Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joci66
tag
-
ProdyG
őstag
nekem meg Pana G20 van, ami majdnem ugyanaz
ha ez így menne nekem, nagyon boldog lennék csak jelenleg nekem semmit sem játszik le 24hz-n. meg tudnád érdeklődni, hogy hogy is van ez pontosan? vagy hogy melyik filmet indítja ő el minden alkalommal, mert akkor azt leszedem én is valahonnan.
sokat segítenél, mert már "idegállapotban vagyok" -
ProdyG
őstag
na megvan a magyarázat: ez az imax film kereken 24fps-en van kódolva. ezért megy 24hz-n, az én lejátszóm is átvált szépen, szóval királyság, mert legalább most már látom, hogy képes menni 24hz-n a cucc
viszont ha lestoppolom a filmet, akkor a rendszer visszaáll 50hz-re és bármi mást indítok ezután, 50hz-n marad. az mkv-k nagy része 23,98fps-es (nem pedig kereken 24), ezért nem érzékeli a lejátszó, hogy 24fps-es az mkv...
a kérdésem az lenne, hogy a barátod hogy csinálja pontosan, hogy 24-en marad neki a dolog?
köszi -
ProdyG
őstag
hát nekem sehogy sem megy, az IMAX film megy, de utána semmi, visszaáll 50hz-re.
de ha a haverodnak megy, valahogy biztos meg lehet oldani. azt meg tudod esetleg érdeklődni, hogy milyen a szoftververziója? esetleg nem csinál vmit mégis speciális módon, speckó beállítás vagy ilyesmi? köszi -
Cactustop
csendes tag
Hello!
Én egy hete vásároltam egy Samsung D5500-as BD játékost, igaz, nem az 5300-as, amire Te kíváncsi vagy, de gondolom nagy különbség nem lehet köztük.
Nem tartom rossz vételnek, bár ismerni kell a korlátait. MKV-kat jól játszik, full HD-s cuccoknál sem akadozik, nálam a 25 gigás Avatar a teszt film, ezt gond nélkül megeszi full hd-ban AC3-ra konvertált hangal. Egyébként hangsávokban otthon van, DTS különböző verzióit remekül viszi, felirattal se volt gondom eddig, lehet váltogatni a hangsávok és feliratok között simán. Az 1080p felkonvertálás DVD esetén szerintem közepes, nem estem tőle hanyatt, viszont AVI formátumoknál gyönyörű képet tud varázsolni a közepes minőségű anyagokból. Persze a szar minőséggel ez se tud sokat kezdeni...Ennek a cuccnak vannak Smart funkciói, ezek jópofák a YouTube keresője egészen használható, nálam vezetékkel megy hálózatra, de lehet Wlan egységet is csatizni hozzá, erre külön van a hátulján egy 2. USB.
DLNA funkciót nem igazán használom, nekem nem igazán jön be, nem találtam még meg a nekem igazán tetsző médiaszervert, meg utálom bekapcsolva tartani a gépet.
Én külső vinyót használok, egy 360 gigás G3-as van rákötve, NTFS -t kezeli hibátlanul.A lemez kezelő mechanikája picit hangos szerintem betöltésnél, de gyors, és kikapcsolás után ott folytatja a filmet, ahol leállítottam. Legalábbis DVD és BD esetén. Az érintőképernyős kezelőfelület nekem kifejezetten tetszik, jópofa parasztvakítás, de legalább kicsit kiemeli az átlagból
ISO formátumot sem DVD se BD esetén nem kezel USB-ről, ez különösebben nem zavar, ezt tudtam amikor megvettem. Az fájdalamasabb számomra, hogy a videokamerás *.m2ts se megy le a torkán, csak ha ki van írva AVCHD formátumban lemezre.
3D lejátszást nem próbáltam, mert a TV-m csak 2d-t ismer.
Nálam egy Philips 6626-al van összekötve, a HDMI-CEC kiválóan működik, a Philips távirányítóval a TV-n keresztül tökéletesen irányítható a Samu minden funkciója, a játékos bekapcsolásakor TV automatikusan kapcsol.
Szóval eddig elégedett vagyok... Egyébként ezt a játékost a kisfiam kedvéért vettem meg , papagájos filmet adtak hozzá ajándékba (RIO 3D) Tudjátok milyenek a gyerekek...
-
Cactustop
csendes tag
Nekem a médiaszerverekkel a feliratkezelés a legnagyobb bajom, nálam sose működött tökéletesen. A gépemen jelenleg a Nero Mediahome van fent, de előtte volt pár másik is, egyik se volt tökéletes. A win mediaplayer újabb verziói is tudják a hálózati megosztást, bár nálam a video formátumokra elég kényes volt. Nekem az a meglátásom, hogy a DLNA zenéhez és képnézegetéshez ideális, az összetett fájl konténerek gyakran megakasztják őket. Szóval inkább USB... Vegyél valami kisebb kapacitású vinyót, 5-10 film azokra is ráfér, akciósan szoktak lenni 250-esek 15 körül...
Egy kolléga ajánlotta az imént ezt az LG cuccot. Nagyon jó kis gépezet, az ára is baráti a tudásához képest. Érdekes, hogy a gyártó magyar honlapján semmi info nincs róla, mintha nem is létezne...
-
Cactustop
csendes tag
A médiaszerver úgy működik, hogy megosztod azt a mappát amiben a filmek, képek, stb vannak, és a szerver továbbítja azokat a formátumokat amiket ismer. Tehát nem mindet. A beágyazott feliratok általában mennek, nálam egy kivétel volt, egy avi, amiben nem látja a feliratot. Az MKV-esetében nálam mindig gond volt a sima .srt feliratok kezelésével is, a médiaszerver egyszerűen nem továbbítja azokat.
-
Cactustop
csendes tag
Természetesen tudja a DLNA-t, csupán médiaszerver kérdése, hogy milyen formátumokat tudsz majd vele lejátszani. A servio-t próbáld majd ki, ingyenes, ha nem fagy le tőle a géped, akkor elégedett leszel. (nekem az XP-t halálba fagyasztotta). Ja és ennek a cuccnak is 2 USB bemenete van, ha esetleg wlan adaptert dugnál hozzá. NTFS-t természetesen kezeli.
Ha 35 ért tudsz venni, biztos helyről, garanciával, ne is gondolkozz tovább...
Egyébként médialejátszáshoz a legjobb kombináció szerintem sz.gép hdmi-vel összekötve a TV-vel. És akkor nem kell szarakodni DLNA-val meg USB-vel... Nálam ez lesz a következő lépés...
Sok sikert az új játékoshoz! Beszámolót plíz küldjél majd! Ha nem jönne be a D5500-ra elcserélem veled
-
Dinadan
csendes tag
Szia spiky03!
Nem tudom mennyi előrelépés történt az újabb generációnál, de az én S470-esem (legújabb FW!) nagyon mostohán bánik az mkv-kkal. Nagyobb részükbe bele sem szagol.
Az mp4-ek kb. 5-10%-át sem viszi!
Az a poén, ha a pendrive-ot átteszem egy 2 éves Samsung TV-re (C6700), az meg simán kezeli szinte mindet. Ismétlem, ez a x70-es széria, de szvsz. ha a média-lejátszás is kiemelten fontos, más márkával talán jobban jár(hat)sz.Van egy több éve meglévő - igaz, német nyelvű - fórum, ahol ezt a témát kegyetlenül kivesézik. Ha van türelmed, végigböngészheted:
http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=166&thread=3066&back=1&sort=lpost&z=1
Ebben sajnos a Sony-k - mkv-lejátszás terén - nagyon hátul szerepelnek, amely egybevág az én tapasztalataimmal.
-
spiky03
veterán
-
salapp
addikt
Sok sikert!
Nálunk az s280 azóta is csúcsra van járatva. Álom a nem hd-s dolgok felkonvertálása. Azóta sok dvd-re kiírt House és Monk részt néztünk már. Jó a két év gari, így lehet, hogy egy év múlva eladom még egy év fennmaradó garival és frissítek egy 390-re mondjuk (a két usb miatt).Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
salapp
addikt
Tök jó! Ezek hasznos infók. Felkonv minőségét össze tudtad hasonlítani? Mert azért a képminőség a legfontosabb...
Mázli, hogy nekem ezek szerint nincsenek ilyen videóim (már, amiket nem vitt az s480), pedig közel 4 T tárhelyen indítottam el az összes mkv-t, avi-t, divx/xvid anyagomag, egy teszt során.
Ha találkoznék olyannal, amit nem visz, akkor milyen programmal érdemes átkonvertálni, és mit kell a programban beállítani, hogy jó legyen?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
joci66
tag
Kábelen nyomom semit nem állitottambe.A wi-fi is ki brobáltam az is jó volt de nálam a router mellet van a lejátszó.Nem sokat kellet konvertálni.Nekem vannak m2ts demoim azokat simán visszi.A hálozatnál meg adtam a hálozat keressést és megtalálta a hálozatot.Frissiteni csak akkor frissitsd ha nagyon muszáj bár én az első bekapcsolásnál mindjárt frissitettem kb.félóra volt.Amit adtak hozzá néro lemezt azt fől kell telepiteni a gépre.
-
joci66
tag
ha van nérod akkor automatikusan felismeri én semilyen ide nem adok meg..nero média home 4 kell azt hiszem le is le het tölteni
probáld meg át muxolni anomikor én vettem a 570 én is vittem mkv filmet és nem játszotta le a hangot mig az550 meg igen de mikor át muxoltam utána már volt hang.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nak rájöttem a hibára.
Akkor van ez, ha nem pontosan ugyan az a felirat neve, mint a filmnek.
Pl a utána van, hogy .HUN vagy .ENG.
Mert most kipróbáltam egy olyannal, ahol teljesen ugyan az volt a felirat neve, mint a filmé, így vitte.
Azért fura, mert a régi LG DVX9900-as dvd játékosom vitte, meg az asszony Philips dvd játékosai azokat a feliratokat.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ezért fázom én is a BD-lejátszóktól, itt leírtam a gondjaimat.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GEO001
aktív tag
A k.sample probléma két évvel ezelőtti volt még és a Dune-hez írtam, azóta voltak rendesen frissítések, de sem a Dune-vel, sem az LG-vel nem próbáltam meg azóta lejátszatni.
[ Szerkesztve ]
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Zanik
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Canton 5.0 hangfalszett
- JBL Tune 510BT Blue vezeték vélküli fejhallható
- KEF Q350 hangfal pár, mint az új, karcmentes, dobozában számlájával, garanciával, belépő audiofil
- Kenwood komoly rendszer! Csalódásmentes hang! Elő/végfok/CD és lemezjátszó/tuner/AptXHD-vevő.2x150W!
- Furutech tápkábel, Black Rhodium center kábel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest