Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Üdv!
ZIF csatlakozós SSD-t nem nagyon lehet beszerezni?
Alig találtam párat.Egy netbookba kellene, vagyis nem tudom mi van azzal, ami most van benne.
Olyan lehetséges, h egy ideig jól működik a netbook, aztán iszonyúan belassul? Viszont feladatkezelőben nézve a processzor alig-alig terhelődik, és a memória is csak félig-harmadig van használva, szóval nem valami program eszi a gépet, egyszerűen az SSD írási sebessége drasztikusan leromlott, és hihetetlen mennyit kell várni rá, h bármilyen műveletet végezzen a gép.
Szétszedtem, sajnos csak ZIF csatis SSD-t lehet beletenni, P-SSD1800 16GB van benne. Ez valami Samsung termék?
Ezeknek van iylen, h idő után így "romlik el", h belassul az SSD?
Vagy miféle hiba lehet ez?
Szalagkábelen nem láttam sérülést.
(pont így néz, ki mint ezen a képen)A gép nem az enyém, lehet, h eddig is ilyen lassú volt (ezt nem kérdeztem), de nem hiszem, legalábbis nem logikus, ilyet minek gyártana bárki is, nem lehet használni.
Acer Aspire ONE ZG5 - AOA110
XP van rajta, oprendszernek nem látok baját, nem akarom újrarakni feleslegesen, tuti nem azzal van a baj.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
A gépbe nem most lett beletéve az SSD, ezeket a gépeket amikor megjelentek, (a netbookok hajnalán), ezekkel az SSD-kel szerelték, és XP-vel árulták.
Régi SSD-kben még nem volt TRIM, szóval ne beszéljünk el egymás mellett, h "kapcsold be a trimet; meg h XP alatt ne csodálkozzak, h nem jó a gép".
A kérdésem nem erre irányult.Tudom mi az a trim, nem az a kérdés, h be kellene-e kapcsolni.
Az SSD nem ad SMART információkat, mert olyan régi, h nem szolgáltat ilyeneket, ezért nem tudom a cellák esetleges elhasználódását ellenőrizni.Csak egy kérdés volt, h ez a hibajelenség ez régi típusú SSD-k esetében arra utalhat-e, h az SSD-nek valami baja van? (Mármint én arra gondoltam, h az SSD-ben valami elromlott, vagy a vezérlőchip, vagy a cellák elhasználódtak, vagy szalagkábel, és ez okozhat ilyen hibajelenséget?)
Azt gondoltam, h ha beírom ide, h korai netbookoba szerelt ZIF csatlakozós SSD, akkor itt majd a szakik kapásból tudni fogják, h "igen, az egy olyan fajta SSD, ami egy idő után belassulhat, ez egy ismert hibajelenség".
Vagy ha nem ez a baja, akkor mi lehet.
Mert ugye most az van, h veszek egy másik ilyen kis SSD-t bele, ebayről mondjuk 10zerért, aztán azzal se lesz jobb a gép, akkor kiderül, h nem is az SSD a rossz, hanem valami más, mittudomén az a pár centis szalagkábel, ami az alaplapot az SSD-vel összeköti?
Normális esetben ugye az ember kipróbálja egy másik gépben az SSD-t, de ez itt nem megy, mivel ZIF csatlakozós.
Mérek olvasási/írási sebességtesztet, de már negyed órája fut, és még csak a legelső olvasás tesztet csinálta meg. :/ (hát ennyire lassú - ha lefut, belinkelem.)
Ja, az SSD félig van, és nem is nagyon volt rajta több minden, csak nezetek vele, semmi mást nem tároltak rajta, még képeket sem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Thunderzolee #16478 üzenetére
Na, csináltam egy sebesség tesztet.
Ezek milyen értékeknek számítanak?
Kereken 55percig tartott, mire lefutott.
(Úgy emlékszek, más eszközöknél pár percig tartott csak, vagy nem?)Ezért lassú?
Ezek azt jelentik, h nagyon lassú?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz proof88 #16484 üzenetére
Na, végre egy használható válasz.
És amúgy ilyen van, h egy SSD egy darabig működik, aztán így belassul?
Ez egy létező hibajelenség?Mert ugye mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem is működne egyáltalán, akkor az ember tudná, h rossz, és kész.
De így, h működik, de lassú, így nehéz kitalálni, h az SSD a rossz, vagy az alaplapon romlott el valami, vagy mittudomén, a windows is tud ilyen hibát okozni (nem hiszem)? (ismétlem, a feladatkezelőben semmi terhelés nem látszik mikor várunk arra, h történjen valami; tehát csak simán az SSD felől érkező adatokra kell várni)Kár, h nem lehet kisméretű (8-16gigás) ZIF SSD-ket olcsóbban beszerezni, akkor nem lenne gond belepróbálni egy másikat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD43PURZ 2026-ig garanciális és bontatlan
- WD Gold 1TB HDD (több darab)(2 órát ment, 100/100) számlával és 1 év Garival
- SKhynix, Samsung, Kioxia 2230 512-1024GB Bazár PCI-e 4.0
- WD Gold 18TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA GARANCIÁLIS
- Sata III vezérlő 2 , 4 , 6 port , Sata III + IDE vezérlőkártya, PCI-e riser kártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest