Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Segítséget szeretnék kérni, hogy egy újonnan vásárolt Acer Aspire E5-511-P5FJ laptopba lévő 500gigás sata3-as WD vinyó helyére tettem egy ADATA Premier Pro 900-as 256G SSD-t. A biosban telepítés előtt be volt állítva az AHCI és ezután került fel a 8.1-es rendszer. HD. Sentinel szerint a beállítások TRIM működik és jó. A driverek a legújabbak, IObit Driver Boosterrel is átfuttatva a gép. A rendszer betöltése gyorsabb lett mint korábban a vinyóval, kíváncsiságból futtattam egy sebesség mérést és meglepetésre éppen 200mega feletti írási-olvasási sebesség kaptam, holott az ssd specifikációja szerint 500mega feletti írási-olvasási sebességet kellene produkálnia. Az ssd firmwaret frissítettem a legújabbra. Amint tudok mérek újra sebességet és csatolom a képet is hozzá! Ebben kérnék segítséget, hogy miből adódhat hogy nem tud vagy nem megy az sssd maximális sebességgel? Az első hozzászólásban talált beállításokat átnéztem és megtettem.
Válaszotokat várom és köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz xuldar #16392 üzenetére
Helló!
Köszönöm a válaszodat! Megmértem CrystalDisk-el is hasonló jött ki, Most a laptop után kutatok hogy megtudjam milyen vezérlő és sata hanyas csatoló van rajta, mert ami vinyó kijött belőle az sata 3-as volt de ettől még könnyen lehet h az alaplap csak sata 2-ig kezel.Köszönöm
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung Sm951 PCIe Ahci egész pontosan MZHPV512HDGL-000L1 ssd-m, amit ha jól tudok ahci nem nvme. Na most ha olyan csatlakozón keresztül szeretném használni amire azt írják, hogy pruduct use: M.2 NVME ssd interface, akkor ez esetben működhet, vagy csak nvme szabványnak megfelelő ssd-vel? Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem, de nem teljesen tiszta nekem az ahci nvme ssd-k közötti különbség vagyis, hogy ez gyakorlatban miben nyilvánul meg? Külső usb-s házban vagy cfexpress átalakítóval fogom tudni használni? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest