Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Nem kell védeni a mundér becsületét. Ha én is kétszer kaptam volna rossz ládát jegelném a márkát, mert vagy nem értik mi a bajod vagy hülyének néznek. Az is lehet, hogy tudnak a problémáról csak egyszerűbb ha csak az egy része jön vissza. A szubláda hangjára nincs megfelelő minőségellenőrzés? Akkor mire is van?
-
ctrlaltdel13
őstag
Ezt a hangnemet és stílust, másik csoportba légyszi.😉
Úgy állítassz be, mintha én takargatnák,elhallgatnák bármit is.
Lásd Bk hangszóró elronlott, azt se dicsőítem és a Monoprice-t se szudom.Itt egyedül arról szólt a diskurzus hogy ide csak a selejtje jön mindenből, tetézve azzal hogy ez a fogyasztói társadalom, tisztelet a kivételnek, csak is ipari hulladékot gyárt és sóz a fogyasztóra,jó drága pénzért.
Na és ettől a mókuskeréktől mindenkinek el megy a kedve. -
mettek
addikt
-
ada19
senior tag
Rendeltél végül?
Erin most töltötte fel a videóját róla: Best Center Channel under $500? Monoprice Monolith THX-365C THX Certified Ultra Center Channel.
Mégsenem
-
Mr Paris
tag
ahol most lakunk ott ezt a szettet használjuk/tuk 19nm-en egy HK255-el gyakorlatilag 98%-ban filmnézéshez, ritkán némi zene.
Majd ha az új lakást belaktuk van a hosszútávú tervben csere, de most ezt akarnám használni, de a hülye szekrény miatt a két front sugárzóval nem tudom mit kezdjek.
Azért gondoltam hátha valakinek van itt "világot megváltó ötlete"
Hát költeni mindenre kell... "nincs ingyen ebéd"
A másképp megközelítés alatt mit értesz?''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?
-
python1
veterán
Ez most pont az a helyzet, mikor az ár-értéket kellett figyelembe venni.
Költséghatékony megoldás kellett, de azért masszív is, gyári 16-os anyagvastagsághoz képest így is masszívabb. A hangszórókészlet KCS- ből kimenekített szett, tulajdonképpen így is bőven elegendő a doboz szerkezete, már korábban készült próbadarab, tehát tesztelt.Az én surround sugárzóim is kb ekkorák, csak abban valamivel nagyobb a hangszóró (30cm) de oda sem tettem, mérésre, hallásra sem hallottam dobozhangot.
Frontsugárzóba azért érdemes tenni, ott folyamatos a terhelés, de majd itt is kiderül mennyire állják meg a helyüket.
spiky03
Köszi!
Megbeszéljük.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Akkor megérkeztünk. Mérek majd én, nem a tökéletest akarom elérni, csak valamennyit javítani a helyzeten. Biztos kell csillapítanom ez egyértelműen hallatszik és látom mérésből.
Meg hát a páromat is meg kell győzni, hogy panelokat akarok rakni ide-oda... Az nagyobb feladat lesz. -
Dorian
félisten
Sztem fordítva van. Nagy terembe kellenek diffúzorok is az elnyelők mellett, de 20-25-30 m2-es szobában "nincs hová tenni" mivel az utózengést is be kell állítani, ahhoz meg eleve elnyelőkkel kell pakolni a szobát.
Meg igen, a méretek, szobai helyhiány: 30-40 cm mély diffúzor is csak középsávban hatékony, és legalább 1,5-2 m-re kell lennie.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BIGi75
senior tag
Fekete öves nem vagyok, de a nagyjából a hangtér javítása lenne a célja a hanghullámok eloszlatásával, minden hallgatói pozicióra, lehetőleg azonos lecsengési idővel. Azt is sejtem, hogy mély tartományra ennek olyan fizikai méretei lesznek, amit nem teszel be egy nappaliba. Közép és magastartomány egy berendezett szobában kevesebb hallható és diffuzorral megoldandó problémát okoz. Ezért fogalmaztam úgy, hogy design elem, mert 5-15 cmnél mélyebb panelt nem nagyon láttam még nappaliban.
Nem okoskodni, hanem tanulni vagyok itt, úgyhogy örömmel veszem ha kijavítod, ha hülyeséget írtam. -
Dorian
félisten
"1kHz alatt"
Épp ezért írtam, h csak középsávtól. Közben egy 10cm vtg elnyelő már a mélysáv tetején is ér el hatást.
A szobaméret úgy jön ide, h a 20 m2- es szoba felületei úgyis kb tele lesznek pakolva elnyelővel, h kijöjjön az utózengés. Ráadásul nagyobb terembe magasabb utózengés is megfelelő = arányaiban kevesebb elnyelő, több diffúz lehetőség.
Ja meg persze egy diffúzor sokkal-sokkal drágább, ez is fontos szempont.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
devil-k
nagyúr
Senki sem vonja kétségbe az Artnovion hasznosságát, jóságát, de igen kevés ember tudja velük berendezni a szobáját akusztikailag. Én megtenném szívesen az épülő mozimba, de sajnos nem engedhetem meg magamnak. Mocskos húzós árfekvés, ezért kénytelen vagyok valami más megoldás után nézni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Khaosz55
addikt
Ülő pozícióból nézve a következő helyekre tudnék rakni:
- Hátfal ide mehet 3-4 tábla
- Plafon ide is tudok rakni kb 2 db-ot
- Bal oldal ide is tudok rakni kb 2 db-ot a falra.
- Bal oldalra a sarokba. Ide tudnék talpon álló elnyelőket. 2 db-ot, egyik a sarokba másik meg a két oszlop közé.
[kép] [kép] [kép]
Az viszont biztos, hogy vásárolni fogok gyártótól, nem akarok a készítéssel foglalkozni, még ha jóval olcsóbb is. -
Khaosz55
addikt
Valahogy így számoltam ki:
Hátsó falra 4-6 db 104*64*10cm tábla.
Oldalsó fal 2 db basszus csapda, vagy 2db panel.
Mennyezet a vászon elé 4db 104*64*10cm tábla.
Erről a mennyiségről is nehéz lesz a páromat meggyőzni. Nem az ár hanem dizájn miatt.Közvetlen a falra mehet vagy el szokták tartani ?
Páromnak kinézetre ez tetszik [link] , viszont négyzetméterre számolva lényegesen drágább mutatvány lenne.
-
VoidXs
nagyúr
-
gab1ka
senior tag
Tudom, csak valahogy értetlenkedem hogy egy ilyen teljesítményű sub-bal ne lehetne élvezetesen mozizni, de ezzel valójában már vissza is kanyarodtunk oda, hogy mi is az igény, mert ha az, hogy verjen mellbe 100ért a sub kis torzítás mellett eq után, akkor valszeg a helyesebb válasz az, hogy nincs se fehérben se feketében ennyiért.
-
BBéci
legenda
Egyetértek, talán egy 40-50 fős moziteremben elfogadható, de az sem biztos.
#177024titanium_100
Nem a nagyobb hangerő miatt szükséges a jó minőségű szubláda. Mivel ezzel sem vagy tisztában, valóban a belépő topikban kellene folytatni![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
"Voecks és Tool úttörőként szerepeltek számos kutatási metódusban, melyeket ma a legtöbb hangfalgyártó alkalmaz. A két tervezőt főleg a dupla vaktesztek foglalkoztatták, a hangfalak szórástartományán belül és kívülről is vizsgálva. Egy interjúja során Kevin Voecks elmagyarázta a különleges vakteszt folyamatát. A Sean Olive által fejlesztett eljárás során az összehasonlított hangsugárzókat mindig ugyanabba a pozícióba mozgatja egy számítógép által vezérelt futószalag. A hangfalakat elrejti a szem elől egy akusztikailag áttetsző takaró. A tesztet hét különlegesen képzett hallgató végezte, egy csillapított akusztikájú helyiségben."
De szerintem ezek a hivatásos hangtesztelők ott a Revel-nél valójában félsüket dilettánsok, azért használnak vaktesztet. Az igazi magabiztos profik a fórumokon lelhetők fel leginkább. Nekik nem kell vakteszt, ők bármiről megállapítják anélkül is, hogy van-e valós hatása vagy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát igen, kérdés, milyen hangfalgyártók kerültek bele a merítésbe, ami alapján azt írta a cikk szerzője, hogy "a legtöbb hangfalgyártó" alkalmazza. Nem tudom, de a komolyabbak valószínűleg áldoznak arra, hogy a fejlesztések és tesztek egy adott szakasza során kiküszöböljék a pszichés faktort.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Kicsit tele a tököm. Próbálom a helyzetből a legjobbat kihozni.
streamre:
Apple TV 4K van. Marhára elégedett vagyok vele. Sőt, ha lenne benne audio passthrough, maradna, mint mozivas.mozira:
Kell egy másik vas. Volt nálam egy Dune Real Vision 4K. Köpedelem. Értem én, hogy “hülyebarát”, de nekem nagyon fapados. Vissza is küldtem, volt is belőle balhé, hogy nem magasztaltam a gépet…Most van egy Khadas VIM3L lejátszóm, CE-kel. Régen is használtam Kodit a HTPC alatt, akkor imádtam. De ezzel sem vagyok megelégedve 100%-osan.
Most gondolkozok egy Zidoo Z9X-en, de állítólag jön nyáron valami új vas tőlük. Más értelmes alternatíva… hát…
HTPC-t nem szeretnék már.- mozi bolondéria -
-
alphamooncam
őstag
Epson projektorom natív felbontása fullHD.
Ehhez igazodik a képanyag, és semmilyen konvertálás nincs beállítva. Röccenés nélkül viszi a 40-50Gb méretű filmeket is.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mettek
addikt
Ehhez annyit fűznék hozzá hogy itt kb senki nem hall különbséget kábelek között, én pedig semmi különbséget nem látok a madvr képén. Gamer pc-men 1-2szer belőttem de semmi különöset nem vettem észre még keresve sem. El is engedtem mondván hogy ez a semmi nem ér meg ennyi vesződést.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
Tutoriál alapján végigmentem a beállításokon. Lanczos, mintavételezések és minden. Mindent elbírt a 1080ti.
A vesződés ott kezdődött hogy ezt mi alá tegyem be. Mpc hc kezeli de nekem borítóképes megoldás kellett. Kodi nem kezelte csak egy bizonyos típusa de azt sem sikerült beállítani mert alá kellett volna hekkelni az mpc hc-t mint külső lejátszót. Teljesen kikészített így elengedtem. Aztán amikor hdr-t akartam nézni azzal is csak gondjaim voltak. A windows menüben kellett aktiválni a hdr opciót de ez nekem nem mindig jelent meg valamiért. Vettem egy Zidoo z10 prot. Teszi a dolgát..
Szóval próbálkoztam én pc-s vonalon, többször is. Csak ezért átépítettem a volt gamer gépemet egy mini házba.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
alphamooncam
őstag
Úgy tudom a Shieldet is érintettea Netflixes probléma.
Mielőtt valaki Shieldet vesz előtte járjon utána, hogy megy-e rajta, nehogy később meg hiányozzon [link]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Logitech Z407 2.1 80W hangfal mélynyomóval bluetoothal
- Új Ultimate Ears Megaboom 3, bontatlan állapotban
- Eladó Apple AirPods 2 (MV7N2ZM/A) dobozában, tartozékaival
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest