érdemes neten nézni képet, hogy hol volt pad és hol paszta.
Illetve ott talán látszik, hogy hol milyen vastag pad van.Most nézem a vidit amiből ez van és hogy ez így a gyári pasztázás. Hááát zord
Alul a leirasokban írja, hogy valahova 0,5mm-est rakott, de nem igazán tudom mire gondolt, hogy hova.
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz #65537792 #1983 üzenetére
A kép jobb oldalán látható ramokra én biztos egy "U" alakú réz lemezt (0,5--0,75mm) tennek illetve ami alúl van ode meg egy hosszú darabot. Mindkét oldalára vékonyan paszta. Ennek a vastagságát úgy kell meghatározni, hogy minden alkatrészen egyenletesen felfeküdjün a hűtő.
Mikor a sajátomba csináltam hűtést több próba illesztés (gagyi pasztával) után mikor egyenletesnek bizonyult akkor raktam össze jó pasztával vagyis CLU-val. 2,5-3 éve hibátlan és ugyan azokat a hőfokokat hozza mint az első percben![ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
kornel1000
tag
válasz #65537792 #2001 üzenetére
Az undervolting már megvan -160mv. Stabil. Ide :40-42c. Auto fan mellett 1 óra játék után max-on minden CPU max :87 C ,GPU :68 C. Ha átállítom a profilt coolboost-ra ahol magasabb ventilátor sebességgel dolgozik a gép: IDe:36-38 C. 1 óra játék után max CPU:78 C . GPU: 61C
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz #65537792 #2026 üzenetére
Kíváncsi vagyok. Jelenleg a be quiet Pure Rock, csúszós fehér előpasztázott van a 4790-en, így sajnos nem tudom a CM-mel összehasonlítani, csak ezzel.
Erről a fehérről vajon lehet tudni milyen? Utánanézek, de emlékeim szerint anno nem találtam semmit.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
LP700-4
tag
válasz #65537792 #2166 üzenetére
Még pár hónapja volt ez az eset és felkentem, de nem tapasztaltam, hogy rosszabb lenne mint az mx-4, sőt, jobb volt pár fokkal, de tegnap mikor leszedtem a hűtést, akkor is az volt, hogy kb. a fele a hűtőn maradt ilyen foltokban és akkor vált nálam nagyon furává a dolog. De akkor megy vissza rá az mx-4.
Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
Floyd80
addikt
válasz #65537792 #2175 üzenetére
Jó akkor úgy mondom, hogy a kategóriájában az olcsóbbak közé tartozik Gainward GS 2060.Ott van pár kép a linkben a másik topicból, a padok a helyükön maradtak. Először kevés pasztával próbáltam, utána raktam rá X-ben dögivel, ugyanaz lett az eredmény. Le is volt alkohollal tisztítva, csavar rendesen szorul. Nyilván nem kötöm fel magam, de fura, hogy korábban azért pár f okot sikerült hozni. Persze azok öregebb kártyák voltak, de már ez is amit letöröltem gyárit eléggé porózusnak tűnt, úgyhogy nem hiszem, hogy valami drága cucc lett volna. De lehet hogy ez nem is paszta volt hanem thermal pad, mert a szélein eléggé gumis volt.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
Heimdallr75
őstag
válasz #65537792 #2327 üzenetére
köszönöm.
Nézegettem ezeket a full metal liquit pasztákat, yt videókon majd 20 fokot értek el vele, ez reális?
(gondolom jóval nagyobb körültekintést igényel tekintve hogy vezető anyag)
Más:mi az ajánlott módja a paszta kenegetésnek? látom a középen egy pötty majd tönk rátesz, x et húz rátesz, van aki szétkeni plasztik lappal és rátesz.الغريبة في هذا الكوكب
-
Raggie
őstag
válasz #65537792 #2446 üzenetére
Tévedés. 0,5-1,0-1,5-2,0-2,5-3,0 mm vastagságban minden varianciára láttam már példát.
@maujuri: Sajnos csak egy válasz van: olyan vastag kell rá, mint ami most is van rajta.
Vagy kideríted neten lévő leírásokból, vagy "teardown" videókból vagy hasonlóból, vagy szétszeded és megméred.Clint Eastwood FTW
-
Ciccuka
veterán
válasz #65537792 #2480 üzenetére
Kinek hiányzik az, hogy évente teljesen szét kelljen szedni a laptopját újrapasztázás végett? A legtöbb gépnél eleve eléggé meg van bonyolítva ez (szakembert igényel és sok órát). Nem ér annyit az egész. MX-2 alig drágább és 8 évig nem kell hozzányúlni.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
-
-
tomaszka88
aktív tag
válasz #65537792 #2610 üzenetére
Végül találtam róla infót, ez nem valami jó akkor:
Thermosil
Hővezető szilikon paszta fő tulajdonságai:
- dimetil-sziloxán alapú, jól kenhető paszta
- cseppenéspont 200C felett
- sűrűség 2,3 ± 0,1 g/cm
- hővezető képessége 0,4 W/k0,m- penetráció 250 ± 30 trixotrópEz az Alphacool veri az Artic Mx-et? Mit gondoltok?
Alphacool Subzero Thermal grease:
Tartalom: 3,5 g nettó
Szín: ezüst / szürke
Hővezetőképesség: 16W / mK
Sűrűség: 2,7g / cm³
Viszkozitás: 850000cps TFAlphacool Eisfrost Xtreme:
Műszaki adatok
Hővezetés: 40W / mK
spec. Hőteljesítmény: 320 J / (kgK)
elektromos vezetőképesség: 3,29 MS / m
spec. Ellenállás: 0,453 ∙ mm2 / m
spec. Súly: 6,44 g / cm3 20 ° C-on
A viszkozitása: 6 m Pa ∙ s 20 - 110 ° C-on
Felületi feszültség: 0,38 N / m
Olvadáspont: -19,3 ° C[ Szerkesztve ]
-
kornel1000
tag
válasz #65537792 #2690 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján non-conductive pasztával 2-5 C nyerhető általában. Beszélünk a legjobb pasztákról, és 3-6 hónap alatt beszárad, főleg erősebb hardver esetén.
Már csak folyékony fémet használok, ezzel lehet igazán jó és tartós eredmény elérni.
Mostani laptopom CPU hőmérséklete játék alatt 95-98 C között volt magonként. Thermal Grizzly Conductonaut után ez az érték 70-75 C. -
-
korcsi
veterán
válasz #65537792 #2765 üzenetére
Gyári kártya, szét lett szedve, szilícium megtisztít, conductonaut-al megken, vizes blokk szintén majd összerak, öröm boldogság.
Ugrunk két évet.
Gyári hűtő megtisztít, vizes Radeon 5700 szétszed, szilícium nem tisztít (úgyis folyékony fém, gondoltam én) gyári hűtő megken conductonaut-al, összerak, eredmény gyenge.
#2766Raggie azt nem értem, hogyha egy fülpucolóval fel lehet kenni, akkor miért nem lehet letörölni simán.
Acetonos körömlakk lemosóval, meg dörzsis szivaccsal némi eredményt a blokkon el lehetett érni, de ezzel nem esnék neki a GPU-nak.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- GELID Extreme Thermal Padok 80x40 12W/mk - Legjobb ár!
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest