Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos_
tag
Nekem van egy LG Bd670-em, és egy PS3 SuperSlim 12GB-om. A TV Samsung UE40 D5000. Gyűjtő vagyok így többnyire eredeti DVD és BD filmeket nézek. Érdekes hogy amennyire meg tudom ítélni a PS3 lazán lenyomta a 670-et képminőség terén. Van valakinek hasonló tapasztalata?
-
Lajos_
tag
Én a héten vettem egy Pioneer BDP-150-K-t. Eddig igen meg vagyok vele elégedve, audió cd-től a gyári BD-n át a 64GB-os pendrive-ig mindenről jól ment. A TB-os külső vinyó MKV-val megpakolva is problémammentesen futott.
-
Lajos_
tag
Érdekes hogy a topic egyre inkább arról szól mennyire nem beszélünk nyelveket, még angolt sem, illetve mennyit vagyunk képesek szenvedni a kalózmásolatok ilyen-olyan hiányosságaival.
Azt hittem majd szubjektív beszámolók lesznek készülékekről, esetleg összehasonlítanak olyan berendezéseket, amit mások nem tudnak megvenni.
Ami furcsa hogy a tanácsadás többnyire az MKV, BD-ISO és hasonló tartalmak kezelése alapján történik.
Az ilyenek hogy miben jobb egy középmechanikás készülék egy balostól, vagy legyen cserélhető a tápkábel nem nagyon esik szó. -
Lajos_
tag
A nyelvismeret probléma jó ideje fennáll kis hazánkban. Nem dolgoztam külföldön,nyelvtanár sem vagyok,14 év alatt értem el a szintet,ebben a kózépiskola is benne van. Sajnos a legtöbben még a magyar feliratot is lusták olvasni, lásd mozi.
-
Lajos_
tag
válasz dgyuri0123 #2785 üzenetére
A mai szinkronok a lába nyomába sem érnek a régieknek. Hidd el elég filmet láttam mindkét módon, és sokszor mintha nem is ugyanazt néztem volna. Pontatlanságok, honosítottan már nem annyira ütős poénok, stb. Ráadásul a környezeti hangok is erősen tompulnak a szinkron során.
A forgalmazók meg nem tudnak olcsóbban behozni egy filmet, mert feliratosan ugyan kevesebbe kerülne, de nem lenne akkora közönség. Így kénytelenek szinkront készíttetni. Sok emberrel találkoztam aki csak azért nem ment be egy filmre mert feliratos. Érdekes a Hollandoknál jól megvannak felirattal, sőt anno a Horvát tévén is láttam rengeteg feliratos filmet. Nekik hogy hogy megfelelt?
Az meg hogy az EU-n belül le vagyunk maradva nyelvtudás terén, az nyílt titok. -
Lajos_
tag
Megnyugtat, hogy legalább nem mindenki akar guillotine alá küldeni...
-
-
Lajos_
tag
Kácsa kábelt javasolnék.
A TV-k HDMI csatlakozója elég sok esetben ha jól tudom csak bemenet, tehát nem küldenek audio jelet.
A lejátszó küld mindkettőt, az erősítő szétválasztja, a video jelet továbbküldi tv-nek, az audio jelet dekódolja, és analóggá alakítva a hangsugárzókra küldi.
A TV-nek tudnia kell az ARC-ot HDMI 1.4-en hogy menjen. -
Lajos_
tag
Angolosoknak egy kis csemege az ARC-ról:
HDMI 1.4 ARC -
Lajos_
tag
Mionden lejátszó képes akár 2 csatornára ia lekeverni a HD hangot, a különbség pedig egy sima AC-3 és egy DTS-HD MA között pedig hallható kevesebb mint félmilliós rendszeren is.
Az átküldést ált. primary pass-thru -nak nevezik, ekkor a dekódolás az AV erősítő feladata lesz. -
Lajos_
tag
Igaza van. Nekem volt az Eisa díjas BD-390 is, az nem volt rossz. Viszont a BD-670 most lett eladva, az lenne a topmodell, de a sok smart okosság helyett pl költhettek volna sokkal jobb lemeztálca mechanikára.
Helyette van BDP-150, a képminőség ég és föld ugyanazon kábelen és tévén. -
Lajos_
tag
válasz Csabroncka #2869 üzenetére
Márpedig lehet hallani a többletinformációt, a több részletet. Anno igencsak "látványos" különbség jött ki az Apocalypto gyári DVD kiadásán a DD és a DTS sávok között. S mivel maja volt mindkettő, szinkron általi leromlásról nem beszélhetünk. Az MP3 sem úgy szól mint az Audio CD. A DD átlag 230-250 MB, míg ugyanez DTS-ben 600 MB feletti, ugyanazon film esetén.
Lehet hallani 500ezres rendszer alatt is, ugyanis vannak még olyan "gazemberek" akik nem átallanak sztereo rendszeren filmet nézni. Itt hangminőségről beszélek, térhangzástól függetlenül.
Vagy említhetném az Avatar BD lemezt. Magyar DD vs Angol DTS-HD MA. Egy jó szteró felállásban is előjön a különbség. -
Lajos_
tag
Titkon azért reménykedem hogy rajtam kívül valaki még vásárol is BD filmeket. Hátha tovább csökken az áruk...
-
Lajos_
tag
válasz cseri zoli #2937 üzenetére
Sajnos ha csak FAT-ot kezel, akkor az MKV felejtős. 1GB feletti fájlt nem lehet rámásolni.
-
Lajos_
tag
válasz cseri zoli #2937 üzenetére
A külső HDD-nél USB tápfeszültség probléma is lehet. Nincs elég kraft hogy felpörögjön a meghajtó.
-
Lajos_
tag
Van egy eladó bőven garis Pio BD-150-em ha érdekel valakit.
-
Lajos_
tag
Na ma este teszt lesz, Sony BDP-S5100. Kíváncsi leszek. Elvileg ez az idei ászuk.
-
Lajos_
tag
-
Lajos_
tag
válasz Flashget #3240 üzenetére
Természetesen az amerikai oldal informatívabb:
AVCHD Disc Format Folder : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
MPEG-1 Video/PS (.mpg .mpeg, .m2ts, .mts) : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
MPEG-2 Video/PS, TS ( .mpg.mpeg, .m2ts, .mts) : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts) : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
WMV9 (.wmv, .asf) : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
MPEG-4/AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2) : Yes (BD, DVD, CD, USB)
Motion JPEG (.mov, .avi) : Yes (BD, DVD, CD, USB)
VC1 (.m2ts, .mts) : Yes (BD, DVD, CD, USB)
XVID : Yes (BD, DVD, CD, USB, DLNA) -
Lajos_
tag
Mondjuk esetleg lehetne venni is filmet... bármennyire nem divat...
-
Lajos_
tag
Na úgy néz ki kezd összeállni a budget rendszer.
Samsung UE40 D5000 tv (lassan cserélve lesz)
Pioneer VSX-423
Sony BDP-S5100
Celestion F30 frontok
Celestion F35c center
Kácsa, Inakustik kábelekA háttérsugárzó még folyamatban van de azért lehet élni nélküle.
-
Lajos_
tag
Eladó Sony BDP-S5100 érdekel valakit. Bőven garis.
-
Lajos_
tag
...és egy 5000 forintos APC hosszabbító mindent megmentett volna...
-
Lajos_
tag
válasz Csabroncka #3440 üzenetére
Kár hogy ez nem így van. Jó pár éve volt 5 ezer nem tegnap. A cég garanciát is vállal rá. Leget hogy elfüstöl az egész, de inkább mint a cuccok mögötte. Nem csak egy darab műanyagról van szó, még a földhibát is bőszen kijelzi.
De mindenki maga dönt, természetesen, hogy mibe csatlakoztatja a több százezer forintnyi berendezéscsoportot. -
Lajos_
tag
válasz Csabroncka #3449 üzenetére
Nem, hanem arra hogy a "szakik" szerint nem véd meg a túlfeszvédelem sem. Pedig arra találták ki. Másrészt láttam már olyan szakikat akiknél egy tinédzser is jobban képben volt...
-
Lajos_
tag
Nálunk egy egytermes mozi van, frissen felújítva. A vászon Angliából jött, és 4 millióba került.
-
Lajos_
tag
válasz Flashget #3713 üzenetére
Na igen. A tejet a tejboltból régi frázis itt megállja a helyét. Ami nekem feltűnt néhány itteni fórumot átnézegetve hogy elég kevesen néznek gyári BD lemezeket. A panaszok mindig ilyen olyan forrásból letöltött fájlokra vonatkoznak, nem jó a felirat, akad a kép, stb. A héten kapom meg az LG 47" LA620-at, de nem Youtube-al fogom a képminőségét tesztelni, hanem beteszek egy lemezt a gyűjteményből a Pio BDP-160-ba, mondjuk Star Wars-Revevenge of the Sith. Vagy Oblivion, vagy Total Recall.
Tévedés ne essék, én is tudom mi az az "nkór", de kicsit elment a készülékek megítélése abba az irányba amely a fő funkciót figyelmen kívü hagyja.
Összehasonlítási alapom van bőven, hisz a mostanin kívül 7 lejátszó ment át a kezemen LG Panasonic Sony Philips és Pioneer, de az utolsó 150/160-as Pio páros az eddigi legjobb ár/érték arányban és képben is. -
Lajos_
tag
Hehe. Én 50 gigás lemeznek Xpress.hu-t használok...
-
Lajos_
tag
Fura hogy anno a DVD-nél nem volt ekkora háborgás az ár miatt...
-
Lajos_
tag
válasz Csabroncka #3758 üzenetére
Akció dolgozóink részére a raktárban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest