Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz bigmasterg #19102 üzenetére
Apropó. Egyszer kölcsönadom az Lynx AES káártyámat
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz bajnokpityu #19108 üzenetére
És szimmetrikus a jelút.
A többi (jitter) az adott hardvertől függ.
(#19105) bkercso
Aki nem tudja, hogy van. Ez a Föld lakosságának kábé 99.9%-a[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz baluka26 #19110 üzenetére
Egy Halidehoz képest nem is túl drága. Meg ahhoz képest, hogy korábban egy még drágább multifunkciós stúdió interfészt használtam kizárólag AES kimenet céljából
(#19111) bigmasterg
De azt hiszem, ez az ulitmate megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bajnokpityu #19112 üzenetére
Nem egészen, mivel az AES csavart érpáron közlekedik, így az "önzajkioltás" működik rajta.
(#19114) baluka26
Évek óta (10-15) bohóckodok vele. Ez pontosabb kifejezés Mikor intenzívebben, mikor kevésbé, mikor egyáltalán nem.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vodkaboy22 #19119 üzenetére
Sajnos a PH-s jpeg tömörítés borzalmas.
(#19118) baluka26
Kisebb zenekaroknak, haveroknak demók. És ezeket is régen. Azóta inkább házi felvételek öcsém, mint one-man-band kíséret és barátnője, mint énekes. Régen nagyon szar felszerelésem volt, most csak kicsit szar. Régen volt rá időm, most már nincs...(#19117) bajnokpityu
Innen jut eszembe, bibi,láttam szkópont,mennyit torzul az digi jel a vezetéken.
Mit láttál? Mit láttál? Mesélj, ne fogd vissza magad.[ Szerkesztve ]
-
titán
Ajánljatok nekem valamit, amire lecserélhetném az Apogeet, és jó ár/érték aránya van. Tudom, hogy kérdés, hogy mennyiért, de ezt sem tudom még. Ésszerű ötleteket várnék
-
titán
válasz schawo #19236 üzenetére
Még további infó, hogy sem az erősítő, sem az USB nem fontos. Ha van, nem baj, de számomra egyik sem ér egy fillért sem. Szimmetrikus kimenet és AES bemenet plusz pont.
(#19237) guppy
Ő is egy lehetőség. De nem éreztem olyan szintű előrelépést, ami miatt érdemes lenne cserélnem.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
A Zodiac Gold tényleg kiváló, és állpottyantós, de az meg a "na ennyit azért nekem se ér" kategóriás. És használtan meg nem igazán találni
(#19238) baluka26
Egy meghallgatást megérhet, mert még nem hallottam.Ötlet
Milyen lehet egy Yulong D18?
Vagy túl egzotikus/kínai még ötletnek is? (hirtelen ezt találtam a harmadik világból, ami esetleg érdekelhet)[ Szerkesztve ]
-
titán
A fenébe, AVX-en ma ment el egy másik Apogee, ha figyelek, azt gondolkodás nélkül megvettem volna
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz szakibá... #19254 üzenetére
Csak érdekességként: Melyik HD-vel? A fekete IO-val, a 192-vel, vagy a régebbi 96-tal?
-
titán
válasz szakibá... #19258 üzenetére
Oké, ő a legjobb AVID konverter
-
titán
válasz bigmasterg #19280 üzenetére
Igen, nézegettem, filózok is rajta...
-
titán
Nézegettem a Yulong D18-t és az M-DAC-ot is, de egy ponton kicsi legörbült a szám. A Yulongban pár elkó van, azokat viszont csodálatosan a hűtőbordák közvetlen közelébe helyezték. Az Audiolab M-DAC-ban pedig egy elkórengeteg van, amiből egy nagy talicskára való a hűtőbordák mellé került. Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja. Szóval nem szívesen vennék egy drága DAC-ot pár évre, hogy aztán el se tudjam adni. Az Apogee már 11 éves és semmi baja, de ott ilyen elő sem fordulhatna, nincs benne se elkó, se hűtőborda. Győzzetek meg, hogy ez nem tervezett élettartam, plz, mert valamit venni kéne
-
titán
-
titán
válasz albinolynx #19369 üzenetére
A Xonarra, X-Fi-re a kis impedanciás fülesek mehetnek közvetlenül, van bennük füleserősítő.
-
titán
válasz szakibá... #19402 üzenetére
Sajnos mindig úgy jött ki a a dolog, hogy vagy a DAC, vagy a füles épp nem volt a legjobb, vagy nem volt időm foglalkozni vele. Holnap megpróbálom összehozni.
-
titán
válasz bigmasterg #19413 üzenetére
Mastering változat. A preamp funkció nem hozott lázba. Nem mintha a dedikált DSD portokkal tudnék bármit is kezdeni, de ki tudja, mit hoz a jövő.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Deadzone41 #19728 üzenetére
nwavguy
Ettől függetlenül 67%-ban igaz az állítása, kivéve a TOSLINK-et, ahol több probléma is van.
-
titán
-
titán
válasz Deadzone41 #19740 üzenetére
A toslink átvitel úgy működik, hogy a standard, koaxon is futkározó spdif jelet egy IC-vel meg egy leddel fényjellé alakítjuk, átzavarjuk egy, a fémes ellenállásnál jóval nagyobb optikai ellenállású közegen, majd a végeredményt egy fényérzékelővel és egy újabb IC-vel újra spdif jellé alakítjuk.
Elég csak egy percet gondolkodni azon, hogy ha tótágast áll szerencsétlen kábelgyártó, akkor sem fog semmi csodát alkotni az üvegkábelével sem, mert a led és a vevő által generált jitter minden körülmények között megjelenik a jelút végén. De egyébként ő az a nwavguy, aki már két-három éve is azt állította, hogy az audioeszközökön mérhető mértékű jittert az emberi fül abszolút mértékben képtelen érzékelni. Csak hogy még egyet mondjak az O2-s baromságai mellett. (Ami önmagában nem egy rossz füleserősítő, no de az abszolút tökéletességtől oly messze van, mint makó.) Csak azt nem tudom, hogy akkor minden beszél a jitterről, ha szerinte úgysincs jelentősége a létezésének. De sebaj, az egész nem az én problémám, nyilván az övé sem, tehát jól megvagyunk egymással.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bajnokpityu #19743 üzenetére
Érteni nem értek hozzá, de nem véletlenül kell az optikai jelet ip adatátvitelnél is rövid szakaszonként erősítgetni.
És a hallható hibának nyilván oka van, szerintem nem gond, ha keressük azt. A gond leginkább az, ha tudomást sem veszünk a hiba létéről. Persze itt most nem azt mondom, hogy az emberiség első számú, azonnali megoldásra váró problémája lenne a toslink jitter, de ha valaki már arra szánja magát, hogy erről nyilvános blogot vezet, és szakmainak tekinti magát, az legalább vizsgálja meg, miről is van szó.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz bigmasterg #19753 üzenetére
Ma lesz (előzetes!) vélemény róla
Van egy másik új DAC-om is (Sonifex RB-DAC1), ami kicsit vicces. Nagyon sima a hangja, de a felbontása (számomra) szokatlanul alacsony. Amolyan igazi hifis folyékony, távolságtartó hangja van, amit lehet szeretni, meg lehet utálni egyaránt. Valamire majd jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #19757 üzenetére
Nem egy film, sokat spoilerezni nem lehet. Szól, ahogy szól.
Engem is meglepett, hogy ilyen a Sonifex. Aztán gondolkodtam rajta, és lehet, hogy csak a jitterre érzékenyebb, mint a többi, mert egy erősen jitteres forrásról (Logi Sqeezebox Touch) hallgattam. Majd kap egy próbát egy komolyabb kimenetről is.
-
titán
válasz bigmasterg #19770 üzenetére
A firewirenak egy titka van, az pedig a vezérlőcsipben lakozik. Ha bármilyen más vezérlőd van az alaplapra integrálva, mint Texas Instruments, akkor bizony szopóágra csatolódtál
-
titán
-
titán
válasz bigmasterg #19779 üzenetére
Szól, biza. Vélemény kicsit később.
Express Card jó megoldás, az egyik notimnál én is ilyet használok. A DeLock egyik Express Card megoldása nagyon jól működik, de ezeknél is oda kell figyelni, mert a többség vacak vezérlős. Az árcímkéről már sejteni lehet, hogy valami TI-s vagy sem. 8-10k alatti pci vagy Express Card kártyákat meg sem érdemes nézni. Majd megpróbálom megkeresni az én DeLockom pontos típusát, mert az jól működik.
Egyébként ha alaplapra integrált fw-t szeretne valaki, akkor csak a Gigabyte jöhet szóba, csak ők gondolják komolyan a saját fw csatolójukat, mindenki más csak a specifikációs lista egy elemének tekinti amit ki kell pipálni.
(#19781) contaxg
A Mytek TC vezérlőt használ? Ugye nem? Az maga az óborzalom. Akkor kár egy fityinget is költeni az fw kártyára. Úgyse lesz jó soha.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz contaxg #19783 üzenetére
Csak tudnám, hogy miért, amikor annyi szabványos, jól bevált, jól működő fw receiver IC van a piacon
Erre kiválasztották a földkerekség egyetlen használhatatlan vevőjét. Ezek se normálisak az tuti fix. No mindegy, holnap kipróbálom, hogy mit kezd a kütyü a TI fw kártyámmal, és beszámolok róla. Ha nem jó, akkor kár belé a bit is, marad az spdif.
hangjáról
Még nagyon bejáratós a küytü. Jól szól, "megagiga" dinamika, meg ultrafelbontás, de még kicsit szét van esve a lelkem. Remélem majd a bejáratás során összeszedi magát[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz contaxg #19787 üzenetére
Én meg direkt örülök neki, hogy van egy kis játékosság, íz benne (nekem inkább ez az íz ), csak még darabos kicsit a hangja. Nálam is SPDIF-ről megy per pillanat, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretném majd a fw csatolót is használni
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #19779 üzenetére
[link]
Ez a jó ExpressCardos fw port. Ha esetleg vennél valamit, csak ezt vedd.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
FW-n random leszakadozás, természetesen ( )
-
titán
A firewiret nyugodtan el lehet felejteni. Úgy befagyott a kütyü, hogy csak a kikapcs-bekapcs segített rajta.
-
titán
A marketinges olvasta valahol, hogy ilyen is van, hogy fw, aztán vázolta a problémát a meetingen. A mérnökök meg csak speckólistás feladatnak tekintették, mondván úccse használ senki ilyen, mindenki az usb-re van kattanva.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Deadzone41 #19800 üzenetére
Én is szeretem, szerintem is tök jó dolog. Több, mint egy éve, az első béta óta használom. Ha egy Win7 gép előtt ülök, direkt bosszant, hogy milyen béna és körülményes a startmenü.
Meg kell szokni a Windows gomb használatát.[ Szerkesztve ]
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest