Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Már nem vagyok teljesen kezdő a témában, évekkel ezelőtt volt egy kisebb házimozi rendszerem, de azt eladtam. Azóta PC hangszórókkal és fülessel próbálok túlélni, de ennek lassan vége
Alapvetően egy 2.1-es rendszert szeretnék építeni, esetleg egy centersugárzó szóba jöhet ("3.1"), de hátsó hangszórókra se szükségletem, se helyem nem igazán van.
Amire használnám:
- 40% géming (PC és PS4),
- 40% zenehallgatás (70% rap és 30% pop-clubzene, azaz semmi túlságosan kifinomult hegedűmuzsika visszaadására nincs szükség - cél a jó basszus, dinamikus hangzás alacsonyabb hangerőn is),
- 20% tv/film.Az árban van némi mozgásterem, de mindenre csak annyit költenék, ami ár/érték arányban a lehető legjobb és kielégíti az igényeimet (nincsenek audiofil elvárásaim)
A tervezett költségvetés:
- hangszóró párra 50-120 ezer között költenék, fontos, hogy álló sugárzók legyenek és legyen jó megjelenésük,
- centerre 40-50 ezer,
- mélyládára 50-60 ezer körül,
- erősítő: ezt szerintem használtan fogom megvenni, olyan 80-90 ezer Ft-ra gondoltam. Spotify user vagyok, nem árt, ha ezt is tudja az erősítő.Természetesen minél kedvezőbb árú, annál jobb, de mivel hosszútávra tervezek (min. 5 év, de inkább több), ezért ha csalódok, nem szeretném járni a cserebere kanosszát. Pl. szemezgetek a Yamaha NS-F51-essel is, ami relatíve olcsó, és nagyjából jókat is írnak róla, de nem tudom, hogy egy 100+ ezres hangfalhoz képest hogyan szól, mennyivel ad kevesebbet.
Szóval ha tudnátok segíteni, pár konkrét termékpéldával, szívesen venném
üdv:
Coleen[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Igaz, nagy a kontraszt árban, de jelenleg két hangfal között hezitálok:
- Yamaha NS-F51 - ~60e Ft
- Taga Harmony TAV-616 F ~140-150e FtAz utóbbi ár nagyjából az erre szánt keretem csúcsa.
Van lényeges, kvázi amatőr számára hallható különbség a kettő között? Ha igen, miben jobb a Taga?
(rap- / popzene és mélyhang orienált vagyok)Ill. milyen házimozi erősítőt javasolnátok - akár használtat is - egyikhez, másikhoz?
Köszönöm,
Coleen[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
válasz Nemir Ombe #15391 üzenetére
Köszönöm, csekkoltam, nem ismerem ezt a márkát, de a német azért biztató
Viszont talán jobban bíznék az ismert márkákban. Dinamizmusban, korrekt basszusokban melyek lennének még esélyesek:
- JBL Arena 180,
- Magnat Monitor Supreme 2002
? -
coleen
aktív tag
válasz Nemir Ombe #15397 üzenetére
Köszönöm! Basszus orientált, melegebb hangzásban melyik a jobb, a Yamaha vagy a Denon?
[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Értem Szerintem maradok a Yamahánál, valahogy szimpatikusabb.
Bár van most hardveraprón egy Pioneer VSX-831 nagyon nyomott áron, az még szimpatikusnak tűnik. -
coleen
aktív tag
válasz Nemir Ombe #15400 üzenetére
Megrendeltem a Canton GLE 490-et, meg hozzá egy 455-ös centert. Remélem jó lesz ;-)
Kábeleket adnak hozzá, vagy azt külön kell megvenni? -
coleen
aktív tag
Mondjuk tény, mellettem egy csajszi lakik, tőle még sosem hallottam át semmit, pedig ha kilépek a bejárati ajtómon, akkor viszont egyértelműen hallatszik, hogy éppen milyen zenét hallgat.
Na majd ha megjönnek a Cantonok és meglesz az erősítő, akkor áthívom hangerőt tesztelni -
coleen
aktív tag
@Nemir Ombe: hangalkábelnek milyet javasolnál a Canton GLE 490 + 455-höz?
-
coleen
aktív tag
Megjöttek a Canton GLE 490-esek... hát, nagy csalódás! Egy Denon X1300W-t vettem hozzájuk.
Hazai áron egy 220 ezer Ft-os hangfalszettől az a puffogó basszus, amit produkál, hát ugyanezt tudja a 15 ezer Ft-os PC hangsugárzóm!
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy amikor bemegyek a MM-ba és két tejesdoboz méretű B&O hangsugárzó basszusát a gyomromban érzem, akkor két darab egy méteres hangcucc puffog?! -
coleen
aktív tag
válasz arcitec #15561 üzenetére
Mozin és sztereón is. A közép és a magas tartomány kristály tiszta - nekem már túlságosan is, ennyire nem vagyok audiofil -, de a mélyek messze nem kielégítőek. Előtte Yamaha NS-45E-im voltak még pár éve egy régi régi denonnal, hát legalább így szóltak, sőt
Persze átütő basszus ott sem volt, és kimondottan ezért akartam szintet lépni, hogy halk hangerőn is igazi kerek, terjengős mélyek legyenek. Azért fura az egész, mert kiadtam a rendszerre 350 ezret, ennyi erővel vehettem volna 3 db LG Boomboxot -
coleen
aktív tag
Köszönöm, igyekszem most minél többet halkabb hangerőn járatni.
A Cantonokat azért vettem, mert hozzáértő kollégák ezt javasolták a fórumon, ha erőteljes dinamikus hangzást szeretnék.
Az tény, hogy elképesztő tisztasággal, egyúttal neutrálisan szólnak. Csak én inkább a diszkósabb hangszínt szeretem, és abszolút a deep house és rap stílus irányba hajlok úgy érzem, hogy az igazi megoldás egy subwoofer lesz hamarosan -
coleen
aktív tag
válasz #54715584 #15577 üzenetére
Kaptam a Denonhoz egy Audyssey mikrofont, de még csak manuálisan állítgattam az erősítőn.
Most feljebb mertem tekerni kb. 45-50%-os hangerőre kicsit, úgy már volt vmennyi basszus, de általában 25-30%-on használnám.
Számomra az a furcsa, hogy bemegyek a MM-ba, ahol ki vannak rakva ilyen ájfón dokkolós "egybehangfalak" 100-150 ezer körül és azok olyan basszust adnak relatíve alacsony hangerőn is, hogy érzem a tüdőmben, pedig az üzletben nagy nyílt tér van.
A hazai áron min. 220 ezres hangcucc és egy 160 ezres erősítő kombójától legalább azt a szintet várnám.[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
válasz johnywalker #15578 üzenetére
A falon? Mármint a fal közelében? Ha ez utóbbi, akkor azért, mert valahogy el kell közlekednem a szobában 20 nm-es a szoba.
-
coleen
aktív tag
válasz johnywalker #15583 üzenetére
Most zene közben körbesétáltam a lakásban és meglepve tapasztaltam, hogy a hangfalak háta mögött lévő másik szoba végében éreztem azt az igazi mélyről jövő öblös mélyhangot, amit eredetileg várnék
Túl hangosan amúgy sem tudom kihajtani, inkább max. alsó-közép hangerőn, nem szeretnék a szomszédoknak se kellemetlenséget okozni tisztes állampolgárként -
-
coleen
aktív tag
válasz MCGaiwer #15590 üzenetére
Az tény, és itt jön a pozitívum, hogy rettentő pontos, elképesztően "feszes", és a szobába hozza a zenészt. Sőt, életemben egyszer hallottam egy 800 ezres B&W hangszórópárt, nem viccelek, ezek a Cantonok megközelítik annak a feszességét és egyben légiességét.
Csak azok a fránya mélyek nézegettem, szerintem egy JBL SUB 100-assal kiegészítem a rendszert és akkor remélhetőleg elégedett leszek. -
coleen
aktív tag
válasz Nemir Ombe #15593 üzenetére
-
coleen
aktív tag
válasz johnywalker #15583 üzenetére
Hétvégén elég sokat játszottam a hangfalak elhelyezésével is és azt kell mondjam, hogy megvannak azok a szép kerek basszusok, de csak akkor, amikor a hangfal háta mögé állok, vagy beforgatom a fal felé!
Ez hogy?! Ennél a hangfalnál - Canton GLE 490 - a bassreflex nyílások előrefelé néznek, lehet, hogy ez a gond? Jobb lett volna, ha hátrafelé néző nyílással rendelkezőt veszek? Amikor szemből hallgatom, akkor egyszerűen eltűnnek a basszusok, amikor hátulról, akkor megjönnek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest