Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
Hello!
Van egy PC-m amiben van egy AMD X2 5400+ CPU egy nemrég használtan beújított Ati 4850 512MB társaságában.
Na most az a gondom, hogy a Battlefield 3 multija érdekes módon szinte minden felbontáson és beállítással beszaggat. Nem úgy hogy képregény, hanem így helyenként, meg pl mikor lerak akkor van hogy a fegyver a kezemben kicsit később jelenik meg. Meg a hang pl. rendszeresen szaggat-dadog.
Viszont én azt gondolom hogy ezzel a kártyával mennie kéne fHD felbontáson low-medium beállításokkal a játéknak és ezt az is alátámasztja hogy automatikusan medium beállításokat javasolna a játék fHD felbontás mellett is.Az én teóriám az, hogy esetleg nem elég a tápom ehhez a konfighoz, mert ez régebbi, 350W-os darab és nincs is neki külön 6 pines ág a VGA-hoz hanem ilyen átalakítóval van rádugva.
Lehetséges tehát hogy az elégtelen tápellátás miatt nem működik 100%-osan a VGA?
Mert tesztprogival megnéztem és az automatikus órajel emelés megy rajta, tehát terhelés alatt megemeli az órajelet ahogy azt kell elvileg... -
endruboy1
senior tag
válasz Repsol600 #17373 üzenetére
FSP a táp.
És azt az átalakítót ugye két külön ágon levő 4 pines csatiba kell dugni?
Hát igen nem mai darab a proci csak az a baj hogy a labpa nem megy 4 magos, szóval akkor azt is cserélnem kéne.
És az 512MB VRAM elég neki? Illetve az nem lehet gond, hogy a 3GB RAMom ilyen régi, talán 533MHz-es. Hozzáteszem hogy eddig más játékok (Crysis 2 is) futott fHD-n, igaz csak a singlet próbáltam. -
endruboy1
senior tag
válasz slycugel2000 #19429 üzenetére
Nincs hátránya a nagyobb vramnak.
icons: nagyon könnyen kideríthető ha valóban az IGP-n fut ugyanis jóval kevesebb az FPS, sőt valszeg szaggatna.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Forestjo #19428 üzenetére
A HD 2600 erősebb.
Te is megnézheted:
ATI Mobility Radeon HD 2600
Mobile Intel® GMA 4500M HD
Persze csodát egyiktől sem kell várni... -
endruboy1
senior tag
válasz Komplikato #19452 üzenetére
Nem látom az ellentmondást a között amit én írtam/linkeltem meg amit te . Azt írtam az Ati erősebb, a linkekből pedig egyértelműen kiderül hogy lényegesen. A "csodát nem kell várni" pedig akkor is megállja a helyét hogy ha egyébként lehet rajta játszani.
-
endruboy1
senior tag
válasz quaddamage08 #19471 üzenetére
Én se látok csíkokat... graf beállításoknál a vsync be van kapcsolva?
-
endruboy1
senior tag
válasz agressiv #19594 üzenetére
Na azért ne essünk már át a ló túloldalára. Marhára sehol a neten vagy a tömérdek tesztben nem lehet olyasmikről olvasni hogy az AMD kártyákkal ilyen pci-e vagy memória problémák lennének. Ahhoz meg hogy kb. most azt írtad le hogy Ati kártyákkal majdnem minden játék akad szerinted inkább nem is tennék hozzá semmit csak annyit hogy nekem meg van/volt mind2 fajta és ilyen szempontból semmilyen általános következtetést nem tudok levonni, azaz típustól/erősségtől függően viselkedtek a kártyák TELJESEN márka független módon. Nagyon nem szeretem ezeket az egyéni tapasztalatokat olvasni mi szerint volt valakinek x db. kártyája adott márkából kártyája és akkor abból általánosít. De nem csak VGA-k terén, szinte bárhol. Ez ilyen Pistike hozzáállás hogy "a szomszédomnak a szomszédja a kocsmában azt mondta a haveromnak hogy.... meg egyébként is...". Szóval hadd ne építsünk már ilyen "tapasztalatokra" ezen a fórumon és általában az informatikában. Más területen lehet ez működik, mondjuk a fociban.
the dealer: Nyugodtan vegyél AMD kártyát ilyen fent említett negatívumokat, mi szerint AMD-vel minden szaggat garantálom neked hogy nem fogsz tapasztalni.
Azt mondjuk hozzá kell tenni hogy ilyen régi modelleket csak óvatosan vegyél, megbízható eladóktól mert ezekkel koruknál fogva lehetnek gondok. Nekem 4850-em van egyébként és mindent elvisz, hogy röviden kifejezzem magamat. De nézzél teszteket szerintem, ezekkel a 4xxx szériákkal szoktak csinálni még mindig új teszteket is.
A 4870 valóban erősebb mint a mostanid de azért nem olyan nagyon sokkal. Játékja válogatja hogy mennyi fps növekedésed lenne ezt így nagyon nehéz megmondani.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz agressiv #19604 üzenetére
Az ismételten félre ment válaszodból látom hogy itt Te vagy aki nem hajlandó elereszteni a téveszméit. Nem azt írtam hogy nálam mi van hanem hogy mi olvasható a tömérdek tesztben. Én nem tudom te hol tájékozódsz. Az hogy leírtam nálam mi a helyzet már egy új mondat volt és pontosan arra vonatkozott hogy nekem a tiednek élesen ellent mondó tapasztalataim vannak amiből az következik hogy nem az ilyen privát véleményekre kell alapozni. És most akkor innentől nem szeretném neked részletesen kifejteni és értelmezni minden mondatomat, mivel már két kézzel fogtam a fejemet mikor a "Háát nem"-től elkezdtem olvasni a válaszodat és ettől megkímélném magamat. De tényleg.
Szerk.: #19606: A de tényleg részt direkt hangsúlyoztam, nem vagyok hajlandó innentől ezzel foglalkozni. Ha fel akarom idegelni magamat Indexet olvasok.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Zirowe #19694 üzenetére
Catalystban turkáltál hogy biztosan (nem) látja a külső megjelenítőt? Nálam Nvidia kártyánál volt hogy annak a szoftverében kellett turkáljak hogy hajlandó legyen menni külső megjelenítőn (és miután megjelent, hogy menjen rendes képaránnyal meg hasonlók), Winben hiába küldtem ki a jelet...
-
endruboy1
senior tag
Meg kellene próbálni régebbi Flash verzióval, ami még nem támogatta a grafikus hw gyorsítást. Sajnos nem tudom mi annak a verzió száma de 2-3 évesek között kutakodj. A retro topicban (itt akár te is megkérdezheted) olvastam hogy régi hwekkel is megy a YT ha ilyen "korabeli" Flash verziót raknak a gépre. Persze ez felvet biztonsági kockázatokat is mert az új verziókban biztonsági réseket is foltoznak, de nem nagyon van más választásod.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Mardel #19731 üzenetére
Hát a szívás se a gépnek se a ventinek nem szokott jót tenni, pláne ha véletlen rácuppan a porszívó ... mindig fújva takarítjuk a gépet. Kerregés vagy attól van hogy hozzáér valamihez a venti vagy ráragadt por és az ér hozzá valamihez vagy pedig csapágyas. Utóbbi szívás, ventit vagy akár az egész hűtőt cserélni kell. A 74 fok különben nem olyan nagyon magas terhelés alatt. Ezek 80 fok körül simán operálnak.
-
endruboy1
senior tag
válasz Mardel #19744 üzenetére
Hát az újra pasztázást direkt nem javasoltam mert szerintem nem egy olyan dolog ami után érvényes lenne a garancia... mondjuk ezt nem tudom, elvileg ha semmilyen garis matricát nem szakítottál rajta és úgy raktad össze hogy nem látszik a szétszedés akkor nincs gond.
Azt hogy milyen ventit vegyél rá, szerintem a saját topicjában kérdezd. -
endruboy1
senior tag
válasz SeezJear #19763 üzenetére
Hát nem mai darabok, csak a hszedből arra következtettem hogy valamit gyorsan és nagyon olcsón akarsz amivel azért még lehet játszani. Nekem a 4850 a normál grafikát használó új gémekből mindent elvisz FHDban medium beállításokkal, a hardcore direkt grafika igényes gémeket, mint a BF3 pedig lowon, de szintén FHD-ban. Szóval játékra még egy ideig elég. De amúgy sokat fogyaszt és melegszik is mivel régebbi, szóval tápból is meg kellene nézned milyened van.
-
endruboy1
senior tag
válasz kisszoke14 #19767 üzenetére
Van alaplapi integrált VGA-d? Ha igen akkor azt BIOS-ban lődd ki.
-
endruboy1
senior tag
válasz klaczi #19783 üzenetére
Hát a 4650 tudja a HD videót gyorsítani (AVIVO HD (UVD 2)), szóval elméletileg gördülékenyebbé teheti a videó lejátszást, de hogy gyakorlatilag ez működik-e a te adott programodnál ez csak próba után fog szerintem kiderülni .
Viszont a HD3400 is tudja elvileg a HD gyorsítást, szóval tényleg nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz siwok1 #19817 üzenetére
"ÉN pl azon gondolkozom hogy a teljesítmény érdekében vissza kéne nyúlni a régi csíkszélességekhez csak a modern huzalozással. "
És akkor már fűtő test sem kellene a lakásba !
BTW nem lehetne megvalósítani, a nagy ellenállások és áramok miatt túl nagy lenne a késleltetés a proci egyes részei között. -
endruboy1
senior tag
üdv!
BF3 multi alatt a profilomban lathato konfiggal az a problemam hogy neha 1-1 masodpercre beakad, azaz 0 fpsre esik le. Foleg kozelharcnal fordul elo. VGA-ra gyanakszom mert haveromnak is 4850-e van es o is talalkozott a jelenseggel. Huzva van kulonben 700@1150-re. FelbontasHD, minoseg: minden low, vsync on.
Lehet ezzel valamit tenni VGA cseren kivul sztetek? Mert az egy ideig nem lesz opcio meg. -
endruboy1
senior tag
válasz Phvhun #20852 üzenetére
Megpróbálom a vsyncet kikapcsolni, azért szoktam szeretni mert főleg mozgó célra lövésnél zavar a vízszintes "csíkozódás", vagyis amikor kicsit szétesik a kép.
A Win az vadonás új, talán 1 hónapos és töredezettség mentesítve is volt a vinyó :-/. A procim pedig szerintem még akkor is kihajtaná ezt a VGA-t ha közben kellene valami egyebet is csinálnia. Mindegy akkor majd megpróbálok minden egyebet lelőni meg talán futtatok még egy töredezettség mentesítést is. -
endruboy1
senior tag
Hello!
Van egy új vtx hd7870 x-edition kari ami azt a jelenséget produkálja, hogy játék közben fentről lefelé ilyen hullámok jelennek meg (nem színesek hanem mintha a fényerősség hullámozna). Néha alig észrevehetően, néha pedig intenzívebben de folyamatosan. Ritkán film nézésnél is előfordul. Még nincs megerősítve, hogy minek a hibája lehet de lehet a VGA-val van valami gond vagy inkább a szintén új monitorral?
-
endruboy1
senior tag
válasz agressiv #30506 üzenetére
Egy Benq GL2450-es. És azért is kétlem hogy a monitor lenne a gond, mert u.az a játék futott a laptopon is amikor kipróbáltuk és nem volt hullámzás.
Az meg h felvenni és visszanézni... nos gyanús hogy nem egy "valid" teszt. Ugyanis könnyen lehet hogy valami a digitális-analóg átalakításnál nem stimmel a kártya kimenetén, az pedig nem jelenik meg sztem a felvételen, hiszen az közvetlenül a digitális jelből vesz fel. (nem HDMI-s a monitor)[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
A következő a problémám:
Eddig 1 monitorral (BENQ G2420HDB) használtam az Asus EAH6870-es karimat, és most rádugtam a 2. csatlakozóra egy másikat (Viewsonic VE710b). Mind a 2 monitor VGA csatis, átalakítóval vannak.
A jelenség:
- a 2. (alsó) csatlakozóra bármelyik monitort dugom az nem működik
- az eddig is használt (felső) csatin mind a 2 monitor működik egyenként
- ha a felsőre rádugom bármelyiket, úgy hogy másikra meg a másikat és indítok egy monitor észlelést nem találja csak az elsőre rádugottat
- az átalakítók mindegyike működik a felsőre dugvaÉn arra jutottam, hogy valami vagy a VGA driverrel vagy a csatlakozójával van. A drivert kizártam, mivel a lehető legfrissebb van fent, az Asus oldaláról letölthető meg irtózatosan régi és nem is nagyon megy fel (mindenféle hibákat dob), de ez ilyen korú drivernél nem annyira meglepő.
VAGY egy másik lehetőség, hogy csak a felső csatlakozó támogatja az analog VGA-átalakítást? Csak mert a kártya specifikációjában ez áll:
"D-Sub Output : Yes x 1 (via DVI to D-Sub adaptor x 1)
DVI Output : Yes x 1 (DVI-I), Yes x 1 (DVI-D)
HDMI Output : Yes x 1 (via DVI to HDMI adaptor x 1 )
Display Port : Yes x 2 (Regular DP)
HDCP Support : Yes"
Szóval lehet az megoldaná, ha a BenQ-t a DVI-D csatijával kötném be (most nincs ilyen kábelem) a Viewsonicot meg a felsőre VGA-val?Valakinek bármi 5lete?
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz endruboy1 #37204 üzenetére
Jaj rájöttem, közelebbről megvizsgálva alá van írva a portok alá h mit tudnak és csak az egyikhez van VGA írva... Bocsi én is a hsz írása közben jöttem rá a megoldásra . Szal elméletileg akkor ahogyan írtam is, a VGA DVI-D kombónak működnie kellene, nem?
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Az MSI R7870-em úgy látszik feladta a harcot. Elkezd ugrálni a kép majd el is megy, minél nagyobb monitort kötök rá annál hamarabb. Meg nem oda való helyeken jelenik meg a zöld szín néhol. Gondolom valami memória hiba lehet...
3 év garival lett véve 2013.03-ban, kérdésem az lenne, hogy ilyenkor a boltba kell vissza vinnem vagy valami márka szerviz szerűségbe?
Köszi.
hyperst:
Hhihi, nekem pont ugyan ilyen mielőtt elmegy a kép.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz norbert1998 #49430 üzenetére
De már mikor a Windows recovery mód feljön (ami a hibás leaállításnál szokott) az is el van színesedve. Plusz mind a 2 monitorral csinálja, VGA és HDMI kimeneten is. Szerintem ez eléggé leszűkíti a VGA-ra a bajt mert driver hiba nem lehet Windows betöltés előtt, monitor meg szar lenne ha mind2 egyszerre romlana el. Így is érdemes áttenni másik gépbe? Vagy tegyem ki-be az alaplapba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs