Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Háááát Kicsit játszottam vele, alacsony hangerőn, gyerkőc már alszik... Gyönyörű hangja van. Hallgattuk Sarah Brightman Bécsi koncertjét, Queen Kind of Magic SACD-t, kis Nightwish Vinyl 24/96-os flac-et. Mikor becsuktam a szemem, mintha ott lettem volna a koncerten, kicsit néha bele is szédültem. És ez még csak jobb lesz!!!!
-
Squirrel
őstag
-
Squirrel
őstag
válasz Lacielvtárs #133051 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Squirrel
őstag
válasz krx21 #133053 üzenetére
65VT60 Nagyok azok az Ariák
(#133054) Csabroncka: Én is azon agyalok, hogy az erősítő marad ott, a lejátszó meg megy kifele. Sajnos a lejátszó túl rövid mélységben, hogy arra rakjam az erősítőt. Ma egész nap nézegettem, mennyire melegszik. Ha nem nagyon hangosan megy a cucc, de már élvezhető hangerőn, akkor még nem forró, este hallgatva meg éppen csak langyos. De tudom, hogy ez nem jó elrendezés Nekem is tetszik az állvány, kár lesz a harmóniát megtörni, hogy kívül lesz a lejátszó.
(#133055) Nemir Ombe, (#133058) robi-k : Köszönöm
Én is minden kedves Fórumtársnak boldog, békés Új Évet kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #133062 üzenetére
Én sem örülök ennek az elrendezésnek (én egyelőre inkább a melegedés miatt), szerintem egyelőre a lejátszó kikerül az állvány tetejére. Úgy lesz nagyjából elég helye az erősítőnek, oldalt kb. 10 centi, fenn 15-20, hátul faltól kb. 20 centi. És maga az állvány sincs a falra tolva.
Ahhoz képest egyébként hogy senki sem ajánlja a vasak ilyen módon való elrendezését nem egy hifi/házimozi szaküzletben láttam az enyémnél komolyabb cuccokat egymás hegyén hátán
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #133065 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek Veled, nem is akartam még véletlenül se vitázni. Eredetileg szándékoztam egy külön állványt is venni, de a kislányom 3 éves, állandóan szaladgál és most jön 3 hét múlva a következő baba, így beláttam, hogy egy rendes állványt nem tudnék biztonságosan (a gyerekekre nézve és a készülékekre is tekintettel) az adott nappalinkban elhelyezni.
Viszont közben kikerült a CXU az állvány tetejére, éppen befér a Pana alá, van köztük kb. 1.5 mm. Valamit kéne a másik oldalra is tenni, akkor legalább optikailag szimmetrikus lenne -
Squirrel
őstag
válasz Gabesz26 #133111 üzenetére
Hosszabb távon az a terv, tv a falra, alá a center és lesz külön egy hifi állvány. Egyelőre a CXU kikerült a tv alá, tegnap járattam, semmit nem melegedett, más pedig írta hogy náluk a bluray a legforróbb. Az erősítő az üregében jól elvan, bőven van most helye szellőzni Csak igen, így esztétikailag nem a legszebb látvány
Szúnyoghálót is visszatettem a frontokra.És igen, gyerektől is kell valahogy védeni a cuccot. Csoda, hogy másfél évesen belátta, hogy a tv-vel nem kell pacsizni
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Nálunk is Zorka lányom most 3 éves, de megtanulta, hogy ezek apa cuccai és ne piszkálja. A plazmán nyomott még korábban egy-két pacsit, de most a Focalok közül az egyiket megsimogatta, tetszett neki, hogy szép fényes és onnan jön a zene, aztán ennyiben maradtunk. Az erősítőt meg bluray-t megbeszéltük, hogy ne piszkálja. Egyedül a kábeleknél nincs kompromisszum, azokra rá se nézhet, de ezt is hamar megtanulta. Láttam már tőle sokkal nagyobb gyereket is, hogy szöget próbált konnektorba dugni. Én is inkább attól tartok, hogy átjön barátomék két gyereke, na náluk semmi kontroll nincsen. Ami pedig külön hifi állvány elhelyezése szempontjából a legnagyobb gond, hogy az adott berendezés mellett csak oda tudnám tenni, ahol éppen állandóan szalad a gyerek és félek, hogy a napi 2-3 elcsúszásából/eséséből az egyiknél lefejeli az állványt, aztán mehetünk ügyeletre.
Amin még gondolkodok, ha nagyon zavarja a szemem a mostani elrendezés, hogy leszedem az oldalsó szekrények ajtaját és akkor az egyikbe mehet a bluray lejátszó.Az öngyi-jelölteknél meg azért megnézném, hogy hajtogattok hurkot ezekből a hüvelykujjnyi, sprőd kábelekből...
-
Squirrel
őstag
Hogy ne csak off-topicba valót írjak, lenne egy kérdésem. A TV és erősítő között a HDMI az Arc bemenet/kimenetnél van. Mitől van az, ha megy a TV és utána kapcsolom be az erősítőt, akkor kiírja, hogy Source TV és Mute - és tényleg semmi hang. És hangot nem is tudok varázsolni, csak ha ki majd bekapcsolom a TV-t vagy az erősítőt. Most próbáltam, hogy bekapcsoltam a bluray-t, de hiába állítottam a source-t át rá, a mute az maradt. Aztán kikapcsoltam majd bekapcsoltam az erősítőt és szólt minden. Gondolom valami beállítás kérdése lehet, de nem tudom, hogy mi. Gondolkodom, hogy kiszedem a HDMI-t az arc-ból és átteszem sime HDMI csatlakozásra.
-
-
Squirrel
őstag
válasz Csabroncka #133161 üzenetére
Kb. igen, erről.
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #133185 üzenetére
Közben atgondoltam, tesztelgettem es tenyleg bekapcsolasi sorrenden mulik a dolog. Ha ugy kapcsolom, hogy TV, erosito, lejatszo, semmi gond. Akkor megy mute-ra, ha erosito-tv a sorrend. Nekem egyebkent nagyon tetszik a Cambridge az Ariakkal es a CXU-ban sem csalodtam. Eddig minden formatumot (lekopogom) lejatszott, amivel probalkoztam es mind kep, mind hangugyileg (szamomra) rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Szerintetek center és surround hangsugárzók kábelezésénél mennyire kell törekedni, hogy passzoljon a frontok kábeléhez? Elől most Real Cable 3D-TDC-m van, a centerhez és hátsókhoz keresnék valamit. Korábban valamelyik kedves fórumtárs ajánlott Oehlbach kábeleket valamelyik német webshopból elég rendesen leárazva, azokat nyugodtan megvehetem? Vagy itt is illene hallgatózni?
-
Squirrel
őstag
válasz liszi70 #133277 üzenetére
Nem adják csak párban a front kábeleket...Persze, hogy jobb lenne ugyanolyan a centerhez is, csak azért a Real Cable ha nem is volt eszméletlen drága, de olcsó sem, hogy a fiókban pihenjen a másik darab. De ok, center még megoldható. És a hátterekkel mi a helyzet? Pontosan, 2x igen sok méter, és a különbséget is nehéz észrevenni...
Közben megtaláltam, Nemir fórumtárs linkelte azokat a kábeleket majd egy hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Nemir Ombe #133280 üzenetére
Igen, az Oehlbach Air Blue-t írtad a múltkor, de az már nincs. Pedig jó áron volt
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, aminek az okat nem egeszen ertem. Adva van egy mkv file a NAS drive-on. Elvileg 2 felirat van integralva, egy magyar es egy angol. Miert van az, ha a TV sajat medialejatszojaval nyitom meg, akkor lat: magyar1, magyar2, angol3 feliratot - es ebbol az egyik magyar es angol mukodik, ha meg a bluray/medialejatszoval, akkor ott van magyar 1-4 es angol 5/6, 6/6 felirat es ebbol egyik sem mukodik? Mit-hol tudnek beallitani, hogy a mediaplayer is lassa az angol feliratot (nekem igazabol ez a fontos, ha lehet angolul nezzuk a filmeket es este alateszem a feliratot, ha nem lehet hangosan hallgatni).
Tudom, ez nem egeszen hardveres hazimozi tema, de hatha mas is jart igy. Ja, es ez nem csak egy filmmel fordult elo.
-
Squirrel
őstag
válasz Nemir Ombe #133421 üzenetére
Ugyanezt mondtak korabban a Focal-Cambridge parositasra. Szerintem gyonyoruen szolnak egyutt.
-
Squirrel
őstag
Szerintetek ha páromnak 5-8 percenként jönnek a fájásai, akkor olvasgassam tovább a fórumot vagy húzzunk inkább a szülőszobára?
-
Squirrel
őstag
Ma nem úgy készültem lelkileg, hogy szülőszobán kötünk ki... Szépen beállítottam a NAS-t, updateltem az erősítőt, néztünk volna egy filmet és 1 hét-10 nap múlva mentünk volna szülni... Úgy néz ki, ma már nem fogunk filmezni, gyanús, hogy indulnunk kell
-
Squirrel
őstag
Koszonom szepen Aranyosak vagytok
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz gboszi #133506 üzenetére
Akkor van még 2 napom, még jó, hogy szabit már most kivettem. Az a baj, hogy már elfelejtettem, hogy a mosógépben, mosogatógépben mit kell állítani, egyelőre velük újítom fel régi barátságunkat. Hihetetlen, ha nem én kezelek valami háztartási gépet, egy év alatt is elfelejtem, annak idején mit is kellett nyomkodni rajta. Aztán estére jöhet valami mozi.
Fejhallgató-topicból is van belépő és haladó szint?
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhat ilyen hibát a rendszerben? Eddig tökéletesen működött minden, most át akartam kapcsolni a bluray/mediaplayerre, erre ez a kép fogadott. Először még csak a kép fölső felén volt ez a hiba, utána már a teljes képernyőn.
Kikapcsoltam, áramtalanítottam mindent, megnyomkodtam a hdmi kábeleket, összes a helyén volt, semelyik se volt kilazulva. Tv önmagában működik, ha átteszem HDMI2 bemenetre, ott ez a kép fogad, függetlenül attól, hogy a lejátszó be van-e kapcsolva.
Én arra gyanakszok, esetleg a tv HDMI arc be/kimenete meghalt. Vagy HDMI kábel? De mi a fenétől?
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz liszi70 #134359 üzenetére
Az lesz, csak itthon nincs most rendes hdmi kábel tartalékban. Kicsit bepánikoltam, de ha az erősítő vagy bluray lejátszó kimenetével lenne gond, az stand-by üzemmódban csak nem okozna ilyen képet, ha a tv-t állítom hdmi bemenetre és az eszközöket stand-by-ban hagyom. Remélem a kábel a hibás és nem a tv vezérlőpanelja.
-
Squirrel
őstag
válasz liszi70 #134359 üzenetére
Kábelt elfelejtettem hazahozni. Tegnap este tettem egy próbát, bekapcsoltam változatlanul a rendszert, akkor éppen működött minden, nem volt képhiba. Megörültem, hogy valami kósza gondolat bezavart a rendszerbe és minden jó ismét. Ma munkából hazajöttem, kábelt otthagytam, ekkor az ARC (HDMI2) bemeneten ismét a tegnapi, majd 2. próbálkozásra teljes vörös kép fekete csíkokkal fogadott. Káromkodtam egyet, készülékeket kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból, akkor rendes fekete kép volt ezen a HDMI bemeneten. Ha erősítőt bedugtam, stand-by-ban megint képhiba. Minden kikapcs-kihúz, HDMI-t tv-n átraktam egy másik bemenetbe, itt (lekopogom) megint jó a kép. Ebből egyelőre azt szűrtem le, hogy a hiba valószínű nem a vadiúj erősítő vagy bluray kimenetében van, hanem valószínű a tv-ben szállt el valami a vezérlőpanel hdmi2 bemeneténél. Gondolom a kábel is jó lehet, ha a másik bemenetnél (egyelőre) nem produkált hibát. Holnap azért próbálom nem elfelejteni a HDMI kábelt hazahozni és akkor azzal kipróbálom ismét a hibásnak vélt bemenetet. Ha mégis a tv-nél van a gond, akkor ott mi a fenétől pusztulhatott el a hdmi2 (arc) bemenet???
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, nem egész pontosan idevágó téma, de ilyen topicot nem találtam vagy nem elég kitartóan kerestem.
Nem tudom, hangfal sérülésének javítása ügyében tud-e valaki tanácsot adni. Adva van (vagyis volt) egy eddig tökéletes állapotban levő Focal Aria hangfal. Kb. 1 órája a lányom rohangászott amíg épp porszívóztam egy másik szobában, elesett, neki a hangfalnak és az azt borító szövetet oly szerencsétlenül verte le, hogy eltört az egyik műanyag merevítője és két helyen jó 5cm-en felszántotta a hangfal frontján levő bőrt. Kicsit ideges vagyok, szerencsétlent jó le is hordtam, állandóan mondom neki, hogy ne rohangásszon. 15 másodperccel korábban még a heverőn ült és nézte a mesét. Szerintem ezt nem lehet javítani, de ha esetleg valaki tud rá módot, hogy lehet esetleg mégis, azt örömmel venném. Teljesen dekompenzálódtam.
Köszönök bármi ötletet!
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Nemir Ombe #147698 üzenetére
úgy is, hogy az eddig gyönyörű, egységes front felületen lifeg 2 karc mellett 1-1 bőrhasadék/darabka? Sírni tudnék.
-
Squirrel
őstag
Erőt vettem magamon és most megnéztem, 1 karc van, ahol a bőr felülete sérült és 2, ahol vágás és/vagy egyenetlen bőrszélű sérülés. Komolyan, mindjárt elsírom magam...
Az a gond, hogy nem otthon élünk, de keresek itt is hátha van valaki bőrös. Autós üléseknél néztem, hogy vágásokat hogy lehet javítani, de itt bőr mintázata is van. Mindegy, hátha találok megoldást. Javítani valamit lehet rajta, az biztos, de szerintem eredeti állapotba nem hozható.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz Dagidög #147701 üzenetére
nézegetem itt a környéken mit dob ki a leder reparatur kifejezésre, hát nem sokat. legtöbb találat garázsokra van, de az autókárpitozás az más, mint felületre ragasztott bőr javítása. Mindegy, felhívok mindenkit, aki bőrrel foglalkozik és nem autóval kapcsolatos találat. Legrosszabb esetben ha megyek legközelebb haza, viszem a hangsugárzót is magammal javíttatni. Esetleg Szeged/Kecskemét környékén valakinek nincs bőrös ismerőse? Ha itt kinn nem járok sikerrel, marad az a megoldás. Google, aztán felhívok mindenkit, ki vállalná. Azért hihetetlen, hogy ettől ugyanúgy szól a hangfal, mégis úgy bánt a dolog. Mint az ajtórányitások az autómon. Az is csak kis optikai hiba, de ha ránézek, egyből kiszúrom, aki meg csinálta, gondolatban nyársat forgatok a végbelében. Mindegy, iszok egy sört, hátha az segít.
-
Squirrel
őstag
válasz Dagidög #147703 üzenetére
Nem, ezzel kapcsolatban szegény gyereket leszidtam csak nagyon. Tudja, hogy ez apa egyik féltett, "do not touch" dolga az erősítő meg tv mellett. Az autóval kapcsolatban tudnám drága szomszédunkat nyársra húzni, mivel az összes rányitás egy vonalban van és az ő autójának az ajtaja ott van többek között neki is leverve, szóval majdnem biztos, hogy az a picsa nyitogatja a mienkre az ajtaját. De mivel nem láttam sose, mikor történik, így bizonyítani nem nagyon tudom.
Kedves fórumtársak, ha esetleg valaki tudna egy jő bőrjavító mestert, szakembert, dobjon már meg egy üzenettel! Köszönöm szépen, ha tud valaki segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz arcitec #147705 üzenetére
Hangszóró nem sérült, csak a bőr/műbőr felület. 2 karc, ott "csak" rojtosodott a felület, meg egy vágás, sajnos ott is egyenetlen a szél. Tényleg nem értem, hogy tudott a takarószövetben levő műanyag ekkora meg ilyen jellegű sérülést okozni... Írok a Focal-nak azért, hátha küldenek folyékony bőrt ilyen színben, bár azért vannak fenntartásaim... Ha meg mégis, azzal együtt viszem egy mesterhez.
Ha itt kinn nem találok bőröst, akkor megkérdem az általad linkelt céget. Feleslegesen nem utaztatnám 1200 km-t szegény Aria-t, azért jó nagy jószág. Köszönöm a linket! -
Squirrel
őstag
válasz zsoika #147710 üzenetére
Én se azért szidtam le szegényt, hogy kárt csinált, hanem hogy mi a francért rohangál arra, mikor ezt kb. 10x elmondjuk naponta, hogy benn nincs rohangálás mert esés lesz. Mindegy. Cserélni szerintem se lehet, gondolom valami folyékony bőrrel lehet valamennyit korrigálni. Látszani nyilván mindig fog.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Épp lakásprojectben vagyunk és a nappalink kábelezésén gondolkozom. Megpróbálok majd ide egy képet az alaprajzról feltölteni. A falak beosztása miatt 5.1-es rendszer biztosan megvalósítható, falban és padlóban mennek a kábelek a 4 sarokba, mélynyomó a tv/egyik frontsugárzó között lenne. Amin még gondolkozom, van-e értelme atmosban gondolkodva 4, esetleg 6 mennyezeti sugárzónak? Ha igen, oda milyen hangsugárzót érdemes, streamaudión quadralt láttam csak.
Ez lenne az alaprajz.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Szerkeszteni nem tudtam már. A kép minősége kicsit szutyok, tablettel fotóztam egy kisebb méretű képről, így közelebbi, nagyobb kép már nem volt még ennyire se éles. A nagy ablakkal szembeni 4.4 m-es falon lenne a tv, center, frontok. Az oldalsó 3.7m-es ajtó/ablak jön előrébb 50 centit, így ott is lesz helye a frontnak nem egészen a sarokba tolva.
Köszönök minden észrevételt vagy javaslatot a hangfalak elrendezésével vagy a mennyezeti hangsugárzókkal kapcsolatban.
-
Squirrel
őstag
válasz 741105 #152266 üzenetére
Átgondolom még persze én is, hogy mekkora hely kell a kábeleknek. 5.1 nem gond, oldalsó hangsugárzók miatt nehézkes a 7.1 rendszer, miután egyik oldalon üvegajtó van és asszony tuti kikészül, ha előállnék, hogy oda is megy egy doboz. Érdekesebb kérdés, hogy a mennyezeti hangsugárzóknak van-e értelme, főleg 5.1 mellé. Ebben valakinek van tapasztalata vagy ötlete?
-
Squirrel
őstag
Itt kicsit szeparáltabb a konyha. Köszönöm az eddigi tanácsokat. A dolgozót én is gondolkoztam moziszobához berendezni, de a 16 nm kicsinek tűnik. Jelenlegi rendszer Focal Aria 948-as szettet tartalmaz, hátterekhez állvánnyal, meg vagyok vele elégedve, de kívánja a teret. Ez a nappali kicsit suboptimális 5.1-hez, 7.1-hez az oldalsó ablakok miatt méginkább. Ezért gondolkoztam el, hogy 4 vagy 6 mennyezeti hangsugárzóval lehetne-e a lefedettségen javítani. És igen, a jobb front nem sarokban lenne, hanem a fal végén/előtt. De még bőven van időm a kábelezésre való ötletem/igényem leadni. Rajzolok egy skiccet, hogy gondoltam jelenleg a hangsugárzók elhelyezését.
Fentebbi hozzászóláshoz én is csatlakoznék, hogy keveset vagyok sajnos otthon, így én se szeretnék teljesen elszeparálva elvonulni a családtól. Sajnos valahol valamiben kompromisszumot kell mindig kötni 😔
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Nagyon durva ez a szoba, gondolom brutális ára lehetett. Viszont az a processor és hegynyi végfok nem főzi meg egymást?
Így az eddigi beszélgetésből leszűrve a konklúziót, az én nappalimban sok értelmét nem látjátok mennyezeti hangsugárzóknak. Sajnos a hangzás amit ilyen szobában el lehet érni, biztos sose lesz összehasonlítható egy moziszobával, ezt tudomásul veszem.
Boldog karácsonyt kívánok minden Fórumtársnak!
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Szinte semmit nem nézek magyarul. A "szinte" kivétel a gyerekeknek rajzfilmek, azokból sok nagyon jó szinkronosan is.
A mennyezeti hangsugárzókat most jelentősen egyszerűbb lenne beszerelni, mint esetleg később. De a normál dobozok elhelyezésével is szívesen várok tanácsokat.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Ősszel végre sikerül új lakásba, vagyis házba költöznünk, így a szomszédok zavarását elfelejthetjük vagyis nem kell már emiatt aggódnom és összeállíthatom a teljes házimozi szettet. Eddig a nappali helyzete valamint a szomszédokra való tekintettel csak a front hangsugárzók voltak beüzemelve, a center és a hátterek dobozban pihentek. A rendszerem, amik most megvannak (mikor vettem, aktív voltam itt a topikban, de ez már pár éve volt): Cambridge Audio CXR 200-as erősítő, illetvea CXU lejátszó mellé, hangsugárzók: Focal Aria 948-as frontok, 900-as center, 906-os hátsók állvánnyal (ezekből jelenleg csak a frontok mennek). Tervezném még 2 db 906-os beszerzését, hogy meglegyen a 7.x. Az új nappali kb. 40 nm-es, ha a hangfalak elhelyezése miatt gondoljátok, alaprajzot tudok mutatni. Kérdésem az lenne, ha egyelőre ezeket a cuccokat meg szeretném tartani, ezekhez a háttérsugárzókhoz milyen kábeleket javasoltok valamint milyen subwoofert? Illetve egy vagy két mélysugárzót?
Köszönöm a tanácsaitokat, javaslatokat!
-
Squirrel
őstag
-
Squirrel
őstag
válasz BBéci #157198 üzenetére
Állvánnyal lesznek a sugárzók kb. fülmagasságban, ha ülünk, ha félfekve nézzük a tv-t, akkor fül fölött. A Focal S 900 állványok 60 centi magasak.
Ez lesz a nappali a túlsó sarokból fotózva. Balra lesz a tv, center, frontok, szubládák, a kandalló mellett az ajtó felé az oldalsó (kábel lyuka látszik, attól még jobbra szinte az ajtónál), a saroktól kissé felénk a hátsó. A másik oldalon meg hasonlóan.
Powerup2: nekem is ilyenek vannak :-) csak a jobb front bőrét meg kellene javíttatnom, a kislányom felszakította egy 3-4 centis szakaszon. Nekem meg a szívem szakadt ebbe meg...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest