Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
blue_23
senior tag
-
Darth_Revan
veterán
válasz Drenadar #44100 üzenetére
Nem nem általános, az a panel vagy hibás vagy valami oco kínai ami valóban 120 hz-es de szoftveresen lehet tuningolni gyarilag viszont a panel nem bírja mellékhatások nélkül.
Vannak ilyen monitorok amit pl 165 hz-nek reklámoznak de valójában 144 hz-es panel van bennük és csak akkor mennek 165 hz-en ha a felhasználó bekapcsolják a gyári OC-t. -
Darth_Revan
veterán
válasz Drenadar #44148 üzenetére
Milyen monitor is pontosan?
Mint írtam panel függő, hogy milyen panelt tett bele a gyártó. Acer, ASUS, Dell, stb nem saját gyártmányú panelt tesz bele, hanem csak vásárolja és AUO, LG, BOE, stb paneleket tesznek bele.
Mint OLED TV-nél is pl Panasonic TV-ben LG által gyártott OLED panel van.A panelek lehetnek natívan 120,144,244 stb MHz képfrissítésre gyártottak, azonban előfordul, hogy a gyártó aki beleteszi a panelt a monitorba szoftveresen "mókol" vele és lehetőséget biztosít tuningolásra 1 gombnyomással. Sajnos azonban ha a kijelző nincs erre tervezve akkor jelenhetnek meg "mellékhatások" (vibráló kép, sárga folt, stb).
Példa:
Adott ez a monitor: [link] ASUS TUF GAMING VG27AQEbbe olyan panel van amit gyárilag 144 Hz-re terveztek, de az ASUS lehetőséget ad arra, hogy 165 Hz-en használjuk, viszont azt nem említik sehol, hogy ez mellékhatásokkal járhat.
Azt lenne jó tudni neked milyen monitorod van, főleg, hogy milyen panel van benne, hogy natív 120 Hz-es (azaz bug az általad látott jelenség) vagy lassabb de gyárilag tuningolt panel (vagyis szoftveres tuning miatt "mellékhatás").
-
Darth_Revan
veterán
válasz Drenadar #44152 üzenetére
Rákerestem erre a problémára és mások is panaszkodtak erre. Vagy valami beállítás probléma vagy az LG az egyik legolcsóbb (és ezzel leggyengébb IPS panelét) tette bele azért, hogy jó alacsony áron tudja adni. Azon se lepődnék meg, ha eredetileg 120 Hz-re lett volna tervezve de az utolsó pillanatban felnyomták 144 Hz-re. (panel-panel között is van különbség úgy mint CPU-k-nál van amelyik kevésbé bírja a tuningot)
Úgy tűnik ez az rejtett hibája ennek az olcsó monitornak (34" 144 Hz+IPS+3K felbontás 160k-ért eléggé jó ár)
-
őstag
válasz Drenadar #44556 üzenetére
Az enyémben igen
Steelsec én ezt korrekt árnak érzem Rammmal ssdvel fel van pimpelve '17 Gsync panel persze lehetne olcsóbban de hát ez van .
Kósza gondolatként én is agyaltam rajta arra váltok addig nézem a videókat
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
nagyúr
válasz Drenadar #45144 üzenetére
Próbáltam de nem fél bele.... 🤣😂
Nem tudom, higy javítható-e, mert garanciális. Lenne. De most még azt sem tudják megmondani, hogy mikorra vigyem szervizbe, mert nincsen alkatrész hozzá.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest