Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
mezis
félisten
A Google - Picasa2 szerintem pont erre való lenne, de azt hiszem, hogy ott 100 MByte a korlát, meg alapbeállításban 1600 pixelre átméretezi a feltöltött képeket.
A groups.google.com 1 GByte-ot ad, de nekem nem sikerült alkönyvtár struktúrát kialakítani.
Account kell ezekhez a Google-nél, ha kérsz küldhetek meghívót.
Üdv.
Láma kérdésnek tűnhet, de van ~120db kép, kb 120 mega, ezt szeretném megosztani. Gagyi kep.tar nem működik (ez vagy hasonló jó lenne), csináltm egy reget ATW-re index oldalt, hivatkozással, azt törölték, esetleg vmi rapidshare-hez hasonló megosztót, vagy a fenti problémára megoldást tudnátok ajánlani? Tudnék saját gépből FTP-t is, de szeretném egyszerűen elintézni (mármint, hogy aki letölti ne kelljen beállításokkal tökölnie meg linkeken át elmászni vhova, ahonnan letölthet, stb).
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Ezek a paraméterek nagyon szépek, de nem mindíg elég ! Én egy Asus alaplappal
jártam meg, minden paraméter stimmelt, csak éppen a 65 nm-es proc sehol sem
volt még amikor az alaplapot gyártották. Meg sem nyekken vele. A 90 nm-essel
bizonyára működne, csak az már ritkaságnak számít. A paraméterek alapján
mindkét proc.-nak működnie kellene az alaplapban. A gyártó honlapján
onnantól kezd gyanús lenni a dolog, amikor az ember a BIOS verziók között
bogarászva csak a 640-es típusszámú (90 nm) Intel proc.-al kapcsolatban talál
infót (2005-ből), de semmi nincs a 641-esről (65 nm.)Egy Abit BL7 lap, aminek CPU Supports Intel Pentium®4 Socket478 processor (400MHz System Data Bus). Tehetek olyan P4 procit aminek a system data bus nagyobb mint 400mhz? Mondjuk 533mhz vagy nagyobb
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Whaskes #1555 üzenetére
Ilyenkor még talán egy "lórugással" ismét feltölthetővé válik az akku,
de a kapacitása töredéke lesz a korábbinak.
"Lórugás": a normál töltőáram sokszorosával tölteni pár másodpercig,
esetleg 1-2 percig. (Pl. egy autóakkumulátorral.)
Csak aztán fel ne robbanjon a kezedben ! Ha forrósodik: abbahagyni !sziasztok! van egy toshiba tecra 9100-as laptopom. állítólag hagyva lett hogy teljesen lemerüljön az aksi és azóta nem akar bekapcsolni,
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz kicsitomi88 #1554 üzenetére
http://www.vatera.hu/szamitogep_programozas_muveszete_38759958.html
Keresem megvételre Szegedi átvétellel használtan a következő könyvet: Donald E Knuth - A számítógép programozás művészete
mezis
-
mezis
félisten
Üdv. ! Valamikor én is vettem egy akciós távirányítót. Szép kis füzetecske
tartozik hozzá, mely egy csomó fajta készülék háromjegyű kódjait tartalmazza.
Az újabb gyártmányú THOMPSON TV-m kezelési könyve négyjegyű
kódtáblázatot tartalmaz... (a sajátját véletlenül sem árulná el a drága )
Nem is vezérli a TV-t , csak az öregecske video magnómat.
Lehet, hogy a játékgépek kódja még több jegyű ?a muszaki boltokban veheto "ezataviranyitomindentvkeszulekhezjo" 1500-2000 forintos taviranyitok vajon jok lehetnek a kocsmakban talalhato zenegepek hangerejenek modositasahoz? Ahogy neztem, sima infras taviranyitoja van mindegyiknek; igy gondoltam jok lehetnek ezek is. Vagy nem...
mezis
-
mezis
félisten
Rossz hírem van: normális. 2500 MHz-en, az adott teljesítmény mellett. Gondolom
Te sem akarsz ropogósra sülni egy WiFi router mellett.
Azért nem reménytelen a dolog. Pl. megfelelő kábellel esetleg az antennáknak
kereshetsz jobb helyet. Ha egy konkrét, állandó helyen lévő számítógéppel
szeretnél kapcsolatot, irányitott, nagzobb nyereségű antennával kísérletezhetsz.
Én hasonló szituációban két antennahosszabbítással, két db. tenyérnyi
fémlemezzel, kevés polisztirolhabbal (majdnem HUB-ot írtam ) 60-70 %-os
jelszintet, 10 Mbit/sec körüli sebességet stabilan tartom. (Lehet, hogy
tükörként szolgál a szemközti ház fala.)(Nekem volt olyan, hogy a 15m-re lévő két antenna "látta" egymást 70 %-os
jelszinten, aztán családom közéjük akasztott egy cserép virágot, mire a
jelszint 13 %-ra esett !)Sziasztok, a kérdésem a következő lenne, vettem egy Zixel p335 wt routert és wireless en szerettem volna megosztani a netet, de a router kb 20- max 30 méterre van a gépektől, igaz van közte egy pár fal, de nem igazán fogja a jeleket a ház legközelebbi pontján gyengén de működik ha odébb mek 5 métert akkor már nem, ez normális vagy lehetne állítani rajjt vmit?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Ma délelőtt nekem gondjaim keletkeztek az 1MBit-es T-online ADSL
kapcsolatommal: ha nem internetezek, akkor csak úgy magától kb fél
óra múlva nincs internet kapcsolatom. Ha az ADSL modemet
(Huawei SmartAX MT800u-T) resetelem, vagy kikapcs-bekapcs, akkor
a kapcsolat újra felépül.
Az ADSL modem-em egy Gigabyte B49G WiFi routerhez csatlakozik,
és ehhez csatlakozom én.
T-Online azt mondja, a Gigabyte-om a hunyó.
Emlékszem, hogy kb 2 éve nagy botrány volt a Huawei ADSL modemekkel.
Nektek minden működik rendben ?mezis
-
mezis
félisten
válasz Apollyon #3419 üzenetére
1 GB-ossal nem lesz gyorsabb. A két 512-essel dual módban csaknem
kétszeres sebességgel fog működni. (Ha négy mem. hely van, nem
mindegy, hogy melyikben van ! Kezelési könyv !)
A párban vásárlás a biztos tipp. Ha van rá mód, vidd be a boltba a
számítógéped, tegyék bele, ellenőrizzék a dual módot.
Ajánlom a memtest86 programot, vagy az ultimateCD tesztprogram
gyűjteményt.Csak a Dual módra érdemes költeni.
Szóval ha nem megy Dualban akkor az nagyon rossz? Vagyis akkor nem fog működni?
Ha 1GB-ot veszek bele, és kiveszem az 512-est, akkor gyorsabb lesz?
Vagy hagyhatnám mellé az 512-est?[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
? A line in mellett nincs érzékenyebb mikrofon csatlakozó ?
Ha nem használod az előlapi mikrofon csatlakozót, hát szereld azt hátra.
(A mikrofon erősítés (boost) be van kapcsolva ?)Van valakinek ötlete, hogy hol lehet kapni mikrofon előerősítőt olcsón (jack be, jack ki)? Arra kellene, hogy a line in-be tudjam dugni a mikrofont, és ne a ház előlapját kelljen állandóan kinyitogatni.
mezis
-
mezis
félisten
válasz ígyvanferi #4552 üzenetére
Az "A" típusú csatlakozók esetében a dugón is és az aljzatban is egy lapos műanyaglap támasztja hátulról a csatlakozósávokat. Tüskés megoldást én még nem láttam. Próbáld meg 180 fokkal elforgatva bedugni. Az alaplapi csatlakozóknál szokott lenni egy vékony, fém lemez a ház és az alaplap között. Jól van az elhelyezve ?
nem bírom rádugni se a telefon USB kábelét se a nyomtatóét egyik USB portba sem. Illetve egyedül a ház elején lévő egyik portba "fér" bele a csatlakozó. Ennyire láma nem lehetek... Valamit használat előtt ki kell szedni/törni/pattintani a portokból? Mert van kb. középtájékon egy kis műanyag nyelvecske bennük, tulajdonképp attól nem férnek be a csatlakozók. Ami a ház elején van port, abban nincs ilyen, abból csak négy kis tüske mered ki
mezis
-
mezis
félisten
válasz ígyvanferi #4557 üzenetére
A wikipedia-n fényképeket is láthatsz a csatlakozókról.
Próbáld meg másik számítógépbe vagy USB hosszabbítókábelbe bedugni. Valamint kérj ismerőstől PEN drive-ot, stb.
Milyen típusú az alaplapod, számítógépházad ?[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Nekem a gmail-al semmi problémám nincs. Ma már meghívó nélkül is lehet regisztrálni. Miért ragaszkodsz annyira a hotmail-hez ?
ez a hotmail akkora egy retek sz@r fos, hogy csak na!!! Minden 10. alkalommal server busy-t ad, minden 2.-nál meg csak nincs kedve bejönni. Firefox-ot nem szereti vagy tényleg ilyen trágya?
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Szerintem a RESET-et bekapcsolt állapotban kell hosszan nyomni. Esetleg nyomva tartva kell bekapcsolni és még 15 mp-ig nyomva tartani. Kikapcsolt állapotban hatástalan.
1.Modemből húzd ki a tápvezetéket.
2.Van rajta hátul egy kis nyomógomb na azt nyomd meg hosszan kb 15-20mp ig.mezis
-
mezis
félisten
Árulnak olyan gyufásdoboznál alig nagyobb csatlakozó kütyüt, amin van SCART bemenet, és néhány más kimenet (RCA, SVIDEO), illetve bizonyos példányokon még kapcsoló is van (IN, OUT).
Van egy asus geforce 7600gs vidkarim és a tv-vel szeretném összekötni a tv sem mai gyerek egy scart csatlakozó van rajta!
Hogyan tudnám összekötni a kettőt?mezis
-
mezis
félisten
Én megpróbálnám az Op.rendszert újratelepíteni. (Igaz, hogy régen, még a 4x-es CD írók korában egyszer nekem már bevált.)
a probléma azzal kezdödött,h az asus dvdiro nem irta meg a pluszos dvdrwket.mivel több mint 3 éves,csere...
lg h55n iro betesz,AZ SE IRJA... 2 nap elteltével már kicsit kétségbe estem...kábelcsere,jumperek(cable select-master) már volt.legfrissebb firmware van rajta,de igy se semmi....lehet h alaplap???mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Én videoszerkesztésre egy CyberLink Power Director nevű programot használok. Tavaly lehetett regisztrációs kódhoz jutni az egyik szám. techn. újság jóvoltából. Egy korábbi verziójával láttam feliratot "rászerkeszteni" a házi videóra. Valószínű, hogy ezzel is lehet.Hali!
Tud nekem valaki olyan progit mondani ami egy avi fájl alá (vagy akármilyen videófájl alá) berak egy feliratot, mintha maga a film része lenne? Azért kéne mert az asztali noname DVD lejátszó feliratkezelése eléggé ratyi[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Elég a két ér. De új kábelezést célszerű 4 eressel végezni.
2eres kábelen jön a telefon a lakásba, ha ráteszik az ADSL nethez használt kis szűrőt akkor az a 2 éren bejövő adatot szétbontja úgy hogy lehet netezni és telefonálni is? Szóval a kérdés lényege, elég ha 2 éren jön az adat nem kell feltétlenü 4eres telefonkábelt behuzatni.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Sk8erPeter #7936 üzenetére
Jó néhány évvel ezelőtt hallottam: Három operációs rendszert hasonlítottak össze: VMS (Digital-WAX), Unix, Windows. Egy hét után a tapasztalat: A VMS folyamatosan, leállás nélkül működött. A Unix egyszer ledöglött. A Windows 10 percenként döglött le.
Következtetés: A Windows a leggyorsabb operációs rendszer...Én ugyanis kételkedem azon állítás igazságtartalmában, miszerint a Firefox gyorsabb lenne, mint az IE.
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nem tömörítéses megoldás: Gmail-ben account mindkettőtöknek, csinálsz magadnak egy googlegroup-ot, meghívod a buliba akinek küldenéd a nagy file-t, a file-t feltöltöd, a csoprttagok meg letöltik maguknak. Amikor ezt próbáltam 100 MByte volt a limit, amit egyben nem próbáltam, csak egy csomó képet töltöttem föl.
Hogy tudok egy kb. 50Mb-os Pdf fájlt összetömöríteni úgy, hogy mondjuk email mellékletben is lehessen küldeni?
mezis
-
mezis
félisten
Ezt a csodát ne várd. Tartalomfüggő a tömörítés mértéke. Én eddig jelentős mértékű tömörítést csak nagy adatbázisoknál tapasztaltam, ahol rengeteg az "üres" ki nem töltött (vagy azonos tartalommal rendelkező) mező.
A veszteségmentes tömörítéssel egyetemi emlékeim szerint külön tudomány foglalkozik, mellyel többek között pontosabb képet kaphatunk a természetes korlátokróltehát mindenképp 1 pdf fájlt kell küldenem, csak vhogy az 50megát lekellene csökkenteni mondjuk 2-3 megára.
mezis
-
mezis
félisten
Tapasztalatom szerint a T-Online ADSL már hónapok óta gondokkal küszködik, de egy-egy reklamálót (engem is) leráznak, hogy nála van a hiba. Itt Debrecenben annyira nem szaggat, mint ahogy írtad, de volt olyan nap, amikor 2 percig sem élt egy modem kikapcs/bekapcs-al ujraélesztett kapcsolat. Nekem 3 GByte korláttal van az internet, emiatt forgalmi adatokat kellene tudnom lekérdezni, az utolsó megszakítás után pár órával. Mostanában az utolsó pár napot ritkán tudja mutatni. Volt olyan hónap, amikor néhány nap teljesen kiesett.
Statisztikailag kimutatható, hétvégeken nincs aki helyrepofozza az adatbázisukat, aztán keddre, szerdára valamennyit javítanak rajta, aztán kezdődik elölről.
Voltak napok, amikor azt hittem, hogy már sikerült rendbehozni dolgaikat.sziasztok vki nem tudja megmondani miért fagy meg a netem ? állandóan 2 percenként.nem hiszem hogy a t-online lenne ennyire szar mer másnak nem csinál ilyeneket és eddig nekem se.nem tudja vki mitől lehet ? honnan lehet megtudni mitől ? ha a t-online ennyire rossz akkor váltás lesz.már 2 hete ezt csinálja.
és utána nem enged visszacsatlakozni 10 percig kb.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Processzor hűtése rendben ?
Megint a segítségetek kérném! A problémám még mindig ugyan az bekapcsoláskor a Windows XP betöltő csíkja szaggatva jön be! Aztán újabb, játékok FPS-ek stb. 5 perc után kifagynak! A kép megáll, hang még megy, aztán 2 őt sípol a gép és újraindul, ami utána elég nehezen megy neki így hát kikapcsolom újra be! Csináltam memória tesztet egyik memória sem rossz! Cseréltem tápot és még mindig fen tál ez a probléma mi tévő legyek?
mezis
-
mezis
félisten
válasz Remlali #8297 üzenetére
Firmware upgrade ?
Egy Netgear WPN824-esrol van szo, amin tokeletesen mukodik kabellel, de wifi-n csak nehany oldal jon be. Mint pl: chello, google, microfos. Mast nem is tudok pinggelni. Tuzfalak le vannak tiltva, csak WPA-PSK [TKIP] beallitassal tudok egyaltalan eletet lehelni bele.
mezis
-
mezis
félisten
válasz greatchaos #8528 üzenetére
Szerintem a LED-ek fényereje lényegében az áramerősségtől függ, amit a legegyszerűbb esetben egy ellenállással korlátoznak. Ha pl. sorba kapcsolsz kettőt (ha a tápfeszültség nagyobb a kétszeres nyitófeszültségnél - 2-3 V "szokásos") egy áramkorlátozó ellenállással, akkor kétszeres fényáramot kapsz, ugyanakkora fogyasztás mellett.
Az áram korlátozása nagyon lényeges !összeközheted, de nem tuti, hogy jó lesz, mert dupla fogyasztás. max fele akkor fényerővel világít...
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Zenebohoc #8524 üzenetére
Üdv. !
Én 30000+"(400-500)", 20000+"(10000-12000)" lineáris transzformációval ábrázolnám, esetleg
-10000+"(10000-12000)", -30000+"(30000-32000)"EXCEL-hez kérnék segítséget.
Több mintám van és minden mintához három nagyságrendi értéksor.
Egy 400-500, egy 10000-12000 és egy 30000-32000 érték körüli.
Ábrázolhatnám-e egy grafikonon?mezis
-
mezis
félisten
válasz greatchaos #8531 üzenetére
Semmiképp nem kötném parallel a két LED-t ! Ha az áramkorlátozó nincs kétszeres áramfelvételre "túlméretezve", füstjelek fognak felszállni a lapról ! A sorosnál semmi probléma, legfeljebb egyáltalán nem világítanak (ha kevés a feszültség).
(Láttam már LED áramkorlátozó ellenállást elfüstölni, nem a teljesítményével volt a baj, a hűtése nem volt megoldva. Jónevű cég CT vezérlő billentyűzetében ! )ezt értem, de a ledek a lapról kapják a tápot, így ha egyszégnyi teljesítményre 2 cuccot teszek, akkor feltehetően fele akkor a két led osztozikmert párhuzamosan köti rá, ha közös lábakkal dolgozik...
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Vkrisztian #8549 üzenetére
Biztos, hogy a monitor és nem a monitorvezérlő, op.rendszer,... ?
A monitorom, pár órás géphasználat(pl. torrentezés) után elsötétül(standby módba vált) és az istennek sem hajlandó újból bekapcsolódni, még akkor sem, ha az egeret megmozdítom, vagy a szóközbillentyűt megnyomom. Újra kell indítanom a gépet, méghozzá manuálisan. A gond az, hogy sosem vagyok gép előtt, mikor ezt csinálja, mindig akkor van ilyen,ha elindítom a torrentet és elmegyek otthonról, vagy mp3-akat hallgatok és utána elalszom. Próbáltam olyat is, hogy a montort kihúztam a konnektorból, majd visszadugtam. Ez sem segített. Táp lehet a gond?
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Sk8erPeter #10750 üzenetére
286-os időben kedvelt soros vonali csatlakozó az alaplaphoz hátfalhoz. Vagy Game csatlakozó.
mezis
-
mezis
félisten
válasz jasohn #11930 üzenetére
Én bő két évvel ezelőtt alakítottam ki WiFi hálózatomat, Gigabyte B49G routerrel, Gigabyte, SMC WiFi kártyákkal és már csak arra emlékszem, hogy firmware frissítést is kellett a routerben végeznem. A kártyák drivereivel is kellett kísérleteznem, nem volt jó a hozzá mellékelt, de a gyári legfrissebb sem a Gigabyte-nál. (E-maileztem a gyárral ők sem a legfrissebbet ajánlották.)
A Win szerviz csomagjai frissítései, tűzfal is beleszólhatnak a működésbe.mezis
-
mezis
félisten
válasz #41635072 #12021 üzenetére
Small Computer System Interface. A gyakorlatban szerverek HDD vezérlőjénél találkozni vele leginkább. De gyártottak még CD-ROM-ot is ilyen csatlakozóval. Több HDD-t lehet párhuzamosan üzemeltetni vele és még néhány paraméterében előnyösebb IDE vezérlőnél.
Egyébként a SCSI elnevezés mit jelent?
mezis
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest