Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor72
tag
válasz shalafi66 #29302 üzenetére
Értem, pl. 17R558AN mikortól lesz, illetve erre a BC25SC-55/04 vagy erre, a BC25TG-15/04 esetleg erre gondoltál (tudom nem bc, viszont 8ohm) 810921 ? A 17R558AN-nt már nézegettem, tetszik a diagramja, de nem gond a tényleges 100W csatornánként ? (mint laikus kérdem) Köszönöm. (a doboz szűk 12 liter ha nem gond )
[ Szerkesztve ]
-
robesz107
csendes tag
válasz shalafi66 #29302 üzenetére
Helló!
Szeretnék pár dolgot kérdezni, amire nem igazán találtam választ sehol. Hátha te, vagy valaki a fórumról fel tud világosítani.
Egy hangsugárzó párnál mi adja meg, hogy milyen térérzetet ad? Hogyan lehet mérni? Illetve van valami a frekvenciamenetben, amit annak érzékelünk?Kezdetleges eszközökkel méregetek frekvenciamenetet és impedanciát a REW programmal. sacc 20-25pár hangsugárzót lemértem. A frekimenetben talán azt vettem észre, hogy ha kb 6kHz fölött egységesen kiemel kb 15-20kHz-ig, akkor hallok nagyobb "teret". Vagy ez csak szimplán pont így esett, és semmi köze hozzá?
Vagy a TS paraméterekből látható valahol, hogy "valószínűleg" az adott hangszóró jobban teljesít térhangzásban? Esetleg felfüggesztés, membránanyag, méret stb vagy minden együtt? És ha hangsugárzót akarok építeni, akkor semmiből sem tudom kideríteni, hogy az adott x pénzbe kerülő hangszóró lehetőség szerint, tök sz.r terű lesz szép frekimenettel, vagy anélkül?Az hogy valaminél a mélyhangok milyenek, az a dobozkonstrukció befolyásolja inkább, esetleg a hangszóró, vagy mindkettő 50-50%ban? Gondolok itt arra, hogy az a mélyhang tiszta, gyors és nem búgós fárasztó. Sajna ezt megfogalmazni nem tudom rendesen. Ilyen tisztaságot leginkább zárt hangfalaknál hallottam, valamint egy Magnat állónál, aminek a belseje elvileg TL kialakítású, de passzív membrán volt a cső végén. Lenyűgöző valósághű hangja volt.
A magas hsz-nél mi adja meg, hogy mennyire lesz élethű? Pl ugyanennél a Magnatnál valami fémes kinézetű magas volt, és a cintányérok, az ablaktörés, stb eszméletlen élethű volt, ehhez hasonlót csak ribbon magassal rendelkező hangfalnál, hallottam. A selyem dómoknál hallottam hasonlót, de valahogy nem adta vissza azt a természetességet. Műanyag magasból még jót nem hallottam például. Inkább az anyag vagy a konstrukció, ami befolyásolja? Vagy az árcetli, és a selyem is lehet olyan jó mint egy komoly ribbon?
Továbbá kezdésnek építéshez kinéztem egy magast vifa xt25BG60-04 Erről vannak vélemények? A gyári adatlaphoz képest nagyok az eltérések?
Ehhez hasonló minőségű árfekvésű mélyközepet kb 16cm-es méretben tud valaki ajánlani hozzá?Később a mérésekkel kapcsolatban is kérdezek itt a fórumon, mert pár dolog nem teljesen tiszta.
Köszönöm előre is bárki bármiben választ tud adni, vagy segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest