Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #13936 üzenetére
Nem csak azért,valakinek öntenie kell a piát!
Véleményed van erről a Canton Ergo 607-ről? Jöhet priviben is,ha nem nyilvános.
[ Szerkesztve ]
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #13841 üzenetére
Ez melyik szóró? Vagy a kép készült nagyon közelről,mert nekem nagynak tűnik az a mágnes.A 610- 618-as kosarán kisebbnek tűnik.Vagy ez valami uj?
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
Ez tényleg elég szubjektív,hogy kinek mi tetszik,nekem pl.egyik sem.Az egyik a 70-es éveket idézi,a másik a 80-as éveket.Inkább nézegetném a Canton-t,ha már választanom kéne,az nagyon szép,nekem nagyon bejön!
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #14046 üzenetére
Nekünk is volt ebből a dobozból,egy Akai lemezjátszóra volt kötve.Nem volt az olyan rossz doboz,akkoriban nem volt párja.Sajnos az idő múlik,másak lettek az emberek,másak az igényeik is.
-
Turbina33
senior tag
Boldog Karácsonyt!
-
Turbina33
senior tag
válasz madd dogg #14056 üzenetére
Megváltozott a világ,valami hiba van a rendszerben! Elfelejtettük értékelni a dolgokat,mindent kritikusan szemlélünk,keressük a hibákat,és sajnos nem csak a tárgyakban,hanem barátainkban,felebarátainkban,családunkban is.Már nem élvezzük a kis dolgokat,nem emlékszünk arra,hogy milyen volt az első távirányítós autónk,az első társasjátékunk,az első biciklink.Örömünket kéne lelnünk minden pici dologban,igy a hangdoboz építésben is,és nem azt keresni,hogy mi a rossz a máséban.
Ugyanakkor a hangdoboz építés egy nagyon összetett és bonyolult munka,amit nem lehet bizonyos kritikai szemlélet nélkül csinálni,mert a cél a majdnem tökéletes,azt pedig lehetetlen elérni a hibák keresése nélkül.Ez igy jó,mert tanulunk belőle,megoszthatjuk másokkal a saját hibáinkat,hogy ők ne kövessék el ugyanazokat.
A baj szerintem a hozzáállással van,mert megváltoztunk,másként éljük meg a dolgokat,mint elődeink.Nem a jó irányba tartunk,ezt tudja,érzi mindenki,de csak rajtunk múlik a jövőnk,ne csesszük el!Elnézést,ha kissé hosszúra és filozófikusra sikeredett mondandóm,de a mai nap szerintem ez belefér!
-
Turbina33
senior tag
válasz madd dogg #14086 üzenetére
Szerintem a döntésed (MNC ,SAL) előtt gondold át a dolgot még egyszer,olvasd át az utolsó~20 hozzászólást,és nézz szét itt!
Szubládának ott a HA31-422,abból igazi szubot tudsz csinálni,van hozzá dobozterv is.Ha jól tudom,akkor bandpass terv is van,azt majd elmodja valaki.Zsolti! Ezt a rajzot,hogy csináltad?
[ Szerkesztve ]
-
Turbina33
senior tag
Van választék bőven 17-22 centis mélyközépből! Engem az 599-es fogott meg,abból kettő egy dobozba.Csak ahhoz megint nehéz jó magasat találni az érzékenység miatt.
-
Turbina33
senior tag
válasz shalafi66 #14106 üzenetére
HA 31 ügyben én is csak + dolgokat tudok mondani,két éve csináltam egy BP-t két darab 422-vel isobaric elrendezésben.A gazdája mozihoz használja,tényleg jól szól.Az egész doboz ~80 lityis,a hangszórók a felénél vannak elhelyezve,a hangolás fülre történt.Az álmennyezet remeg,az tuti!
-
Turbina33
senior tag
Az mitől van,hogy a membrán remeg,mint Marika néni a fázison,hangot meg nem ad a szóró? Nem szub hangokról van szó,hanem mély hangokról~50Hz kb.
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #14118 üzenetére
Általánosságban kérdezem,hogy a membrán mozog,hang meg nincs...Miért?
Hogy mit csinálna egy HA31 450gr-mal? shalafi majd megmondja,de be lehet tenni a helyettesítő képletbe is.Valószínű,hogy 200Hz-ig szólna csak,azt is nagyon rossz imp.válasszal,mert kevés hozzá a motorja."Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #14120 üzenetére
Anno csináltunk pár dobozt saccra,és azokban volt ez a jelenség.Ott álltunk a doboz előtt,a szóró mozgott,mint az állat,hang meg semmi...De hová lesz a hang? Mire kialakulna,ki is oltja magát?
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #14122 üzenetére
Nem kell ezt offolni,ebből is lehet tanulni!
Amikor én dobozokat csináltam halomban,akkor a számítógépeket még HT-nak,ZX-nek hívták,szóval nem volt tervezés,csak sacc,ugyhogy bármi lehetett! Meg tudom ismételni ezt? Hogyan kell így elrontani,hová hangoljam?"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
-
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #14129 üzenetére
Pedig ugyanaz! Sőt! A végfokok is ugyanazok,a Yamahában is STK,vagy klónjai vannak! Nekem tíz éve ugyanaz a Yamaha erőlködő van,nem is fogom cserélni egyhamar.Jó a hangja,megbízható,sokat tud és nekem megfelel.
-
Turbina33
senior tag
válasz #10726912 #14131 üzenetére
Lehet,én sem tudom.Nekem mindig technics-em volt,az erőlködőktől a magnókig.Volt AZ-6-os deck-em is,nem volt olcsó! SH GE-90-es sound processor,azt még most is megvenném.De megnősültem,és mindent eladtam...
-
Turbina33
senior tag
válasz tzsolesz #14141 üzenetére
Nem találok róluk méréseket sehol,de vonzó az áruk,csak az a műanyag kosár! Lehetne belőlük szép dobozt építeni,mert esztétikusak.A magas sem lehet rossz!
NŐl bizony,nálam csak egy pulya van,de az már nagyobb nálam,pedig én sem vagyok kicsi..
-
-
-
Turbina33
senior tag
válasz szaszlaci #14152 üzenetére
Na ja! Régebben simán belevágtam,csináltam rengeteg dobozt,de elméleti háttér nélkül.Részben azért,mert az elmélet nem volt elérhető,részben pedig azért,mert nem értettem belőle semmit! Aztán jött a Klinger korszak,amikor azt hittem,hogy már tudok mindent,és halomra építettem mindenféle dobozt.Azért volt köztük egészen jó is! Ma pedig félek építeni,mert már tudom,hogy ez mivel jár,és azt is,hogy még mennyi mindent nem tudok!
Kedves barátom szlogenje nagyon illik rám: "A tudás kezdete a nemtudás tudása!""Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest