Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
molnigee
aktív tag
válasz #68079616 #47768 üzenetére
Wizard x220 és lizard95 is van nekem, wizardot egész évben hajtom, versenyen 22/11. lettem vele (nem a gép volt a szűk keresztmetszet)
Wizardnak megvan a kis betegségei, de ha rendbe rakod, akkor starapa és jó. Hogy mit kell rendbe rakni, azt meg le tudom írni, meg más is, mert sokaknak van így sok az infó is.
Egy kedvenc repülésem, persze ehhez kell úgy fél egy év mire így tudsz
versenyen ennyit tudtam kihozni belőle
Lizard ugyanaz kb csak kicsiben
Ráadásul ha olyat veszel, ami itthon is van többeknek, akkor hamar találsz alkatrészt is és nem kell egy hónapot várni kínára.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
nagyúr
válasz #68079616 #47777 üzenetére
Sosem lesz szép a képed, legyen az bármilyen felbontású. Egyedül a ProSight kíván rendes HD képet, de a 1000$ és túl nagy. Hozzá kell szokni, hogy silány és kicsi képet kapsz. Szemüveg téma: Van a doboz a fejedre, meg a kompakt szemüveg. Próbáld ki mind2-t, ha teheted(mondjuk ha pest környékén laksz, ki tudod próbálni őket). A kompakt szemüveg(FatShark, Aomway, stb) kicsi képet ad, olyan mintha moziban ülnél az utolsó sorokban, míg a nagy sisak, közeli nagy képet ad. Nekem volt mind2, de maradtam a kis szemüvegnél, zavaró amikor fél kiló húzza a fejedet.
Walkera inkább csak drága. Lehet jó, de nem igazi versenyre. Ami alap verseny gép az az amit MolniGee is használ, Eachine X200 Wizard. Ebben a kamera, VTX nem jó, az cserés. 60 alatt úgysem úszol meg egy rendes gépet, és akkor mondjuk hogy budget cuccok vannak benne. Távnak minimum javaslom az "olcsósított" Taranis Q X7-et. Most van nálam egy FlySky I6X(ilyen jár az RTF Wizard X220-hoz is) és ég és föld a kettő között, persze árban is nagyon mások.
Nem olvastam teljesen bele, hogy hogy állsz repkedésileg, remélhetőleg nem az első géped, mert akkor nem is ajánlott a brushless gép.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Walkera szép gépeket csinál. Ennyi az előnye. Devo 7 meg értéktelen szinte, 10et érhet kb, de annyiba is inkább vennék egy i6 ot. Hogy mit írnak gyárilag, mennyit repül az meg egyik gépre sem igaz. Nem néztem utána jobban ennek, hogy mekkora motor meg ilyenek, de úgysem lehet meg tudni, mert az is egyedi. Sztem egy 2-3s 2 colos gép amit néznék vagy vmi combosabb 3colos, de olyan arf/rtf nem nagyon van azt inkább össze kell rakni.
Amúgy ami gyepálást tanulást jól bírja azok az 5 colos gépek sztem. Azok viszonylag sokat is tudnak repülni ha nem nyomod ki a szemét.
De amúgy vedd meg walkera t, mert látom, meg akarod venni, elődöntötted már
nem igazán vélemény kell, hanem megerősítés, de azt sztem nagyon nem fogsz kapni senkitől."Oh my Goa'uld!"
-
Jackal2
senior tag
Szóval, amit Kaiotech írt, az nagyjából helytálló. Az itt lévők 90%-val ellentétben én repültem Walkera 150 géppel és szerintem tök jó. A gond az, hogy már egy éves modell, és versenyzésre nem igazán jó, de dinamikusan lehet vele repkedni. Tesztet itt olvashatod.
A kérdés inkább az, hogy ha veszel egy Ferrarit, akkor mit akarsz vele csinálni:
- füttyögni belőle a csajoknak Siófok a Petőfi sétányon --> vagyis polcra teszed, nézegeted
- krúzolni vele
- versenyezniAz első kettőre tök jó, az utolsóra nem, de így is elég speciálisak a cuccok benne és nem nagyon van hova lépni róla, ráadásul műanyag vázas, vagyis ha taknyolsz vele, akkor baj van.
Én 75 ből vennék egy:
- Taranis Q7 vagy Flysky FS-i6 / Turnigy Nintendo távot (nem tudom a nevét sosem, de majd az okosok megmondják)
- Wizard X 220 vagy Bfight 210 (BG vs GB.), meg ha lenne még Furibee Fuuton azt is simán ajánlom, ott a VTX lehet a gond, mert szór de legalább jó bikaHa pedig nem repültél még brushless versenygéppel inkább valami 2S mikro gépet vennék. Lizard, Kingkong Flyegg, Furibee Q95, vagy a Goflyrc nek is elég faszák az új gépei.
Erre jönne még valamennyi akku és a töltő, de ehhez már kevés a 75.000 ft. És akkor még mindig nincs szemüveged...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
_X10Dead_
aktív tag
A Walkera-kon a legtöbb esetben látszik, hogy szétnéznek a piacon, keresik a betölthető réseket és aztán próbálnak valami egyedit, ötleteset alkotni. Szinte mindig van valami killer feature, ami megindítja az ember nyál-termelését, és általában elmondható, hogy az átlagnál sokkal ügyesebb a design.
pölö:
- Csináljunk egy sportos P2-est, amit manuálban is jó vezetni: QR-X 350 (pro)
- Csináljunk egy plug-and-play park flyert(racert): Runner
- Csináljunk egy octa-ra upgradelhető kamera-quadot: Scout
- Csináljunk egy Ispire-t, de élhető méretben: Voyager
- Csináljunk egy eszement dragstert: Furious
- (A sok mellényúlás után) csináljunk egy masszív racert, de úgy, hogy jól is nézzen ki: F210
- Éljen a kiterjesztett valóság: AiBao
- Csináljunk Mavic-et , de nézzen ki úgy, mint az Alien, meg persze oldalra is tudjon figyelni: VitusA gond a megvalósítással van. Nem hardcore fejlesztők, így mindig a már rendelkezésre álló alapokra építkeznek. Mire kijönnek egy géppel, a felhasznált technológia az élvonaltól kb. 2 generációval le van maradva, de az éppen futó main-stream hype is egy generációval előrébb tart az FC-k, ESC-k, motorok terén. Ez még nem lenne baj, ha a szoftver tökéletesre lenne polírozva, de erre egyszerűen nincs elég idejük, erőforrásuk. Az esetek jó részében ennek az a következménye, hogy a piacra dobott cucc nem lett rendesen tesztelve és egyszerűen nincs kész.
Tisztán kitapintható a potenciál, de rendszerint pont ott botlanak, ahol nem kellene: a gépeik NEM alkalmasak a repülésre out-of-the box.
Kivétel az F210. Az tényleg azt hozza, amit igért.Többszörös Walkera tulajként mondom, felejtsd el ezt a márkát.
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
varadigabor
senior tag
válasz #68079616 #47929 üzenetére
Nagyobb tárgyakak vámolnak javarészt. Nekem pl a Távirányító átjött. Szemüvegre lehet azt hiszik valami gagyi Vr szemüveg akkor lehet át engedik. Emailben is elég elküldeni nekik a papírokat. Van rendeléses topic, össze foglalóban le van írva minden.
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
stefi81
tag
válasz #68079616 #47929 üzenetére
Szerintem ne vegyél olyan szemcsit mert te lesz a 101.-ik aki aznap meg is hirdeti a neten.
Inkább vegyél egy doboz monitor és abban nem fogsz csalódni.
Egyébként nekem most jött meg egy kis qx70-drón ami két hétig csak a postán/vámon csücsült és bekérték a papírokat, azután 1hétig gondolkoztak hogy nem vámolják. Viszont ezt a szemcsit 100dolcsinál +30% és 3eft a posta díja, arról nem is beszélve, hogy ha ma megrendeled kb. 1,5hó mire megjön ha szerencséd van.Ha nem akarsz sokat várni max 1hét akkor HK EU raktár és ott 100% hogy nincs szarakodás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Politika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Klarstein Chillout jégkocka készítő
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest