Hirdetés
Aktív témák
-
Klemens
őstag
Lenne egy nagyon láma kérdésem.
Mi az a HTD?A választ előre is thx!
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sapphire X1800XL-es VGA-t, de nincs hozzá semmi.
A doboza viszont baromira tetszik.
Van olyan hely ahonnan tudnék hozzá dobozt szerezni?Meg szerintetek mennyire jó ez a kari (PCI-e, 256Mb, GDDR3, 256Bit)?
Ja, meg mi a külömbség a GDDR és a DDR között?
Előre is köszi!
-
Klemens
őstag
Én is kaphatok választ?
Valaki segííjjjen nékem!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Köszi! Megpróbálok onnan szerezni.
Am azért kell, mert oem karim van, de a doboza nagyon tetszik nekem, és egyszerűen kell!
Értem mostmár ezt a GDDR-es dolgot.Már csak egy valamit nem tudok. Ez egy nagyon láma kérdés, de mi az az szvsz?
Előre is és utólag is köszi!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy felraktam a TRIXX nevezetű progit.
Ha el akarom indítani azt írja ki, hogy ez csak Sapphire kártyákkal működik.
Van egy OK gomb, és arra kattintva a progi kilép, jobban monva el sem indul.
A legszebb az, hogy nekem Sapphire karim van, egy X1800XL.
Sajna csak oem, de minden cuccot leszedtem hozzá.
ATI AVIVO
ATI CATALYST CENTER
TRIXX (ez nem megy)Valakinek van valamilyen ötlete?
Előre is köszi!
-
-
Klemens
őstag
válasz C4mp3r #12071 üzenetére
[link] ezeket írja ki.
Ő sem "mondja" azt, hogy Sapphire lenne.
Meg rajta van a Sapphire matrica, de olyan, mintha alatta vmi más lenne. Nem egy matrica, hanem olyan, mint az az ATI-s csaj lenne, meg a Sapphire matica mellett egy kicsit kilóg vmi fekete, nem matrica.
Lehet, hogy ez a Sapphire matrica utólag lett rátéve?
Am teljesen úgy néz ki, mintha gyárilag lenne rajta a matrica. Nincs meggyűrődve, fellevegősödve, stb."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz C4mp3r #12076 üzenetére
Ja, értem!
Tehát, akkor nincs semmi külömbség a két kari között?
Mondjuk engem akkor is idegesít.
Nem rég vettem (félkonfiggal együtt, nincs 1 hete).
Egy csomó pénzem belement a cuccokba és most kiderül, hogy nem is az, aminek el lett adva. Ráadásul rajtavan a matrica is, de az sztem tuti, hogy utólag van rátéve.
Néztem brutál nagy képet a Sapphire X1800XL-ről, de semmi nincs a hűtőházon csak a matrica. Nálam meg alatta van az ami az ATI X1800-asoknál is van (az ATI-s csaj egy karddal), igaz csak bizonyos szögben látszik és nagyon kicsit, de a Sapphire matrica alól kilóg egy kicsit, de az sem nagyon feltűnő.
Örülök neki, hogy nem azt kaptam ami meg lett beszélve."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Az már tuti, hogy nem Sepphire kari.
Néztem képeket és a Sapphire karin jóval nagyobb, mint annak ami nekem van.
Az is tuti, hogy ATI a kari.
Már csak azt lenne jó tudnom, hogy ez a kari is X1800XL vagy X1800GTO.
Erre már leszűkítettem a kört, de ennél jobban nem tudom.
Megnéztem az ATI oldalán, de az X1800 Crossfire Edition is többet tud, meg az X1800XT is.
Az X1800XL-nek meg a GTO-nak is ugyan akkora a GPU is meg a RAM is.
Valaki tudna segíteni, hogy kiderítsem, hogy melyik a kettő közül?Előre is köszi!
Minden eddigi segítséget is köszönök!Ha kiderül, hogy ez egy ATI X1800GTO, akkor visszamegyek az eladóhoz reklomálni, hogy ba***a már meg. Ha viszont ez is X1800XL, akkor nem szólok.
-
Klemens
őstag
válasz Dani_kp #12199 üzenetére
Köszi!
Megvan nekem is a nem próbaverziós.
Ezt is néztem már, de mindenhol azt írta, hogy ATI X1800 SERIES.
Mindent végignéztem, de sehol nem írt többet.
Most meg, ahogy ajánlottad mégegyszer átnéztem, s láss csodát, a legelső fülön (amit megnyitottam) egyből kiszúrta a szemem, hogy ATI X1800XL.
Mostmár megnyugodtam, csak az az érdekes, hogy, hogy a fenébe került rá a Sapphire matrica.
No mind1.
Az tuti, hogy így nem kap pozitív értékelést az eladó.
Ha valakit érdekel az akitől vettem (jó ideje ezzel foglalkozó ember), akkor írjon privit.Nagyon szépen köszönök minden segítséget mindenkitől!!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nekem lenne egy problémám.
Nemrég cseréltem le egy jó pár cuccot a gépben.
Eddig Cerkám volt. Bnőm szeret játszani a Sims2-vel, a Cerkán nem volt semmi gond.
Mostmeg ezen a 2magos AMD-n ATI karival meg nem akar rendesen menni.
Leszedtem a 8.4-es Catalystot meg a 8.4-es VGA drivert, de állandóan (10perc alatt 2x) a monitor kikapcsolt a VGA venti felpörgött majd visszaállt. Utána a gém ment tovább. Amikor ezt megismételte akkor a VPU RECOVER szólt, hogy hibát észlelt éa szeretné küldeni az ATInak.Valakinek van ötlete?
Előre is köszi!
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12351 üzenetére
Igen, az adtlapomon lévő konfig.
Még nem volt winistall.
Amióta megvannak az új cuccok (2hete) már kétszer telepítettem XP-t, de a Sim hiba óta még nem volt. Az első rendszernél meg nem volt fennt a Sim2."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12355 üzenetére
Nincs melege.
Nem éri el a 60°C-ot sem a GPU, se semmi más. A VGA-n rajta van a gyári hűtője meg a ház oldallapján egy 12cm-es Thermaltake venti ami tolja rá a levegőt."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12357 üzenetére
Értem.
Most innen töltök le drivert: [link]
Nemsokára lejön, de közben el kell mennem itthonról.
Sajna csak utána tudom megnézni, hogy jó-e."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12359 üzenetére
Na, vagyok megint.
Feltettem azt az Omega drivert, de egy rakás fos az egész. Még rosszabb volt, mint az előző 8.4-es driver+Catalyst.
A Sims 2 az kb 3perc után meghalt. Kép semmi, de a zene ment, amikor wingombot nyomtam zene nuku, majd megint meg ilyenek.
Fogalmam sincs, hogy mi lehet.
Sztem soha tobbé nem veszek ATI karit, maradok a Nvidia-nál.Esetleg van még ötlet?
-
Klemens
őstag
ATI RADEON X1800XL vagy J&W 8500GT?
Az Atival az a bajom, hogy driver miatt nagyon tré. A Sims2 még mindig nem megy rendesen. És félek, hogy más gémnél is előfordulhat ilyen probléma.
-
Klemens
őstag
Válaszoljon valaki!
Nagyon sürgős lenne!
Holnap eltudnám cserélni az Atit egy ilyen 8500GTre szinte egy az egybe.
Melyik miben jobb?
Game szempontjából megyik lenne jobb? Milyiket szeretné jobban elfogadni a konfigom(adatlap)?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12403 üzenetére
Ezt nem láttam, míg írtam, te közben válaszoltál.
Az előző kérdéseimre is kérek szépen választ!
Köszi előre is!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12408 üzenetére
A 12406. hszben levőkre. Please most! Holnap tudnám cserélni. Sokkal roszabb a 8500Gt?
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12408 üzenetére
Na, azt hiszem már tán horkolsz is.
Jó 8!
De mihelyt felébredsz, kérlek válaszolj!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz greatchaos #12418 üzenetére
Tengermély tiszteletem!
Végül nem mentem bele a cserébe.
Leszedem a catalyst 8.2-t, hátha az segít.
Esetleg van olyan progi amivel ki tudnám zárni, hogy a VGA ment- tönkre?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
ÁÁÁ!!
Nem jó a COD2-nél sem!
Ugyan az a hiba. A játék elindult, de még a játékos nevét sem tudtam beírni máris megfagyott a játék.
Utána sötét képernyő, VGA venti felpörög, venti visszaáll, majd a kép visszajön.
Utána egyből ugyan ez majd kilép a játékból és szól a VPU RECOVER, hogy bihát észlelt ezért visszaállította a beállításokat alapra (át sem lettek állítva).
Ez már kiborító!
Vki segítsen! PLEASE!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Tuti nem melegszik.
A 60°C-ot sem éri el a kari.
A COD2-ben még a játékos nevét sem tudom beírni, máris kifagy.
Rajta van a gyári venti meg az oldallapon, mellette egy 12cm-es Thermaltake venti ami tolja rá a levegőt."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Valaki oldja meg nekem a VGA problémát!
Esetleg betudná valaki vizsgálni a VGA-t, hogy az-e a sz*r??"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Eddig már párszor volt itt az W1800XL-emről szó, de most a következők a tünetek.
Bakapcsoláskor a vga hűtő maxon forog végig, két piros fény felvillan a 6pines csati mellett.
Az egyik mellett ez van írva: T_FAULT
a másik mellé pedig ez: EXT_PWR
A gép nem dolgozik, kép nincsen.
Valakinek van ötlete?
SEGÍTSEN VALAKI!!!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Nem tudom megnézni, mert telóról netezek és nem nyitja meg a teló a .png fájlokat.
A 6pines csati mellett van két kis fehér bizbasz, aminek a közepe villan fel. Nem villog folyamatosan csak felvillan egy másodpercre."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Az ATI kártyáknál mit jelent az, hogy VIVO?
Ez olyan, mint az NVIDIA-nál az OC?Előre is köszi!
-
Klemens
őstag
tud valaki egy gigabyte 8600GT (silent pipe 2, DDR3, 256Mb)-ről tesztet mutatni?
Google barátommal keresgéltettem, de ő nem akart találni semmit.
Valaki tudna egy linket küldeni?Előre is köszi!
-
Klemens
őstag
Olyan gondom van, hogy felraktam egy PX7900GS EXTREME OC karinak a gyári driverét, de ezt most le akarom szedni, de nem találok sehol uninstall-t.
Hogy a fenébe tudom leszedni?
Amúgy azért szeretném, mert letöltöttem a legújjabb drivert és azt szeretném felrakni, de ahhoz gondolom ezt le kell szedni, legalábbis ATI-éknál így működik.
Vkinek ötlet?Előre is köszi!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
A képen látható pirossal bekarikázottak azok mit jelentenek?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz fagy53 #15040 üzenetére
Memóriahiba az kizárt, mert a memó nincs húzva.
A GPU az már nagyobb valószínűségű, mert 537Mhz-nél még nem csinálja, csak az fölötti órajelen. Ami a legszebb az az, hogy 3DMark01 így is hiba nélkül lemegy.Dr.Én: Részvét.
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Nem, nekem nincsenek ilyen csíkozások.
fagy53: Alapjáraton a karinak nincs semmi hibája (szvsz az tuti, sehol, semilyen proginál nincs képi hiba).
A képen a GPU az kérlek 548Mhz-en van (az alap 520Mhz), a memória van csak alapon (700Mhz).
ATI tool-nál látok csak ilyen kis kockás hibákat és csak akkor ha a GPU órajele 537Mh-nél feljebb van és ahogy emelem úgy dűrűsödik, de csak abban a sávban.
Bár...ha valami hibája van ténylegesn megy vissza gariba.Másik képi hiba csak akkor volt, ha 750-re emelt memória órajellel futtattam a 3DMar01-et. Minden teszt végén a kép becsíkozódott majd jött a loading ablak, majd a következő teszt és minden végén ugyan ez, de alap órajelnél no problem.
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
válasz fagy53 #15047 üzenetére
Ez miatt én is sírok, mert nemrég óta vagyok a 7900GS topicba és mindenki rángatja a kariját 600/1600-ra vagy még a fölé is, nekem meg 537-nél megáll a tudása.
Mondjuk nekem a Leadtek EXTREME TDH karija van, ami gyári tuningos. Az eredeti verzió (TDH) 450-es GPU órajelével ellentétben ennek 520-as órajele van, ami már alapból 70Mhz és elképzelhető, hogy még alapfeszen, így ha én emelni akarom már kevés neki az alapfesz, de nem fogom emelni az tuti (ilyet még semminél nem játszok, mert ha vmi elfüstöl, nincs keret másikra)."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy PX7900GS Extreme TDH karim.
Egy ideje olyan dolgokat tapasztalok, amiket eddig vagy nem vettem észre vagy nem tűnt fel.
Ha mozgó dolgokat kell ábrázolnia (böngészőben görgetni, Rocketdock-ban icononok közötti "szaladgálás" vagy akár játék közben) olyan, mintha nem simítaná el teljesen az éleket.
NVIDIA Control Panel Quality-ra van állítva.
Ez a jelenség mitől lehet?mod: Amúgy 3DMARK is lefut és minden megy probléma nélkül, csak mintha az élsimítás nem lenne tuti neki pedig nem állítgattam semmit.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Manli GeForce RTX 3080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest