Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandeminek
tag
Jól döntöttél, hogy végigcsinálod a szinteket. Én még suhanc ált. iskolás koromban erőemelést csináltam, azóta ropogott a térdem, könyököm. Sőt foci közben kétszer elrepedt a jobb kulcscsontom, az se volt az igazi. Mai napig csinálom bemelegítésnek a fali fekvőket és sokat segített erősíteni az izületeket.
Az elején tényleg az a fontos, hogy nem szabad túlerőltetni. -
vandeminek
tag
Régebben olvastam a könyvet, és most nincs is nálam, de valahogy úgy volt, hogy a fali fekvőknél 3x30 a cél. A 2x10 a legelején indul, hogy az edzetlenebbek is el tudják kezdeni. Ha megy 2x20-30 vagy 3x20 akár, akkor csináld azzal. Csak arra figyelj hogy szép lassan, kontrolláltan csináld és közben persze ne recsegtesd szét a könyököd. Szerintem csinálhatod akár heti 3x is, csak arra figyelj hogy ha közben elfáradt a könyököd, csuklód akkor hagyd abba. Ezen a szinten nem az izomfejlesztés a lényeg, hanem hogy erősödjenek az izületek, inak is. Ehhez meg hosszabb idő kell. Persze aki nem teljesen tunya az az elején jobban tud haladni.
-
vandeminek
tag
Régebben elmentettem könyvjelzőnek, nem tudom volt-e már:
Self-Experiment | “BarStarrz: Increase your Pull-Ups” | REVIEWED | Get MAD Results in 6 Weeks[ Szerkesztve ]
-
vandeminek
tag
válasz westcoastog #492 üzenetére
Lehet erre gondolt Péter80.
-
vandeminek
tag
válasz westcoastog #494 üzenetére
Oldalt a linkek között van a 200 felülés program is, arra is érdemes rápillantani.
-
vandeminek
tag
Pl. a második link személy szerint is nagyon hasznos. Pontos nevét nem tudom, de az a lényege, hogy a képen látható pózban tartod magad. Lehetőleg minél egyenesebb háttal ameddig csak megy (60, 90, 120s...) Rettentően kimerítő, de jól megdolgoztatja a felső test tartóizmait.
Szerk. Mellesleg szerintem valamilyen szintű gerincferdülése mindenkinek van. Kinek kisebb, kinek nagyobb. A tartóizmokat jó erősíteni. Jobb testtartás, tovább tud az ember álldogálni. Persze itt is fontos a testedre való figyelés. Erősödni kell, nem erőlködni
[ Szerkesztve ]
-
vandeminek
tag
válasz bagyulajuve #526 üzenetére
És ezt hogyan marad fenn a helyén? Mert ha valahogy itthon meg tudnám oldani, akkor nem kellene másik faluba átjárnom
-
vandeminek
tag
válasz bagyulajuve #529 üzenetére
Köszi szépen. Így elég ésszerű és egyszerű rendszernek tűnik, és gyorsan is felrakható. Szóval biztos ki fogom próbálni.
-
vandeminek
tag
válasz Physicist03 #573 üzenetére
A könyv olvasásában még lehet segítség ez is (elvileg a könyv elején le is van írva): nem kell az összes mesterlépéshez vezető gyakorlatot elolvasni elsőre, elég ha az első 1-2 szintet átolvasod, mivel az elején csak azok kellenek. Aztán haladhatsz a könyvvel tovább. Utána meg pótolod a többi szintet fokozatosan, ahogy haladsz az edzéssel is.
Sok sikert! -
vandeminek
tag
válasz Physicist03 #579 üzenetére
Igen, a gyakorlatok részletezése előtt írja, hogy sorban kell haladni mindenképpen. Nem egy szentírás, de sok okos dolgot ír.
A gyakorlatok pedig rendesen végezve (lassan, kontrolláltan) rettentő nehezek tudnak lenni -
vandeminek
tag
válasz Physicist03 #586 üzenetére
Mindenkinek a kezdeti edzettségétől függ, hogy mennyire tud elhaladni az elején. Nem néztem most meg a könyvben, de amit linkeltél az elvileg az első edzésterv. Ha bírod szerintem csinálhatod ezt kétszer egy héten. Pl. Hétfőn fekvő+lábemelés, Kedden húzódzkodás+guggolás, Szerda pihi, Csütörtök fekvő+lábemelés, Péntek húzódzkodás+guggolás, Szo, Vas pihi.
De nagyon fontos, hogy nem szabad túlerőltetni. Szépen lassan kell végezni és nem elsietni. Az elején az izületeknek és az inaknak kell erősödniük. Ezeknek idő kell, hogy hozzászokjanak a terheléshez.
Mellette mondjuk pihi napokon eljárhatsz futni, biciklizni, úszni is.
Mindig annyi ismétlést csinálj, amit még kényelmesen meg tudsz csinálni és ezt az ismétlés számot emeld. -
vandeminek
tag
válasz westcoastog #2722 üzenetére
Engem is érdekelne, lehet belőle a kisebb üzletekben is? Te hol vetted?
-
vandeminek
tag
válasz westcoastog #2724 üzenetére
Tescora gondoltam, csak azok közül a kisebbekre (diszkont vagy mik). Mert az van itt nálunk is, a nagyobbhoz messzebbre kell menni. De köszi az infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest