Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
-
TromF
tag
válasz kimista #9234 üzenetére
A hivatalos szabalyzas szerint pl nem repulhetsz 120m-nel kozelebb altalad nem felugyelt jarmuhoz vagy emberhez, es pl csak az ingatlan tulajdonosanak hozzajarulasaval szallhatsz fel-le az o foldjerol. E mellett az USA-ban (feltetelezem ott keszult a felvetel) kiemelten kezelik a szemelyi jogok megserteset is (engedely nelkuli kamera felvetel) -peres uton a gyerek bukhatja a phantoma aranak sokszorosat
Otthon vagyok a temaban, tegnap ota regisztralt dronnal hasznalhatom a legteret, e miatt atbongesztem a szabalyzatokat. -
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #9250 üzenetére
De csak 250g felett. Az alatt nem kell. RCGroupson mar sokan elkezdtek azon filozni, hogyan lehetne a JJRC X1 tomegebol faragni, h beferjen az ala.
Jaj, olvastam egy cikket. Az alapjan azt a foszert megbuntettek aki lecsapta azt a Phantomot. Amugy ami hireket olvasok egyszer a pilotanak, egyszer a tamadonak adnak igazat az USA-ban. Attol fugg h milyen allamrol van szo meg a biro hogy kelt.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #9465 üzenetére
Számold össze, ha a csirkére megveszed a cuccokat, akkor mennyire jössz ki. Kb ugyan ez, csak akkor még nincsenek kint a távon a cuccok. Szóval vehetsz egy távot is egyből. Hány csatorna lenne az? Vagy 8? (sacc per kb. nem számoltam utána)
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
endruboy1
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #9628 üzenetére
Direktben nem tud, osztanod kell.
Viszont kezdek besokallni ezekről a brushed gépektől, tököm ki van velük. Megint meghalt két motor az MJX-en (jobban mondva, picsa gyengén forognak), beraktam kettőt, repültem vele két akksinyit nagy szélben, erre beszart az is, összesen 11 motor, ennek a fele csak azért, mert nagy volt a köd, vagy fújt a szél.
Jó mondom nem baj, kiviszem a WLToys V868-at, odaadtam barátnőm öccsének, hogy repkedjen, elfújta a szél, az első esésnél összetört a karja, de úgy mint a feszített üveg, kicsi darabokra. Istenem milyen szar anyagból van? Persze a nyitott karok miatt ha egy kicsit is durvábban szállsz le és megbillen, már dzsuvás lesz az áttétel tengely, lehet pucoválni.
Veszek valami normális brushlesst, ezeket meg beöntöm a kukába.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #9596 üzenetére
Az osszes six axis tudja - self leveling. Egy idoben azzal szorakoztam h fejjel lefele dobaltam el a gepeket, meg megporgettem mint egy bumerangot.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #9634 üzenetére
Nagyon tetszett, de sok darabnak van jelvesztese, ESC doglese. Az a jo h 4 ESC van 1 lapon, ha 1 kimulik vehetsz egy uj ESC lapot.
Meg par darab hulyen fordul. Meghuzod oldalra a kart, erre mintha gumikotelen huznak, kezd el fordulni, majd ha elereszted meg fordul egy kicsit pluszban. Erdemes lesz varni a V1.1-re. Ja, es Tinydeal-en van hozza mar alkatresz es a tavon mar van LCD. Dafuq? Ez meg mindig fejlesztes alatt all?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Saccco
nagyúr
válasz kimista #9756 üzenetére
A különböző gépeknél megadott csatorna szám nem ugyanaz, mint amiket a távoknál adnak meg.
A gépen a 4 csatorna a 4 irány, a plusz funkciók biztos, hogy külön csatornán mennek. Legalábbis szerintem.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #9763 üzenetére
Szerintem nem, a csatornák dedikáltak újraprogramozásig, mondok egy példát. Elég sok embernek van Cheerson CX-20-a itt a fórumon. A két fő gimbal (mármint az irányító karok) biztosan a 4 alapfunkciót vezérlik. Jobbra fent van egy 3? állású kapcsoló ami egy csatorna, de ugye a normál, RTH meg GPS? módokat kapcsolja (nincs előttem, de így emlékszem). Na ez 1 csatorna vagyis ez már 5. Minden plusz potméter, több állású kapcsoló szerintem vezérel egy csatornát.
A kérdés az, hogy pl. a flip az csatonra-e? Szerintem nem, mert a 4 alap irányító csatornából áll össze, az csak vezérlés kérdése.
Tromf: az kerek, de az egy programozásbeli kérdés. Az egy csatorna, csak a gomb funkciói változnak. Na de a gimbal irányítás hány csatorna? Ott is van pitch, roll és yaw tulajdonképpen (csak tilt és pan).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kimista #9784 üzenetére
Nem mértem még, de jól bírja. 10 perc szerintem megvan. Pedig hideg van...
Egyelőre csak 1 tartalék akkum van.
Nincs rajta semmi plusz súly.
Idővel majd gimbal, és valami kamera. Mobius pl.tibibi: Nem tudom, videókat néztem ott leszáll. A leirásba is az van.
Elméletileg ha alacsony az akku feszültség, akkor is le kéne szállnia, de ezt nem merem kipróbálni, mert állítólag nem jól működik.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #9842 üzenetére
Igazából ebben menne van minden, csak néhány probléma előjött a bloggal kapcsolatban, amire nem számítottam, mikor elkezdtem. Egyik a keresés problémája.
Itt több gond is van, az egyik, hogy a blogmotor keresője egy rakás sz*r, ezen nem tudok változtatni. Amit lehet, az, hogy csinálok egy index állományt, ami egy felsorolás tematikusan és időrendben linkekkel. A másik, hogy mivel én címkézem a bejegyzéseket, ha máshogy gondolkodom, mint egy kezdő, nem találnak rá a tartalomra (ráadásul a kereső a címkékben nem keres).
Erre azt találtam ki megoldásként, hogy csinálni kell egy GYÍK-ot vagy FAQ-t, összeszedni a fórumon elhangzó tipikus kérdéseket és csak belinkelni oszt jóccakát.
Harmadik megoldás,hogy csinálok egy toplistát az oldalra, a legolvasottabb cikkekből, csak ez is olyan, amit állandóan manuálisan kell karban tartani.
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #10026 üzenetére
Mi repkedtünk az Eachinnel és a Hubsannal is kültéren, de annyira magasra fel sem mersz vele menni Egyszerűen csak nem jó velük repülni egy mezőn, mert nem látod és nevetséges hatást kelt. Nem oda való na.
Mindenkinek legalább 3 kopter kell:
- 1 indoor
- 1 outdoor
- 1 meg tartalékbaAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok