Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gargouille
őstag
Amúgy én például most nézek AA-s lámpát a sok 18650 mellé, mert EDC-nek az a jó méret. Egyelőre egy Lumintop Tool AA-t néztem, de még gondolkodom. Igenis van létjogosultsága az AA vagy AAA lámpáknak a kis méret és súly miatt.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
FBLLMAG
senior tag
Kb ez így igaz, ahogy leírtad. A Li-Ion akku magában tényleg jobb választás. Csak akad pár gondom mikor a lámpákat választom ki. Nekem számít a spot / spill arány. Hogy mennyire fényesebb a középső fénykör a szórt fényhez képest. A Viking pl jó lenne ebből a szempontból, viszont 4 cm -es a feje.
Kérlek mutass olyan lámpát, ami stabilan tud 5000 cd -át, zsebben is elfér, és nem zavaró, értsd 10 alatt van a spot / spill lux aránya. És az sem baj, ha ritkábban kell töltögetnem.
[ Szerkesztve ]
-
Vlah
tag
Mostanában, mintha a demokrata-republikánus, fideszes-ellenzeki polarizációs kísérleteknek lehetnénk szemtanúi itt a fórumon. Régebben talán kevésbé voltak személyesek ezek a viták és megmaradt a tisztelet. FBLLMAG példa értékű, ahogy nem veszíti el a türelmét a stilusdeficites replikákkal szemben, de a legjobb lenne megtartani a régi szokásokat. AA és AAA elemek a mai napig rendkivuz elterjedtek, sőt bizonyos dolgokban megkerülhetetlenek. Annak ellenére, hogy létezik modernebb technika még egy darabig velünk lesznek. Minden háztartásban vannak ezek a szabványos cellák, amik nem mondhatóak el a lion cellakrol, habár vannak laptop akkuban, ebikeokban, szerszamakkukban pakk formájában. Ráadásul a cikk állításaival szemben nincsen forradalmi különbség hétköznapi emberek számára. Az elemeket többnyire alacsony fogyasztású alkalmazásokban használják, ahol nincs jelentősége a lion hatalmas teljesitmenyleadasanak. Egy normál elemlámpa a mai napig elegendő, ha 100 lumennel tud világítani, a többi leginkább az erekcio méretét növeli. Így az elemekkel szembeni legnagyobb ellenérv, hogy hajlamosak kifolyni és nem túl környezetbarátak. A Nimh energia sűrűsége nagyjából egy nagyságrend a lion-éval. Csak nehezebb és kisebb teljesítmény nyerhető ki. Így a legbölcsebb, ha elfogadod, hogy valaki szereti használni. Pl nekem van egy lumintop tool AAA lámpám, illetve egy manker e03h fejlampam, a 4 db 18650es portéka mellett. Jó lion töltőt kapni drágább, a lion robbanás és tűzveszélyes, emiatt pl nem rakhatod be a reptéri csomagterbe sem. És az egész vita értelme azért is megkérdőjelezhető, mert valójában olyan nagy szükség nincs is zseblámpákra, mert a telefonokon is van 50 lmes szórt fény.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem meg egy SK68!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Lacerta
aktív tag
Nekem.
Két Manker E02H, egy E03H, egy Sofirn SP10, Egy Utorch UT01, egy Lumintop Tool AA, egy Fenix Cl05, meg még néhány noname cucc.
Akkor ezek szerint:
Il mio nome è Nessuno
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest