Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #11297 üzenetére
Ezt használja: Turnigy 220mAh 25C
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
veterán
válasz kimista #11327 üzenetére
Nem volt biztos, hogy túlélte az esést. Addig nem akartam semmit.
Igazából most is csak azért, hogy ha van olcsón váz, kipróbálnám, és úgy adnám el. Vagy így keret nélkül.
Az építés nem az én terültetem, nem nagyon értek hozzá, pl rendes forrasztóm sincs.
Ezért is kéne olyan amibe csak átrakom, és kész.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11447 üzenetére
Wow, nem is gondoltam, hogy a Phantom 2 ilyen jo muanyagbol van. Amikor csak 1X ment at rajta a gep teljesen megtartotta a formajat.
Amugy meg luzerek, Schwarzenegger papa tankkal csinalja.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11454 üzenetére
Dehogy kicsi! Meg a H8 mini sem. De errol erdemes lecsippenteni a prop guardot mert minden szir-szarra kepes felakadni a kreten kialakitasa miatt.
A CX-10A mar picit necces, de ez is elsosorban a kis sebessege miatt, mert roahdtul nehez vele szembeszelben repkedni.Persze nagyobb tavolsagban mar nem nagyon veheto ki, hogy hol a gep eleje, hatulja. Az MJX X600-am messzirol ugy nez ki, mint egy feher tanyer, eselytelen megmondani, h melyik az eleje vagy hatulja a propellerek alapjan. Csak a tanyer dolesebol es meretenek valtozasabol tudom megmondani, hogy merre all es merre tart.
Annyi az egesz titka, hogy meg kell tanulni a gep mozgasa alapjan iranyitani mint egy repulogepet. Nem egy szlovak forumot olvastam, ahol azon rinyalnak, hogy nem repulhetnek mar 300 m magasan repulovel.
Meg belinkelem Quadcopter101 oktatovideojat nagy tavolsagban repkedesre.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11543 üzenetére
Na most figyelj, nem hazudok:
Het elejen kiegett az ego az eloszobaban. Mivel epp ejjel meloztam szoltam a ket lakotarsamnak, hogy vegyenek uj egot es csereljek ki. Egy heten at sotet volt az eloszobaban mert mar a lampabura is ordoglakat volt nekik es nem tudtak milyen egot kene venni a lampaba.
Harmat lehet talalni, hogy ki oldotta meg a "light bulb gate"-et.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
gyurkikrisz
őstag
válasz kimista #11543 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Teljesen laikusként honnan a francból kéne tudnom, hogy hogy tegyem fel? Ha lenne rajta betü, akkor én se itt sírnék, de nincs. Arról se volt infóm, hogy azok a motorok az ellenkezö irányba forognak, a drónokhoz se sokat konyítok, ilyen háttérrel nehéz "kilogikázni", nemde?
Köszönöm Jackal2-nek a választ, Ö legalább konstruktív volt, és jó választ is adott, mert az egyik rrosszul volt felrakva.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11606 üzenetére
Hat en ugy jartam, hogy belelkesedtem a Turnigy csodatoltojere. Meg vartam is, hogy kapjak kedvezmenyt, igy lett 26 valamennyi. Mar ki is fizettem paypal-on erre meg feldobta, hogy akkor 8 euro lesz a posta. A vegosszeg meg valahogy 40 korul volt, mondom ez meg WTF?
No, ekkor durrant el az agyam, szakitottam felbe a rendelest es vettem egy velhetoen eredeti SkyRC B6 mini-t 30 dolcsiert.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11614 üzenetére
A Runcam tipikusan Racer kamera mint a Mobius. Lattam mar Gopro-t is Raceren, enyhen szolva nem praktikus. Suly, aerodinamika, stb.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11617 üzenetére
Visszatero elem kisfalunk legendariumaban a ven cigany (sic!) aki a lovat tobbszor adta el, de az mindig hazaszokott.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz kimista #11635 üzenetére
Én ezt vettem most, így valszeg. ez lesz a 3.
Van egy Mini fake ami rossz.
Küldi az eladó a nem fake mini-t ÁLÍTÓLAG.
+ Még most ez 9$-ért.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kimista #11614 üzenetére
a fotócuccom nekem is drágább, mint az autó, ami viszi
de ha fotózás vagy filmezés a cél, teljesen normáis dolog, hogy a képet készítő eszköz drágább, mint ami tartja.más. a hideg és a lítiumakksi nem barátok. tegnap klipforgatás. hogy az ipad elég hamar megadja magát a hidegben, az nem újdonság, úgy is terveztük, hogy legyen idő néha visszamelegíteni, de erre ki kellene találni valamit hosszabb távon... viszont ha hagyjuk kihűlni, bizony a kopter akksijának feszültsége is csúful le tud esni. egyik képet megcsináltam fél akksival, a következőhöz elkezdtem használni egy frisset, majd még volt egy kép, amihez pont jó lett volna a maradék fél. de mivel kihűlt, fél perc után közölte, hogy kritikus feszültség, és ott helyben elkezdett leszállni. szerencsére épp dolly helyett használtam a gépet földközelben tőlem pár méterre (meg leszállás közben lehetett irányítani), de ha ugyanez egy nappal korábban a velencei-tó közepe fölött történik, nem lettem volna boldog pedig ott fent hideg is volt meg szél is, most arra tudok tippelni, hogy a folyamatos haladás miatt nem volt ideje kihűlni az akkunak, a repülés végén kellemesen langyos volt.
szóval óvatosan a hideggel
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Jackal2
senior tag
-
kimista
aktív tag
válasz kimista #11796 üzenetére
kinéztem ezt a gimbalt, eu raktárból megvan egy 20-asból. kicsit mókolni kell hogy befogadja a Yi-t, de az a legkisebb
az eachine l2d 15 euból, kérdés hogy a walkera jobb-e. 3axis majd később veszek, ha lesz annyi pénzem
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
marciart11
aktív tag
válasz kimista #11796 üzenetére
használtan vettem 30 ért, van még kínai alu 2 tengelyes. Igazából egy ilyen szett ből a általában a kiegészítők elérik a gép árát sőt több is lehet, vagyis mindig 2 szeresét kell venni.
PL: CX20:
Alapgép kb 65k
kiegészítők:
-FPV adó kb 8000Ft
-FPV vevő monitorral kb 10000->>Boscam diverstity 20000ft
-Gimbal legolcsóbb is 13000Ft ami használható de ezek is már eléggé sok barkácsolást igényelnek, ez alá nem szabad menni
-Kamera 20000ft
-valamiben hordozni is kell 15000Ft
-egy aksi nem aksi legalább 4 kell 16000Ft
-egy szett taralék prop 4000Ftkiegészítők kb 80000Ft ra rúgnak pedig ez még csak a legfontosabb holmikat tartalmazza
vagy:
Vettem egy használt Phantom FC 40 et
Tudjuk hogy a gép többet ér de nekem 50K ba volt.
Phantom FC40->50K(nekem sikerült ennyiért)->>> normál ára 110k a neten(ez nem Phantom 1!!)
Kiegészítők:
Gimbal 30K
FPV adó ide kisebb méretű kell sajnos ez az árat növeli 10k
táska 15K
4 aksi 16K
többi cucc adott volt nekem, fpv vevő propeller stbkiegészítők itt is elérik: 71000Ft -t
-
veterán
válasz kimista #11891 üzenetére
Basszus, ez nem jó így.
Sajnálom, de örölök, hogy neked meglett.
Videó jöhet, én is kíváncsi vagyok rá.
Nálam nem volt ható távon kívül, elöttem kb 30m, magasság szintén.
Holnap jön elméletileg a gimbal, tegnap megjött a runcam.
Félve fogom kivinni.
Amúgy azért vettem tinyről most, hátha valami más verzió...Mire leírtam, már itt is a videó.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Allien
veterán
válasz kimista #11891 üzenetére
Hát, szerintem ható távot nem így kellene tesztelni. Le kell fogatni, akár satuval is, vagy bele kapaszkodik valaki rendesen. Így nem tud elrepülni, de lehet tesztelni mekkora távolságról lehet biztonságosan vezérelni. Persze nem árt hatótávolságot moddolni a távon, és a drónon, már ha lehet...
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
tibibi
őstag
válasz kimista #11906 üzenetére
ÁÁ teljesen érthető ha engem is megugatna a kutya én is elmennék
Érdekes videó az biztos, szerintem nagy mákod volt ha sötétben elmegy soha nem találod meg.
Egyébként ilyesmi idő volt amikor az U807 önálló életre kelt, lent teljes szélcsend ,fent meg fújt erősen.
Ott is érződött hiába próbálom visszahozni viszi a szél.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #11895 üzenetére
Baszki, a panelházak magasságából ítélve ez több mint 100 méter, ezen azért annyira nem csodálkozom, hogy elvitte a szél.
Ezért kell venni XK Detectet, az 1 km hatótáv, nem kell erősítgetni és Futaba-S kompatibilis. Jah és nem billeg mint ez. Baszki ennek is az a baja, mint a többinek, bicskázik a levegőben ez is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
laccy88
senior tag
válasz kimista #11986 üzenetére
Nem értek veled egyet mert bármi történik vállalni kellene a felelősséget érte. Közvetlenül vagy közvetetten mindig a reptető hibája...
Persze(jelenleg) senki nem kötelez rá, hogy ráírd az adataidat(#11987) Allien: igen, célszerű ráragasztani a drónra, és rá lesz írva a weboldal elérhetősége tényleg nem egyértelmű. Az én vidéki nagymamám szólna nekem, hogy talált valami furcsát a kertben
De persze igazad van! Közel sem olyan célszerű, használható mint egy közvetlen elérhetőség
Szerintem az ötletgazda valamilyen szinten a közösségalkotást is próbálja elősegíteni ezzel.. -
shaddam
aktív tag
válasz kimista #12035 üzenetére
A láb már megvan oldva. Monitort azért vettem így, mert így nincs egy csomó plusz kábel meg lipo. Van rajta video out, azt használom majd az fpv racerem sisakjához.
Most nézem vissza az egyik videót, elhúz alattam egy héja Így képen mondjuk nem jön át, de mozgásban határozottan nem veréb
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
dudicukrasz
tag
válasz kimista #12095 üzenetére
Az inspire-re azért nem lőttek
A szakáll tipikus apró méretei ellensúlyozására lövöldözhetett oly lelkesen,ez tipikus.
A phantomok nem tartoznak abba a kategóriába ami igazán megterhelő lenne anyagilag,legalábbis ott kinnt.
Egyébként valami reklám forgatás lehetett vagy valami ilyesmi. -
Jackal2
senior tag
válasz kimista #12114 üzenetére
Most tettem ki
Van benne 3 új érdekes gép, az egyik a Kai Deng amit említettetek.
Vágóhíd utca, üres épület, vagy 200 méter hosszú, brutál belülről, ott repültünk.
Úgy néz ki, még sem ütköztünk össze, hanem benyalt a Phantom egy a plafonról lelógó láncot (ami azért érdekes, mert vagy 30 méter magas a terem)
Olyan az egész, mint egy posztapokaliptikus háború utáni üzem, ami tulajdonképpen igaz, mert a kommunizmus elég apokaliptikus volt
Mellékesen keresem az épület történetét, nincs erről valakinek infója? A Közvágóhíd utcai Obival szembeni épületről van szó.
Lehet lesz majd cikk valami jó reptető helyszínek címmel, ha van rá igény.D
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #12179 üzenetére
Aztan reszelheti a PID-et, hogy valahogy repuljon.
Akkor mar egy ilyet 83 dolcsiert. Tav, akku, toltoje mar van.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #12171 üzenetére
Nincs akksim, távomD Esetleg azt lehet, hogy egy adót veszek még a Flsky távhoz, amit kaptam az Emax Nighthawkhoz és veszek közös 3S akksikat, hogy ne kerüljön túl sok pénzbe (mert az egyik bajom pont ez, hogy megint lenne egy csomó 2S akksim a JJRC-hez).
Csak időm nincs építeni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #12231 üzenetére
Hat tolteni annyival erdemes, hogy egy ora legyen kb. a toltesi ido. Azt a 10 Ah akkupakkot toltheted 10 A-ral. Azt erdemes betartani, h toltes kozben a tolto aram ne menjen egy akku max tolesi C erteke fole, mert meglehet, hogy gagyi a kontaktus valahol. Igy legalabb a toltott akku biztosan nem serul.
Tehat, ha itt 5 db 2000 mAh akku van es 5C-vel lehet tolteni egyenkent, akkor jol vagyunk. Ha 3C, szamolni kell vele, hogy serulhet a toltott akku, ha valamelyik nem csatlakozik.
De 10 A-nal mar nagyon nem a szonyegen toltenek, es talan mar nem is a nappaliban. Az ordog nem alszik.@ szacsee - hat, hamar vettem eredeti toltot nem ezen akartam sporolni. De lenyegeben barmi jo ami stabil 12-18 V-ot ad es van vedelme. Es le tudja adni a rairt teljesitmenyt, nemcsak ra van szitazva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest